Hitel- és kamatláb – A Crypto következő határa

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A kamat- és hitelpiacok lehetnek a rejtvény utolsó darabjai, amelyek kiteljesítik az egész kriptovaluta-ökoszisztémát.
  • A kamatszármazékok jelenthetik a következő határt a kriptográfia számára, különösen a tőzsdék esetében.
  • A tőzsdei hozam lehet az egyik mutató, amely egy adott token kockázatát és volatilitását méri.

Áttekintés

A kriptográfiai hitelezés és a tét a napokban egyre nagyobb piaci figyelmet kapott. A DeFi és a termék gyors növekedésének köszönhetően innováció a kriptográfiai tőzsdékből és pénztárcákból egyre több kriptopiaci szereplő képes diverzifikálni portfólióját ilyen termékekkel, ill. pénzt keres passzív jövedelem tét, megtakarítás és hitelezés révén.

A kriptotér ezen szegmense még mindig zöld lehet, és a szélesebb körű átvétel korai szakaszában van. Végül is ez az ágazat a tágabb kriptotér egyik legkritikusabb részévé fejlődhet, és alapvető információkat nyújthat a piacoknak, vagyis a kamatlábak.

A piaci szereplők pontosabb értékelést és értékelést adhatnak az érmékről és zsetonokról kamatlábuk alapján, hasonlóan ahhoz, amit a hagyományos piacokon tettünk. A társaság vagy egy ország kamatlábai alapvető mutatói a pénzügyi helyzetének.

A termékfejlesztők képesek lehetnek arra is, hogy új származtatott termékeket építsenek fel kamatlábak, például opciók alapján EOSTőzsdei kamatlába vagy kamatcsereügylete, mint ami a fix kamatozású piacokon általában kereskedett.

Ez a cikk a kriptográf kamattér kezdeti szakaszát, valamint a szélesebb kriptovaluta tér ezen alszektorának tudnivalóit tárja fel. Azt is elképzelni fogjuk, hogy a kriptográfia lejárt kamatpiacai hogyan alakíthatják a kereskedelem jövőjét.

A kriptográfia hozama

A kriptovalutával való kamatszerzés koncepciója csak az utóbbi években indult el, és a tét a kamatozás egyik módja, és többletjövedelmet generálhat a befektetők számára. 2019 a tét szempontjából robusztus év volt, és ez a tendencia a márciusi piaci összeomlás előtt is folytatódott. Most azt látjuk, hogy a tétpiac fokozatosan helyreáll.

1. ábra: Tétpiaci sapkák és globális rejtjelpiaci sapkák vs

Forrás: Staking Rewards

Bár a befektetők vonzó hozamot találhatnak azáltal, hogy hozzájárulnak egy eszköz PoS hálózatához, növelve a blokklánc hatékonyságát, azonban a hozam itt változatos lehet.

2. ábra: Az évesített részesedési jutalmak összehasonlítása a Sharpe-arányokkal


Forrás: Staking Rewards; Messari

Érdekes módon láthatjuk, hogy a magasabb hozamú eszközök, általában viszonylag gyenge Sharpe-aránnyal, ami azt jelenti, hogy maga az eszköz alacsonyabb kockázattal korrigált hozammal rendelkezik. Például a tét hozama IOST elérte a 10,41% -ot, ami sok befektető számára vonzó lehet. Ugyanakkor mind a 30 napos, mind az 1 éves Sharpe arányok IOST negatívak voltak. A tankönyvben a Sharpe arány negatív, ha a befektetés megtérülése alacsonyabb, mint a kockázatmentes arány. Viszonylag, XTZ sokkal alacsonyabb jutalomrátát (5,72%) kínál, mint IOST, de mindkettő XTZSharpe-arányai legalább pozitívak voltak.

Természetesen más tényezők is befolyásolhatják a hozamot és a hozamokat, például az inflációs ráta, az adott zseton áringadozása. A befektetők a piaci viszonyokat is fontolóra vehetik.

A hitelpiacok

A kriptohitel egy másik terület, amelyre elég figyelem irányult. A befektetők megint azt tapasztalhatják, hogy a hozamok jelentősen eltérhetnek a szolgáltatóktól, és az alábbiakban csak egy a sok példa közül.

3. ábra: Az ETH és a BTC évesített kamatlába különböző platformokon

Forrás: Loanscan

Ráadásul ezek a kamatlábak lebegtek. Ez azt jelenti, hogy időről időre a piaci viszonyoknak megfelelően változnak. Ezek a változások valamikor hullámzóak, sőt ingatagak lehetnek.

4. ábra: Az ETH és a DAI éves kamatlába különböző platformokon (YTD 2020. április 22-én)

Forrás: Loanscan

Úgy gondoljuk, hogy a piac a jövőben is láthatja ezeket az árfolyam ingadozásokat, tekintettel arra, hogy a kriptovaluta viszonylag ingatag eszközosztály maradt a hagyományos eszközökhöz képest (bár olaj elérte usadollár 0 előtt BTC). Hosszabb távon azonban a piac számíthat arra, hogy ezek az ingadozások fokozatosan lelassulnak, mivel a hitelezési piac továbbra is érett és növekszik a kriptográfiai befektetések résztvevői között.

Előretekintve

A kriptohitel-piac az egyik leggyorsabban növekvő terület volt a kriptovaluta térben. Jelentések A Credmark szerint a teljes kriptográfiai ágazat 52% -kal bővült az első negyedévben, és az aktív adósság 474% -kal nőtt 2019-ben.

Ugyanakkor elemzők hinni hogy a tétpiac erőteljes teljesítménye 2020-ra is áthúzódhat, mivel a PoS blokklánc-projektek széles skálája várhatóan megjelenik a piacon és a kapcsolódó infrastruktúra virágzó bővülése.

Előre jelezzük, hogy a kamat- és hitelpiacok megváltoztathatóvá válhatnak a tágabb kriptovaluta térben; hatása több rétegben lehet.

  • Jobb árfelfedezés – A hagyományos pénzügyi világban az adósság- és hitelpiacok az egyik legfontosabb mikro tényező, amely befolyásolja az értékpapírok árfelfedezését. Az alacsonyabb hitelminősítésű társaság általában csak magas hozamú kötvényeket bocsáthat ki, a magasabb nemteljesítési kockázat miatt. A befektetők ezt a tényezőt figyelembe vehetik, amikor a céget értékelik. Más szóval, ez az extra információ tovább javíthatja a vállalat árfelfedezését. Ugyanez az ötlet a kriptotérbe is megvásárolható. Ha a hitel- és kamatpiacokat lejártuk a kriptóban, a kamatlábak teljes képet nyújthatnak a befektetőknek, amikor egy érme / zseton árazásáról van szó..
  • Kamatszármazékok – A tőzsdeházak képesek újfajta származékos termékek kifejlesztésére a kriptográf kamatlábai alapján. Az ilyen termékek lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy fedezzék vagy kockázatot tegyenek ki a PoS protokollon belül, és segíthetnek a megtakarítóknak fedezni a kamatváltozásokat.
  • Töltse ki a titkosítási helyet – A hitelpiac a modern pénzügyi rendszer egyik legkritikusabb eleme volt, és ma is az. A kriptográfia kifinomult hitelpiaca lehet a rejtvény utolsó darabja a kriptográfia elkészítéséhez, ami indokolttá teheti a kriptovaluta jövőbeni növekedését, függetlenül eszközosztálytól vagy az egész ökoszisztémától.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map