Baidu XuperOS című fehér könyve, a Blockchain egyszarvúak Kínában és a digitális pénznemek a monetáris rendszerben – China Market Watch

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

A kínai és hongkongi tőzsdén enyhe fellendülés tapasztalható a héten. A Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg fuss 3386, illetve 4763-on, heti enyhe emelkedéssel, 3,03% -kal, illetve 2,29% -kal. A Hang Seng Index szintén ezen a héten 0,89% -kal emelkedett, jelenleg 24 930-on áll.

Az Egyesült Államokban működő kínai technológiai óriások körüli vita fokozta a két ország közötti feszültséget a héten. Mike Pompeo államtitkár sürgette alkalmazásboltokat az Egyesült Államokban eltávolítani "nem megbízható" Az olyan kínai alkalmazások, mint a TikTok és a WeChat, állításuk szerint ezek az alkalmazások jelentős adatvédelmi aggályokat vetnek fel az amerikai polgárok számára.

Az esetleges tiltás elkerülése érdekében az Egyesült Államokban a TikTok anyavállalata, a ByteDance jelenleg tárgyalásokon különféle vállalatokkal, hogy megszerezzék a TikTok működését az országban. Donald Trump elnöknek azonban van követelte hogy az amerikai pénzügyminisztérium csökkentse az eladást, és figyelmeztetett arra, hogy a TikTok szeptember 15-én betiltásra kerül, ha nem lesz megállapodás. Az USA és Kína közötti fokozódó feszültségek ellenére a kínai részvénypiacra gyakorolt ​​hatás korlátozott volt, és a piac fellendült a múlt héthez képest.

A Hang Seng Index napi csökkenését Trump negatív nyilatkozata vezérli Hongkong tőzsdéjére, az SEHK-ra hivatkozva. Adu mondott hogy mivel Hongkong elveszítette különleges gazdasági helyzetét a terület nemzetbiztonsági törvényei nyomán, Hongkong már nem lesz sikeres csereprogram. Megjósolta, hogy a tőzsdén jegyzett vállalkozások az SEHK-ról a New York-i tőzsdére vagy a Nasdaq-ra váltanak.

A robbanás Libanon fővárosában, Bejrútban eddig korlátozott hatással volt a hongkongi és a kínai tőzsdére. A libanoni kormány kéthetes rendkívüli állapotot hirdetett, mivel a robbanás során legalább 135 ember meghalt és több mint 5000 ember megsebesült.

Eközben az SZSE Blockchain 50 index jelenleg 4161-en áll, heti 4,51% -os emelkedéssel. Az indexben szereplő 50 részvény közül a pekingi tanúsító hatóság (300579.SZ) a napi legnagyobb nyereség, 10% -os növekedéssel, míg a BGI Group (300676.SZ) a legnagyobb vesztes, heti teljesítménye -7.01%..

A kínai piaci indexek teljesítménye. Forrás: Trading Economics, Investing.comA kínai piaci indexek teljesítménye. Forrás: Trading Economics, Investing.com

Az OKEx Insights áttekinti a hét legfontosabb három kriptohírét Kínából és Hongkongból is – a Baidu blockchain-fehér könyvétől a blockchain egyszarvúakig Kínában és a digitális valuták nyomán a monetáris rendszer átalakításáig.

A Baidu fehér könyvet adott ki a blockchain infrastruktúra-hálózatáról

Baidu kiadta fehér papír a XuperOS számára, egy nyílt forráskódú blokklánc infrastruktúra-hálózat számára. A XuperOS várhatóan megkönnyíti egy olyan blokklánc-hálózatot, amely összeköti a Baidu natív blokkláncát, a XuperChain-t más nyilvános és magán blokkláncokkal, mint például az Ethereum, az EOS és a Hyperledger Fabric.

A Baidu fehér könyve kimondta, hogy a XuperOS lehetővé teszi a Baidu számára, hogy harmadik felekkel való együttműködés révén bővítse blokklánc-kezdeményezéseit. A blockchain-kezdeményezések egyik példája a kép-szerzői jogi védelem, amelyet Baidu üzleti partnere, a pekingi internetes bíróság, elindult alakjában "Tianping lánc" A bírósági blockchain rendszer ésszerűsíti a digitális bizonyítékok tárolásának folyamatát a szerzői jogok megsértése eseteiben. A XuperOS segítségével a Baidu tovább bővítheti a képekkel kapcsolatos szerzői jogi kezdeményezését olyan partnerekkel, mint a Guangzhou Internet Court.

A Baidu blokklánc-kezdeményezésein kívül a fehér könyv megosztott néhány XuperOS élő felhasználási esetet olyan területeken, mint az oktatás és a jog. Például az Educhainx a XuperOS segítségével blokklánc tanfolyamokat indított Kínában több száz iskolában. A hallgatók intelligens szerződéseket telepíthetnek a XuperOS-ra, és érettségi tanúsítványaik a blokkláncon vannak tárolva.

A fehér könyv kimondta, hogy a pénzügy és az e-kereskedelem lesznek a közeljövőben a XuperOS következő blokklánc-felhasználási esetei.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A Baidu XuperOS egy nyílt forráskódú blokklánc-infrastrukturális hálózat, amely összeköti Baidu XuperChain natív láncát más nyilvános és magán blokkláncokkal.
  • A XuperOS lehetővé teszi a Baidu számára, hogy kibővítse blokklánc-kezdeményezéseit harmadik felekkel, például a képek szerzői jogi védelmével.
  • Az olyan területek, mint az oktatás és a jog, képviselik a XuperOS élő használatának néhány esetét. A hálózat a közeljövőben vizsgálja a pénzügyi és az e-kereskedelem használatának eseteit.

A 11 blockchain egyszarvú közül csak kettő székhelye Kínában

A egyszarvú egy magántulajdonban lévő társaság, amelynek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt, és a közelmúlt szerint megjelent "Hurun Globális Egyszarvú Index 2020" jelentés szerint a világ első negyedévében 586 egyszarvú van a világon – ebből 11 blokklánc-társaság.

A Ripple az első helyen állt a blockchain-vállalatok között, 70 milliárd RMB (10,1 milliárd dollár) értékben, és a 23. helyet szerezte meg az egyszarvú globális rangsorban. Ezt követte a Coinbase 55 milliárd RMB-vel (7,9 milliárd USD).

A Bitmain és a Block.one azonban az egyetlen két blockchain egyszarvú Kínában. Különösen a 2019-es 80 milliárd RMB (11,5 milliárd USD) értékeléséhez képest a Bitmain értéke jelenleg 30 milliárd RMB (4,3 milliárd USD). Ahogy a Hurun jelentése is kimondta, a Bitmain értékelésének éles zuhanása partnere, a Canaan Inc. gyenge részvényárfolyam-teljesítményének tudható be. A teljesítmény tükrözi a bitcoin bányászat pesszimista és bizonytalan kilátásait.

Blockchain egyszarvú rangsor 2020 első negyedévétől. Forrás: Hurun jelentés, OKEx InsightsBlockchain egyszarvú rangsor 2020 első negyedévétől. Forrás: Hurun jelentés, OKEx Insights

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az egyszarvú egy magántulajdonban lévő vállalat, amelynek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. Világszerte 586 egyszarvú van 2020 első negyedévében.
  • A Ripple az első helyen állt a blockchain egyszarvúak között, 70 milliárd RMB értékkel, majd a Coinbase 55 milliárd RMB-vel következett.
  • A Bitmain és a Block.one az egyetlen két blockchain egyszarvú Kínában. A Bitmain értékelése 50 milliárd RMB-vel csökkent a Canaan Inc. részvényárfolyam-teljesítményének köszönhetően.

A digitális pénznemeknek minden valutát fel kell váltaniuk – mondta a BoC volt alelnöke

Wang Yongli, a Bank of China volt alelnöke és a Haixia blockchain kutatóintézet igazgatója úgy véli, hogy a digitális valutáknak minden valutát fel kell váltaniuk a monetáris rendszer átalakítása érdekében.

Mint megállapított augusztus 1-jei blogbejegyzésében Wang elismerte, hogy a digitális pénznemek, például a kínai digitális pénznem elektronikus fizetése, a forgalomban lévő készpénz (azaz M0) helyettesítőjeként vannak elhelyezve. M0 Kínában utal a pénzellátási rendszer monetáris bázisához, amely a forgalomban lévő készpénzt és a könnyen készpénzre konvertálható eszközöket foglalja magában.

Wang azt javasolta, hogy a digitális pénznemeket ne csak az M0 helyettesítésére korlátozzák. Ehelyett a digitális valutákat kellene felhasználni a monetáris mechanizmus átalakítására. Például a digitális pénznemek keretrendszerét lehet felállítani "alapszámlák" az összes szociális entitás számára a központi bank digitális valuta platformján. Ez lehetővé tenné a központi bankok számára a digitális pénznemek közvetlen felügyeletét anélkül, hogy ez a jelenlegi pénzügyi rendszerre nagy hatást gyakorolna.

Wang azt is hozzátette, hogy a digitális pénznemek megakadályozzák a papírpénz túlzott kibocsátási költségeit, ami hozzájárul a monetáris és pénzügyi stabilitás fenntartásához.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Wang azt javasolta, hogy a digitális pénznemeket ne csak a forgalomban lévő készpénz helyettesítésének tekintsék, hanem hogy a digitális pénznemeket az összes pénznem helyettesítésére kell felhasználni a monetáris rendszer átalakítása érdekében.
  • A kínai DCEP a forgalomban lévő készpénz helyettesítőjeként van elhelyezve.
  • A monetáris rendszer átalakításához digitális pénznemeket lehet használni a beállításhoz "alapszámlák" az összes szociális entitás számára a központi bank digitális valuta platformján.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner