Miért a PayPal és a Venmo nagyobb lökést jelent a titkosítás elfogadásában, mint a Revolut?

A PayPal kriptográfiai bejárata elősegíti mind a kiskereskedelmi, mind a kereskedői kriptopénz bevezetését – Market Watch

Ami a tömeges bevezetést illeti, a Bitcoin (BTC) és más kriptovaluták jelentős lendületet kaptak a héten, miután a PayPal Holdings Inc., az online fizetési óriás, amelynek piaci kapitalizációja 239 milliárd dollár, bejelentett négy fő kriptovaluta hozzáadása termékkínálatához. 2021-től kezdődően a felhasználók kriptovalutát vásárolhatnak, tarthatnak és eladhatnak közvetlenül a PayPal-számlájukról.

A PayPal bejelentését követően a BTC és sok altcoin ára jelentősen emelkedett. 

A BTC hatalmas lendületet kapott a PayPal bejelentéséből. Forrás: OKEx, TradingView

Amint azt a PayPal kijelentette, a digitális fizetések iránti növekvő érdeklődés – amelyet a COVID-19 és a központi banki digitális pénznemek vagy CBDC-k fejlesztése hajtott – felgyorsította a vállalat kriptovaluták bevezetését.

A négy támogatott kriptovaluta – BTC, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) és Litecoin (LTC) – az elkövetkező hetekben először az Egyesült Államok felhasználói számára lesz elérhető, és várhatóan kiterjed Venmo-ra és kiválasztani a nemzetközi piacokat 2021 első fele.

A PayPal rejtjelezési stratégiája röviden

A PayPal kijelentette, hogy az ügyfelek világszerte 26 millió kereskedővel finanszírozhatják a kriptovaluta-állományaikat vásárlásaik finanszírozására. A zökkenőmentes élmény érdekében az év végéig nem számítunk fel szolgáltatási díjat a kriptográf vételéért. Ezenkívül nem számítunk fel díjat a kriptovaluta PayPal-számlán való tartásáért. A vállalat kizárta a kriptovaluta és a fiat közötti konverziós díjakat is. Hasonlóképpen, a kereskedő oldalán a PayPal nem ír elő további integrációkat vagy díjakat a kriptofizetések elfogadására.

A PayPal feltételes BitLicense-t is kapott a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma részéről. Ezenkívül a PayPal továbbra is kibővítette kriptográfiai stratégiáját a letétkezelőkkel való partnerség révén. Akkor már számolt be hogy a PayPal a Bitcoin letétkezelő BitGo Inc. felvásárlását vizsgálja letéti szolgáltatásaihoz.

A PayPal titkosítási kínálatának azonban vannak korlátai. A felhasználók nem helyezhetnek el és nem vonhatnak ki kriptovalutát a számlájukra és a számlájukról – vagyis csak a PayPal-számlájukon keresztül vásárolt kriptovalutákat tárolhatnak.

Végül Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai vezetője, úgy véli hogy a PayPal a következő hat-12 hónapban elindíthatja saját digitális pénznemét.

A Venmo ezeréves piaca lehet a tömeges elfogadás kulcsa

Míg a PayPal 346 millió aktív felhasználó, 2020 második negyedévétől leányvállalata, a Venmo rendelkezik a legnagyobb potenciállal a kriptopénz általános bevezetésének ösztönzésére. 

A Venmo egy mobil peer-to-peer fizetési alkalmazás 52 millió felhasználó hogy uralkodik a mobil fizetési piac az amerikai évezredek körében – akik között a BTC népszerűvé vált. E demográfiai adatok szerint állítólag 59% hitt a kriptopénzek pozitív újítások a pénzügyi technológiában. Ezenkívül az ezredfordulók 17% -a állítólag kriptovalutákkal rendelkezik. Ezenkívül JP Morgan Chase nemrégiben neves hogy a BTC évezredes preferenciája az arannyal szemben a digitális valuta hosszú távú árértékelődési potenciáljának kulcsa. 


Revolut kripto sikertörténete

A Revolut kriptovaluta szolgáltatásainak bevezetése referenciaként szolgálhat a PayPal számára. Először a digitális bank elindult kriptovaluta szolgáltatásait 2017-ben, és lehetővé tette a felhasználók számára a BTC, az LTC és az ETH vásárlását és kereskedelmét. A cég később kibővítette kriptográfiai kínálatát a BCH, XRP és Stellar lumenekre (XLM). A titkosítási ajánlatok kezdetben az európai ügyfelek számára voltak elérhetőek, mielőtt a Revolut kiterjesztette őket MINKET., japán és ausztrál ügyfelek 2020-ban. 

A Revolut a COVID-19 kitörése óta jelentősen megnőtt a kriptovaluta kereskedelemben. A Revolut 10 millió felhasználójának több mint 30% -a rendelkezik kereskednek kriptovaluták az alkalmazásban. A növekedés legelterjedtebb 2020 áprilisában, amikor havonta 68% -kal nőtt a kriptovalutákkal kereskedő felhasználók száma, és havonta 63% -kal nőtt az egyes kriptopénz-kereskedelmek átlagos értéke. 

A kriptovaluta továbbra is a Revolut üzleti tevékenységének központi eleme. Amint azt a társaság jelzi éves jelentés, kriptovaluta-állománya 37 millió GBP-ről 93,8 millió GBP-re nőtt 2020-ban.

A kripta kiskereskedelmi elfogadása szerény növekedést mutat

A PayPal kriptográfiai bejelentésétől kezdve a Square 50 millió dolláros Bitcoin-befektetéséig az intézmények növekvő érdeklődést tapasztaltak a kriptovaluták iránt. Ugyanakkor a kiskereskedők körében továbbra is korlátozott a kriptovaluta bevezetése – bár adat A Coinmap-ból kiderül, hogy márciusban rövid volt a kriptovalutákat elfogadó kiskereskedők száma, amelyet valószínűleg a COVID-19 okozott. Azóta a kriptofizetési helyek száma mérsékelt növekedést mutat, a mai napig 19 072 kriptofizetési helyszín szerepel.

A kriptofizetési helyszínek száma jelentősen nőtt 2020 márciusában. Forrás: Coinmap

Míg a kriptovaluták kiskereskedelmi bevezetése lassan nőtt 2020-ban, a PayPal bejelentése játékváltó lehet, mivel lehetővé teszi a digitális pénznemek elérését a 26 millió PayPal kereskedő számára. Henri Arslanian, a PwC globális titkosítási vezetője az OKEx Insights-nak elmondta:

"Míg az Egyesült Államokban más fizetési cégek, mint például a Robinhood vagy a Square, már felajánlották a hozzáférést a titkosításhoz, a PayPal messze nagyobb és nemzetközibb."

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map