Az indiai Blockchain ökoszisztéma feltérképezése – Coinpaprika és OKEX jelentés

Ezt a jelentést közösen írta Coinpaprika & OKEx. Célja, hogy globális szempontból betekintést nyerjen a különböző új piacokba, amelyek a kereskedelem volumene szempontjából világszerte gyorsan növekednek. Ez a jelentés az indiai kriptopiacra összpontosító sorozat része.

Az indiai kriptovaluta-piac fejlődésének mozgatórugóját három fő tényezőnek tulajdonítjuk, nevezetesen a bevándorlóknak, a pénzügyeknek és a kormányzati politikának. India az egyik leggyorsabban növekvő kriptopiac, amely fokozatosan felzárkózik a kriptovaluta fejlődéséhez. Várható, hogy a kriptográfiai tranzakciók globális piaci részesedése az indiai piacon jelentősen megnő 2020-2022-ben. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az indiai piacon a helyi és globális nagy kripto tőzsdék közötti verseny egyre kiélezettebbé válik. A tőzsdék várhatóan a származékos termékeik stabilitásának fokozására és a felhasználók számára változatosabb letéti csatornák kínálására irányítják a hangsúlyt..

Összefoglalva, a jelentés célja az indiai kriptopiac fejlesztésében részt vevő főbb felek, valamint rövid és hosszú távú problémák elemzése. Reméljük, hogy ez a jelentés segíthet jobban megérteni az indiai kriptopiac gyors fejlődésének okait.

India nagy átutalási igénye elősegíti a kriptopénz használatát.

A kriptovalutának két fő alkalmazási igénye van Indiában. Az elsőt határokon átnyúló pénzátutalási eszközként használják; a második a stabilabb fiat pénznemre való átváltás eszközeként szolgál. India a világ legnagyobb népességkiáramló országa, 2019-ben több mint 17 millió bevándorlóval, Mexikó és Kína szorosan követi őket.

India olyan ország, ahol erős a család kötődése, és nagyszámú bevándorló erős igényt támaszt az Indiába történő átutalások iránt. Az indiai bevándorlók átutalásainak mennyisége az évek során a világon a legmagasabb volt.

A globális átutalási díjak egyenetlenek. Számos afrikai országban a magas pénzátutalási díjak megemelték a globális átlagot, ami átlagosan 7,4 USD átutalási díjat eredményezett. Míg India 6,82 USD körüli, kissé elmarad az átlagtól, az indiai átutalások iránti hatalmas kereslet miatt az indiai átutalási díjak 2019-ben elérték az 5,67 milliárd USD-t.

India nagy átutalási igénye elősegíti a Bitcoin használatát.

A Bitcoin vagy más kriptovaluták, például az XRP, mint határokon átnyúló fizetési eszköz, az indiai valójában számos átutalási díjat takaríthat meg. Jelenleg Mexikó India után a második legnagyobb migráns pénzátutalási ország, a mexikói peso és az amerikai dollár közötti határokon átnyúló átutalások igen jelentős mennyiségét kriptovaluta tranzakciókkal hajtják végre. Szerint

a blokkláncos médiához A blokk 2020 első negyedévétől a Bitso kriptovaluta-csere az Egyesült Államok mexikói átutalási piacának több mint 2% -át elfoglalta, sőt a spanyol Santander banki óriásvállalat most Ripple-meghajtású fizetési megoldását hozza Mexikóba, hogy felfogja a trend.

Úgy gondoljuk, hogy a politikák megnyílásával India lesz a következő Mexikó, és a kriptovaluta, mint határokon átnyúló fizetési eszköz nagy változást hoz az indiai piacon. A nagy átutalási igény miatt ez hosszú ideig ösztönzi a digitális valuta növekedésének prosperitását Indiában.

A kriptovaluta mint eszköz az indiai rúpia átalakítására más, stabilabb fiat pénznemekké.


Az indiai rúpia értéke nem stabil, különösen a COVID-19 járvány idején. A rúpia és az USD közötti árfolyam tovább emelkedett, aminek következtében az előbbi állandó értékcsökkenésbe lépett.

Indiának azonban nagy az igénye az amerikai dollár iránt, például online vásárlás az Amazon-on, a Netflix-előfizetések stb. Akár a rúpia megőrzésének, akár a fogyasztói keresletnek köszönhető, a rúpia folyamatos leértékelődésével az indiánoknak erősen meg kell konvertálják rúpiájukat stabilabb fiat pénznemre.

A szigorú devizaszabályok miatt azonban nagyon nehéz a rúpiát közvetlenül amerikai dollárra konvertálni. Ezért a legtöbb indián úgy dönt, hogy átváltja a rúpiat Bitcoinra, majd amerikai dollárra C2C kereskedési platformokon keresztül, mint például a LocalBitcoins és a Paxful.

Amint az az alábbi ábrán látható, az indiai C2C kereskedési volumen tovább nőtt, különösen a Paxfulon. A járvány során a rúpia kereskedési volumene új csúcsot ért el. A C2TC kereskedés mellett nagyszámú rúpiát cserélnek Bitcoin-ra chat-csoportokon keresztül, például WhatsApp, Telegram és Facebook, amelyek aztán amerikai dollárra váltottak. Eszközük értékének megőrzése érdekében a kriptovalutát arra használják, hogy átalakítsák a rúpiát egy stabilabb fiat valutává Indiában.

Ne feledje, hogy a politikai tényezők nagyban befolyásolják ezt az akciót. Amikor a gazdaság a szabadabb és igazságosabb piacok felé indul, ahol az indiánok szabadon cserélhetik az amerikai dollárokat, a Bitcoin szükségtelenné válik számukra. Sőt, függetlenül attól, hogy a kriptovalutát határokon átnyúló fizetésre vagy stabilabb legális pénznemre történő átszámításra használják-e, az indiai csak kriptovalutát használ médiumként. Hatalmas kereskedési volument generál, de ez nem azt jelenti, hogy sokáig fogják tartani a Bitcoin vagy más kriptovalutákat.

A lazított politika elősegíti a kriptopénz-fejlesztést Indiában

A fenti két igény mellett a kormányzati politikák fellazulása elősegíti az indiai kriptovaluta piac fejlődését is. Az Indiai Legfelsőbb Bíróság 2020. március 4-e óta megszüntette a Reserve Bank of India (RBI) banki tilalmát a kriptovaluta ellen, India általános kriptopénzpiaca ismét virágzóvá vált, különösképpen tükröződik a tőzsdék kereskedési volumenében.

Az indiai helyi tőzsdék szempontjából a CoinDCX és a WazirX példáját véve láthatjuk, hogy 2020. március 4-től a kereskedelem volumene növekszik.

A politika lazítása után a kereskedelem volumenének növekedése nemcsak a helyi tőzsdékben, hanem a főbb globális tőzsdékben is megmutatkozott..

A Similarweb adatai szerint 2020 első negyedévében megnőtt a nagyobb indiai tőzsdék honlapjainak forgalma. Közülük az OKEx indiai látogatásai növekedtek a legnagyobb mértékben, elérve az 545,56% -ot. Az OKEx adatai szerint az indiai újonnan regisztrált felhasználók 4100% -kal emelkedtek ugyanebben az időszakban. Az OKEX azt is elárulta, hogy hamarosan indítanak egy P2P kereskedési platformot Indiában, és az indiai felhasználók több fizetési csatornán keresztül vásárolhatnak Bitcoin 、 USDT-t és más kriptovalutákat az indiai rúpia segítségével. Ezen felül a második nemzetközi tőzsde, a Kraken is bejelentette, hogy 2020-ban az indiai piacra terjeszkedik. Előrelátható, hogy az indiai piaci verseny egyre kiélezettebbé válik.

Az indiai Blockchain ökoszisztéma feltérképezése

Jelenleg az indiai kriptovaluta ökoszisztéma még fejlesztés alatt áll, és fokozatosan javul a cserék, a média és az alapozás terén.

2018 áprilisában az Indiai Központi Bank körlevélben tiltotta a pénzintézetek szabályozását abban, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak a kriptográfiai vállalkozásoknak. Ezt követően a bankok bezárták a kriptográfiai eszközök cseréjének számláit, ami jelentős károkat okozott a kriptográfia számára. Néhány tőzsde bezárt a banki korlátozás miatt, mint például a Koinex, a Coindelta, a Coinome és a Zebpay. A fennmaradó tőzsdék a C2C kereskedési platformok, például a WazirX, a Buyucoin és a Giottus elindításával birkóztak meg a tilalommal..

2020 márciusa óta az Indiai Legfelsőbb Bíróság megszüntette az RBI banki tilalmát a kriptovaluta ellen. Számos tőzsde újra összekapcsolta a bankbetéteket, néhány zárt tőzsde újraindult, és néhány új tőzsde nyílik. Az alábbiakban bemutatjuk a jelenlegi tőzsdéket Indiában.

WazirX

A WazirX-et 2014 februárjában alapították, és a Binance 2019 novemberében vásárolta meg. A WazirX egyben India egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje. Azonnali kereskedelmet biztosít, beleértve a C2C és az azonnali piacokat is.

Ezenkívül a WazirX segítséget nyújt a felhasználóknak a fiat pénznemek USDT-re történő átszámításához, de az átváltási összeg korlátozott. A felhasználók portfóliójának méretétől függően akár 3000 USDT-t is vásárolhatnak egyetlen vételi megbízással.

A betét tekintetében a felhasználók az INR-t az UPI / IMPS / NEFT / RTGS-en keresztül tudják befizetni.

A Wazirx átlagos kereskedési volumene 2020 áprilisában elérte a 2,8 millió USD-t, amelynek 16% -a a BTC / INR-ből származik; 14% származik USDT / INR-ből. Mától a WazirX a legnagyobb helyi tőzsde Indiában.

Bitbns

A Bitbns 2017 decemberében alakult. Azonnali kereskedést biztosít, beleértve a C2C és az azonnali piacokat is. Emellett margin kereskedést is kínál, 1x tőkeáttétellel. A betét tekintetében a Bitbns többféle betéti lehetőséget támogat, köztük az UPI, a BHIM, a Tez, a Paytm, a Phonepe, a NEFT / IMPS / RTGS. 2020 áprilisában a Bitbns átlagos kereskedési volumene megközelítette a 600 000 USD-t. Közülük 51% származik BTC / INR-ből, 39% pedig USDT / INR-ből származik.

Coindcx

A Coindcx-t 2018 áprilisában alapították, és az egyik legnagyobb kriptovaluta helyi tőzsde Indiában. Azonnali kereskedést, határidős és fedezeti kereskedést biztosít. Ezek közül a határidős ügyleteket – DCXfutures néven – stratégiai partnersége, az OKEx hajtja, és cserébe azért, hogy az OKEx megalapozza az indiai piacot. A DCXfutures segítségével az indiánok kereskedni tudnak majd kriptográf származékokkal. A betét tekintetében a felhasználók az INR-t IMPS-en vagy UPI-n keresztül helyezhetik el. Ha a felhasználók nem fejezték be a KYC ellenőrzéseket, akkor legfeljebb 10 000 INR-t tudtak befizetni / felvenni; A KYC által ellenőrzött felhasználók legfeljebb 1 000 000 INR-t tudnak befizetni & legfeljebb 2 000 000 INR-t visszavonni.

A Coindcx kereskedési volumene 2020 április végén növekedett, az átlagos 24 órás kereskedési volumen 200 000 USD szinten maradt. Közülük a kereskedési volumen 85% -át a BTC / INR adja.

ZebPay

A ZebPay-t 2014 októberében alapították, és 2018 szeptemberében bejelentette a műveletek bezárását, az indiai kormány kriptopénz-szabályozásának okolva. 2020 márciusában a ZebPay újra megnyílt Indiában. Azonnali kereskedést biztosít, beleértve a C2C piacot (INR & AUD) és az azonnali piacot. A betét tekintetében a felhasználók az INR-t NEFT-n, RTGS-en vagy IMPS-en keresztül tudják befizetni. Az újranyitás után a ZebPay kereskedési volumen növekedése erőteljes volt, és átlagos kereskedési volumene 2020 áprilisában elérte az 1,2 millió USD-t, amelynek 73% -a a BTC / INR-ből származik.

Egyéb

Emellett számos más kriptovaluta-tőzsde is működik Indiában:

Összegzés

Több mozgatórugó elősegítette az indiai kriptopénzpiac gyors fejlődését, többek között

  • India nagy átutalási igénye ösztönzi a kriptovaluta használatát;
  • A kriptovaluta mint eszköz a rúpia stabilabb fiat pénznemekké történő átszámítására;
  • Lazítsa meg a kormányzati politikát az indiai kriptopénz-piac fejlődésének elősegítésében.

A fenti tényezők alapján a helyi indiai tőzsdék, például a WazirX, CoinDCX, Zebpay stb. Kereskedési volumene az egekbe száguldott a globális nagy tőzsdék, mint például az OKEx, Kraken, Bitstamp stb. Mellett. Az Indiából érkező forgalom Előrelátható, hogy az országban a piaci verseny 2020-ban egyre kiélezettebbé válik.

De láthatunk néhány rövid és hosszú távú problémát is az indiai piacon. Rövid távon, a szabályozási egyértelműség hiánya miatt, egyes bankok továbbra is megtagadják a kriptográfia szolgáltatásait. A kriptopénzpiacnak kedvezőbb szabályozási politikára van szüksége, ideértve az adózási kötelezettségeket is. Hosszú távon, függetlenül attól, hogy kriptovalutát használnak-e határokon átnyúló fizetéshez, vagy stabilabb jogi pénznemre való átszámításra, a bitcoint ott nem értékvégpont-tárolóként, hanem inkább csatornaként használták, így nem fogják megtartani hosszú ideje. És nagyban befolyásolják a politikai tényezők is. Ez azt jelenti, hogy amikor a gazdaság egy szabadabb és igazságosabb piac felé mozog, az indiánok számára a bitcoin már nem szükséges. De még segédprogramként is drámai módon megnőtt a bitcoin iránti igény azokban az országokban, ahol a fiat valuta jelentősen leértékelődött. Folytatjuk a megfigyelést.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map