Filecoin-láz, intelligens szerződéses plágium és két tartomány nyomása a blokklánc számára – a China Market Watch

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

A kínai és hongkongi tőzsde enyhe visszaesést mutatott a héten. A Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg fuss 3210-en és 4,516-nál, a héten -6,97% -kal, illetve -6,7% -kal esett. A Hang Seng Index heti -4,73% -os értékcsökkenést könyvelhetett el, jelenleg 24 971-nél.

A kínai tőzsde egészében bekövetkezett visszaesés az Egyesült Államok által a kínai vállalkozásokra a közelmúltban bevezetett üzleti korlátozásokkal magyarázható. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter bejelentette, hogy az Egyesült Államok megteszi kényszeríteni állítólagos emberi jogi jogsértések miatt vízumkorlátozások vannak a kínai technológiai óriások, például a Huawei egyes alkalmazottai számára.

Sőt, Donald Trump elnök adminisztrációja is az várt hogy lépjen fel a TikTok és a WeChat kínai technológiai vállalatok ellen, miután nemzetbiztonsági aggályokat vetett fel.

Kína blokklánc-fejlesztési táját tekintve megnéztük a Shenzhen Stock Exchange (SZSE) Blockchain 50-et index, amely a legjobb 50 SZSE-tőzsdén jegyzett társaságból áll, amelyek blokklánccal kapcsolatos projektekkel rendelkeznek.

Az SZSE Blockchain 50 index jelenleg -3,14% heti esés után 3920,18-nál áll. Az indexben szereplő 50 részvény közül a HengBao (002104.SZ) a napi legnagyobb nyereség, 2,26% -os növekedéssel, míg a Guangdong Advertising Group (002400.SZ) a legnagyobb vesztes, -10,03% -os eséssel..

A kínai piaci indexek teljesítménye. Forrás: Trading Economics A blockchain index Kínában a legnagyobb nyereséggel / vesztessel. Forrás: JRJ.com, OKEx Insights

A hét hírei

A Filecoin-láztól kezdve az intelligens szerződések plágiumáig Kínában, valamint Zhejiang tartomány blokklánc-nyomásáig az OKEx Insights áttekinti a hét legfontosabb három kriptohírét Kínából és Hongkongból.

A filecoin token az egekbe szökött a mainnet indítása előtt

Hivatalos blogbejegyzés a várva várt decentralizált tárolóhálózattól, a Filecoin-tól, július 14-én kiderült hogy mainnetjének bevezetése 2020. augusztus 31. és szeptember 21. között várható. Ezt követően a Filecoin őshonos érméje, a FIL napi tranzakciós értéke Kínában elérte a 300 millió jüant (42,86 millió dollár), és jelenleg sokat kereskedik magasabb mint a 2017-es kezdeti érmeajánlat.

Július 15-től a Feixiaohao kriptopiaci adatszolgáltatás statisztikája jelezzék hogy a FIL árának 377 RMB (53,86 USD) eltérése van a kriptovaluta tőzsdéken, mivel az árak 40 és 417 RMB között mozognak. Az ilyen árkülönbségek óriási lehetőségeket kínálnak az arbitrázs kereskedők számára.

Eközben a FIL napi kereskedési volumene jelenleg sűrített három tőzsdén – CITEX (25,08%), EXX (19,94%) és Biki (15,7%) – és USDT-párja a FIL kereskedés 88,7% -át tette ki.

A kriptovaluta tőzsdék között a FIL legmagasabb és legalacsonyabb ára. Forrás: Feixiaohao


Kulcsfontosságú elvihetők

  • A FIL egy még bevezetésre váró token, amelynek nincs forgalma, de különböző árfolyamokon kereskedik különböző tőzsdéken.
  • A Filecoin ICO-ja 2017-ben széles körű figyelmet kapott, mivel a cég kevesebb mint fél óra alatt 200 millió dollárt gyűjtött össze.
  • A piaci felhajtástól eltekintve a Filecoin éppen elérte a 20 petabájt fedélzeti tárhely mérföldkövét, ami a Filecoin bányász közösségének gyors fejlődését jelzi. A fejlesztők a blokkjutalom ösztönzőin és a hibajutalom programon is dolgoznak a tervezett elindítás előtt.

Yao a CSRC-nél: Kínában vírusos az intelligens szerződéses kódok plágiuma

Július 12-én Yao Qian – a kínai blokklánc-ipar ismert alakja, aki a kínai digitális jüan kutatását vezette és a kínai értékpapír-szabályozási bizottság igazgatója – részt vett szeminárium, amelyet a Tencent Kutatóintézet és a Tsinghua Egyetem Közpolitikai és Gazdálkodási Iskolája rendezett.

A kínai nyelvű médiában széles körben beszámolt eseményen Yao kiemelte, hogy bár a blokklánc-alkalmazások Kínában figyelemre méltó növekedést tapasztaltak, az intelligens szerződési kóddal kapcsolatos plágium továbbra is a kínai ipar fejlődésének legfontosabb fájdalompontja.

Yao neves hogy a blockchain projektcsoportok Kínában általában átmásolják a nyílt forráskódú intelligens szerződések kódját, és megváltoztattak néhány paramétert, hogy a magukénak állítsák őket. A jövőben úgy véli, hogy a blokklánc-mérnököknek és fejlesztőknek a blokkláncok magánéletére, biztonságára és átjárhatóságára kell összpontosítaniuk.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az intelligens szerződések plágiumozása 2018 óta ismert akadálya Kína blokkláncának fejlődésében. A Netta Labs és a Hszian Jiaotong Egyetem kutatása 2018-ban kiderült hogy a 488 mintából 324 digitális valuta volt, amelyek 95% –100% -ban hasonlítottak az intelligens szerződéses kódra.
  • Az intelligens szerződéses kódex plágiumát a decentralizált pénzügyi, vagy a DeFi-rés is érzékeli. Például 2020 áprilisában a dForce volt vádlott a kód plagizálása az Összetételből.

Yunnan és Zhejiang tartományok felkészülnek a blokklánc elfogadásának felgyorsítására

Az új infrastruktúrába történő beruházások ösztönzése érdekében – trend kifejezés Kínában, jelezve az ország erőfeszítéseit az olyan infrastruktúra kiépítésére, mint az 5G, az AI, a blokklánc és a felhőalapú számítástechnika – Yunnan és Zhejiang tartományok beépítették a blokkláncot hároméves stratégiai fejlesztési terveikbe.

Yunnan’s szerint hároméves stratégiai fejlesztési terv, a kormány 377,6 milliárd RMB (csaknem 54 milliárd dollár) teljes beruházásra számít, amely magában foglalja a blokklánc telepítését a pénzügyi szolgáltatások, az adózás, a termékhitelesítés, az egészségügy és a határokon átnyúló tranzakciók terén.

Zhejiang tartomány esetében a tartományi kormány is bejelentett hároméves stratégiai fejlesztési terve az Új Infrastruktúra területén, várhatóan 1 billió RMB (közel 142,88 milliárd dollár) teljes beruházással. A tartományi kormány célja, hogy kihasználja a blokklánc fejlesztését a szabályozás, a tehetséggondozás, a blokklánc-infrastruktúra és a tőketámogatás terén.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Zhejiang tartomány úttörő szerepet játszott Kína blokklánc-fejlesztésében. Tartományi fővárosa Hangcsou bejelentett egy blockchain ipari park és egy 10 milliárd RMB blockchain innovációs alap megnyitása még 2018 áprilisában.
  • A hároméves stratégiai fejlesztési terv bejelentését megelőzően az állam által vezetett blokklánc-szolgáltató hálózat vagy a BSN, elindult első tartományi mainnetje Zhejiangban július elején.
  • A blockchain technológiát elfogadták Yunnan tartományban a COVID-19 közepén. Fintech óriás Hangya-csoport társul a Yunnan International Trust céggel, hogy a blokkláncot használja az ellátási lánc finanszírozásának nyomon követésére Yunnan tartományban.

__________________________________________________________________________

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map