Litecoin – az ezüsttől a Bitcoin aranyáig (III. Rész)

A sorozat utolsó két része a Litecoin fejlesztési történetét, működési mechanizmusát, a tranzakció sebességét a Litecoin hálózatban, a bányászterjesztést tartalmazza, beleértve a Litecoin blokkjutalom felét.

A sorozat utolsó szegmensében mélyrehatóan elmélyedünk a Litecoin piaci teljesítményében, hálózati teljesítményében és ökoszisztémájának kiépítésében.

1. Piaci teljesítmény

Mostantól a kereskedelmi tranzakciók elszámolásának és elszámolásának több eljáráson kell keresztülmennie, sok szervezet bevonásával, és ez még bonyolultabbá válik, amikor a határokon átnyúló fizetésekről van szó. A Bitcoin (BTC) által vezetett kriptovaluta-fizetések viszont egy másik alternatívát jelentenek az emberek számára a peer-to-peer cserével, kiküszöbölve a közvetítőt és csökkentve a költségeket is.

A Bitcoin fizetés azonban még mindig kialakulóban van, és küzd a lassú megerősítési sebesség, a korlátozott áteresztőképesség, a koncentrált hash teljesítmény, a skálázhatósági dilemma és más kérdések kihívásaival. Leegyszerűsítve: a Bitcoin továbbra is küzd az emberek fizetési igényeinek teljesítésével.

A Litecoin-ot úgy fejlesztették ki, hogy megoldja ezeket a dilemmákat, mint más altcoinokat. A megvilágosodott vételi Bitcoin fehér lapja, Charlie Li kifejlesztette a Bitcoin könnyebb változatát, amely a Scrypt algoritmusban és a Segwit mechanizmusban rejlő egyedülálló technológiáinak köszönhetően fokozta a Bitcoin megerősítési sebességét. Az írás kezdetén a Litecoin a CoinMarketCap első öt érméjében szerepel, legfeljebb 5,012 milliárd dolláros piaci sapkával, ami a Bitcoin értékének 5,4% -a..

2. Technológiai elemzés

2.1 Világítási hálózat és SegWit

Mind a Lighting Network, mind a SegWit (a szegregált tanú rövidítése) megoldást jelentettek a skálázhatóság kérdésére. Segwit be volt kapcsolva litecointovább 2017. május 10, és tovább Bitcoin tovább Augusztus 23, 2017. A SegWit kezdeti szándéka az volt, hogy javítson egy hibát a bitcoin kódban, amelyet tranzakciós alakíthatóságnak neveznek. A SegWit fix tranzakciós alakíthatóságot biztosít az aláírási információk eltávolításával és az alap tranzakciós blokkon kívüli tárolásával. Valójában a Segwit nem növeli a blokk méretét, hanem csak növeli az 1 MB blokkokon belüli tranzakciók számát, ezáltal bizonyos mértékig javítva a skálázhatóságot.

A Lighting Network viszont egy olyan protokoll, ahol nagy gyakorisággal és kis mennyiségű tranzakciót hajtanak végre a fő blokkláncból. A felhasználók nagy gyakorisággal és kis mennyiségű BTC tranzakciót hajthatnak végre a Világítási Hálózaton. A Litecoin sikeresen megvalósította a Lighting Network és a Segwit programokat.

Az 1ml.com oldalon végzett adatelemzés szerint a Lighting Network teherbírása elérte a 302,9 LTC-t, 184 csomópont mellett, 6,36% -kal az elmúlt 30 napban. Ráadásul a csatornák elérték az 1 339-et, az elmúlt 30 napban 21% -kal nőttek, és az érintett LTC szintén 291,09-et. Összehasonlításképpen: a Bitcoin hálózati kapacitása elérte az 1063,42 BTC-t, és a csomópontok száma elérte a 8065-öt, ami 7,48% -kal több az elmúlt 24 órában. Ráadásul a Bitcoin hálózat csatornái 38 637-re csökkentek, ami 1,6% -os csökkenést jelent. Egyszóval a Bitcoin világítási hálózata sokkal jobban teljesít, mint a Litecoin.

2.2 Script algoritmus

A Script egy memóriaigényes POW algoritmus. A Litecoin azonban nem volt az első érme, amely Scrypt algoritmust használt, és a Tenebrix az első érme, amely úttörő Scrypt algoritmust kapott, és csak a Litecoin bizonyította sikeresebbnek.

A Scrypt algoritmus a CPU üresjárati idejét használja a blokkok bányászatához. A Scrypt algoritmus több blokkelemet tartalmazó tömböt generál, mindegyik blokkelemnek előbb műveletsort kell végrehajtania egy kivonatérték előállításához, majd a teljes tömböt működtetnie kell a végeredmény megszerzéséhez.


A Scrypt memóriaigényes, mert mind a bányászok gyors számgenerálásának, mind pedig ezeknek a generált számoknak a processzor Random Access Memory (RAM) memóriájában történő tárolásának funkcióját elvégzi, amelyhez az eredmény benyújtása előtt hozzáférni kell. A Scrypt hash függvényt kezdetben a Litecoin fejlesztőcsapata hajtotta végre az alkalmazás-specifikus integrált áramkörökön (ASICs), ami a bányászat teljesítményét könnyen összpontosítja a nagy bányászati ​​medencékbe. A Scrypt algoritmus azonban jobban elosztja a kivonat teljesítményét, ezzel csökkentve az 51% -os támadások lehetőségét.

A Scrpyt memóriaintenzív kialakítása megnehezíti az ASIC bányászok számára, hogy nagyobb hatást fejtsenek ki a Litecoin ökoszisztémában, amely igazodik a blockchain decentralizációs és terjesztési alapelvéhez. A Scrypt algoritmus arra készteti az embereket, hogy egy decentralizáltabb irányba mozogjanak, és a Litecoin közösség általánosan elismerték.

3. Hálózati teljesítmény

3.1. TPS / blokk

Forrás: http://explorer.litecoin.net

A fenti ábra szerint a Litecoin blokkonkénti tranzakciók még nem érték el a blokkméret teljes határát.

3.2. Blokk mérete

Forrás: LTC Block Explorer

Az LTC blokkmérete 50000Bájton belül marad, és két markáns emelkedést tapasztalt április 7-e előtt és után.

3.3. Időfogyasztás a blokkok létrehozásához

Forrás: LTC Block Explorer

A Litecoin blokk kb. 200 másodpercenként jött létre, és stabil ütemben kerül kiszállításra.

3.4. Tranzakciós díjak

Forrás: LTC Block Explorer

A grafikon mutatja az átlagos napi bányászok díjainak görbéjét. A bányász napi jövedelme részben a blokkok csomagolásának tranzakciós díjaiból származik. A blokkjutalom felező eseménye után a bányászok jutalma a hírblokkok bányászatából csökken, és ennek következtében növekszik a tranzakciós díjaktól való függőségük. Ezen túlmenően a bányászok jövedelme mind tranzakciós díjakból származik. A Litecoin tranzakciós díjai jelenleg többnyire 0,04 alatt vannak.

3.5. Az aktív és újonnan hozzáadott címek

Forrás: LTC Block Explorer

A Litecoin hálózat aktív címei folyamatosan nőnek, és április 7-én több felhasználó csatlakozik a hálózathoz, köszönhetően annak viszonylag alacsonyabb tranzakciós díjainak és gyorsabb megerősítési sebességének, mint a Bitcoin.

4. Token elemzés

4.1. A Litecoin-tulajdonosok terjesztése

Ami a Litecoin birtoklásának megoszlását illeti, a 100 legnagyobb cím az összes kínálat 42% -át lefedi, a koncentráció kérdéseit ugyanúgy megjeleníti, mint más mainstream altcoinokat. A 10 legnagyobb Litecoin-cím birtokában lévő összeg a teljes kínálat 9,4% -át, a legnagyobb tulajdonos pedig 1,57% -át teszi ki.

Forrás: https: // chainz.kriptoid.info / ltc / #! rich, Február 19. napjától

4.2. Cseréli a Litecoin-t

A coinmarketcap április 19-i adatai szerint jelenleg összesen 400 LTC kereskedési pár van 164 tőzsdén. Ebből a 164 tőzsdéből 86-nak LTC rekordja van, és az első tíz tőzsde szerepel térfogat szerint. Amint az alábbi táblázat mutatja, az OKEX mind a 22 kereskedésből, amelyek volumenaránya meghaladja az 1 százalékot, 2017 októberében indította el az LTC kereskedéseket, és jelenleg a teljes kereskedelem 4 százalékát teszi ki.

Litecoin tranzakció a főbb tőzsdéken

5.. Ökoszisztéma kiépítése

5.1 Kód vállalások

A Code commits a technológia fejlődését és a projekt ismétlését mutatja. A Litecoin követõ bázisa április 19-ig 3292, ami nagy érdeklõdést mutat a közösség iránt. A Litecoin ezen íráskor elérte a 18 119 elkötelezettséget, 572 közreműködővel.

Litecoin előadás a Githubon, április 19

A fenti diagramból láthatja, hogy a Litecoin 2010 és 2011 közötti elkötelezettségének száma 20 alatt maradt, és 2011 után bizonyos növekedés volt tapasztalható 20 fölött. 2018 közepétől azonban a kódvállalások csak a csökkenő tendenciát mutatják, alig tettek eleget néhány hónap múlva, és az utolsó kötelezettségvállalás 2018. február 20-án történt.

Valójában az elkötelezettség száma szorosan összefügg a Lighting Network technológia fejlődésével. Eddig úgy tűnik, hogy a Litecoin a stagnálás időszakában rekedt a nyilvános láncfejlődése során, és ellensúlyozza a többi feltörekvő nyilvános blokklánc versenyét..

Forrás: Github, 2019. április 19 Forrás: Github, 2019. április 19

5.2 A Litecoin médiafigyelme

A Litecoin követői a Reddit-en, a Twitteren és a Facebookon összesen 73 891-et tettek ki (fennáll az átfedés lehetősége). A Litecoin médiafigyelme 2017 végétől 2018 elejéig fokozódott, és 2018 késő fele óta lanyhult, ami egybeesik a medve és a bika ciklus kapcsolóival.

A Litecoin médiafigyelme: Coingecko

5.3 Offline fizetési ökoszisztéma

A Litecoin integrálása a kereskedő fizetési rendszerébe és más alkalmazások a szükséges lépések annak tömeges elfogadásához. Segédprogramként az LTC offline fizetési ökológiája a hangsúly kulcsfontosságú része. A Litecoin.com információi szerint a Litecoin intézményekkel, köztük kriptovaluta fizetési átjárókkal, bankkártya-intézményekkel, más blokklánc-projektekkel, valamint a tégla- és motoros kiskereskedőkkel működött együtt. A Litecoin elfogadását a partnerintézmények, kereskedők és ATM-ek dimenzióiból fogjuk elemezni.

5.3.1 Betéti kártya

2018 májusában a Wirex, egy régóta kriptovaluta bankkártya-szolgáltató, bejelentette, hogy megkezdik a Litecoin támogatását, sőt lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tucatnyi hamis érmét váltsanak Litecoinra, ami leegyszerűsítené a készpénz ICO-ból vagy kriptovalutából történő felvételét..

Szeptemberben a Bitnovo piacra dobta a Litecoin betéti kártyát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen befizessék a kriptovalutákat, és azonnal kapjanak olyan eurókat, amelyek bármely hagyományos intézménynél használhatók. A TenX, a kriptovaluta-beszedési CARDS másik szolgáltatója blogján jelentette be a Litecoin jövőjével kapcsolatos terveket.

5.3.2 Szövetkezeti kereskedők

A Reddit kriptopénz-rajongók által összeállított adatai szerint több száz e-kereskedelmi webhely és tégla és habarcs fogadta el a Litecoin fizetéseket az elmúlt évben. A Litecoin kereskedők áruk és szolgáltatások széles választékát kínálják, ideértve a művészetet, a ruházatot, az ételt és az italt, a nemesfémeket, az elektronikát és az egyéb szolgáltatásokat, amelyek több iparágra kiterjednek. A fizetés elfogadása azonban továbbra is nagyon korlátozott, néhány üzlet különféle tényezők miatt bezárva van. Nyilvánvaló, hogy a Litecoinnak még hosszú utat kell megtennie, mielőtt nagyszabású alkalmazássá válna.

5.3.3 ATM-gép

A kriptográfiautomaták segítséget nyújtanak a felhasználóknak a fait-crypto és a crypto-to-crypto cserékben. 2019. április 19-én világszerte 4 607 kriptopénztárgép működik 81 országban, amelyek többsége Észak-Amerikában és Európában összpontosul, 72,6% -ot, illetve 23,1% -ot lefedve..

ATM-ek száma április 19-én, Coinatmradar

A világ első Litecoin-kompatibilis ATM-jét 2017 májusában kezdték üzembe helyezni. Jelenleg világszerte 2999 ATM működik, amelyek Litecoin betéti és kifizetési szolgáltatásokat nyújtanak, ami az összes kriptovaluta ATM 65,1% -át teszi ki, és a harmadik helyen áll az összes kriptovaluta összes számában ATM-ek. A Litecoin ATM-eket főleg Észak-Amerikában és Európában is forgalmazzák.

Litecoin ATM térkép, 2019. április 19-én

A Coinmap, org szerint a világon 14 650 tégla és habarcs üzlet van, ahol a Bitcoin fizetési módként elfogadott. Ide tartoznak a kereskedők és ATM-ek, amelyek támogatják a Bitcoin fizetését. Noha a Litecoin fizetési ökológiája folyamatosan gazdagodik, és az ATM-ek egyre bővülnek, a Litecoin a legtöbb esetben nem a kereskedők legjobb választása, a zászlóshajó kriptovaluta-Bitcoin közös konszenzusa miatt.

Bitcoin fizetési ökológia április 16-án, CoinMap

6.. Következtetés

Mind a POW konszenzus, mind a gyorsabb visszaigazolási sebesség és a SegWit and Lighting Network fejlett technológiái előnyt jelentenek a Bitcoinnal szemben, ami segítette a Litecoin-t a tapadás és a konszenzus megszerzésében a közösségben.

Noha a litecoin funkcionálisan már nem magasabb, a forgalomban forgalomban az ötödik legforgalmasabb litecoin sok hálózati hatást váltott ki, és a tőzsdéken nagyon elfogadott. A Litecoin-konszenzus értékének támaszává vált. A Litecoin időben épített konszenzusa, tőkéje és számítása azonban még mindig megnehezíti, hogy hamarosan megelőzzék.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map