Az intézményi befektetők figyelmüket a decentralizált pénzügyekre fordítják

Miért látunk most egyértelmű intézményi érdeklődést a decentralizált finanszírozás növekvő területe iránt, amely ezt a következő szintre emeli.

Jay Hao, az OKEx vezérigazgatójának ez a véleménycikk volt eredetileg megjelent a Cointelegraph-on.

A decentralizált pénzügyi szektor folyamatosan növekedett, és elkezdte látni munkájának gyümölcsét. De bár a DeFi projektek és alkalmazások körül nagy a felháborodás, különösen a Bitcoin (BTC) során a volatilitás jellegzetes hiánya, még hosszú út áll előttünk. 

A technológia még mindig a kezdeti szakaszában van, de még akkor is, ha a használhatóság, a skálázhatóság, az interoperabilitás és a szabályozási egyértelműség hiánya továbbra is felizgatja a teret, a DeFi ígérete tagadhatatlan, és értékét nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A DeFi megállíthatatlan növekedése 2020-ban

Eddig 2020 sokak számára nem volt az évek legjobbja, de A DeFi minden bizonnyal az exponenciális terjeszkedéssel jött létre. Kulcsfontosságú mérföldkőnek tett eleget februárban, amikor az összesített elérték a DeFi alkalmazásokba bezárt tokenek értékét több mint egymilliárd dollár. Annak ellenére, hogy a márciusi eladások némi visszaesést mutattak és minden piacra ömlöttek, ez a szám júniusra már helyreállt. Ma már áll 2,52 milliárd dollárnál.

A növekedés ösztönzésére szolgáló néhány fő protokoll között megtalálható a decentralizált Chainlink oracle hálózat, amelynek tokenje van felrobbant az idén több mint 1000% -kal. A hitelezési protokollok szintén a legnagyobb tapadást látták, a A vegyület a teljes zárolt érték 28% -át teszi ki és a MakerDAO nem sokkal lemaradva. A „hozamgazdálkodás” új jelensége a befektetőknek és a kriptográf kereskedőknek lehetőséget kínál a nyereség megszerzésére.

A hozamgazdálkodás, más néven likviditásbányászat, fontos ösztönző mechanizmus, amelyet a DeFi protokollok a likviditás vonzására használnak. Teszik ezt irányítási tokenek kibocsátásával, mint például a Compound érme, a COMP, amelyek kormányzási jogokat adnak azoknak a tulajdonosoknak, akik nagy szükségletet hoznak a hálózatba.

Mindezen akció révén a DeFi tokenek az idei legjobban teljesítő kriptográfiai eszközök közé kerültek. A COMP piacra lépés utáni megdöbbentő növekedése és a Chainlink LINK megállíthatatlan emelkedése mellett az elmúlt 90 napban más DeFi tokenek, például az Aave (LEND) és a Bancor (BNT) is jóval több mint 300% -os nyereséget tapasztaltak.

Egyetlen okos pénz sem hagyhatja figyelmen kívül az ilyen csillagok növekedését a DeFi térben, amelyet továbbra is nagyrészt a lakossági befektetők uralnak. Az intézményi befektetők körében azonban komoly vonzódást mutat – annak ellenére, hogy az infrastruktúra még nem volt teljesen kész. Nézzünk meg néhány példát.

Az intézményi érdeklődés növekedése a DeFi iránt

Szerint a a Fidelity Asset Management legújabb felmérése, A megkérdezett intézmények 80% -a vonzónak tartja a digitális eszközökbe történő befektetést. Ez jelentős szám és egy óriási váltás, csak pár évvel ezelőtt, amikor sokan a Bitcoin-ot és más kriptovalutákat csalogatták.

A jól ismert digitális eszközökbe történő befektetésen túl néhány kulcsfontosságú hagyományos befektetési vállalkozás a DeFi felé irányította érdeklődését, hogy segítse a tér fejlődését. A Chicago DeFi Szövetség, például a legfontosabb kereskedési, brókeri és befektetési vállalkozásokat foglalja magában. Ezt a kezdeményezést az ígéretes DeFi startupok finanszírozásával, erőforrásaival, piacképzésével és egyéb szolgáltatásaival támogatták.

Olyan behemót játékosokról beszélünk, mint a TD Ameritrade, az Arca és a CMT Digital. Az összes érintett cég mind a tér fejlesztését, mind annak szabályozását szorgalmazta. De bár a szabályozás továbbra sem egyértelmű a decentralizált, több joghatósággal rendelkező térben, a befektetőket nagyban ösztönözte az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottságának fellépése tekintetében Arca részvényei a New York-i tőzsdén ebben a hónapban.

A Bitcoin-ETF továbbra is forró burgonya lehet, de idén júliusban a A SEC jóváhagyta az Ethereum-alapú alapot. Közel 20 hónapos döntéshozatali erőfeszítés után az Arca Labs július 6-án megkezdte az Arca amerikai kincstári alapja részvényeinek eladását, miután megkapta a hivatalos „Hatékonyságról szóló értesítést”.

A SEC által jóváhagyott, az Arca digitális részvényeit az ArCoins képviseli, és az Ethereum blokkláncon kereskednek velük. Ez jelentős mérföldkő az egész iparág számára, mivel ez az első alkalom, amikor a SEC megengedte, hogy egy kriptográfiai jelzőket tartalmazó alap belépjen a befektetési piacokra – ez pedig óriási lépés a helyes irányba a hagyományos pénzügyi és a digitális eszközbefektetések egyesítése felé.

Pozitív kilátások az Ethereum 2.0 előtt

Míg a Bitcoin kereskedési volumene hat hónapos mélypontot ért el, több kulcsszereplő érdeklődése továbbra is az Ethereum felé fordul. A világ legnagyobb kriptográfiai befektetési cége, a Grayscale, nemrégiben jelentette be, hogy növeli súlyát a Bitcoin és az Ether (ETH) értéke a Digital Large-Cap befektetési alapjában.

Az alap jelentős részesedése természetesen továbbra is Bitcoin mérföldnyire marad; március és június között az alapjában tartott BTC százalékos aránya 81% -ról 81,5% -ra nőtt. Az Ethereum Grayscale-súlyozása azonban szintén jelentősen, 9,6% -ról 11,7% -ra nőtt a második negyedévben.

Mindez az Ether iránti intézményi érdeklődés rendkívül pozitív az előttünk álló közösség számára Ethereum 2.0, és örülünk, hogy a kriptográfia elfogadásának következő nagy hullámának élén állhatunk, amely végül a valós eszközöket viszi a blokkláncba, és végül esélyt enged a bankok számára a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésre. Nem csak a legfontosabb DeFi tokeneket soroljuk fel, ideértve a LINK-et, a Maker-t (MKR) és a COMP-ot, de mi is ezek közé tartozunk az első validátorok a Topaz tesztneten, Az Ethereum teszthálózata az Ethereum 2.0-hoz.

Folyamatosan bővítjük lábnyomainkat a DeFi téren az ügyfelek közötti kölcsönzési funkciókkal, a DeFi irányítási token listákkal és a saját nyilvános láncunkkal, az OKChain-nel, lehetővé téve számos DeFi-alkalmazás felépítését nagy kereskedelmi léptékben..

Tisztában vagyunk a DeFi tér körüli kihívásokkal és megértjük azokat a lépéseket, amelyeket még meg kell tenni. De a fokozódó intézményi érdeklődés egy még mindig kialakulóban lévő terület iránt jó jel arra, hogy a DeFi tovább fog terjeszkedni, és az OKEx örömmel tölt el, hogy a kriptográfia következő forradalmában élen járhat..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner