Globális kriptopiaci áttekintés: 2020 január

Összefoglaló a piaci teljesítményről és a piacokat az elmúlt hónapban mozgató tényezőkről, amely kiterjed a makroökonómia, valamint a főbb kriptovalutákra

Az OKEx legjobbjai

OKEx perspektívák

OKEx Technicals

OKEx Quant

OKEx stratégia

OKEx esemény & Termékek

Crypto Market összefoglaló

Január volt az egyik legjobban teljesítő hónap a tágabb kriptotérben fél év alatt, ami lassú és kínzó 4Q19 után következett be. A Az OKEx BTCUSD indexe januárban 29,85% -ot erősödött a decemberi 5% -os visszaesés után, amely az utolsó negyedévi 10% -os visszaesés után következett be. A piacok továbbra is a közelgő bitcoin blokk jutalom felére koncentráltak. OKEx Quant rámutatott korábban, hogy bár január lehet az ideális belépési pont a felező felépítéshez, ez a piaci ciklus várhatóan csak 2022-ben fejeződik be.

Másrészt a makro bizonytalanságok tovább vonták a részvényeket és az árukat; a biztonságos menedékhelyek iránti növekvő kereslet továbbra is előnyös lehet a bitcoin és a szélesebb kriptopiac árai számára.

Évi áremelkedés ellenére BTC, a bitcoin piaci dominanciája kissé visszahúzódott a hónap eleji 68,21% -ról a hónap végi 66,02% -ra. Ezzel szemben az ex-bitcoin teljes piaci felső határa 60,41 milliárd dollárról 89,2 milliárd dollárra nőtt az időszakban.

Bár a bitcoin eddigi piaci dominanciája ez év eleje óta lágy, a jelenlegi szám még mindig jelentősen magasabb, mint a 2019-es 50% alatti mélypont. A legutóbbi bitcoin piaci dominancia csökkenése azonban jelezheti, hogy a tőke egy része eltávolodott a vezető kriptovalutától, és az altcoin tér felé haladt. Ez részben megmagyarázhatja, miért ETH januárban több mint 40% -ot gyűjtött, míg EOS emelkedett 62%.

Előretekintve a koronavírus kitörésének helyzete továbbra is meghatározó tényező maradhat mind a hagyományos, mind a kriptográfiai eszközök esetében. A biztonságos menedékigények, valamint a jutalom felére vonatkozó bullish elvárások továbbra is magas összefüggést mutathatnak a bitcoin árával, legalábbis rövid / középtávú perspektívában. Ugyanakkor a kriptográfusok szeretnék szorosan figyelni a bitcoin / altcoin piaci dominancia számokat, amelyek nyomot nyújthatnak a kriptotérben a tőkeáramlásról.

1. ábra: A főbb kriptovaluták mutatói januárban (Forrás: Messari.io; Coin360)

A Mid-Caps vezette az Altcoin Rallyt


A nagy altcoinok januárban gyakorlatilag erős teljesítményt nyújtottak BSV és BCH. Az OKEx Technicals magyarázta a túlvett helyzetet az MVRV arányának elemzésével, és úgy vélte BSV az árak nem biztos, hogy a Genesis Hard Fork előtt képesek stabilan 300 szinten tartani. Azóta, BSVVolatilitása megélénkül, az ár pedig 240-ig visszahúzódott.

2. ábra: Altcoin-teljesítmények januárban (Forrás: Coin360)

Szeretnénk kiemelni a közepes sapkás altcoinok kis és nagy sapkákhoz viszonyított teljesítményét is. A 3. ábra mutatja a Fundstrat kripto kapitalizációval súlyozott indexeinek havi teljesítményét. Az FS Crypto 40 Index (narancssárga vonal), amely piaci érték és likviditás szerint követi az első 11-50 digitális devizát, januárban 46% -ot emelkedett. Ehhez képest az FS Crypto 10 Index – a nagy tőkés index (kék vonal) – csak 36% -ot emelkedett, míg BTC hozzáadta az érték 34% -át ugyanebben az időszakban.

3. ábra: Altcoin-teljesítmények januárban (Forrás: Tradingview)

Úgy gondoljuk, hogy az alacsony értékelés az egyik oka lehet a közepes kapitalizációjú erős teljesítményeknek. Tokenek, mint pl STB, XLM, és ADA 2019 végén elérte vagy visszaesett az éves mélypontjukhoz, és ez az értékvezérelt befektetőket vonzhatja a dip vásárlásához. Azonban a bitcoin jutalom felező eseményének közeledtével a piacok számíthatnak arra, hogy a tőke egy részét visszaszervezik BTC és talán más nagybetűs nevek ez év első negyedévében.

Crypto News Highlight januárban

 • A kriptopiac résztvevői nem számítanak arra, hogy a Facebook 2020-ban elindítja a Mérleget, ez egy friss felmérés szerint A háztömb. A cég megkockáztatta a kockázati tőkék, a pénzügyi szolgáltatások és a digitális eszközök iparának piaci szakembereit, és a válaszadók több mint fele úgy gondolja, hogy a piac nem fogja látni a Libra bevezetését ebben az évben.
 • A JP Morgan befektetési banki óriás úgy véli, hogy a bitcoin belső értéke a piaci ár alatt marad. Nikolaos Panigirtzoglou, a JPM globális piaci stratégiájának ügyvezető igazgatója, mondott, a bitcoin csaknem 40% -kal csökkent a csúcsához képest, míg a belső értéke 10% körüli mértékben nőtt. Azt is elmondta, hogy „a rés még nem teljesen zárult le, ami arra utal, hogy továbbra is fennáll némi hátrányos kockázat”.
 • A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nem látta a crypto elsődleges használatát a tranzakcióknál. Egy nemrégiben podcast, Musk azt mondta: „Önnek rendelkeznie kell törvényes illegális híddal. Tehát, ahol úgy látom, a kriptográfia hatékony a készpénz helyettesítésére. ” Musk azonban azt is hozzátette, hogy “se itt, se ott a Bitcoinon” – ismerte el Satoshi fehér könyve “elég okos”.
 • A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse úgy véli, hogy 2020-ban még több kripto- és blokklánc-társaság lesz, amelyek tőzsdére lépnek, és a Ripple az egyikük lehet. Davosban a Garlinghouse állítólag mondott, “Nem mi leszünk az elsők, és nem is az utolsók, de elvárom, hogy az élmezőnyben legyünk.”
 • A döntéshozóknak most már több eszközük van a központi bank digitális pénznemének és annak lehetséges előnyeinek megértésére. A Világgazdasági Fórum bemutatta a CBDC eszköztárát, amelyet a központi bankokkal közösen fejlesztettek ki. Ennek célja, hogy átfogó képet nyújtson a CBDC elfogadásáról a politikai döntéshozók számára szerte a világon. Másrészt a BoE, a BoJ, a BoC, a Riksbank és az SNB bejelentette, hogy összefognak a CBDC-k kutatásában.

A Bitcoin július óta a legjobb havi teljesítményt tette közzé

Annak ellenére, hogy a történelmi adatok azt mutatják, hogy január korábban puha hónap volt a bitcoin számára, a vezető kriptopénz szabályai a hagyományos világtól a kriptográfusig terjedő eszközök között zajlanak. Arra számítunk, hogy a felezés erősítheti a bitcoin kockázatvállalási hajlandóságát, és ez a kockázati érzelem tovább tükrözheti az árat, ahogyan a felezéshez közelítünk.

Korábbi kiadványunkban <A Bitcoin szezonalitása>, Az OKEx Perspectives rámutatott, hogy a bitcoin legjobb havi átlagos teljesítménye többnyire áprilisban, májusban, októberben és novemberben történik. Míg a közelgő felére májusban kerül sor, a piac számíthat arra, hogy a bitcoin volatilitása az elkövetkező hónapokban megélénkülhet, és a felezéssel és a köré épülő várakozásokkal tovább erősödhet..

Továbbra is figyelemmel kísérjük a most ismerős beszélgetések címsorait és eseményeit: koronavírus-járvány, globális kereskedelmi feszültségek, geopolitikai bizonytalanságok és a központi bankok politikai beállításai.

4. ábra: OKEx BTCUSD Index havi teljesítmény (Forrás: OKEx) 5. ábra: OKEx BTCUSD havi tartomány (Forrás: OKEx) 6. ábra: Bitcoin-Gold / SPX realizált korreláció (Forrás: Skew) 7. ábra: Bitcoin-Gold / SPX realizált korreláció (Forrás: Skew)

Vegyes változás a fő altcoinok és a Bitcoin közötti korrelációban

Láttunk néhány vegyes akciót a fő altcoinok és a bitcoin közötti összefüggések változásában. ETH továbbra is az egyik leginkább BTC-vel korrelált altcoin, bár a korreláció január elején csúcsosnak tűnik, és továbbra is puha maradt. Másrészről, XTZA bitcoinral való korrelációja további 0,3 alá csúszik januárban, új éves mélypontot ért el. Érdemes ezt megemlíteni a BTC-ETCa korreláció az időszakban jelentősen csökkent. Hasonló ingadozás látható a BSV.

8. ábra: A Bitcoin korrelációja a fő altcoinokkal (Forrás: Coinmetrics.io)

Bitcoin februári kilátások: fokozatosan az októberi csúcs felé

A jelenlegi bitcoin rally lendülete sértetlennek tűnik, és úgy tűnik, hogy ez a lendület átkerül a február eleji kereskedésbe. Voltak azonban arra utaló jelek, hogy a bikák szünetet tarthatnak, mire az ár magasabbra tud emelkedni.

 • BTCUSDT elérte a heti Bollinger-sávok felső végét, jelezve, hogy az ár konszolidációra szorulhat a 9800–10000 szinteken.
 • A heti RSI megközelítette a túlvásárolt területet, ami a jelenlegi rally újabb jelzése lehet, hogy szünetet kell tartania, bár az idő rövid lehet.
 • A heti MACD bullish crossoverje azonban egyre szélesebbnek látszott. A pozitív területre történő újabb beköltözés azt jelentheti, hogy a zaklatás sértetlen marad.
 • A 9960 lesz az első figyelt szint februárban, ha az a pár, amely sikeresen visszakéri, az októberi csúcs, az 10500, a következő szint lehet.

9. ábra: BTCUSDT heti diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

Altcoin stratégia: Ideje fordulni az XRP-hez?

A Ripple fizetési tokenjének ára XRP hamarosan a falnak ütközhet. A 10. ábra azt sugallja XRPUSDT háromszög mintát alkot, és megközelíti a háromszög felső ellenállási szintjét.

 • A lendületmutatók közül három azt mutatja, hogy a pár már túlvásárolható, bár a felfelé irányuló lendület még mindig többnyire érintetlen volt.
 • A bullish alapok, például a Ripple és az International Money Express közötti partnerség, valamint az új BitMEX perpetual swap lista ellenére a pár először újból tesztelheti a 200 napos mozgóátlag alacsonyabb támaszt és a háromszög alacsonyabb támaszt, mielőtt magasabbra tartana.
 • A 200 napos mozgóátlag, amely a 0,25-ös terület közelében van, lehet az első figyelt szint. A háromszög alsó támasza megközelítené a 0,24 szintet.

10. ábra: XRPUSDT napi diagram (Forrás: OKEx; Tradingview)

Kövesse az OKEx-et:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Webhely: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map