Az OKEx piaci mikrostruktúra jelentés összefoglalása 2020 júniusáról

Júniusban a teljes rejtjelpiac piaci kapitalizációja 267 milliárd dollárról 262 milliárd dollárra csökkent. Miután a hónap elején elérte a havi csúcsot, a Bitcoin azóta csökkenő tartományban kereskedik, és bár a volatilitás jelentősen csökkent, a BTC részvényekkel való korrelációja továbbra is erős.

Az OKEx különböző termékei közötti kereskedési volumen százalékos arányát tekintve láthatjuk, hogy a swap kereskedési volumen 5% -kal nőtt júniusban, jelezve növekvő népszerűségét, míg a határidős határidők továbbra is dominánsak annak ellenére, hogy májustól -6% -kal csökkentek.

Az OKEx teljes kereskedési volumene, 2020. június

Összességében az OKEx vételi és eladási spreadjeiben javulás mutatkozott az elmúlt hónapban, az átlagok és az eltérések egyaránt csökkentek – ez szigorúbb felárakat, jobb likviditást és kevesebb csúszást eredményezett a felhasználók számára.

Ebben az összefoglalóban megvizsgáljuk az OKEx spot, határidős és swap ügyleteinek forgalmát és trendjeit 2020 júniusában. A jelentésben használt teljes adatkészlet letölthető innen.

Azonnali kereskedés volumene

Júniusban az azonnali kereskedésben 377 pár volt a piacon, ami 10 páros növekedést jelent májustól. Az összes azonnali kereskedési volumen 33 312 034 876 dollár volt, 18% -ot esett vissza májustól a júniusi viszonylag nyugodtabb piaci hangulat miatt.

Az első 10 kriptovaluta azonnali kereskedési volumen szerint a Bitcoin (BTC), az Ether (ETH), a Bitcoin Cash (BCH), a Kyber Network (KNC), az OKB, az EOS, a DEAPcoin (DEP), a Bitcoin SV (BSV), a Bitcoin (LTC) volt. és Ethereum Classic (ETC).

A BTC és az ETH azonnali kereskedési volumene -28,6% -kal, illetve -15,7% -kal csökkent, míg átlagos napi volumenük, vagyis ADV, 636 273 010, illetve 90 073 350 dollárra esett vissza.

Másrészt láttuk, hogy a DeFi-vel kapcsolatos kriptovaluták vonzóvá váltak júniusban. Először is, a Kyber Network a kereskedelem volumenében jelentősen megugrott, és végül a negyedik lett, közvetlenül a BTC, az ETH és a BCH mögött. 75% -ot meghaladó hozam mellett a KNC látta, hogy a kereskedők üldözték az árfolyamot, aminek eredményeként nőtt a mennyiség.

A DEAPcoin az egyik váratlanul belépő volt a top 10-ben, miután júniusban 42% -kal emelkedett, az ADV pedig 14 221 380 dollárra ugrott.

Közben a BSV az ötödik helyről a nyolcadik helyre csúszott, az ETC a hatodikról a 10. helyre esett vissza, a Tezos (XTZ) pedig ebben a hónapban kimaradt a legjobb 10 közül.

A legjobb 10 USDT érme pár az átlagos napi mennyiségben

A likviditás vizsgálatához megvizsgáljuk a vételi / eladási árfolyam-különbözetet az OKEx BTC spot 100 000 dolláros kereskedésére. A júniusi átlagos ask spread 0,0279% -os, -21,6% -os csökkenést mutat a májusi átlaghoz képest, és az eltérés -39,6% -kal csökkent – ami szigorúbb spreadeket és javult piaci likviditást jelent.  

Hasonlóképpen, az ajánlati felár átlagosan -0,0301% volt, 16% -kal javult májushoz képest, és -37,7% -os eltérés volt tapasztalható. Összességében az összes szám javulást mutatott júniusban, ami általában jobb piaci tapasztalatokat jelent a piaci szereplők számára.

Spot BTC_USDT | Fokozatos árrés | 100 000 dollár mélység

Az adatok azt is jelzik, hogy a nagyobb kereskedési volumenű érmék általában szigorúbb felárral rendelkeznek. Például összehasonlítjuk az alábbi képen a harmadik helyen álló BCH-t a hatodik helyen álló EOS-szal. Látható, hogy az előbbi átlagos ask spread 12% -kal kisebb, mint az utóbbi, míg az eltérés 21% -kal jobb – a jobb likviditást és a csökkent csúszást tükrözve.

Fokozatos árrés | 50 000 dollár mélység

Határidős kereskedési volumen

Habár a határidős volumen teljes részesedése júniusban csökkent, továbbra is ez a leginkább forgalmazott termék az OKEx tőzsdén – és a határidős ügyleteken belül az érmével fedezett szerződések nagyobb mennyiséget mutatnak az USDT-vel fedezett szerződésekhez képest, különösen az altcoinok esetében.

Példaként tekinthetünk az EOS határidős ügyleteire. Az EOS-fedezetű határidős ügyletek (EOS_USD) teljes volumene júniusban 92 897 190 dollár volt, míg az USDT-fedezetű szerződések (EOS_USDT) csak 22 330 160 dollárt könyveltek el.

Arányosan ez a különbség kisebb a BTC esetében. A BTC_USD teljes határidős volumene 1 597 541 400 dollár volt, míg a BTC_USDT határidős összege 896 899 481 dollár. A kettő közötti különbség kevesebb, mint kétszerese.

A top 10 érmékkel fedezett határidős ügylet átlagos napi mennyiség szerint

Az összes határidős termék közül a legtöbbet a BTC árrésszel rendelkező negyedéves határidős ügyletek forgalmazzák. A legújabb negyedéves határidők június 12-én léptek életbe, a BTC_USD_0626 és a BTC_USD_0925 között.

A BTC_USD_0925 júniusban havi 492 732 457 USD teljes mennyiséggel, azaz a teljes BTC határidős kereskedelem 19% -ával zárult. A június 26-án lejárt BTC_USD_0626 teljes havi volumene 413 293 680 dollár volt, vagyis a teljes BTC határidős kereskedés 16% -a. Ezenkívül a legtöbb forgalomban lévő USDT-fedezett jövő BTC_USDT_0925 volt – havi összmennyisége 222.290.817 USD, vagyis a teljes BTC határidős kereskedés 8,6% -a. 

A határidős piacon minél közelebb kerülnek a lejárathoz a határidős ügyletek, annál nagyobb lesz a volumenük – és ezután annál jobb a likviditás. Mivel az OKEx két héttel a lejárati nap előtt kéthetente futurisztikussá változik, érdekes megfigyelést tehetünk, ahol a június 26-án lejáró szerződések június 11-én, vagyis az átállás előtti napon nagy mennyiségben jelentek meg..

A fenti diagram tökéletes példája az ETH_USD_0626. Június 11-én ez a termék hatalmas 288 460 330 dollárral zárult, ami a legmagasabb az ETH határidős termékei között az adott júniusi napon, annak ellenére, hogy június 11-e nem volt a legingatagabb kereskedési nap a hónapban. Hasonló volumen-csúcsok láthatók más kereskedési párokon is.

Összességében a határidős piac széttagoltabb az eltérő lejárati dátum miatt. Például az OKEx nyolc BTC határidőt biztosít, különböző lejárati dátummal, és bár ezek a változó szerződések különböző felhasználási lehetőségeket kínálnak a kereskedők számára, például fedezeti ügyleteket, bizonyos határidős ügyleteket kevésbé likvidekké tesznek és / vagy szélesebb felárakat eredményeznek..

A szpredek tekintetében a BTC_USD_200626, mint az egyik leglikvidebb határidős ügylet, rendelkezik a legszorosabb szpreddel. Ez az egyik oka annak, hogy a kereskedők szeretik kereskedni ezt a terméket. Ezzel szemben a BTC_USDT_200703 a volumen tekintetében az egyik legalacsonyabb, ami sokkal szélesebb körben elterjedt.

Fokozatos árrés | 100 000 dollár mélység BTC_USD_200626 | Fokozatos árrés | 100 000 dollár mélység

Swap kereskedési volumen

A swap kereskedés aránya a teljes kereskedési volumenben érezhetően nőtt – a májusi 24% -ról júniusra 29% -ra ugrott -, és a swapokon belül az USDT-fedezettel kötött szerződések népszerűbbek, mint az érmés fedezetűek.

A 10 legfontosabb USDT-fedezettségű swap ügylet havi kereskedési volumene összesen 27.880.731.563 dollár volt, ami 70% -kal magasabb, mint az első tíz érmével fedezett swap ügylet teljes volumene..

Az OKEx Insights nemrégiben megvitatta, hogy az USDT-fedezetű származtatott ügyletek miért olyan népszerűek manapság. És bár a BTC-fedezett csereügylet (BTC_USD_SWAP) ADV-je valamivel magasabb volt, mint júniusban az USDT-fedezett csereügylet (BTC_USDT_SWAP) (381 858 513 dollár és 362 282 122 dollár), addig a többi 10 legfontosabb USDT-fedezetű swap magasabb ADV-t regisztrált, mint a megfelelő érme- marginális csereügyletek.

A top 10 csereügylet közül a BSV rendelkezik a harmadik legmagasabb teljes kereskedési volumennel, de USDT-fedezett változatának ADV-értéke 17-szer magasabb volt, mint az érmével fedezett csereügylet, ami azt jelzi, hogy a kereskedők nem hajlandók tartani a BSV-t annak ellenére, hogy profitálni akarnak az árából. volatilitás. Összehasonlításképpen: a TRX USDT-fedezett csereügyletének ADV-je csak 65% -kal volt magasabb, mint az érmével fedezett csereügylete.

A top 10 USDT-fedezett csereügylet napi átlagos mennyiség szerint A tíz legnagyobb érmével fedezett csereügylet az átlagos napi mennyiség szerint

A szpredek tekintetében az USDT-fedezetű BTC-csereügylet, bár továbbra is elmarad az érmével fedezett csereügylettől, jelentősen javult májushoz képest. A BTC_USDT_SWAP ask-elterjedése 0,0505% -ra javult a májusi 0,0793% -hoz képest, 0,0346-os eltéréssel. A BTC_USDT_SWAP ajánlati felár mélysége -0,0515% -ra ugrott a májusi -0,0777% -ról, 0,0346-os eltéréssel. Összehasonlításképpen: a BTC_USD_SWAP továbbra is szigorúbb, 0,0409% -os átlagos szórást mutat a kéréseknél, alacsonyabb eltéréssel, 0,0246% -nál. 

Összességében elmondható, hogy a BTC-swapok és a legtöbbet forgalmazott határidős ügyletek közötti különbség hasonló volt, és láthatjuk, hogy az USDT-fedezett swapok növelik piaci részesedésüket az elkövetkező hónapokban.

Fokozatos árrés | $ 300K mélység BTC_USDT_SWAP | Fokozatos árrés | $ 300K mélység

A jelentésben használt teljes adatkészlet lehet letölthető innen a további részletek és az OKEx piaci adatai iránt érdeklődő olvasók számára 2020 júniusától.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora. Kövesse az OKEx Insights webhelyet és .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner