Kína gyártása folytatódik rekord alacsony szint után, a Bitcoin reagál a Fed Cuts-re: Market Watch Weekly

A befektetők globálisan egyre inkább aggódnak a koronavírus (vagy a COVID-19) világgazdaságra gyakorolt ​​hatásai miatt. A múlt héten láttam több mint 100 000 a vírus megerősített esetei világszerte. A megerősített esetek döntő többsége – 80 699 – Kínában található, ahol a vírus keletkezett.

A hagyományos piacok volatilitást tapasztalnak

Válaszként a kormányok között a vírussal kapcsolatos növekvő káoszra válaszul a pénzügyi eszközök ára ingadozó volt az elmúlt héten. Az energiapiacokon a WTI nyersolaj ára bukdácsolt több mint 10 százalék március 6-án, pénteken 41,28 dollárra. Az ár a legkisebb zárás 2014. november 28. óta.

Az arany ára rózsa március 6-án, pénteken, megközelítve 2009. januárja óta a legnagyobb heti nyereséget. Az Egyesült Államok kincstárának hozama tovább folytatódott esik, 10 éves hozamokkal, rekord alacsonyan.

A Shanghai Composite Index rendelkezik Látható erős ellenálló képesség, eltér az amerikai részvénypiacoktól és 5,35 százalékkal emelkedett a héten. Az S&P 500 index rózsa Az elmúlt öt kereskedési nap 0,61 százaléka, és még mindig korrekciós zónában van, ami több mint 10 százalékos csökkenést jelent a legutóbbi, február 19-i csúcshoz képest..

Az amerikai részvények február végi zuhanása előtt néhány érzékenyebb, kockázatosabb eszközosztály már reagált és beárazta a gazdasági visszaesést. Például a kőolaj, elesett január elején hordónkénti 63 dollárról, és azóta csaknem 35 százalékkal csökkent.

A Fed sürgősségi rátát csökkent

Annak érdekében, hogy mérsékelje a koronavírus amerikai gazdaságra gyakorolt ​​hatásának kockázatát, az Egyesült Államok Federal Reserve bejelentett a referencia-kamatláb 0,5 százalékos csökkentése 1 és 1,25 százalék közötti tartományba.

A lépés, amely március 3-án, kedden, a Fed következő tervezett ülése előtt váratlanul történt, az első sürgősségi kamatcsökkentés, amelyet a jegybank tett mivel a 2008-as pénzügyi válság.

A bejelentés után kedden alacsonyan zárt az amerikai tőzsde. A készletek ezután a hét közepén emelkedtek, majd a hét vége felé estek, mivel a piaci hangulat megingott.

A Bitcoin ára elveszíti a legutóbbi nyereséget

A Bitcoin (BTC) az Egyesült Államok részvényeihez hasonló utat járt be az elmúlt héten – először kissé emelkedett, majd esett. A hét elején a BTC érménként alig meghaladta a 9000 dollárt, visszanyerve a márciusban elvesztett érték egy részét, miután február közepén több hónapos csúcsot ért el 10 000 dollár felett. De a vezető kriptovaluta árfolyama a hétvégén 9 százalékot zuhant, kitörölve a márciusi nyereséget, és tovább zuhant március 9-én, hétfőn reggel. Sajtóidején a Bitcoin alig 8 000 dollár alatt kereskedik.

OKEX Bitcoin Index ár 2020. március 2-tól 2020. március 9-ig. Forrás: Okex.com

A kínai feldolgozóipar élesen visszaesett, a részvények ellenállóak

A kínai piacra összpontosítva a Shanghai Composite Index a héten stabil szekciót ért el, az első négy kereskedési napon emelkedve, pénteken visszaesve. De a héten kiadott számos gyártási mutató az üzleti leállások hatását mutatja Kínában.


A China Caixin Manufacturing PMI index – amelynek célja a gyári tevékenység átfogó áttekintése és a helyi gazdaság általános teljesítményének bemutatása – a múlt hónapban (március 2-án) 40,3-ra esett, ami a rekordok legalacsonyabb értéke. Az 50-nél alacsonyabb PMI a gyártási gazdaság összehúzódását jelzi, míg az 50 feletti a bővülést.

Ezenkívül a JP Morgan globális gyártási index PMI februárban 47,2-re esett vissza, ami 2009 május óta a legalacsonyabb.

A China Caixin Manufacturing PMI index. Forrás: Investing.com

A Bitcoin bányászat elmúlik a koronavírus késésein

Mivel Kínában a járvány fokozatosan ellenőrzése alatt áll, arra számítunk, hogy minden ágazat visszatér a normális szintre, és a gyártás visszaáll a rendszeres szintre, ezért a kínai kormány bátorító a múlt héten.

Állítólag már a Bitcoin bányagépgyártók is folytatta Termelés. Ez a lépés feltehetően lehetővé teszi az új generációs bányagépek gyorsabb leszállítását, ami azt jelenti, hogy a hálózati számítási teljesítmény és a bányászat nehézségi szintje ismét emelkedni fog.

Mint a Bitcoin Haling megközelít májusban a bányászok mozgó régebbi, kevésbé nagy teljesítményű, 16 nm-es gépek Kínától olyan országokig, ahol az áram olcsóbb, mint például az Egyesült Államok, Kanada és Közép-Ázsia.

Kína átlagos villamos energiájához képest ár több mint 0,4 jüan (0,06 USD), Kazahsztán 0,2 jüannál (0,03 USD) alacsonyabb villamosenergia-ára nagyon vonzó lehet a bányászok számára.

Bányászati ​​medence tulajdonosa kiderült hogy az a 16 nm-es gép, ahol az áram ára 0,4 jüan (0,06 USD) kilowattóránként, napi 3,17 jüan (0,46 USD) bruttó nyereséget eredményezhet. Ha az áram árát 0,2 jüan / kilowattórára csökkentik, a bányagép napi bruttó nyeresége 12 jüan (1,73 dollár) lenne, ami 288 százalékkal növelné a bruttó nyereséget.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy sok régi bányagépnek a Haling után egyenesen a roncstelepre kell mennie.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Kövesse az OKEx-et:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map