Bitcoin opciók cseréinek áttekintése

Az opció egy vevő és egy eladó közötti szerződés, amelyben a szerződés vevőjének joga van, de nem kötelessége, hogy egy adott kötési áron, egy adott napon (lejárat) ügyleteket kössön..

Az opciók piaci igénye növekvő volatilitás mellett növekszik, vagyis minél nagyobb a volatilitás, annál drágább a vételi vagy eladási opció. Amint az alább látható, bár a Bitcoin volatilitása 2012 óta fokozatosan csökkent, mégis jóval magasabb, mint a legtöbb más pénzügyi eszköz. Óriási a kereslet a Bitcoin opciók iránt a piacon.

Az opciós árképzés mainstream modellje a Black-Scholes modell (BS-modellnek nevezik). A modell képletéből látható, hogy az opciós prémium monoton növekvő függvény a volatilitás körül. Feltéve, hogy a célár, a lehívási ár, a kamatláb és a lejárati idő változatlan, az opciós prémiumot a volatilitás határozza meg. A volatilitás növekedésével az opciós prémium növekszik.

A fix veszteség, mint opciós prémium előfeltétele, hogy az opció korlátozott veszteségekkel és korlátlan megtérüléssel biztosítja a felhasználók számára a terméket. Az opciókkal kapcsolatos felhasználók jövedelmezősége a volatilitási trendek megértésétől függ: opciókat vásároljon, ha a volatilitás alacsony, és adjon el opciókat, ha magas a volatilitás.

A volatilitás felosztható implicit volatilitásra és realizált volatilitásra. Az implicit volatilitást az opciós prémium, míg a realizált volatilitást a korábbi ár alapján számítják ki. Az előbbi a piac várható volatilitása, és rendelkezik bizonyos előrelátással.

Általában minél hosszabb az időszak, annál nagyobb a valószínűsége az opció nagy volatilitásának, tehát minél hosszabb az opció, annál magasabb az ár. Ha az implikált volatilitás hasonló a realizált volatilitáshoz, az opciós prémiumot általában történelmi szempontok alapján ésszerű értéknek tekintik; amikor az előbbi jóval magasabb, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi implicit volatilitás túlértékelt, ami elősegíti az opciók értékesítését; különben elősegíti az opcióvásárlást.

A Skew adatai azt mutatják, hogy 2018. szeptember 26. óta a realizált volatilitás csaknem egyharmada nagyobb, mint az implicit volatilitás, amely ízesíti az opciók vásárlását, és a hátralévő idő, a magasabb implicit volatilitás kedvez az opcióknak elad.

A jövőbeli események által okozott bizonytalan következmények elősegítik az implicit volatilitás előmozdítását. A közelgő Bitcoin felére csökkenés és a különböző geopolitikai események valószínűleg új, 2020-as új implicit volatilitási időszakot hoznak a Bitcoin elé, ami szintén megkönnyíti a tőzsdei opciós termékek népszerűsítését..

A mainstream opciók cseréinek elemzése

Jelenleg a mainstream opciós tőzsdék főleg az OKEx, Deribit, LedgerX, Binance JEX, CME, FTX és Bakkt. Közülük a Bakkt és a CME szerződések nagyobb szerződésszaporítóval rendelkeznek, és az intézményi felhasználók felé hajlanak; Az OKEx, a Deribit, a LedgerX, a Binance JEX és az FTX viszont barátságosabb az általános felhasználók számára. Érdemes megemlíteni, hogy az OKEx és a Deribit kockázatkezelési mechanizmusai teljesebbek, ami elkerülheti a szélsőséges árak okozta felesleges kényszer-felszámolást, és nagyobb figyelmet fordít a befektetők érdekeinek védelmére..


Öt tőzsdén végeztünk egy weboldal forgalmi elemzést, a Bakkt és a CME kivételével. Az alapvető információkat az alábbiakban mutatjuk be.

A látogatások tekintetében az öt tőzsde közül az OKEx tette ki a legnagyobb arányt, elérte a 39,56% -ot, majd a Deribit, az FTX, a LedgerX és a Binance JEX következett. De az utóbbi időben az FTX felülmúlta Deribit.

A felhasználók földrajzi megoszlását tekintve ezen öt központ cseréje elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban, Oroszországban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban koncentrálódik. Közülük az OKEx az első helyen állt Kínában, Oroszországban és Franciaországban.

A forgalmi csatornákat tekintve az öt tőzsde forgalma elsősorban a felhasználók közvetlen domain kereséseiből származik, majd kulcsszavak keresése következik a keresőkben. Ez azt mutatja, hogy az öt tőzsdén nagyobb a márkaismertség.

Ezen felül megvizsgáltuk ezen öt csere keresztfelhasználóját is. Az „Összehasonlító közönségek” azt jelzi, hogy amikor a felhasználók meglátogatják az egyik domaint, ugyanazon a napon felkeresnek más domaineket is. Ez a mutató elsősorban a tőzsdék közötti kiélezett versenyt tükrözi. Megállapítottuk, hogy jelenleg csak a Deribit és a LedgerX felhasználói átfedik egymást, elérve a 24,80% -ot.

A Bitcoin áramlás szempontjából csak az OKEx és a Deribit fedi egymást. Összegezve elmondható, hogy az opciós piac továbbra is kék óceán piac, és a verseny szintje nem túl magas. Még mindig sok hely van más cserék bejutására.

Jelenleg a Bitcoin opciós kereskedési volumenében a TOP5 tőzsde a Derbit, az OKEx, a CME, a LedgerX és a Bakkt.

Közülük a Derbit a bitcoin opciók piacának 95,42% -át foglalja el, a második helyezett OKEx pedig csak 3,38% -ot tesz ki. A termék piacra dobásától kezdve a Deribit 2016 augusztusában, az OKEx pedig 2019 decemberében dobta piacra az opciós termékeket. A Deribit erőteljes elsőbbségi előnnyel rendelkezik.

A határidős piac adataiból azonban kitűnik, hogy a határidős terméket korábban piacra dobó Bitmex mindig a legnagyobb szerepet játszotta a határidős kereskedelem volumenében, de az utóbbi időben megelőzte az OKEx. Ebből a szempontból az OKEx nagyobb veszélyt jelent a Deribit részesedésére az opciós piacon.

A fenti adatok alapján megtudhatjuk, hogy csak két tőzsde foglalja el az opciós piaci részesedés 3% -át, a Deribit és az OKEx. Ez a két tőzsde képviselheti a teljes Bitcoin opciós kereskedési volumenet. Amint az az alábbi ábrán látható, a legutóbbi Bitcoin opciós tranzakciók volumene meghaladta a 150 milliót, és a nyitott érdeklődés is új csúcsot ért el az elmúlt évben. A bitcoin opciók piaca a gyors növekedés időszakában van.

A nyílt kamat lejárati dátum szerinti megoszlását tekintve a felhasználók jobban koncentrálódnak a negyedéves opciós szerződésekre. A hagyományos opciós piac szempontjából a heti opciók általában vonzóbbak a spekulatív lakossági befektetők számára a gazdasági adatok és az eredményhirdetések körül; A negyedéves opciók általában vonzóbbak azoknak az alapkezelőknek és intézményi befektetőknek, akik a negyedév utolsó napján hozzászoktak a portfóliók kiegyensúlyozásához. Ebből a szempontból a jelenlegi opciós piac továbbra is főleg intézményi felhasználókból áll, és a lakossági befektetőknek még mindig növelniük kell az oktatásba történő befektetésüket.

Bitcoin opciók piacának összefoglalása és kilátások

Jelenleg a Bitcoin opciós piac négy táborból áll. A Deribit által vezetett opciócserék elsődleges előnyökkel és nagyobb koncentrációval; létrehozott cserék az OKEx és a Binance vezetésével; intézményi felhasználók a Bakkt és a CME vezetésével; és az FTX vezetésével kialakulóban lévő innovatív tőzsdék, amelyek együttesen alkotják a Bitcoin opciós piacot. Mivel továbbra is zöld a kriptovaluta opciós piac, a jövőben biztosan több opciós termék lép be a piacra.

A jövőbeni kilátásokat tekintve, miközben a Bitcoin opciós piac fejlődése egyre közelebb kerül a hagyományos opciós piaci modellhez, diverzifikáltabb opciós termékeket is létrehoz maga a kriptovaluta piac jellemzői alapján..

Bináris opciók

A bináris opció egyszerűbb, és a felhasználói oktatás költsége alacsony. A bináris kriptográfiai felhasználók főleg az előrejelzési termékekre koncentrálódnak, mint például az Augur, a Gnosis, a BetMoose, a Predictious stb..

Straddle opció

A bankközi opciók esetében a felhasználók egyszerre ugyanazon kötési áron vásárolnak vételi és eladási opciókat. Nem kell megítélniük, hogy emelkedni fog-e vagy csökken. Amíg az eszköz messze van a kötési ártól, nyereségre tehetnek szert.

Index opció

Az indexopciók a mainstream devizákat és a közepes vagy kicsi piaci cap altcoinokat tartalmazzák, amelyek csökkenthetik a felhasználó működési kockázatait.

Pénzügyi lehetőségek

Az árupopciók alapján Bitcoin-alapú pénzügyi opciókat fejlesztenek ki, például a Bitcoin fix betéti kamatlábán, a stablecoin árfolyamán alapuló opciókat és opciós opciókat stb..

OTC opciók

Testreszabható OTC opciók. A felhasználók saját igényeik szerint testre szabhatják a kereskedni kívánt opciókat, például beállíthatják az opció célját, vételi vagy eladási, kötési árfolyamát, opció lejárati idejét, mennyiségét és kereskedési irányát stb., Hogy megfeleljenek a különböző felhasználók eltérő igényeinek..

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map