Goldman Sachs, a Facebook Novi és Digital Dollars: Crypto News of the Week

Az OKEx Insights bemutatja az elmúlt hét öt legfontosabb kriptográfiai hírét.

A Goldman Sachs azt mondja az ügyfeleknek, hogy a Bitcoin nem eszközosztály

A Goldman Sachs egy előre megtervezett házigazdát tartott befektetési tanácsadó felhívás az ügyfelek számára május 27-én, amelyben a Bitcoinról és a kriptovalutákról tárgyalt. Noha az iparág egy része pozitív helyzetre számított Paul Tudor Jones Bitcoin-befektetésének híre és az intézményi kitettség drámai növekedése miatt az elmúlt években, a multinacionális befektetési bank torzította a BTC-t mint törvénytelen eszközosztályt.

A „A Bitcoin-t is tartalmazó kriptopénzek nem egy eszközosztály” című diában," Goldman Sachs azt állította, hogy a Bitcoin nem biztosít pénzáramlást vagy jövedelmet, nem biztosítja a diverzifikációt és nem hatékony fedezet a fiat inflációval szemben, többek között negatív dolgok között.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A Bitcoin közösség gyorsan reagált a Goldman Sachs piacvezető kriptovaluta felvételére. Különösen figyelemre méltó volt a Coinshares stratégiai igazgatója, Meltem Demirors, aki emlékeztette arra, hogy a részt vesz a pénzmosásban, annak állítása ellenére, hogy a Bitcoin-ot elsősorban erre és más tiltott célokra használják.
  • Figyelembe véve az intézményi érdeklődés hullámát a Bitcoin és a kriptovaluta tér iránt – amely várhatóan nem lelassul -, nehéz komolyan venni a Goldman Sachs elavult véleményét a BTC-ről.

A Facebook a Libra pénztárcáját Novi-nak nevezi át

Facebook bejelentett ezen a héten márkajelzéssel látták el a Libra digitális valuta projekt pénztárcaalkalmazásáért felelős leányvállalatát. Eredetileg Calibra néven a pénztárca neve Novi lesz.

A közösségi média óriása világossá tette azt is, hogy a Novi megköveteli a know-your-customer (KYC) azonosítás igazolását – az Egyesült Államokban és másutt egyértelművé tett szabályozók feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy az érme és a pénztárca a fogyasztók elé kerüljön. Az alkalmazás önálló lesz, valamint beépül a Facebook Messengerbe és a Facebook tulajdonában lévő üzenetküldő óriásba, a WhatsAppba.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A Facebook azon törekvése, hogy a Calibra-t Novi-ba márkázza, valószínűleg a cég vélt dominanciájának elhatárolására irányul a Libra projektben. Míg a Facebook kizárólag a Novi irányításáért felelős, csupán a Mérleg Szövetség – a Mérleg mögött álló szervezet – tagjaként helyezkedett el..
  • A kriptovaluta közösség széles körben kritizálta a Mérlegeket a látszólagos centralizáció, az adatvédelmi aggályok és a cenzúra-ellenállás eredendő hiánya miatt.

A digitális dollár egy új folyóiratban javasolt

Az Egyesült Államok központi bankjának digitális valutájához (CBDC) kialakítottak egy keretet javasolt a The Digital Dollar Project – egy csoport, amely az Egyesült Államok Commodity Futures Trading Commission (CFTC) volt elnökéből, Chris Giancarlo-ból, a CFTC korábbi innovációs vezérigazgatójából és Daniel Gorfine-ból áll..

A javaslat kimondja, hogy az Egyesült Államokban semmilyen CBDC-nek nem szabad a fogyasztók felé néznie – vagyis fenn kell tartania a jelenlegi kétszintű bankrendszert, amelyben a Federal Reserve dollárt bocsát ki a bankoknak. A felhasználók ezután megtarthatták tokenizált dollárjukat saját digitális pénztárcájukban – valószínűleg csak az online banki alkalmazásukban -, miközben a bankok továbbra is képesek lennének felhasználni az említett ügyfélalapokat hitelezésre.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az Egyesült Államok végül abbahagyhatja a digitális valuta szabályozásának és a CBDC-knek az új, a digitális dollár kereteit meghatározó új dokumentummal.
  • Mivel Kína továbbra is felgyorsítja saját CBDC-jének fejlesztését és megvalósítását, az Egyesült Államoknak lépést kell tartania, ha meg akarja őrizni a dollár pozícióját a világ tartalék valutájaként.

A BTC 2009-es bányászai felhívják Craig Wrightot

Mivel egy 2009-es korabeli Bitcoin-cím 11 év után először 2020. május 20-án életre kelt, a Whale Alert Twitter-felhasználó félelmeket váltott ki, hogy a Bitcoin alkotója, Satoshi Nakamoto állhat a tranzakció mögött.


Érdekes módon kiderült, hogy a május 20-i tranzakció mögött álló Bitcoin-cím azon 16 000+ cím között van, amelyet Craig Steven Wright informatikus – aki azt állítja, hogy ő az igazi Nakamoto – saját bírósága elé terjesztette egy folyamatban lévő jogi vitában. A május 20-i tranzakció – bár véletlenszerűen történhetett meg – gyakorlatilag hiteltelen Wright azon állítását, miszerint a cím birtokában van, de nincsenek magánkulcsai.

Egy névtelen entitás azonban közzétette a dosszié május 25-én ez közvetlen üzenetet hagyott Wrightot hiteltelenül. A poszt digitálisan igazolta 145 Bitcoin-cím tulajdonjogát, amelyek mindegyike szintén 2009-ben bányászta a Bitcoin-ot, és Wright is sajátjaként állította.

Tekintettel a kérdéses címek korára és birtoklására, fennáll annak a lehetősége, hogy Nakamoto-hoz tartozhatnak, de a blokklánc-kutatók mindkét esetben a Patoshi mintát nevezik meg egyet nem értésben..

Key Takeaways

  • Hogy ezek a címek Nakamoto vagy más véletlenszerű korai bányászoké, továbbra sem ismert, de mindkét esetben Craig Wrightot a helyszínen helyezték el.
  • Mivel feltételezhetően Nakamoto több mint 1,1 millió Bitcoinnal rendelkezik, amelyeket bármikor eladhat, a visszatérése körüli spekulációk visszafogták a piaci hangulatokat – még akkor is, ha az iparág befolyásolói voltak szkeptikus maradt.

A Gemini integrálja az alkalmazást a Samsung Blockchain szolgáltatással

Csütörtökön az amerikai kriptovaluta-csere a Gemini és a technológiai óriás Samsung bejelentett partnerség. A két cég bemutatta a Samsung Blockchain Wallet terméket. Az integráció lehetővé teszi, hogy a Samsung pénztárca-alkalmazásának felhasználói az Egyesült Államokban és Kanadában kriptot vásárolhassanak, eladhassanak és kereskedhessenek a Gemini mobilalkalmazásán keresztül

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Míg a Bitcoin és más kriptovaluták általános bevezetése nem éppen a valóság lett, a partnerség az olyan technológiai óriásokkal, mint a Samsung, példa értelmes lépésekre a kriptovalutákhoz való hozzáférés mindenki kezébe adása felé vezető úton.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be. Kövesse az OKEx Insights alkalmazást Twitter és Távirat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map