Az US SEC megvizsgálja a DeFi kínálatát, aminek következtében a DMM megszünteti működését

Tim Draper által támogatott DeFi Money Market az Egyesült Államok SEC próbáját követően beszüntette működését.

DeFi Digest kép

A decentralizált pénzügyi piac a kriptopiaccal párhuzamosan esett a héten, és a DeFi protokollokhoz rögzített összérték 15% -kal csökkent heti rendszerességgel. A TVL csökkenése ellenére a DeFi protokollok összes hitelfelvételi volumene – a Compound vezetésével – 31% -kal nőtt, elérve a 9,46 milliárd dollárt.

Hasonlóképpen, a decentralizált tőzsdék heti átlagos kereskedési volumene szintén 13% -kal emelkedett, elérve a 2,59 milliárd dollárt az írás idején. Az Uniswap továbbra is 36% -os piaci részesedéssel vezeti a DEX-eket, míg a Curve az Aave-t váltotta a hét legnagyobb likviditási csoportjaként, összértéke elérték a 2,23 milliárd dollárt..

Kategória Fő statisztikák Összeg Heti% változás
Átfogó Zárolt teljes érték (USD) 34,01 milliárd dollár -15%
Piaci dominancia (%) Készítő (16%)
Hitelezés Összes hitelfelvétel vol. 9,46 milliárd dollár 31%
Piaci dominancia (%) Vegyület (42%)
DEX-ek Heti átlag kereskedési köt. 2,59 milliárd dollár 13%
Piaci dominancia (%) Csere (36%)
Hozamgazdálkodás Legnagyobb likviditási készlet Görbe (2,23 milliárd dollár)

Ezen a héten a zárolt teljes érték csökkent, miközben a teljes hitelfelvételi mennyiség és heti DEX kereskedési volumenek 31% -kal és 13% -kal emelkedett. Forrás: DeFi Pulse és DeBank

Tim Draper által támogatott DeFi protokoll leállt

A DeFi Money Market – a DeFi protokoll, amelyet Tim Draper milliárdos támogat – a közelmúltban bejelentett hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének hatósági megkeresését követően megszünteti működését.

A DeFi Money Market Foundation által létrehozott DMM egy eszköz tokenizációs protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy érdeklődést szerezzenek a kriptográfiai eszközeik iránt. A protokoll elindította nyilvános token eladás 2020 júniusában, és kevesebb mint 48 óra alatt 6,5 millió dollár értékű ETH-t gyűjtött.

A hivatalos Twitter szerint közlemény, A DMM 2020. december 15-én kapott nyomozati idézést az Egyesült Államok SEC-től. Az amerikai értékpapír-szabályozó információt kért az eszköz token (mTokens) és irányítási token (DMG token) működéséről és irányítási mechanizmusáról. A SEC munkatársai aggályokat vetettek fel azzal kapcsolatban, hogy az mTokens és a DMG tokenek nyilvános token értékesítése nem felelt meg a szövetségi értékpapír-törvénynek. 

Az mTokens kamatlába a hír nyomán nullára esett, és a DMM csapata kijelentette, hogy a kiemelkedő mTokenek és a felhalmozott kamatok visszaválthatók. A DMG-tokenek esetében a csapat token-beváltási tervet dolgoz ki, hogy az összes rendelkezésre álló eszközt visszaküldje birtokosainak.

A SEC továbbra is visszaszorítja a be nem jegyzett token-kínálatot

Az amerikai SEC gyorsította a kripto projektek által bejegyzett értékpapír-felajánlások visszaszorítását. A legjelentősebb megtorlás a SEC és a Ripple közötti folyamatban lévő per, amelyben a szabályozó 1,3 milliárd dollár be nem jegyzett értékpapír-felajánlást rótt fel az XRP alkotójára. Október elején a SEC elérte a 5 millió dolláros elszámolás a Kik Interactive Inc.-vel a nyilvántartásba nem vett digitális szolgáltatással kapcsolatban "Rokon" zsetonok eladása.

A SEC intézkedései a Ripple, a Kik és a DeFi Money Market ellen ugyanazon az indokláson alapultak – ezek a protokollok adománygyűjtést hajtottak végre a nyilvános piacon. Amint azt Kristina Littman, a SEC Végrehajtási Osztály kiberegységének vezetője megjegyezte, az ilyen adománygyűjtő tevékenységek nem mentesülhetnek a szövetségi értékpapír-törvények nyilvántartási követelményei alól..

Míg a DeFi Money Market a SEC vizsgálata során rendesen leállt, továbbra sem világos, hogy a SEC pert indít-e a DeFi protokoll ellen. A SEC a dokumentumban vázolt három kritériumot használja Howey teszt annak meghatározása, hogy bizonyos ajánlatok értékpapírnak minősülnek-e:

  1. A pénz befektetése
  2. Közös vállalkozás
  3. Ésszerű elvárás a mások erőfeszítéseiből származó nyereségre

A SEC DMM-szondája precedenst jelenthet a DeFi tokenek számára

A SEC vizsgálata a DeFi Money Market protokollban precedensként szolgálhat más olyan DeFi tokenek számára, amelyek forrásokat gyűjtöttek a nyilvános piacon. Például egy rétegű DeFi protokoll Radix emelt 12,7 millió dollár értékű nyilvános zsetonértékesítés tavaly októberben. Másrészt a MoonDeFi automatizált likviditási protokoll jelenleg vezető nyilvános token eladásának második fordulója. Míg ezek a tokenek azt állították, hogy az összegyűjtött forrásokat a DeFi ökoszisztémájuk támogatására használják, előfordulhat, hogy nem tudják elkerülni a szövetségi értékpapír-törvény szerinti regisztrációs követelményeket.

Az adománygyűjtés népszerűségre tett szert a DeFi protokollok körében, hogy fokozza működését. Például a Nexus Mutual nemrégiben emelt 2,7 millió dollár az NXM token eladásában. A Radixhoz és a MoonDeFi-hez képest úgy gondolják, hogy a Nexus Mutual-ot kevésbé valószínű, hogy a SEC kivizsgálja, mivel annak token értékesítését magánbefektetők vezetik, mint például a Collider Ventures.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner