Intézményi Bitcoin Bulls, TRON jelentés, Bitmain Infighting: Crypto News of the Week

Az elmúlt héten a Bitcoin (BTC) árfolyama február óta először 10 000 dollár fölött emelkedett, a harmadik blokkjutalom felére számítva, május 11-én, kedden..

A kriptográfia ezen a héten megjelenő hírei közé tartozott a BTC-növekedés, a kiemelt vállalati dráma és a szigorú amerikai értékpapír-törvény kiábrándító hatása..

A hét első öt története

Paul Tudor Jones alapja a BTC határidős ügyleteivel kereskedhet az infláció elleni fedezetként

Május 7-én a hedge fund menedzser és makro befektető Paul Tudor Jones bejelentett hogy Tudor BVI alapja készen áll a Bitcoin határidős kereskedésére.

A befektetőknek írt levelében „A nagy monetáris infláció” címmel azt mondta a befektetőknek, hogy a Bitcoin-ra tippelt – amelyet értékraktárnak minősített. Azt mondta, hogy a BTC felé fordult a példátlan monetáris politika, amelyet jelenleg a COVID-19 járvány következményeinek enyhítése érdekében vezetnek be..

Tetszik sokan előtte, Jones összehasonlította a Bitcoint az arannyal, kijelentve: “A Bitcoin emlékeztet az aranyra, amikor 1976-ban először belekezdtem az üzletbe.” A befektetett összeg tekintetében Jones megjegyezte, hogy a BTC határidős ügyletek megvásárlásához az alap készen állt arra, hogy nettó eszközeinek maximálisan „alacsony egyjegyű kitettség százalékával” kezdje, amely jelenleg kb. 22 milliárd dollár.

Elvihetők:

1. A kriptográfia területén sokan üdvözölték a hírt érvényesítés a kriptográfia – és különösen a Bitcoin – eszközosztályként és a jel további intézményi beruházások várhatók.

2. Meg kell jegyezni Jones nagy leleplezésének időpontját – közvetlenül a Bitcoin blokk jutalmának felezését megelőzően. Jones egyértelművé tette a felére vonatkozó tudatát befektetői levél.

Ahogy sok elemző előre jelezte, az elmúlt héten a Bitcoin blokk jutalmának felére csökkentése, az érme árának felére csökkentése több mint 12 százalékkal nőtt, és 10 000 dollár közelében kereskedett. A BTC ezen a héten csaknem 150 százalékos értéket ért el március közepi balesete óta.

3. Ez valójában nem Jones első interakciója a Bitcoinnal. Alapján Bloomberg, a befektető korábban 2017-ben birtokolta a BTC-t, érméjének minden idők legmagasabb értéke, 20 000 dollár közelében.

A TRON arról számolt be, hogy 2 millió dollár koronavírussal kapcsolatos segítséget kapott az amerikai kormánytól

Május 5-én a Tron blockchain platform (TRON) arról számolt be, hogy a cég amerikai székhelyű csapatának volt kapott készpénzbeli segítségnyújtás a CARES törvény részeként. A hivatalos kínai közösségi média két, valószínűleg két hivatalos számláján közzétett jelentés azt állítja, hogy a cég eddig mintegy 2 millió dollárt kapott kisvállalkozói segélyben, és egy második adag COVID-19-hez kapcsolódó segélyre számít..

Furcsa módon a bejegyzések Tron’s-on WeChat Weibo a témában idézi a „külföldi sajtóhíreket” és „az ügyet ismerő embereket”. Forrásként a Tron WeChat-bejegyzése linket mutat a magánszemélynek a Weibo-nál vezetett számlájára is, amely állítólag az eredeti jelentést nyújtotta be, viszont „iparági bennfentesekre” hivatkozva.

Tron még nem erősítette meg a hírt közvetlenül kínai vagy angol nyelven, a Tron Alapítvány szóvivője elmondta A háztömb csütörtökön “nem tudunk nyilatkozni.”


Az OKEx Insights szintén megkérte a céget véleményezésre, de sajtóidőre nem kapott választ.

Elvihetők:

1. Mind az egyes Weibo-i poszt, mind a Tron-féle hivatalos bejegyzések kifejezetten hivatkoznak arra az elképzelésre, hogy az amerikai kormánytól támogatásban részesülő Tron bizonyítja a vállalat legitimitását és “értékét” az amerikai szabályozók szemében..

2. A Tron alapítója, Justin Sun széles körben ismert az iparban szemérmetlen előléptetés blokkláncának (amelynek taglista mindazonáltal „decentralizálja az internetet”) és a kapcsolódó projektek és az övé kidolgozott PR mutatványokat.

3. A Crypto Twitter (angolul) találkozott a hírek val vel merénylet, felidézve A Sun vitathatatlanul leghíresebb mutatványa – egy rekordtörő 4,5 millió dolláros ajánlat jótékonysági aukción, hogy tavaly Warren Buffettel ebédeljen. A kritika általában annak az érvnek a középpontjában áll, hogy a Tronnak – bár amerikai cége technikailag jogosult lehet a mentességre – valójában nincs szüksége említett támogatásra, és annak igénylése során elveszi a ténylegesen szükséges kisvállalkozásokat.

A Telegram azt mondja az amerikai befektetőknek, hogy már nem tudják finanszírozni a TON blokklánc projektjét

Május 4-én a kriptográfia kedvenc messenger appja, a Telegram, küldött levél az Egyesült Államok befektetőinek a várva várt blockchain protokollban, a TON-ban, amelyben felszólítják őket, hogy hagyják el a projektet.

A cég szerint visszatéríti az amerikai befektetőknek az alapjaik 72 százalékát (ez a múlt heti értesítés frissítése az összes TON-befektető számára, amely választási lehetőséget hagyott számukra, hogy most 72 százalékos visszatérítést vegyenek igénybe, vagy 2021 áprilisáig várják 110 százalékos visszatérítést. kölcsön útján).

A lépés összefügg az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) a Telegram elleni folyamatban lévő jogi lépéseivel. A TON-nak eredetileg 2019 októberében kellett volna elindulnia, miután a Telegram 1,7 milliárd dollárt gyűjtött a platform zsetonjának, a GRAM-nak két magáneladásában. Az indulás sürgősségi intézkedés miatt elmaradt iktatott ugyanabban a hónapban a SEC, azzal vádolva a Telegramot, hogy nyilvántartásba nem vett értékpapírokat ad el amerikai befektetőknek.

A múlt hónapban a cég további indítási késedelmet jelentett be 2021 áprilisáig, a bírósági döntés nyomán a folyamatban lévő SEC ügyben. A Telegram „az Egyesült Államok bizonytalan szabályozási hozzáállására” hivatkozva magyarázta legújabb döntését, amely szerint az amerikai befektetőket teljesen kizárta.

Elvihetők:

1. Még 2018-ban, távirat iktatott a SEC-től kapott mentességekért a GRAM értékesítéséért – vagy inkább a tokenekhez fűződő jogokért, amelyeket csak a TON indulásakor fogunk kézbesíteni – akkreditált amerikai befektetőknek. A SEC 2019-es sürgősségi fellépése azt állította, hogy a GRAM elindítását követően a befektetők és a Telegram képes lenne profitra eladni az USA-ban nem értékpapírként bejegyzett tokent..

2. A TON körüli ipari szeszélyt az a tény vezérli, hogy várhatóan magába a népszerű messengerbe integrálódik, amely potenciálisan azonnali, széles körű alkalmazást biztosít. Magának a táviratnak van nem megerősített a TON végrehajtásának részletei, kivéve azt, hogy nyílt forráskódú, decentralizált protokoll lesz.

A Square Cash App rekordnagyságú negyedéves Bitcoin-bevételt lát

Kripto-barát fizetési alkalmazás tér számolt be rekord összegű, 306 millió dolláros bevétel a Bitcoin értékesítéséből az elmúlt negyedévben egy május 6-án közzétett eredménykimutatásban. Márciusban a vállalat azt mondta a befektetőknek, hogy az elmúlt hetekben fokozottabb „elfogadás és elkötelezettség” tapasztalható a BTC befektetéseinél..

Elvihetők:

Square számainak időzítése azt jelzi, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő piaci viszonyok fényében növekszik az érdeklődés a Bitcoin iránt.

A Bitmain bányászati ​​óriás végrehajtói szó szerint harcolnak a cég felett

Tegnap, május 8-án a Bitmain társalapítója, Micree Zhan – akit tavaly Jihan Wu társalapító társa száműzte a cégből – nyilvánvalóan részt vett egy fizikai konfrontáció egy másik Bitmain ügyvezetővel a vállalati dokumentáció felett.

Az eset a pekingi Ipari és Kereskedelmi Irodánál történt, ahol a hírek szerint Micree átvett egy dokumentumot, amely igazolja, hogy a Beijing Bitmain Technology cég jogi képviselője van..

A Bitmain egyik felső vezetője, Luyao Liu szembesült Micrével, amikor az épületben körülöttük tömeg alakult ki, és abban az megjelent hogy fizikai küzdelem legyen. Állítólag mindkét felet letartóztatták.

Aznap később, Bitmain megjelent nyilatkozat, miszerint Luyao a vállalat „jelenlegi jogi képviselője”. A jegyzet azt is hangsúlyozta, hogy Micree „már nem tölt be semmilyen pozíciót” a Bitmainnél.

Elvihetők:

1. Bitmain’s folyamatban lévő belső drámák folytatódik, mivel a vállalat állítólag arra készül, hogy tőzsdére lépjen az Egyesült Államokban.

2. 2019 novemberétől a Bitmain uralta a 75 százalékos részesedés a kriptográfiai hardverek piacán.

Kövesse az Okex Insights-t:

https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map