Kína továbbra is uralkodik az ázsiai kriptográfia táj felett

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból – China Market Watch

China Market Watch kép

Eseménydús hét volt ez a kínai blokklánc- és kriptopénzipar számára.

A Messari kutatószolgáltató friss jelentése azt jelzi hogy Kína továbbra is uralja az ázsiai kriptovaluta-tájat. Az ország megtartotta a Bitcoin hash rate dominanciáját, mivel Kína nemzeti blokkláncza, a BSN elárulta, hogy a jegybanki digitális pénznemeket integrálni kívánja a javasolt digitális valuta fizetési hálózatba. Eközben a kínai kormány továbbra is alkalmazza a blokklánc technológiát. A Kínai Értékpapír-szövetség elindította saját blokkláncát, hogy felgyorsítsa az értékpapír-ipar digitalizálását.

Itt található minden, amit hiányolhatott ezekről a történetekről, és még sok minden más, az OKEx Insights China Market Watch e heti kiadásában.

Kína továbbra is uralkodik az ázsiai kriptográfia felett

Kína továbbra is vezető szerepet játszik az ázsiai kriptovaluta-térségben – derül ki a Messari friss jelentéséből.

Kína kriptográfiai dominanciáját tükrözi a Bitcoin bányászati ​​hash arány eloszlása. A nemzet a teljes Bitcoin hash arány 65% ​​-át ellenőrizte – megelőzve az Egyesült Államokat és Oroszországot.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Kína bitcoin bányászati ​​dominanciája a bányászati ​​vállalkozások virágzásához vezetett. A Bitmain, a Kánaán és az Ebang az egyik legfontosabb kriptográfiai egyszarvú Ázsiában, összértékük 17 milliárd dollár.
  • A piaci erőfölény ellenére a kínai kormány továbbra is tiltja a kriptovaluta-kereskedelmet, visszaszorította a peer-to-peer hitelezési platformokat és szigorította a tőkekontrollt.

Kína uralta a Bitcoin teljes hash-arányának átlagos havi arányát 2020 áprilisában (a legfrissebb adatokat a Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index szolgáltatta). Forrás: Cambridge Alternatív Pénzügyi Központ

A BSN digitális pénznem fizetési hálózatot tervez

Kína blokklánc-alapú szolgáltató hálózata kiderült digitális valutafizetési hálózat kiépítésének terve. A hálózat bétaverziója várhatóan 2021 második felében indul.

A BSN szerint a fizetési hálózat öt év múlva teljesen beindul. A társaság több nemzetközi bankkal együttműködve támogatja a jegybanki digitális devizákat és a stabil pénznemeket.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A különböző országokban működő CBDC-k támogatására a BSN kibővíti nyilvános városi csomópontjait Kínában és a tengerentúlon. A BSN nemzetközi PCN-je hozzávetőlegesen 50, és a legtöbb fejlett országot támogatja.
  • A BSN különféle CBDC-k támogatásának elképzelése ellenére a legtöbb központi bank csak fizikai készpénzt bocsáthat ki. A Nemzetközi Valutaalap tanulmánya kiderült hogy a világ központi bankjainak csaknem 80% -a jogilag nem engedélyezheti a digitális valuta létrehozását, vagy a hazájuk jogi kerete továbbra sem világos.

A Kínai Értékpapír-szövetség blokkláncot indít

Kína Értékpapír-szövetsége bejelentett saját blokkláncjának elindítása a kínai értékpapír-ipar digitalizálásának felgyorsítása érdekében.

A szövetség hat kínai értékpapírcéget vett fel csomópontként, köztük a Haitong Securities (600837.SH), a Guotai Junan Securities (601211.SH) és a China Merchants Securities (600999.SH) társaságokat..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A blokklánc elindítása után az SAC együttműködött a kínai értékpapír-szabályozási bizottsággal, hogy létrehozza a blokklánc-szabványosítást az értékpapír-ipar számára. Mindkét fél kidolgozza az on-chain irányítás és a decentralizált alkalmazások telepítésének szabványait.
  • Az elektronikus dokumentumok befektetési bankok számára történő bejelentése az első eset a SAC blokklánc számára. Az egyesület úgy véli, hogy blokklánca segíti a befektetési bankok megfelelőségi folyamatának ésszerűsítését.

Hagyományos piacok: A Hang Seng Index ezen a héten 6% -kal emelkedett

A kínai tőzsdék szerényen zuhantak a héten. Az írás idején a Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3583 és 5476 árfolyamon kereskednek – heti veszteségük 0,43%, illetve 1,82%. Hongkongban a Hang Seng index 6,12% -kal emelkedett és jelenleg 29 963.

A Hang Seng index ezen a héten 6,12% -kal emelkedett. Forrás: Trading Economics, Investing.com

Nem OKEx kereskedő? Ismerje meg, hogyan kezdje meg a kereskedést!

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner