Bitcoin Halving, a Telegram’s TON Dies, Reddit integrálja az Ethereumot: A hét kriptohírei

Eseménydús hét volt ez a kriptográfia világában – a Bitcoin blokk jutalmának felezésére immár harmadik alkalommal került sor, a Telegram régóta várt blockchain projektje elhunyt, és a Reddit elkezdte használni az Ethereum (ETH) tokeneket egy új közösségi pontrendszer számára.

A Bitcoin felezi a harmadik blokkjutalom felét

Május 11-én hivatalosan a Bitcoin-bányászok blokkjutalma felére csökkent. A BTC blokklánc új blokkjai most 6,25 új bitcoinot generálnak, szemben a legutóbbi felezés előtt előállított 12,5 bitcoinral. A Bitcoin történetében ez volt a harmadik alkalom, amikor a figyelemre méltó és ütemezett eseményre került sor.

Bitcoin bányászati ​​medence AntPool bányászott blokk száma 630 000, az első blokk utáni felezés, amely 3134 tranzakciót, 0,90968084 BTC tranzakciós díjakat és 3311,62144322 BTC teljes tranzakciómennyiséget tartalmazott. Az AntPool becslések szerint a harmadik legnagyobb Bitcoin bányászati ​​medence, mint a sajtó ideje.

Kulcsfontosságú elvihetők

Mivel a valaha létező bitcoinok teljes mennyisége rögzített (21 000 000), a kriptovaluta ütemezett blokkos jutalom-csökkentése mindig mérföldkő a pénzügyi világban. Minden alkalommal, amikor a Bitcoin „felezik”, mindennap kevesebb bitcoin kerül „verésre” – ez lelassítja az eszköz kibocsátási arányát és lényegében rávilágít annak hiányára.

A bitcoin ártalmak drámai hatást gyakorolnak a bányaiparra is, mivel a kevésbé hatékony bányászok küzdenek az életképesség fenntartásáért, míg a hatékonyabb működéssel rendelkezők dominánsabbá válhatnak.

Az első blokk május 11-én a felére csökkent. Forrás: Blockchain.com

A Telegram leállítja a régóta várt TON blockchain projektet

Május 12-én, kedden a népszerű Messenger alkalmazás, a Telegram alapítója és vezérigazgatója, Pavel Durov elárulta, hogy a vállalat leállította a legjobban várt blokklánc-projektjét, a Telegram Open Network-et (TON)..

A hírt általában csalódás érte a kriptográfiai közösségben, és nem meglepő módon, merénylet befektetőktől – a projekt 2018-ban csaknem 2 milliárd dollárt gyűjtött kifinomult befektetőktől mind a blockchain protokoll, mind maga a Telegram fejlesztésére.

A Telegram két finanszírozási fordulója azonban lényegében IOU-kat (vagy SAFT-k) a TON natív tokenjéhez, a Gramhoz. Mivel ezen befektetők egy része amerikai állampolgár volt, a Telegram bevonta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC), regisztrálva az ügyleteket az ügynökségnél az amerikai értékpapír-törvény alóli mentesség alól..

Mindazonáltal csak néhány héttel a Telegram tervezett TON és Gram indulása előtt, 2019 októberében a SEC sürgősségi panasszal és távoltartási végzéssel csapta le a Telegramot, azt állítva, hogy a 2018. évi finanszírozási forduló és a TON küszöbön álló indítása is az Egyesült Államok értékpapírjogának megsértése. A SEC azt állította, hogy a Telegram SAFT-k eladása és a tényleges grammok tervezett eladása a TON indulásakor egy nagyobb “rendszer” része volt a törvény megkerülésére..

A SEC és a Telegram közötti jogi csata a blockchain platform és a token elindításának ismételt késését eredményezte. A legutóbbi, április 1-jei bírósági határozat végérvényesen alátámasztotta a SEC követelését, és úgy döntött, hogy megakadályozza a Telegram TON indítását nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a világ bármely pontján.

Durov döntése a TON leállításáról végül azután történt, hogy megpróbálták fellebbezni a döntés ellen, és kizárták az amerikai befektetőket a TON vagy a Gram együttműködéséből, amikor az elindult..

Kulcsfontosságú elvihetők

Hogy mi motiválta Durovot a projekt munkájának hirtelen befejezésére, továbbra sem világos – különösen a SEC követeléseinek meghiúsításával járó kockázatok tekintetében. Az övében post bejelentve a TON bezárását, Durov döntése magyarázatára az Egyesült Államok pénzügyi és technológiai hegemóniájára összpontosított.

Ezzel valószínűleg jelezte aggodalmát, hogy az amerikai szabályozók nemcsak a TON, hanem maga a Telegram után is érkezhetnek, amelynek globális terjesztése leginkább a Google és az Apple amerikai technológiai óriásoktól függ.

A Telegram esete csak a kriptográfia és a SEC közötti folyamatban lévő saga egyik nagyon nagy jelentőségű része, amely a 2017-es kezdeti érmekínálati (ICO) őrület során kezdett széles körű figyelmet kapni..

A TON finanszírozása nem az első SAFT hogy a SEC bezárja. Ez az eset azonban ijesztő precedenst teremt annak bemutatásában, hogy az Egyesült Államok szabályozója mekkora globális elérhetőséggel bír – hatékonyan kiterjesztve felügyeletét az egész világra.

A kriptográfiai fedezeti alapok kezelt eszközei drámai módon növekedtek 2019-ben

A PricewaterhouseCoopers (PwC) és az Elwood Asset Management új beszámolója a héten azt mutatja, hogy 2019-ben a kriptográfiai fedezeti alapok kezelésében lévő eszközök teljes értéke megduplázódott, több mint 2 milliárd dollárra.

A jelentés azt is jelzi, hogy a Bitcoin talán nem meglepő módon volt a fedezeti alapok által a legtöbb kereskedett kriptovaluta.

A kezelt eszközök átlagos összege csaknem megduplázódott 21,9 millió dollárról 44 millió dollárra, csakúgy, mint a kezelt eszközök mediánja (19 százalékról 35 százalékra). Ezenkívül a kriptográfiai fedezeti alapok aránya 20 millió dollár felett kezelt vagyonnal 35 százalékot tett ki – az előző év 19 százalékához képest.

Kulcsfontosságú elvihetők

A kriptográfiai fedezeti alapok tavaly tapasztalt növekedése azt jelzi, hogy az intézmények jelentős módon belépnek a Bitcoin és a kriptovaluta térbe. Ezt valószínűleg a világszerte megnövekedett szabályozási egyértelműség és az intézményi befektetők számára hatékonyabb rámpák ösztönzik.

Kevés oka feltételezni, hogy a kriptográfiai fedezeti alapok kezelése alatt álló eszközök nem fognak tovább növekedni, mivel a Bitcoin és más kriptovaluták életképesebb fedezetnek tekinthetők a hagyományos pénzügyi rendszer instabilitása ellen..

Reddit az Ethereum-alapú közösségi pontok felhasználására

A Reddit „közösségi pontok” rendszerének tárgyalását kibővítették, hogy az Ethereum hálózatot felhasználva ösztönözzék a „minőségi bejegyzések és megjegyzések” létrehozását.

A közösségi pontrendszer mögött az az előfeltétel áll, hogy az értékes tartalommal rendelkező felhasználókat az adott közösség felhasználói pontokkal – Ethereum-alapú tokenekkel – jutalmazhatják. Például tippeket adhatunk éleslátó megjegyzésekhez vagy érdekes bejegyzésekhez.

Alapján egy új diabemutató az Egyesült Államokban található vita webhelyről a közösségi pontok felhasználhatók a platform hírnevének felmérésére és / vagy prémium funkciókra – például jelvényekre, hangulatjelekre, kommentálható GIF-ekre – költhetők..

Ezenkívül a felhasználók képesek lesznek átvinni közösségi pontjaikat bármely Ethereum pénztárca címre – és a moderátorok nem kontrollálhatják a felhasználó pontjait.

A rendszert jelenleg két Reddit közösségben tesztelik.

Kulcsfontosságú elvihetők

A Reddit-nek régóta problémája van a közösség legtiszteletbeli tagjai pontos megjelenítésével. Az új jutalmazási rendszer orvosolhatja ezt a problémát.

A Reddit moderátorai meglehetősen szilárd kapcsolatot tartottak fenn a közösségeik felett, így egyeseknek üdítő lehet, ha megtudják, hogy az említett moderátorok nem fogják ellenőrizni ezeket az átvihető pontokat.

A JPMorgan banki szolgáltatásokat kínál a kriptovaluta-tőzsdék számára

A hét elején megjelent a hír, miszerint a JPMorgan Chase megkezdi a bankszámlák felajánlását a Gemini és a Coinbase főbb amerikai kriptovalutatőzsdéinek – mindazonáltal megerősítve, hogy a New York-i székhelyű multinacionális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató holding megváltoztatta a dallamot a Bitcoin és más kriptovaluták felé..

Pontosabban, a JPMorgan biztosítja a Gemini és a Coinbase ügyfeleinek letéti, kifizetési és átutalási szolgáltatások.

Kulcsfontosságú elvihetők

A GMIN-nek és a Coinbase-nek banki szolgáltatásokat nyújtó JPMorgan jól példázza azt az elmozdulást, amely folyamatosan bekövetkezik a nagy pénzügyi intézmények nézeteiben a Bitcoin és a kriptovaluták felé. A JPMorganhez hasonló hagyományos pénzügyi erőművek történelmileg, megtekintett a digitális pénznemek a csalás és a pénzmosás eszközei – de úgy tűnik, hogy ma már legitimebbnek tartják őket.

Előfordulhat, hogy a Bitcoin és a kriptovaluta társaságok a banki kapcsolatokat könnyebben megteremtik, a jövőben is, mivel az ipar véleménye továbbra is a hitelesebb.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner