Litecoin – az ezüsttől a Bitcoin aranyáig (I. rész)

Absztrakt: Három cikkben tervezzük bemutatni a Litecoin-t, hogy segítsük olvasóinkat a Litecoin átfogó megértésében. Ennek a sorozatnak az első része a Litecoin fejlesztéstörténetének és jelenlegi állapotának szempontjából foglalkozik, főként az eddig elért mérföldköveire, a munkaalgoritmusra, a jutalom blokkolásának felezésére, az ártrendre, a bányászati ​​medence terjesztésére, a Github elkötelezettségére és a Google keresési trendjére összpontosítva..

én. Bevezetés a Litecoinba (LTC)

A Litecoin-t (LTC vagy Ł) Charlie Li, a Google egykori alkalmazottja hozta létre, aki arra törekedett, hogy beteljesítse elképzelését a Bitcoin (BTC) könnyebb verziójának létrehozásáról. Műszakilag a Litecoin szinte hasonlít Bitcoin.

A bitcoinhoz hasonló, a Litecoin létrehozása és átvitele nyílt forráskódon alapulkriptográfiai protokoll és nem irányítja egyetlen központi hatóság sem. A tervek szerint a Litecoin hálózat 84 millió Litecoins-t (LTC) állít elő, ami négyszer annyi pénzegységet jelent, mint a Bitcoin, a jelenlegi forgalmi ellátási állomás 61 276 211 LTC.

1. A Litecoin mérföldköveinek krónikája

 • A Litecoin egy nyílt forráskódú kliensen keresztül került kiadásra a Github-on, 2011. október.
 • 2015. augusztus 26-án a Litecoin blokk jutalma először feleződött, a blokkonkénti Litecoin kimenet 50-ről 25-re csökkent.
 • 2016. július 3-án a Litecoin Egyesület, hogy támogatja Litecoin, összefogott a Litecoin fő fejlesztőcsapatával, és kiadta a 2016-os ütemtervet, amely felvázolja a jövőre vonatkozó terveit. Az ütemterv egyik legfontosabb kilátása a Litecoin új verziójának bevezetése, amely tartalmazza a szegregált tanú (SegWit), a világítási hálózat és az intelligens szerződés funkcióit.
 • 2017. május 11-én a szegregált tanú (SegWit) aktiválódott az 1 201 536 blokkban, és a Litecoin hodlerek azóta képesek voltak szegregált tanú (SegWit) tranzakciókat végrehajtani.
 • Júniusban. 2017. 21., Charlie Lee bejelentette, hogy hivatalosan elindították a Litecoin Lightning Network-jét. A Villámhálózat az egyik legjobban várt technológia a fizetések hosszú távú és fenntartható módon történő méretezéséhez.

A Litecoin (LTC) kihasználja a blokklánc infrastruktúra alapértékeit, és mély likviditást élvez a kriptopiacon. Ezenkívül a Litecoin (LTC) ATM-ek száma az utóbbi időben exponenciális növekedést mutat, és globálisan csak a Bitcoin (BTC) mögött áll.

A Litecoin emellett a bányászok, a kriptovaluta tranzakciós platformok, a fejlesztők, a Litecoins-t elfogadó kereskedők és a felhasználók fejlődése óta jelentős növekedést tapasztalt.

2. Litecoin vs Bitcoin: Az alapvető különbség megértése

Az „Ezüsttől a Bitcoin aranyáig” szinkronizált Litecoin az első peer-to-peer internetes pénznem a Scrypt algoritmus alapján. Bár a Litecoin funkciói szinte azonosak Bitcoin, szembetűnő különbségek vannak közöttük:

 • A Litecoin Network célja egy blokk feldolgozása 2,5 percenként, míg a Bitcoin feldolgozási ideje 10 perc. Ezért a fejlesztők azt állítják, hogy ez lehetővé teszi a Litecoin számára a tranzakciók gyorsabb megerősítését.
 • A Litecoin ellátási határa 8400, ami a Bitcoin ellátási határának négyszerese.
 • A Litecoin felhasználja szkript annak munka igazolása algoritmus, amely szekvenciális memória-kemény funkciót igényel aszimptotikus több memória, mint a Bitcoin nem memória-nehéz SHA256 algoritmusa. A memória-nehéz szkript titkosítási algoritmus versenyezhet a professzionális bányászati ​​berendezések kapacitásával. Skripta Az algoritmus emlékezteti az embereket, hogy foglalkozzanak a hash számítás központosítási problémáival, mivel ez megakadályozza az úgynevezetteketASIC-k a Litecoin uralmától hash arány, ezzel előmozdítva az iparágat egy decentralizáltabb irány felé.

3. Litecoin Block Jutalom Felejtése

A Litecoin jutalma nagyjából négyévente megfeleződik, a legutóbbi esemény 2015. augusztus 26-án történt, amikor a Litecoin jutalma 50 LTC-ről 25 LTC-re csökkent. Elméletileg a blokkgenerálás feleződése egyensúlyhiányos ellátáshoz vezethet & kereslet és kiváltja az árnövekedést. Mivel a Litecoin árát nagymértékben befolyásolja a kínálat és a kereslet, néhányan arra tippeltek, hogy a kínálat csökkentése a Litecoin árának későbbi emelkedéséhez vezet. A valóságban azonban fordított tendencia történt, mivel több tényező és változó szerepelt. A 2015-ös év történelmi adatai azt mutatják, hogy a Litecoin árának bizonyos mértékű csökkenése az esemény felére esett. Az elemzés alapján a következő tényezők járulhattak hozzá annak csökkenő tendenciájához:

Az LTC ártendenciája két hónappal a 2015-ös blokkjutalom felezés után

 • Először is, a Litecoin 2015-ös ártrend-grafikonja alapján a Litecoin (LTC) hónapokkal meredeken emelkedett a jutalom felére, 8.967 dolláros csúcsot elérve, messze meghaladva a piaci várakozásokat..
 • Másodszor, a teljes kriptográfia akkori teljes piaci korlátértéke viszonylag kicsi volt, és a valós felhasználási esetek is korlátozottak voltak. Vizsgálataink alapján az éles árrally inkább spekuláció, mintsem az érték valódi tükröződése.
 • Harmadszor, a blokkgyártás felére csökkentése a bányászokat is arra kényszerítette, hogy bezárják szervereiket a zsugorodó jutalmak és a magas költségek miatt. Ugyanakkor a számítási teljesítmény némi csökkenésnek is tanúja volt a felező esemény következtében, amely a Litecoin árát jó ideig medve trendbe taszította. A Litecoin nehézsége ugyanezen év augusztus 27-én átesett az első kiigazításon, miután megfelezte a blokkgenerálási időt 150 másodpercen, 7,61% -kal kevesebbet

A kriptopénzpiac 2015 óta számos bika és medve szemtanúja volt, így a Litecoin is. A Litecoin a technológia, az ökoszisztéma kiépítése és egyéb szempontok szerint gyorsabban halad, mint sok más fontos érme.

II. A jelenlegi Litecoin Fundamentals Status Quo

 1. A Litecoin jelenlegi alapjai

A Litecoin jelenleg sajtóidőszakban 60 dollár körül mozog, a teljes piaci felső korlát 3,67 milliárd dollár

2. Tranzakciók a Litecoin láncon

3. A főbb blokkláncok tranzakciós adatainak összehasonlítása

A Litecoin lánc kereskedési volumenében még mindig van hiány, amelyet szűkíteni kell, hogy utolérjék a BTC és az ETH forgalmát. A Litecoin azonban továbbra is rugalmas a nagy piaci sapkájának, a nagy felhasználói bázisának és annak köszönhetően, hogy 24 órás kereskedési volumene a teljes piaci korlát 5,51% -át lefedi. Ráadásul a Litecoin jelenleg 55 822 aktív címmel rendelkezik. Emellett a tranzakciós díjak emelkedő tendenciájából ítélve a Litecoin stabil és folyamatos növekedést mutat tranzakcióinak volumene terén.

4. LTC terjesztés

5. Az LTC% -os részesedése a teljes piac felső korlátjával szemben a top 10, a 100 és az 1000 LTC címek között

A többi mainstream érméhez hasonlóan az LTC is néhány felső címre koncentrálódik. Valójában az 500 legfontosabb cím eszközértéke a teljes LTC-kínálat több mint 60% -át fedezte, beleértve néhány központosított tőzsde címét is, ami más felső érmék esetében általános.

6. LTC bányászati ​​medence

LTC Mining Pool Distribution

Az LTC bányaállomány-eloszlása ​​még a nagy szereplők között is viszonylagos: a legfelsőbb bányászati ​​medence, az F2Pool fedezi az összes bányászati ​​kibocsátás 20,45% -át, amelyet szorosan követnek más nagyobb poolok, például a Poolin, az LTC Top és a ViaBTC. A bányászati ​​medencék viszonylag egyenletes elosztása jobb stabilitást és biztonságot nyújt bányászainak. A Litecoinnak azonban még hosszú utat kell megtennie a számítási teljesítmény javításában a Bitcoin 47,31 EH / s és BCH 1,6EH / s értékéhez képest.

Hasrát terjesztés az utolsó 100 blokkon

7. A Liecoin’s Github elköveti a frekvenciát

Az LTC kódvállalások a Githubon folyamatosan aktívak voltak. Az utóbbi három hónapban azonban enyhe süllyedés volt tapasztalható.

8. Google Trend

A Litecoin Google Trend Google Trend Distribution

A Litecoin a Google trendjében magas rangú, mivel az adatok azt mutatják, hogy a Litecoin iránti érdeklődés erős a fő érmék között, Észak- és Dél-Amerikában, különösen Venezuelában, Amerikában és Kanadában..

III. Következtetés

Mint a világ negyedik legnagyobb kriptovaluta a CoinMarketCap-on, a Litecoin paraméterei, amint azt fentebb említettük, általában kiemelkedő és ellenálló teljesítményt mutatnak. A Litecoin blokklánc teljes mértékben működőképes volt, ami többnyire a mögöttes technológiai előnyöknek köszönhető. A Litecoin azonban bizonyos fájó pontokkal is küzd más felső érmékhez képest, például az eszközök koncentrációja a legfelső címekben.

A következő cikkben mélyen elmerülünk a blokk jutalom felező eseményében és a Litecoin ökoszisztémára gyakorolt ​​széleskörű hatásaiban.

Referenciák:

BitInfoCharts: https://bitinfocharts.com/zh/

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/

CryptoID:https://chainz.cryptoid.info/

BlockChair: https://blockchair.com/

CryptoMiso:https://www.cryptomiso.com/

LTC böngésző

Litecoin (LTC) folyóirat: https://cryptoverze.com/litecoin-whitepaper/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner