India megtiltja a kriptovalutákat, miután a Tesla megvásárolja a BTC-t

A hét hírei – A világ legnagyobb kriptopénz-története a héten

Kivételesen bika volt a Bitcoin és a kriptopénzipar számára, miután a Tesla 1,5 milliárd dollár BTC-t adott hozzá mérlegéhez. A Twitter most fontolóra veszi a követést, mivel Amerika legrégebbi bankja kriptográfiai felügyeletet kínál, a Mastercard pedig kriptovaluta-fizetések támogatását. India azonban átfogó tilalmat kíván érvényesíteni minden, a kriptovalutákra vonatkozó dologban.

Itt található minden, amit tudnia kell ezekről a történetekről és még sok minden másról, az OKEx Insight Heti híreinek e heti kiadásában.

India előkészíti a kriptovaluták általános tiltását

India kormánya kész arra érvényesíteni a kriptovaluták általános tilalma a BloombergQuint jelentése szerint. A tilalom egy átmeneti időszak után következne be – fél év felfelé haladva -, amelyben a kriptovaluta befektetők felszámolhatják részesedéseiket.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Átfogó tilalom lévén India szabályozása nemcsak a kriptovaluta-befektetéseket illegálisá tenné, hanem a devizákon történő tranzakciókat és kereskedéseket is.
 • Ha a tiltás életbe lépne, akkor India szabályai látszólag szigorúbbak lennének, mint Kína, ahol továbbra is megengedett a kriptovaluta-kriptovaluta kereskedelem.
 • Indiában közel 1,4 milliárd ember él, akiket ténylegesen elzárnak a globális kriptográfiai gazdaságtól.

A világ legnagyobb letétkezelője, amely kriptovaluta letétkezelést kínál

Amerika legrégebbi bankja 2021-ben készen áll a BTC és más kriptovaluták letétkezelésére. A The Wall Street Journal jelentése szerint a Bank of New York Mellon terveket a kriptopénzek eszközként való tekintéséért, mint bármely más.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • BNY Mellon vezetői állította hogy "a digitális eszközök a mainstream részévé válnak." Mint ilyen, a digitális eszközök megoldásának ajánlása a bank ügyfeleinek érdeke.
 • A BNY Mellon kezelt vagyona meghaladja a 40 billió dollárt. A kriptovaluta letétkezelésének felajánlásával a világ legnagyobb letétkezelője tovább legitimálja a Bitcoin és más blokklánc alapú érméket és zsetonokat.

Mastercard a kriptovaluták támogatására 2021-ben

A Mastercard 2021-ben kezdi meg a kriptovaluták támogatását. A bejelentés egy blogbejegyzés útján érkezett, amelyben a cég megállapított hogy "a digitális eszközök a fizetési világ fontosabb részévé válnak."

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Mastercard nem tette egyértelművé, hogy pontosan mely kriptovalutákat fogja támogatni, de ésszerű, hogy támogatni fogják a BTC-t, a stabil pénztárcákat és más jelentős decentralizált érméket és zsetonokat..
 • A jobban központosított szervezetekhez kötött digitális eszközök és a kezdeti érmeajánlatok megfelelőségi okokból valószínűleg nem látják a támogatást.

A Mastercard tőzsdei árfolyama a kriptovaluták támogatására vonatkozó tervei bejelentését követően emelkedett. Forrás: Microsoft Bing

A Twitter fontolgatja a BTC mérlegbe történő felvételét

A Twitter az figyelembe véve a BTC hozzáadása a mérlegéhez, a közösségi média óriás pénzügyi igazgatója, Ned Segal szerint. A kamat abból adódik, hogy a vállalat alkalmazottai és / vagy eladói fizetést kérnek a BTC-ben.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey a Bitcoin régóta híve. Nemrégiben készült egymillió dolláros adomány a Coin Center számára, a kriptovalutákkal kapcsolatos pozitív politikai döntéshozatalra összpontosító agytröszt, és a Jay-Z rapperrel közösen adni 500 BTC az afrikai és indiai Bitcoin fejlesztésére összpontosító alapítvány.
 • Tekintettel Dorsey proaktivitására a Bitcoin vonatkozásában, nem lenne meglepő, ha a Twitter valóban felvenné a BTC-t a mérlegébe.

A Twitter árfolyama nőtt, miután a vállalat megfontolta a BTC mérlegbe kerülését. Forrás: Microsoft Bing

A Tesla megvásárolja a BTC-t, azt tervezi, hogy fizetésként elfogadja

A Tesla 1,5 milliárd dollárt vásárolt BTC-ben az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottságának benyújtott beadványa szerint közzétett hétfőn. Ezenkívül a kaliforniai székhelyű elektromos jármű és a tiszta energiával foglalkozó vállalat azt tervezi, hogy fizetésként elfogadja a legfontosabb kriptovalutát..

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Tesla vásárlásának híre felemelte a BTC árát, és valószínűleg a kriptopénz történetében az egyik legemlékezetesebb esemény lesz..
 • A Tesla nyomdokaiba lépve várhatóan sok más nagyvállalat komolyan fontolóra veszi a BTC mérlegbe történő felvételét.

A héten csökkent a Tesla részvényárfolyama. Forrás: Microsoft Bing

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner