Litecoin – az ezüsttől a Bitcoin aranyáig (II. Rész)

Az előző cikkben bevezettük a Litecoin-ot (LTC) a fejlesztési előzményektől kezdve a munka mechanizmusáig, és a tranzakciók blokkláncában, a bányászati ​​készlet disztribúciójában és még sok minden másban való rögzítéséhez. Ebben a cikkben mélyen elmélyedünk a Litecoin blokkjutalmának felére csökkentésében és az ökoszisztémára gyakorolt ​​hatásokban..

1. A blokkjutalom felezésének meghatározása

Amikor Satoshi Nakamoto kifejlesztette a Bitcoin mechanizmust, elrendelte, hogy a blokkonkénti Bitcoin-termelés felére csökken, miután minden 210 000 blokkot kibányásznak. Kezdetben blokkonként 50 bitcoin készült, majd minden 210 000 blokk gyártása után fokozatosan feleződött, amíg az összes blokkot ki nem bányászták. Egyszerűbben fogalmazva, minden blokk eleinte 50 Bitcoint termelhet, és ez a szám négy évente feleződik, amíg el nem érik a 210 000 blokkot. Ezenkívül a számítás nehézségeit gyakran módosítják annak biztosítására, hogy egy blokk feldolgozása átlagosan körülbelül 10 percet vesz igénybe.

A fenti számítás szerint 2040-re mind a 21 millió bitcoin kitermelésre kerül. A Bitcoin minden jutalomfelező esemény után ugrásszerűen megugrott, majd a hype lehűlése után fokozatosan visszatért az elfogadható ártartományba. 2012 novemberében, a Bitcoin jutalom felező eseményét követően a Bitcoin 80% feletti áremelkedést tapasztalt. Hasonlóképpen, a Bitcoin ára 651 dollárról 2518 dollárra ugrott, miután a második jutalom felére 2016 júliusában sor került. A két blokkfelező eseményt mind a bika piaci ciklusai követték, mivel az emberek általában pozitívan viszonyultak a jövőbeli piaci irányokhoz.

1. Litecoin (LTC) Block Jutalom Felejtése

A Biteconhoz hasonlóan a Litecoin is nagyjából négyévente megfeleződik. A legutóbbi esemény 2015. augusztus 26-án történt, amikor a Litecoin jutalma 50 LTC-ről 25 LTC-re csökkent. Elméletileg a blokkgenerálás feleződik a kínálat csökkenéséhez és az ár növekedéséhez. Mivel a Litecoin árát nagymértékben befolyásolja a kereslet és a kínálat tényezője, egyesek úgy vélték, hogy a kínálat csökkentése a Litecoin árának későbbi emelkedéséhez vezet. A valóságban azonban másképp alakulhatnak a dolgok, mivel sok más tényező és változó játszik szerepet.

Litecoin (LTC) ártrend előtti és utáni bányászati ​​jutalom felezés

A fent bemutatott történelmi adatok szerint a Litecoin körülbelül három hónapig konszolidációs szakaszon ment keresztül, mire a felezés augusztus 26-án történt, amikor a Litecoin (LTC) 1,3 dollárról 8,96 dollárra emelkedett, ami 689,23% -os emelkedést jelent. Utána azonban visszahúzódott, és a felezés napján 2,95 dollárra esett. Emellett a Litecoin nem tudott ragaszkodni a bika trendjéhez, és a felező esemény után hamarosan visszahúzódott.

A Litecoin blokk jutalom felező eseményének horizontális adatelemzése és a Bitcoin két felező eseményének vertikális adatelemzése után a következő következtetéseket vonjuk le:

1) Mind a Bitcoin, mind a Litecoin több hónapon át konszolidációs szakaszon ment keresztül, a blokkjutalom felező eseményükig.

2) A Litecoin blokkjutalom felére csökkentésének piaci reakciója nem sokkal az esemény után tükröződött, és a hatás fokozatosan elhalványult, ami nem ugyanaz a helyzet a Bitcoin esetében, mivel az esemény után is áremelkedést látott.

3) Néhány befektető spekulált a Litecoin blokkjutalom felező eseményén és gyorsan pénzt keresett, de az esemény befejezése után lehúzta a kezét.

A tervek szerint a Litecoin 2019 augusztusában a második blokkjutalom felező eseményen megy keresztül.


Milyen hatással lesz ezúttal a Litecoin ökoszisztémára?

A következő rész piaci kínálatát fogja megjósolni & kereslet és előnyök & költség-perspektíva, valamint az érintettek hatása.

II. Hogyan befolyásolja a kínálat és a kereslet a Litecoin fejlődését

A kereslet és kínálat közötti kapcsolat a piacgazdaság alaptörvényeinek kulcsa. Bármely áruhoz hasonlóan a kínálat csökkenése, a kereslet változása nélkül, általában magasabb árhoz vezet. Ezért sok befektető beárazza a Litecoin blokk jutalom felező eseményét azzal az előrejelzéssel, hogy a Litecoin kínálata a jövőben csökken a tandemben növekvő kereslet mellett.

A Litecoin felező esemény rövid “eladja a híreket” reakciót vált ki a piacról az eseményt megelőző hetekben, de az ár visszahúzódott, amint a kereslet ésszerű tartományához igazodott..

(1) A kínálat és a kereslet kulcsfontosságú tényező a Litecoin árának eldöntésében

A relatív csökkenő kínálat arra ösztönzi majd az embereket, hogy a legmagasabb szintű Litecoins-t vásárolják, és magasabb szintre emeljék, ami még nehezebbé teszi a bányászati ​​nehézségeket, és egyes bányászok kilépnek a piacról, mivel számítási erejük nem képes versenyezni másokkal, vagy nem engedheti meg magának a növekvő bányászati ​​erővel járó magasabb költségek. Ha több bányász távozik a bányászati ​​tevékenységből, a bányászati ​​nehézségek csökkennek, és végül az ár is csökken. Röviden, a kínálat és a kereslet határozza meg a Litecoin árát, ami viszont befolyásolja bányászati ​​erejét és költségeit.

) 2) szereplő, amelyek befolyásolják az emberek Litecoin iránti igényét

A Bitcoin könnyebb változataként szinkronizált Litecoin fejlett technológiái a SegWit, a Lighting Network és a munka algoritmusában növelik tranzakcióinak és megerősítésének sebességét. A litecoin gyorsabb blokkolási ideje csökkenti a kettős kiadási támadások kockázatát is.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tényezőket, amelyek az alábbiak szerint befolyásolhatják a Litecoin piaci keresletét,

* Hálózati teljesítmény és technológiai frissítés: A Litecoin egyedülálló technológiái a SegWit és a Lighting Network területén gyorsabbá teszik a tranzakciók megerősítését a Bitcoin hálózathoz képest, amely a Litecoin elsődleges értékesítési pontjává vált.

* Versenytársak: A versenytárs vagy a feltörekvő termékek fejlesztése szintén eltereli a Litecoin érdeklődését, és ezáltal befolyásolja a kínálat és a kereslet helyzetét.

* Piaci hangulat: A piaci hangulat befolyásolja a potenciális befektetőket és kereskedőket. A Litecoin blokkfelező eseménye arra késztetheti az embereket, hogy az „eladják a híreket” arra tegyék a fejüket, hogy a lármába lendüljenek, de a negatív hír jelentősen rontja az árteljesítményt.

* Kormányrendeletek a kriptovalutákról: A többi nagy érme mellett a Litecoin ára ingadozni fog, ha a nagy országok megváltoztatják a kriptovalutákkal kapcsolatos attitűdöket..

* Hacker incidens: Súlyos hackelési események miatt sok tőzsde végleg bezárta üzletét. Hasonlóképpen, egy hasonló esemény egy blokkláncon ronthatja az emberek bizalmát az alapértékei iránt, és az érme is jelentősen megsérül.

2) Az ár az a fő tényező, amely az egész hálózat haspotját befolyásolja

Forrás: LTC Block Explorer

A fenti ábra azt mutatja, hogy a bányászati ​​nehézségek és az árak általában kéz a kézben mozognak. Az áremelkedés növeli a bányászati ​​nehézségeket és a számítási teljesítményt, és fordítva. Általánosságban elmondható, hogy a Litecoin bányászatának nehézségei fokozatosan nőttek 2018 februárjától, és a Litecoin árának növekedése vagy csökkenése pozitívan korrelált a devizaár emelkedésével vagy csökkenésével.

(3) Az ár, a számítási teljesítmény és a bányászati ​​költség visszacsatolási ciklusa

A Litecoin növekvő ára újabb bányászokat von be a hálózatba, ami viszont növeli a bányászati ​​nehézségeket és a számítási teljesítményt. Mivel a rendszer általában elmarad a bányászati ​​nehézségek beállításában. Ezért, ha egyes bányászok nem tudnak nyereséget elérni a magas bányászati ​​költségek közepette, az érmék dömpingje után kilépnek a piacról, és a Litecoin ára utána csökken. Ez a ciklus fellendítheti a Litecoin árának lassulását, amíg a piac meg nem találja a stabil pontját, és újabb bányászok csatlakoznak ismét.

A bányászati ​​költségek viszont befolyásolják a Litecoin árfolyamát

3) A Litecoin bányászati ​​költségeit befolyásoló tényezők

Lényegében a bányászat matematikaverseny, ahol a világ minden bányászati ​​felszerelése versenyez, hogy elsőként találja meg a megfelelő hash értéket. És a megfelelő hash érték megtalálásának valószínűsége a bányász számítógépének számítási teljesítménye / a teljes globális számítási teljesítmény. Ráadásul a következő tényezők befolyásolják a bányászok költségeit és nyereségét.

Blokk jutalom: A blokk jutalom a Litecoinra vagy bármilyen más bányászott érmére vonatkozik, amelyet a hálózat terjeszt a bányászok számára a kivonatérték és a sikeresen megoldott blokk megtalálása érdekében.

Has Rate: Hash Rate: az a sebesség, amellyel a számítógép befejezi a műveletet a Bitcoin / Litecoin kódban. A bányászatnál magasabb a hash arány, mivel ez növeli a következő blokk megtalálásának és a jutalom megszerzésének lehetőségét

Network Hash Rate: A Network Hash Rate a Litecoin hálózat teljes számítási teljesítményére vonatkozik. Minél több hash energia van egy bányásznak vagy bányamedencének, annál nagyobb az esély arra, hogy a bányásznak vagy a medencének blokkot kell bányásznia. Mivel a bányászok több kivonatolási arányt adnak, nagyobb biztonságot nyújt a hálózat. A tömbjutalom támogatásként és ösztönzőként működik a bányászok számára egészen 2010 – ig tranzakciós díjak elegendő pénzt fizethet a bányászoknak a hálózat biztosításához.

Üzemeltetési költség: Az üzemeltetési költség főként a villamos energia és a hálózat költségeit fedezi; a professzionális bányászati ​​berendezések vásárlásának költségei

4. A Litecoin megtérülési költsége

A fedezeti költség arra az árra vonatkozik, amikor a bányász nyereségessége a bányászati ​​tevékenységekben csak a bányászat költségeit fedezheti, emellett érménként bányászati ​​költségnek vagy a kitermelt érmék leállási árának is nevezik. Amikor a Litecoin ára e pont alá csökken, a bányász veszteségeket szenved el ahelyett, hogy bármilyen jövedelmezőséget elérne.

A bányász leállítási ára főként magának a bányagépnek a teljesítményéhez, az áramköltséghez, a blokkjutalmakhoz és a hálózati hash sebességhez kapcsolódik. Ezen tényezők közül a bányagépek teljesítménye és az áramköltség viszonylag stabil, akkor a kevésbé változó a blokkjutalom egy bizonyos idő alatt (4 év), és a legdöntőbb tényező a hálózati hash arány.

A fenti tényezőket figyelembe véve a bányász megtérülési pontja a következő

Fedezeti pont: A bányagép napi üzemeltetési költsége = napi LTC bányászati ​​nyereség

Bányagép üzemeltetési költsége: A kitermelt érmék száma naponta * érme ára a bányagép leállításakor

A bányagép leállítási ára: A bányagép napi üzemeltetési költsége / a bányagép napi bányászott érméinek száma.

Ha a bányagép működési költsége változatlan marad, és egy bányász felezés után a blokkonként az érmék felét kitermeli, és felezés után kétszer akkora bányagép-leállási árat kap, mint az eredeti ár..

OK Bányászati ​​medence

Amint az OK bányászati ​​készlet fent bemutatott adatai szerint a Litecoin bányagép egynapos költsége RMB7,128, és minden bányászgép napi 0,0283 darab érmét tudna kibányászni. A képlet és a meglévő adatok alapján a gép leállítási ára 251,87 RMB, azaz körülbelül 37,63 USD (a dollár 6,69 RMB árfolyama alapján)

A leállítási pénznem árát dinamikusan igazítják. A befolyásoló tényezők közé tartozik a fent említett egyetlen bányagép teljes bányakapacitásának aránya, a bányászat nehézsége, a tömbjutalom és a működési költségek. A korai bányászok száma kevés volt, és az egyetlen bányagép viszonylag nagy számítási teljesítményt jelentett az egész hálózatban. A napi bányászat mennyisége meghaladja a jelenlegi 0,0283 darabot, így a korai zárási ár alacsonyabb lesz.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map