Bitcoin 2017-ben és 2020-ban – Ezúttal más

A 2017-től 2020-ig futott Bitcoin bika összehasonlítása a piac változásával

A kriptográfiai közösség a múlt héten történelmi pillanatnak tett tanúbizonyságot, amikor a Bitcoin árfolyama – amely 2020. december 16-án megsértette 2017-es idejét – új rekordot tett közzé 34 684 USD 2021. január 3-án. 2020-ra visszatekintve a Bitcoin felülmúlta a főbb eszközosztályokat, és a éves nyereség 303,5%, kezdve az évet 7193 dollárnál és befejezve 29 022 dollárnál.

Míg 2017-ben a kriptopiaci hype-ot a kezdeti érmekínálatok és a spekulatív kereskedelem megjelenése vezérelte, a piac 2020-ban az érettség jeleit mutatta az erős hálózati alapok, az intézményi kereslet és a kiskereskedelmi szektor növekvő elfogadottsága..

E változások kiemelése érdekében az OKEx Insights a következő tényezők fényében összehasonlította és értékelte a jelenlegi Bitcoin bika piacot a 2017-es fellendüléssel szemben:

  • A hálózat alapjai
  • Intézményi kriptovaluta kereslet
  • Kriptopénz-derivatívák piacai
  • A kriptovaluták kiskereskedelmi bevezetése

A hálózat alapjai

A hálózati kivonatolási arány és a címelemzés az egyik legfontosabb mutató, amelyet a Bitcoin hálózat állapotának felmérésére használnak.

A hash sebesség a teljes hálózat feldolgozási teljesítményét méri, és növekszik, ha több bányász vállalja ezt. A magas hash arány hatékonyan biztosítja a hálózatot és megakadályozza a támadási vektorokat, mint az 51% -os támadás.

2017-hez képest a jelenlegi Bitcoin hálózati hash arány jelentősen magasabb, tükrözve az érintettek általános bizalmát. 2020-ban minden idők legmagasabb 146 millió hash-arányát tapasztaltuk, amelynek eredményeként november elején minden idők magas bányászati ​​nehézségi szintje 19,99 billió volt. Ez szöges ellentétben áll 2017-vel, amikor a kivonatolási arány csak eléri 15,26 millió csúcspontján és a bányászati ​​nehézségek a csúcspontra kerültek 1,93 billió.

Nevezetesen azt is láttuk, hogy a Bitcoin harmadik jutalmának felére csökkenése 2020-ban zajlik, és bár a bányászok miatt aggodalmak merültek fel a hálózatból az alacsonyabb jövedelmezőség miatt, azóta nagyobb növekedést tapasztalhatunk azóta, tükrözve az érintettek bizalmát a Bitcoin hosszú élettartama iránt.

A Bitcoin hash-aránya és bányászati ​​nehézsége minden idők legmagasabb szintjét érte el 2020 végén. Forrás: Blockchain.com

Az aktív címek növekedése a Bitcoin hálózaton bizonyos mértékig tükrözi az átvételt is, mivel ez jelzi a felhasználók növekedését. Míg a Bitcoin-fellendülés után 2017-ben kezdetben csökkent az aktív címek száma, a szám ismét lendületet vett és 2020 végén elérte az 1,19 milliót. Azonban 2017-től még nem lépte át a mindenkori csúcsot, 1,25 milliót. az újonnan belépők viszonylagos hiánya miatt az elmúlt évben.

Egy másik hasznos on-chain metrika az 1000 BTC-vel rendelkező vagy annál nagyobb címek száma. A statisztikák megtekintése Glassnode, ez a szám a 2018 eleji 1600-ról a 2020 decemberi 2275-re nőtt. Ez azt mutatja, hogy ebben az időszakban felhalmozódtak a bálnák és intézmények, ami újabb pozitív jel és bizalmi szavazás a Bitcoin hálózatában és az értékkilátásokban.

A címek száma legalább 1000 BTC egyenleggel 2017 és 2020 között. Forrás: Glassnode

Bobby Ong, a CoinGecko társalapítója az OKEx Insights-nak elmondta, hogy általában a Bitcoin-hálózat alapjai óriási mértékben nőttek 2017 óta:


"Azt mondanám, hogy az összes alapvető hálózati mutató 2017 óta jelentősen megnőtt. A hálózat érettebb, mint korábban, és nagyobb intézményeket látunk a BTC támogatásával. Manapság olyan nagy tőzsdén jegyzett vállalatok, mint a MicroStrategy és a Square, a kincstárukban hordozzák a BTC-t. A PayPal szintén megkezdte a BTC értékesítését ügyfeleinek. A nagy bankok szintén megkezdték a kutatási jelentéseikben a Bitcoin lefedettségét [beleértve]. Mindez érettséget jelent a Bitcoin ökoszisztémában."

Intézményi kriptovaluta kereslet

A 2017-es Bitcoin-fellendüléshez képest a jelenlegi Bitcoin-bika futást főként a kriptovalutákban tapasztalható erős intézményi kereslet hajtja. A kereslet növekedése a következő szegmensekben nyilvánvaló:

  • Jelentős Bitcoin-befektetések vezető pénzügyi intézmények részéről
  • A kriptográfiai alapok és az intézményi Bitcoin bálnák hatalmas növekedése
  • Verseny a Wall-Street óriásai között a kriptóval kapcsolatos szolgáltatások elindításáért

Jelentős Bitcoin-befektetések vezető pénzügyi intézmények részéről

A 2017-es Bitcoin-fellendülés idején az intézmények nagyon szkeptikusak voltak a kriptográfiai eszközökkel kapcsolatban, és kritikusan viszonyultak növekedési kilátásaikhoz. Például Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója lecsapott A Bitcoin abban az évben, és negatívan befolyásolta az árát.

Azóta jelentős változást tapasztalhatunk az intézményi hangulatban, mivel a nagy nevek az elmúlt évben elkezdték keresni a Bitcoin és a kriptográfia kitettségét. A MicroStrategy például 2020 júliusában 250 millió dolláros Bitcoin-vásárlást tett közzé, amelyet további 50 millió dollár követett Vásárlás december elején. Három hónappal a MicroStrategy első beruházása, a Square Inc. után. befektetett 50 millió dollár Bitcoin-ban, míg a MassMutual biztosítási óriás bejelentett 100 millió dolláros Bitcoin-vásárlás és 5 millió dolláros NYDIG részvény-részesedésszerzés.

Ez a tendencia, amely folytatódni fog, szöges ellentétben áll 2017-vel, és tükrözi a Bitcoin alternatív eszközként való növekvő elfogadását, ezáltal nagyobb értéket adva neki.

A kriptográfiai fedezeti alapok és az intézményi bálnák hatalmas növekedése

Míg 2017 folyamán kevés intézményi befektetés történt a Bitcoin-ban, a fedezeti alapok kriptográfiai beruházásai az elmúlt három évben hatalmas növekedést mutattak. A globális kriptográfiai fedezeti alapok kezelt vagyonának összértéke megduplázódott 2019-ben meghaladja a 2 milliárd dollárt, és az várt 2020 végére megháromszorozódik. Ezenkívül a 20 millió dolláros AUM feletti kriptográf fedezeti alapok aránya 19% -ról 35% -ra nőtt 2019-ben.

A Bitcoin intézményi befektetők általi felhalmozódása az el nem költött tranzakciók vagy UTXO beáramlásában és mintáiban is megfigyelhető. Amint az az alábbi ábrán látható, a Bitcoin jelentős mértékben felhalmozódott intézmények az elmúlt évben, különösen novembertől kezdve.

A BTC tömeges felhalmozódása a bálnáknál novemberben és decemberben. Forrás: Whalemap, OKEx Insights

A szürkeárnyalatos a legkorábbi és legnagyobb Bitcoin bálna a pénzintézetek között. Az első digitális valuta befektetési eszközként, amely elnyerte az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet jelentő vállalat státuszát, a Grayscale Bitcoin Trust először 2015-ben vásárolta meg a BTC-t, és részvényeit több mint 30 intézményi befektető. A Grayscale a legutóbbi Bitcoin bikafuttatás során is növelte BTC-állományát, hozzátéve 55 015 BTC novemberben és 72 950 BTC decemberben. 2021. január 4-én a GBTC 572 644 BTC-vel, azaz 18,99 milliárd dollárral rendelkezik Az irányítás alatt álló eszközök.

Szürkeárnyalatos beruházások BTC részesedései az elmúlt hat hónapban. Forrás: bybt.com

A Wall Street óriásai versenyeznek a kriptokereskedelmi szolgáltatások elindításáért

Noha a Wall Street nagy nevei 2017-ben erősen szkeptikusak voltak a Bitcoin iránt, változást láthattunk ugyanazon szkeptikusok részéről, akik újabban elkezdték a kriptográfiai szolgáltatásokat..

A Fidelity Investments az egyik úttörő Wall Street-i óriás, amely belépett a kriptotérbe. A vállalat először hozta létre digitális karját, a Fidelity Digital Assets-t, és 2018-ban elindította a kriptográfiai szolgáltatásokat. A családi irodák növekvő Bitcoin iránti igényének kielégítése érdekében a Fidelity is elindult Fidelity Digital Funds augusztusban. Az alapot passzívan kezeli és letétkezeli a Fidelity Digital Assets. A Fidelity mellett a Standard Chartered fintech karja, az SC Ventures is társul az Northern Trust céggel kriptográfiai felügyeleti megoldásokat indít az intézményi ügyfelek számára.

A kriptográfia letétbe helyezéséhez képest a kriptográfia a hatalmas intézményi igény miatt hevesebb harctér a banki óriások körében. Például a Belarusbank, elindult az ország első kriptokereskedelmi platformja novemberben, és ezt egy javaslat követte puha indítás A DBS digitális tőzsdéje Szingapúr legnagyobb bankja által támogatott decemberben. Állítólag más banki óriások is elindítják saját kriptokereskedelmi pultjaikat, többek között Standard Chartered, BBVA, Indiai Állami Bank és Japáné SBI Holdings.

Ong a CoinGecko-nál úgy véli, hogy a verseny a kriptográfiai szolgáltatások elindításában a Wall Street-i óriások között csak fokozódik a jövőben, ami magas szintű fúziókat és felvásárlásokat eredményez. Az OKEx Insights-nak elmondta:

"Végül a Wall Street szeretne egy darabot ebből a kriptopiteből, és aktív M lesz&A azon a helyen, ahol az intézmények megpróbálják megszerezni a meglévő szereplőket az iparági know-how és ügyfélkapcsolatok megvásárlásához. Még nem látjuk, de hamarosan meg fog történni."

A kripto derivatívák piaca lejáratát mutatja 2020-ban

Az ICO-k által kiváltott piaci felhajtáson kívül a 2017-es Bitcoin-fellendülés egyben a növekvő kriptotermék-származékos piac kezdetét is jelentette. A Cboe volt az első hagyományos szolgáltató dob A mainstream Bitcoin határidős szerződések 2017. december 10-én, és mindegyik szerződés 1 BTC-t jelentett. CME követte Cboét dob egy hét múlva saját Bitcoin határidős ügyletei, és minden CME szerződés 5 BTC-t jelentett.

Míg Cboe megállt A Bitcoin határidős tőzsdei jegyzése 2019 márciusában a kiskereskedelmi érdeklődés hiánya miatt a kriptográf származékok azóta hatalmasat nőttek. Erős intézményi kereslet vezérli az összesített nyitott érdeklődést a Bitcoin határidős iránt elérte minden idők legmagasabb értéke meghaladta a 10 milliárd dollárt 2021 január elején.

Összesített nyitott érdeklődés a Bitcoin határidős iránt. Forrás: ferde

Ez a növekvő kriptográf származékok piaca az egyik alapvető tényező, amely támogatja a 2020-ban futó Bitcoin bikát. Ezzel szemben ugyanaz a piac vitathatatlanul kipattant a 2017-es buborék.

A kriptográf származékok állapotát kommentálva Emannuel Goh, az adatelemző cég ferde társalapítója az OKEx Insights-nak elmondta:

"A származtatott termékek 2017 óta hatalmas növekedést mutatnak, először a határidős ügyletek és az örökös swapok gyors megjelenésével, most pedig az opciókkal. Úgy gondoljuk, hogy ez hozzájárult a Bitcoin jobb árfelfedezési folyamatához, és végső soron segít csökkenteni annak volatilitását."

A Bitcoin kiskereskedelmi elfogadása

A Bitcoin kiskereskedelmi bevezetése 2020-ban hatalmas lendületet kapott, miután a PayPal úgy döntött, hogy támogatja a Bitcoin-t és más vezető kriptovalutákat. A fizetésfeldolgozó óriás titkosítási ajánlatai most vannak elérhető amerikai ügyfeleknek, és a vállalat azt tervezi, hogy 2021-ben kiterjeszti a szolgáltatásokat Venmo-ra.

Különösen sok korai kísérlet történt a Bitcoin kiskereskedelmi bevezetésének fokozására 2017-ben. Például az Egyesült Királyságban működő Revolut digitális bank elindult kriptovaluta szolgáltatásai 2017-ben, lehetővé téve a felhasználók számára a BTC, LTC, ETH, BCH, XRP és XLM megvásárlását és kereskedelmét a támogatott régiókban. Míg a Revolut azóta jelentős növekedést tapasztalt, kínálata nem tette a Bitcoin jobban elkölthetővé.

Miután a PayPal az elmúlt évben csatlakozott a térhez, a következő évben hatalmas örökbefogadásra számíthatunk. A Revoluthoz képest, amely 12 millió felhasználó, A Paypal százmillióval rendelkezik, és tovább képes kihasználni leányvállalatát, a Venmót, amely rendelkezik 52 millió felhasználó és uralkodik a mobil fizetési piac az amerikai évezredek körében.

Henri Arslanian, a PwC globális kriptográfiai vezetőjének összefoglalása szerint a PayPal nagy győzelem a Bitcoin számára:

"Míg az Egyesült Államokban más fizetési cégek, mint például a Robinhood vagy a Square, már hozzáférést kínáltak a kriptóhoz, a PayPal messze nagyobb és nemzetközi."

Következtetés

A 2017-es Bitcoin-fellendülést nagyrészt a spekulációk és az ICO hype vezérelte. Ez a felhajtás 2018 elején kezdett lehűlni az amerikai SEC szabályozási nyomása miatt, amelynek elnöke, Jay Clayton, figyelmeztetett befektetők az ICO-k ellen az ármanipuláció és a törvényesség kérdése miatt. Ez a fejlődés, a határidős lehetőségek rendelkezésre állásával együtt egy kriptotélhez vezetett 2018 és 2019 legnagyobb részében.

A 2017-es Bitcoin-fellendüléshez képest a közelmúltbeli bikafutást nem az ICO hype vezérli. Ehelyett széles változásoknak lehettünk tanúi – legyen szó növekvő intézményi érdeklődésről, a szabályozás egyértelműségéről, a piaci érettségről, a kiskereskedelmi bevezetésről vagy az erősebb hálózati alapokról -, amelyek validálták a Bitcoin-t, és érvényes eszközosztályként ismerték el, amelyet érdemes figyelembe venni. Röviden, ezúttal valóban más a helyzet.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map