Hongkong kriptográfiai adózási sorrendje és a DCEP kísérleti sikerei

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból

Az Aranyhét ünnepén a Kínai Népbank kormányzóhelyettese bejelentette, hogy a digitális valuta, az úgynevezett digitális fizetőeszköz elektronikus fizetés 1,1 milliárd RMB értékű tranzakciókat dolgozott fel tárgyalása során. Eközben a digitális eszközök adóügyi kezelése Hongkongban közösségi vitába kezdett a PwC Hong Kong legfrissebb éves globális kriptográfiai adójelentését követően. A kriptovaluta-csere szférában a Cryptowisser statisztikája azt mutatta, hogy 2020-ban 75 kriptotőzsdét állítottak le, ebből 10 Hongkongban vagy Kínában volt.

Itt van minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről (és még sok másról) az OKEx Insights kínai piacfigyelőjének e heti kiadásában.

PBoC: A DCEP 1,1 milliárd RMB-t dolgozott fel kísérleti tranzakciókban

Fan Yifei, a Kínai Népbank kormányzóhelyettese, megállapított hogy a DCEP 1,1 milliárd RMB (kb. 162 millió USD) értékű tranzakciót dolgozott fel folyamatban lévő kísérleti programja keretében.

Fan szerint a DCEP-t különféle esetekben tesztelték a kísérleti program keretében – a számlák befizetésétől kezdve az állami szolgáltatásokig. Augusztus végéig több mint 6700 esetben fordult elő a kínai digitális fizetőeszköz.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A különböző iparágakban alkalmazott eseteken kívül a DCEP-t különböző fizetési módokhoz is használják – például arcfelismerési fizetésekhez és tap-and-go tranzakciókhoz.
  • A DCEP felgyorsította a digitális pénztárcák fejlesztését Kínában is. Fan szerint a DCEP kísérleti programja során több mint 113 300 személyes digitális pénztárcát és mintegy 8800 vállalati digitális pénztárcát nyitottak.

Hongkong a hatodik helyet szerezte meg a PwC Crypto Tax Indexben

A PwC Hong Kong, egy jelentős számviteli cég a közelmúltban közzétett első éves Globális kriptográfiai jelentés. A jelentés bemutatja a Crypto Tax Index rangsorolását, és megvizsgálja a különféle joghatóságok adószabályozóinak legújabb kriptográfiai fejleményeit.

A PwC Hong Kong jelentése szerint az adórendőrök a kriptográfiai eszközökkel kapcsolatos leggyakoribb bánásmódot az ingatlanok jelentik. Liechtenstein vezette a Crypto Tax Indexet, Hongkong pedig a hatodik helyet foglalta el.

A PwC Hong Kong beszámolt arról, hogyan adóznak a kriptográfiai eszközök Hongkongban. Forrás: PwC Hong Kong éves globális kriptoadó-jelentése

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A PwC Hong Kong Crypto Tax Index rangsorolja a joghatóságokat a kriptográfiai adózási útmutatásuk átfogósága alapján. Hongkong az ázsiai joghatóságok között a második legmagasabb rangú, Szingapúr után.
  • Henri Arslanian szerint a PwC Global Crypto vezetője, ha egyedi kriptográfiai adózási útmutatással rendelkezik, elengedhetetlen építőköve a kriptográfiai ökoszisztéma folyamatos intézményesítésének.
  • Míg a legtöbb jogrendszer adótanácsadást nyújtott a tőkenyereség és -veszteség kiszámításához az egyének és a vállalkozások számára, hiányoznak az útmutatások olyan témákban, mint a kriptográfiai hitelfelvétel és a hitelezés, a decentralizált finanszírozás, a nem forgatható zsetonok, a tokenizált eszközök és a tőkebevétel.

10 kriptotőzsde bezárt Hongkongban és Kínában 2020-ban

Cryptowisser, kriptográfia-összehasonlító webhely, bejelentett Crypto Exchange Graveyard oldalán, és kijelentette, hogy 2020-ban 75 kriptotőzsde megszűnt. A listán szereplő tőzsdék többsége központosított tőzsde.

Az oldallista kimondta, hogy a bezárt 75 kriptovaluta tőzsde közül 10 Hong Kongban vagy Kínában volt. Különösen a Hotbit-ot, az FEX-et és a FinexBox-ot állították le, mivel csalásként azonosították őket.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A Cryptowisser szerint 15 kriptovaluta-tőzsdét állítottak le szeptemberben. Ez nagyrészt a decentralizált tőzsdék ádáz versenyének tudható be, amely idő alatt a DEX-ek szeptemberben minden idők legmagasabb forgalmát, 22,57 milliárd dollárt könyvelhették el..
  • A Cryptowisser négy okot azonosított a kriptovaluta-tőzsdék leállítására – nevezetesen önkéntes leállításokat, átveréseket, kormány által megbízott leállításokat és eltűnéseket.

A hongkongi részvények emelkedtek annak ellenére, hogy az Egyesült Államok megállította az ösztönző tárgyalásokat

A kínai tőzsdék a héten zárva voltak az Aranyhét ünnep miatt. A Shanghai SE Composite, a CSI 300 és az SZSE Blockchain 50 indexértéke változatlan maradt. Hong Kong esetében a Hang Seng index a héten 3,36% -kal emelkedett, és jelenleg 24 248.

A hongkongi tőzsde emelkedett, miután Trump beszámolt a COVID-19-ről. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A Hang Seng Index meghosszabbította tüntetését, amelyet részben Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének a COVID-19-ből való beszedése jelentette. A Hang Seng index kedden 23 980-nál állt Trump bejelentését követően.

Annak ellenére, hogy Trump elnök a novemberi választások után leállította az Egyesült Államokban folytatott gazdasági ösztönző tárgyalásokat, a Hang Seng tartotta összejövetele és 0,5% szélű.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Noha korlátozott hatása volt a hongkongi tőzsdére, Trump bejelentése az ösztönző tárgyalások leállításáról az amerikai tőzsde visszaeséséhez vezetett. A Dow Jones ipari átlag megcsúszott 1,34% és az S&A P 500 index 1,4% -kal esett.
  • Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke hívott több fiskális ösztönzésért csak néhány órával Trump bejelentése előtt. Felszólította a kormányt, hogy több forrást fordítson az ösztönzésre, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok idén még nem látott szövetségi költségvetési hiányra számít.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner