BTC és ETH: Melyik a jobb vétel?

Áttekintés

BTC ellopta a piac reflektorfényét a héten, mivel az első számú kriptográfia ismét megpróbálta visszaszerezni az 10000 szintet. BTCKísérlete a pszichológiai korlát fölé törni jött ETH az árak elérték a legmagasabb szintet 2020 március eleje óta. A BTC és ETH A hype és a fecsegők továbbra is köröznek a kriptográfiai közösségek között, a kereskedők és a befektetők érdekes betekintést találhatnak az on-chain, off-chain és a derivatív kereskedelem adatainak összehasonlításakor. Ebből jobban megismerhetnénk a BTC-t és az ETH jelenlegi helyzetét, segítve jobban megítélni, hogy melyik a jobb vétel most.

Egyenleg a tőzsdéken

A tőzsdei egyenleg színt adhat számunkra a HODLers hangulatában, és abban, hogy hány érme / zseton értékesíthető. A Glassnode adatai azt mutatják BTC tőzsdei egyenlege csökkent BTC0,32 millió, ez a legalacsonyabb szint több mint egy év alatt. A tőzsdék BTC-egyenlege március óta csökkenő tendenciát mutat, és a trend így folytatódik.

1a. Ábra: BTC egyenleg a tőzsdéken

Forrás: Glassnode

2b. Ábra: ETH-egyenleg a tőzsdéken

Forrás: Glassnode

Másrészről, ETH a tőzsdék egyensúlya hógolyózott. A szám elérte ETH18,7 millió az idén március közepén, ami 2016. december vége óta nem volt látható.

Érdekes módon a két eszköz egyenlegszáma nagyon eltérően reagált a márciusi hatalmas eladás során. Úgy tűnik, hogy az eladás váltotta ki a csökkenő trendet BTCEgyensúlyát, miközben több kereskedő tette meg a helyét ETH után cserék ETH árkorrekció ugyanabban az időszakban.

Miért számít?

Úgy gondoljuk, hogy a kereskedők és a befektetők kivonják érméiket / zsetonjaikat a tőzsdékről, ez a hosszú távú bullishness jele lehet, mivel a társaikat hideg pénztárcákban akarták tárolni, és számítaniuk kellett a potenciális bikafutásra. Ebből a szempontból úgy tűnik, hogy a piacok jobban fellendültek BTC mint ETH. Ugyanakkor más tényezők is lehetnek, amelyek a mérleg növekedését és csökkenését ösztönzik, például a hálózat biztonsága.

Nagy egyensúlyú címek

A bálnák hajlandósága az érmék / zsetonok felhalmozására egy újabb nyom lehet, amelyet a kereskedőknek és a befektetőknek meg kell keresniük, amikor az alapvető elemzésről van szó. Különösen fontos lehet a nagy egyensúlyú egyedi címek száma.

A Glassnode adatai azt sugallják, hogy az egyedi címek száma egyenlő / nagyobb, mint ETH32 az áringadozások ellenére az elmúlt évben folyamatosan növekedett. Eközben az egyedi címek száma nem kevesebb, mint BTCA 10K visszatért a mélypontról március végén. Ennek ellenére viszonylag alacsonynak tűnik a június végi számhoz képest, amely 120-nál van.

2a. Ábra: Bitcoin addrs. bal. ≥ 10K BTC

Forrás: Glassnode

2b. Ábra: Ethereum addrs. bal. ≥ 32 ETH

Forrás: Glassnode

Miért számít?

Úgy gondoljuk, hogy a hodling erő az egyik kritikus mutató, amely tükrözi a bálnák érzelmét egy adott eszközről, és úgy tűnik, hogy ETH egyértelmű nyertes ebből a szempontból. Ugyanakkor korlátozásokat is látunk ebben. Azért, mert ETHA 32 egy viszonylag alacsony belépési korlát, ami csökkentheti a szám jelentőségét.

Bár a száma BTC a magas egyenlegű címek egyre növekszenek, ezek az adatok önmagukban csak a szélesebb kép részét képezik. A tőzsdei szám egyensúlyának kombinálásával átfogóbb képet láthatunk.

Tranzakciós díj és gáz

A Bitcoin tranzakciós díja és az Ethereum felhasznált gázai sok beszélgetést kaptak a kriptográf csevegőcsoportok között az utóbbi időben. Az egyik elbeszélés az, hogy a teljes ETH a felhasznált gáz új csúcsot ért el, vagyis többen használják a hálózatot; így az árnak fel kell emelkednie. ETH az árak 250 szintet érintettek, mielőtt visszahúzták volna a 230 fogantyút.

Amikor azonban megnézzük az átlagos számot ETH használt gáz, láthattunk egy másik képet. A Glassnode adatai azt mutatják, hogy az átlag ETH a felhasznált gáz a gyűlés hátulján süllyedt, és csökkenő tendenciát eredményezett. Ebből a szempontból lehet, hogy nincs annyi tranzakció, mint gondoltuk.

3a. Ábra: Bitcoin tranzakciós díj (átlag)

Forrás: Glassnode

3b. Ábra: Felhasznált Ethereum gáz (átlag)

Forrás: Glassnode

Másrészt a bitcoin átlagos tranzakciós díja a legutóbbi ingadozás ellenére is viszonylag magas szinten mozog. Általában a magasabb tranzakciós díj azt sugallhatja, hogy a piacnak nagyobb az igénye a tranzakciók lebonyolítására. Ezért a felhasználók hajlandók többet fizetni a gyorsabb elszámolásokért. Ez azt is jelzi, hogy többen használják a hálózatot.

Miért számít?

Úgy gondoljuk, hogy a kriptovaluta egyfajta hálózati érték eszköz, ami azt jelenti, hogy minél többen használják és hódolják, annál értékesebb lesz az eszköz. Érdemes azonban megjegyezni, hogy nincs közvetlen összefüggés a tranzakciós díj / gáz és az ár között, és ezek a számok csak egy újabb két darabot jelenthetnek az egész rejtvényből.

Az ETH ferdesége negatív marad, a BTC visszapattant

Ha az on-chain tevékenységek elemzése olyan, mint a részvények alapvető elemzése, a derivatív kereskedési tevékenységek elemzése hasonló lehet a statisztikai elemzéshez. Pillantást nyújthat a piaci szereplőknek arra, hogy az igazi kereskedők hogyan pozícionálják kereskedelmeiket. Ebből értékes információkat találhattunk.

Ezt vettük észre egy a kriptográfiai közösségben a közelmúltban folytatott beszélgetések egyike az, hogy a lehetőségek torzítanak ETH negatívra fordult, és ez az ár növekedése lehet.

4a. Ábra: BTC 25d ferdeség

Forrás: Skew

4b. Ábra: ETH 25d ferdeség

Forrás: Skew

Az opciók ferdesége az OTM / ATM / ITM opciók implicit volatilitásának különbsége. A kereskedők ezeket a relatív változásokat kereskedési stratégiaként használhatják. A Skew adatai azt mutatják ETHopcióinak torzulása többnyire negatív maradt, míg BTC’S folyamatosan helyreállt a pozitív területre.

Mit mond nekünk?

Úgy gondoljuk, hogy a különböző opciós szerződések IV-es változásai némileg utalhatnak az alapul szolgáló ügyek várható volatilitására és arra, hogy a kereskedők hogyan számítottak rá. Az opciók torzulása azonban nem mindig hasznos mutató az ár előrejelzésében, de bizonyos körülmények között hasznos lehet. Úgy gondoljuk, hogy a kereskedőknek ezt figyelembe kell venniük számos más tényezővel együtt, amelyek a kriptográfiai piacokat mozdíthatják el.

A piaci szemmel a magasabb kötési árú BTC opciókra, az ETH megközelítés viszonylag konzervatív volt

Úgy tűnik, hogy az opciós kereskedők hogyan válasszák ki a sztrájkárakat, hogy a piac progresszívebb álláspontot képvisel BTC árak, míg a kilátás ETH viszonylag mérsékelt volt.

Láthatjuk, hogy a legtöbb BTC Az opciók nyitott érdeklődést mutattak az 10000-as kötvényár-körzet iránt, míg a második és a harmadik legnépszerűbb kötvényár 12000 és 11000 körül volt. ETH oldalon 280 sztrájk volt a legnépszerűbb, míg a második és a harmadik legtöbb OI 220 és 240 volt.

A ETH oldalon a 280 sztrájkkal járó hívások tipikus bullish beállításnak tűnnek. A 220 és 240 sztrájkkal járó hívások azonban inkább konzervatív megközelítésnek tűnnek, mivel a szerződések már / hamarosan benne lesznek a pénzben. Másrészt a 220-as és a 240-es helyzet inkább a védekezésre hasonlít, mint ETH május közepe óta tüntetésen van.

A BTC oldalon a 10000 sztrájkkal járó hívások szintén standard bullish beállításnak tűnnek, de a 12000 és 11000 sztrájk árú hívások még agresszívebbnek tűnnek. Eladási szempontból az 12000, 11000 és 10000 kötési árral rendelkező pénzösszegek mind pénzben voltak. Ha egy kereskedő bearish a BTC-n, akkor fontolóra veheti a 10000 felettinél is alacsonyabb kötési árfolyamú eladásokat.

5a. Ábra: BTC opt. OI sztrájkkal (június 4-től)

Forrás: Skew

5b. Ábra: ETH opt. OI sztrájkkal (június 4-től)

Forrás: Skew

Következtetés

Kitértünk néhány on-line tevékenységre és derivatív kereskedési adatokra BTC és ETH, és úgy tűnik, még mindig nem könnyű egyszerű hívást kezdeményezni abban a pillanatban, hogy melyik eszköz a jobb vétel. Úgy tűnik azonban BTC a kereskedők hosszú távon növekvő árat produkáltak, miközben ETH a kereskedők nagyobb hangsúlyt fektettek a rövid távú árfolyamokra. Ennek ellenére a kereskedőknek és a befektetőknek rugalmasnak kell lenniük a kereskedési stratégiák terén, és a piaci feltételeknek megfelelően kell beállítaniuk beállításukat.

Szerző: Cyrus Ip – Kutatási elemző

Közzététel: OKEx

2020. június 4

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner