Mi lesz a Bitcoin árfolyamának feleződésével? Bullish és Bearish kilátások

A Bitcoin (BTC) harmadik blokk jutalmának felezésére ma, május 11-én kerül sor, néhány óra alatt.

A múltban a Bitcoin felező események egybeesnek az általános tudatosság, kereskedési aktivitás és a kriptopiacok egésze felé irányuló figyelem felfutásával.

A felezési mechanizmus – része A Bitcoin kialakítása – nagyjából négyévente zajlik. A Bitcoin 2009-es megalakulása óta eddig két blokkos jutalomcsökkentés volt.

Az elmúlt két leértékelés utáni árfolyamokat követve az iparág általában egyetért abban, hogy a Bitcoin harmadik felezésének lehetősége van arra, hogy a BTC árát hosszú távon új magasságokba hozza. 

A korábbi árengedményeket követő egy év alatt, 2012 novemberében és 2016 júliusában a Bitcoin árfolyama nőtt x80, illetve x4. 

A Bitcoin ára rövid távon

Ami nem olyan egyértelmű – állítja sok elemző -, mi fog történni a Bitcoinnal – és ennek következtében más kriptopiacokkal – rövid távon, azokban a napokban, hetekben vagy akár hónapokban, miután a blokkjutalom felére csökken.

Mivel a harmadik felére alig órák teltek el, a piaci rövid távú következményekkel kapcsolatos spekulációk lázba kerültek. A kriptoelemzők nagyjából meg vannak osztva abban, hogy milyenek lesznek a felezés utáni közvetlen piaci feltételek – bullish vagy bearish?

A bullish érv az ár felfelé történő elmozdulását irányozza elő, mivel a feleződő hype több vevőt hoz a piacra, míg a bearish kereskedő rövid távú eladásra számít, amely lefelé nyomja az árat..

A Bitcoin növekvő esete

Rövidtávon: a bányászok a bikapiac ügyét képviselik

Közülük a felező rövid távú hatásokra nézve jobban mutatnak nagyszabású bitcoin bányászok. Az OKEx Insight mélyreható elemzése szerint a bányászok és a felezés:

„A bányászok tulajdonképpen felelősek a tőkekivonat nagy részéért a Bitcoin hálózatból, mivel havonta eladják a BTC-t, hogy fedezzék az üzemeltetési költségeket. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan csökkenő nyomás nehezedik a Bitcoin árára, mivel a bányászok bevételeiket a piacra szállítják. ” 

Az ipar jövedelmezőbb és letelepedettebb bányászai szempontjából kisebb társaik fokozatos megszüntetése enyhítheti a piacot a nem hatékony értékesítési nyomás alatt, és lehetővé teheti az ár emelkedését.

A hónap elején a Cointelegraph számolt be a RockX kriptográfiai szolgáltató cég által Kínában tartott közvélemény-kutatás eredményeiről. A közvélemény-kutatás 42 nagy ázsiai székhelyű Bitcoin válaszait tartalmazta. A résztvevők többsége (57 százaléka) új Bitcoin vásárlók számának növekedésére számít a „közeljövőben”.

Hosszú távon: A részvényáramlás szerint a BTC feleződik


A hosszú távú bikapiac felezésének előrejelzésekor sok elemző az állomány-áramlás (S2F) kvantitatív modellre támaszkodik, amint azt egy közelmúltbeli jelentés a Messari kriptográfiai elemző cégtől. A koncepciót – amelyet tipikusan nemesfémekre, például aranyra és ezüstre alkalmazzák – a szűkösségről és az ár viszonyításáról a kereslet és kínálat között beszélnek..

A modellben az állomány a forgalomban már meglévő eszköz teljes összege. Az áramlás az évente újonnan vert eszköz értéke. Az S2F arány, az adott pillanatban a jelenlegi ellátás eléréséhez szükséges évek száma. Minél nagyobb a szám – vagyis minél hosszabb ideig tart elérni ezt a kínálatot -, annál szűkebb az eszköz.

A Bitcoin szűkösséggel rendelkezik tervezés – csak 21 millió bitcoint lehet létrehozni. Ezenkívül a Bitcoin blokkjutalom-csökkentése biztosítja, hogy az új bitcoinok előállításának sebessége folyamatosan és rendszeresen csökkenjen az idő múlásával.

Az elemzők azzal érvelnek, hogy a Bitcoin nagyon kiszámítható kibocsátása miatt az S2F pontosan ábrázolható, és összefüggést mutat a BTC árával. Messari jelentése kimondja:

„Valójában nemcsak a két változó [S2F és ár] tűnik korrelálva, de együtt is integrálódik, ami szigorúbb statisztikai kapcsolat két idősor között. […] Ezért az ár és az S2F együttes integrációja azt jelenti, hogy hosszú távon nem térnek el jelentősen. Ha ez a tendencia kijátszana, a modell azt sugallja, hogy a bitcoin legalább olyan nagyságrenddel fog emelkedni, mint az előző két legalacsonyabb értéknél. “

A kereskedők hosszú távú kilátásai

Bár az árkorrekció egy ideig csökkenti az árat, Michaël van de Poppe népszerű kriptovaluta kereskedő és elemző az OKEx Insights-nak elmondta, hogy határozottan bullish a bitcoin árával kapcsolatban. A piacokat néhány nappal a BTC legutóbbi nagygyűlése előtt kommentálva kijelentette:

„A felezéshez hasonló esemény a kiskereskedőket és az embereket arra ösztönzi, hogy vásároljanak az eseménybe, amint az imént tárgyaltuk. A legvalószínűbb forgatókönyvem az lenne, ha a FOMO 9500 vagy 10 500 dollár felé mozdulna el, majd az ár korrigálódik 6000 és 7000 dollár közötti terület felé. Ennek a magasabb mélységnek és támogatási területnek kell megerősítenie a bikapiac elkövetkező években történő megjelenését. ”

Egy kriptopiaci elemző, amelyet a Twitter a következő néven ismer: Bizánci tábornok hasonló hosszú távú kilátásokat fejezett ki az OKEx Insights kommentárjaiban. A kereskedő részvény-áramlás alapú érvnek vetette alá annak előrejelzését, hogy a Bitcoin ára valószínűleg felfelé halad:

„Azon a véleményen vagyok, hogy hosszú távon a Bitcoin feleződése alapvetően bullish. Ez csak a józan ész. Ez a kínálat és a kereslet kérdése. A kínálat csökken, így feltételezve, hogy a kereslet legalább valamennyiben változatlan marad, az ár végül felfelé mozog. ”

A bitcoin esete a Bitcoin esetében

Rövid távon: „Vásárolja meg a pletykát, adja el a híreket”

Egyes elemzők azt jósolják, hogy a felezés utáni piacok rövid távon korrekciót fognak tapasztalni, mivel a kereslet kiszárad, és a kínálat áradata keresi a vásárlókat.

Amikor arra kérték a gondolatait, hogy a felezés milyen rövid távú hatással lesz a Bitcoinra, van de Poppe az OKEx Insights-nak elmondta: az elkövetkező években. ”

Van de Poppe azt jósolta, hogy a felezés előtti rövid gyűlést követően a Bitcoin ára az esemény után rövid távon csökken. A piac értékelése a történelmet és a hype-t veszi figyelembe: 

„A felezés tipikus„ vásárold meg a pletykát, add el a híreket ”eseményt, amelyben az esemény előtt gyűlés következik be. Ha azonban az emberek rájönnek, hogy a felezésnek önmagában nincs sok hatása, és a hype elmúlik, akkor a korrekciónak a legvalószínűbbnek kell lennie. Egy ilyen korrekcióval a Bitcoin árának vissza kell mennie az egyensúly felé. ” 

Ez a hype-vezérelt minta valóban látható volt az elmúlt héten, mivel a Bitcoin február óta először emelkedett 10 000 dollár fölött. A minta logikáját követve azok a kereskedők, akik a rendezvényre vezető rally előtt megvették a Bitcoint, akkor eladják pozíciójukat, amikor az ár csúcspontja.

Amint az ár csökkenni kezd, megingatja a többi befektető bizalmát, akik szintén pánikszerűen eladhatják Bitcoinjukat. Amint azt a hétvégén láttuk, a Bitcoin már javítani kezdett, vasárnap alig egy óra alatt 15% -ot zuhant, mielőtt ma reggel visszanyerte vesztett értékét.

Bizánci tábornok osztotta van de Poppe véleményét a BTC viselkedéséről a felére vonatkozóan, ugyanarra a hype-indukálta analógiára hivatkozva. Az elemző egy előrejelzés által vezérelt szivattyút tervez, amelyet egy rövid távú korrekciós poszt feleződése követ, és kijelenti:

„Amint a felezés valóban megtörténik, rövid távon eladást várok. Olyan, mint vásárolni a pletykát, eladni a híreket. Olyan régi történet, mint az idő. Mivel ez a legutóbbi félidő alatt is megtörtént (rally előtt, rövid lejárat, bullish hosszú táv), úgy gondolom, hogy ez a felezés hasonlóan fog lejátszódni, mint az előző. “

Hosszú távon: a kriptokritikusok mindig medvék

Míg kevés iparági elemző hosszú távon viseli a Bitcoin-t, vannak kritikusok, akik úgy vélik, hogy a legtöbb árfolyam és a Bitcoin körüli kereskedés spekuláció-vezérelt.

Egy nemrégiben megjelent tweetben a tőzsdei alkusz és a Bitcoin kritikusa, Peter Schiff érvelt hogy a Bitcoin ára gyorsan eléri a plafont a felére: 

„A konszenzusos kereskedelem zsúfolt és általában nem alakul ki úgy, ahogy a tömeg elvárja. Nem gondolhatok konszenzusosabb kereskedelemre a #Bitcoin-on, mint hogy sokáig folytassam a felét, amely eseményről általánosan úgy gondolják, hogy rendkívül bullish. Tehát, ha megtörténik a felezés, ki marad vásárolni?

A hétvégi árcsökkenésre hivatkozva Schiff újabbat tett hozzá csipog hogy a „Bitcoin spekulánsok” „megugrották a fegyvert”.

Egy másik ismert és szókimondó kriptokritikus, Nouriel Roubini közgazdász is tweetelt a hétvégi összeomlásról, a legutóbbi ármozgásokat „pumpának” nevezve & dömping ”, amelyet hamis mennyiségek támasztanak alá egy bálna által ellenőrzött és manipulált piacon.

Visszalépve az ártól

Egyes iparági kommentátorok arra ösztönöztek, hogy a felére csökkentsék a Bitcoin árának középpontba állítását, és hangsúlyozták a kriptovaluta tervezésének alapjait, amelyeket az esemény képvisel.

Egy nemrégiben közzétett tweetben Jake Chervinsky, a Compound blockchain vállalat általános tanácsosa rámutatott a nagyobb képre, kijelentve:

„Nem mondom, hogy a felezés egyáltalán nem befolyásolja az árat. Csak nem hiszem, hogy napi kevesebb 900 bitcoin lenne akkora probléma. Számomra a felezésnek a Bitcoin monetáris politikájának, megalapozottságának, a központi bankárok szeszélyétől való mentességének ünnepének kell lennie. Nem „wen moon” buli. ”

Messari legutóbbi felezésében jelentés, A cég fent idézett kutatója, Ryan Watkins hasonló érzelmeket adott a jelenséggel kapcsolatban:

„Legjobb esetben a felezés négyévente egyszeri marketingesemény, ahol a Bitcoin pénzbeli jószágként emlékezteti a világot kiváló tulajdonságaira … Amennyiben mindez arra készteti az új embereket, hogy befektessenek a Bitcoin-ba, a felezés bullish katalizátor. ”

A Bitcoin és a kriptovaluta híresen ingadozó. Természetesen bizonytalan, hogy a felezés utáni piac hogyan viselkedik az azt követő napokban és hetekben.

Függetlenül attól, hogy a harmadik Bitcoin felére csökkentése áremelkedést vagy rövid távú csökkenést eredményez-e, az iparági szakértők által osztott uralkodó bölcsesség az, hogy a piaci viszonyok az esemény utáni pillanatokban mulandóak és túlzottak..

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Kövesse az OKEx Insights webhelyet:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map