Miért építik a Bitcoin tőzsdék a saját blokkláncukat

A Bitcoin tőzsdék saját blokklánc-hálózatukat építik, hogy árkot építsenek és növeljék piaci részesedésüket. (Fotó: Chesnot / Getty Images) GETTY KÉPEK

Április 17-én a Binance kriptopénzcsere-üzemeltető kiadott egy fehér papírt, amely leírja egy új intelligens szerződéses blokklánc belső működését, egy évvel a natív blokklánc Binance Chain (BC) kezdeti bevezetése után. A Binance Smart Chain (BSC) névre keresztelt új blokklánc intelligens szerződéses rétegként fog működni a meglévő lánccal párhuzamosan – közölte a társaság.

„Ez az innovatív megoldás az Ethereum Virtual Machine (EVM) interoperabilitását és programozhatóságát hozza a Binance Chain-ba. A Binance Chain és a Binance Smart Chain is lehetővé teszi az átutalást és az egyéb kommunikációt az interoperabilitás natív támogatásának köszönhetően. ”- írta egy blogbejegyzésben a csere..

Annak ellenére, hogy a tőzsde ragaszkodott ahhoz, hogy a BSC-t nem arra tervezték, hogy versenyezzen az Ethereummal, amely jelenleg a legnagyobb intelligens szerződéses platform, a Binance új intelligens szerződéses platformjának bizonyos területeken, beleértve a gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat is, kiváló teljesítményt kell nyújtania az Ethereummal szemben – derül ki a fehér könyvből..

A blockchain fejlesztés területén a legújabb Binance című fehér könyv csak a bitcoin tőzsdék hasonló bejelentéseinek legújabbja.

Ma: Crypto & Blockchain

Amióta a Binance 2019 áprilisában elindította natív blokkláncát, legalább három másik vezető központosított digitális eszközcsere bejelentette, hogy blokklánc-hálózatot fejlesztenek.

Februárban az OKEx bejelentette, hogy saját OKChain blokklánca teszt üzemmódba lép. A máltai kriptográfia először 2020 márciusában hozta nyilvánosságra, hogy blokkláncot fejleszt a tetejére épített decentralizált cserével (DEX) együtt.

“Az OKChain egy kereskedelmi nyilvános lánc, amelyet az OKEx önállóan fejlesztett ki, és máris 100% -ban nyílt forráskódú, hogy hatékony, ingyenes és határtalan hozzáadott értékű ökoszisztémát biztosítson minden ökológiai partnerünk számára” – mondta Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója. „A keresztlánc és az„ OpenDEX ”technológia lehetővé teszi számunkra, hogy továbblássuk a„ Kereskedelmi Lánc Szövetség ”jövőképünket, hogy megkönnyítsük a blokklánc-ipar jelentős fejlődését. „

Márciusban a Huobi azt is bejelentette, hogy blokklánca teszt üzemmódba lép, közel két évvel azóta, hogy a szingapúri székhelyű bitcoin-tőzsde először kiderült natív blokklánc fejlesztését tervezi. A dél-koreai székhelyű Bithumb szintén saját blokkláncán fejlődik – áll a közleményben közzétett 2019 novemberében.

Néhány kriptográfiai résztvevő a megjelenő tendenciát a decentralizáció veszélyének tekinti, amely a nyilvános blokklánc-hálózatok egyik legfontosabb jellemzője.

Áttérés az árok és a piaci részesedés kiépítésére

A tőzsdék a kriptovaluták növekvő népszerűségének legnagyobb nyertesei közé tartoznak. Fontos szerepet játszanak a kriptovilág kapujaként, és közülük sokan többmillió dolláros vállalkozásokat építettek fel.

Egyesült Államok központú Coinbase tőzsde állítólag közel 1,3 milliárd dolláros bevétel-előrejelzéssel rendelkezett 2018-ban. Másutt, a The Block titkosított híroldal, becsült hogy a Binance elérte az egymilliárd dollár összesített nyereséget 2019. szeptember 30-án. A híroldal a vállalat jelképes visszavásárlási struktúrája alapján érkezett ehhez az adathoz.

Lényegében a tőzsdén épített blockchain platformok kialakulóban lévő tendenciája a tőzsdék által tett lépés, hogy megszilárdítsák iparági vezető pozícióikat, és valamilyen módon árkot építsenek a saját vállalkozásuk köré. Ez a kriptovaluta és a blockchain kommentátorok konszenzusos nézete.


Saját blokkláncuk fejlesztésével a kriptográfiai tőzsdék képesek lesznek növelni piaci részesedésüket és hatékonyabban működni – állítja Ken Misuma, a Qurasi CMO, egy intelligens szerződéses platform, amely azt állítja, hogy a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak szabadságot adnak arra, hogy beállítsák saját magánéletük szintjét tranzakciók.

“A digitális eszközcserék megpróbálnak minél több kereskedőt vonzani annak érdekében, hogy növeljék felhasználói körüket, ami a profitjuk fő hajtóereje” – mondta Misuma. “A blokklánc fejlesztése lehetővé teszi, hogy a tőzsde nagyobb rugalmasságot élvezzen a használhatóság és a kereskedési kínálat szempontjából, centralizált üzemeltető nélkül.”

Hugo Renaudin, az LGO vezérigazgatója, az európai székhelyű intézményi kripto-tőzsde kitért arra, hogy egy blokklánc birtoklása hogyan segítheti a cserék hatékonyságát.

“Működési szempontból jelentős költségcsökkentő, mivel sok műveletet és alapmozgást – betéteket, felvételeket vagy elszámolásokat – intelligens szerződésekkel lehet automatizálni” – mondta. “És mivel egy tőzsdei blokklánc csökkenti a lánc által kibocsátott kriptovaluta teljes tőzsdei bevezetési költségeit, azt állíthatjuk, hogy ez lehetővé teszi a tőzsdék számára, hogy egyre több eszközt jegyezzenek alacsonyabb költséggel.”

Amint a blokklánc és a kriptovaluta tér tovább fejlődik, egyre több digitális eszköz kerül kibocsátásra. A több kriptográfiai eszköz következménye, hogy a tőzsde lebonyolításának üzleti vállalkozásának magasabb igényei lesznek.

Mielőtt a tőzsdék elkezdték felépíteni saját blokkláncukat, az új projektek digitális eszközöket bocsátanak ki egy nyilvános blokkláncon keresztül, mint például az Ethereum. Ezek a projektek ezután megpróbálják felsorolni digitális tételeiket vagy tokenjeiket különböző tőzsdéken. A tokenek birtokosai és kereskedői rugalmasan kereskedhetnek ezen tokenekkel különböző tőzsdéken, ahol szerepelnek. Ez a rugalmasság azonban azt jelenti, hogy a cserék állandó kockázattal szembesülnek, hogy elveszítik felhasználói bázisukat a versenytársak számára, ami a bevételek csökkenéséhez vezethet..

A más központosított tőzsdék versenye mellett a decentralizált kereskedelem megjelenése növekvő veszélyt jelent.

Egy natív blokklánc fejlesztésével, amelyhez digitális eszközök kibocsátására hív fel projekteket, a tőzsde nagyobb valószínűséggel megtartja a kereskedelem volumenét – ami kritikus meghatározó a felső sorukhoz.

Ennek ellenére az elvek, amelyek alapján a kriptográfiai cserék felépítik cseréjüket, eltérnek, és potenciálisan jelzik az ipar azon területeit, amelyek mindegyike a legrelevánsabbnak akar lenni.

A Bitcoin tőzsdék meg akarják védeni nyereséges vállalkozásukat natív blokklánc építésével… [+] 2018 CHESNOT

A Binance Chain fogadást tesz a kriptográfia jövőjére

Míg egy dedikált intelligens szerződéses blokklánc fejlesztése lehetőséget kínál arra, hogy versenyezhessen az Ethereummal, a Binance a jelek szerint a kriptográfia-piaci piaci részesedésének növelésére összpontosít..

A BSC újságja megismétli, hogy a vállalat DEX-je a natív blokklánc „elsődleges célja”, ami arra utal, hogy az intelligens szerződéses platform fejlesztése inkább a DEX bővítését szolgálja, mint bármi mást..

„A kényelmes digitális eszközök kibocsátásának és kereskedésének helyszínére való összpontosítás korlátozásokat is hoz. A Binance Chain legkeresettebb funkciója a programozható bővíthetőség, vagy egyszerűen az intelligens szerződés és a virtuális gép funkciói. A digitális eszközök kibocsátói és tulajdonosai küzdenek azért, hogy új decentralizált funkciókat adhassanak eszközeikhez, vagy bármilyen közösségi irányítást és tevékenységet vezessenek be ”- olvasható a BSC fehér könyvében..

Egy másik jelzés arra, hogy a Binance a tőzsdék jövőjére tippel, a februári Binance Cloud – egy tőzsdére jellemző felhőmegoldás. Rajta keresztül a vállalat bárkinek felajánlja a kriptotőzsde elindításának lehetőségét, amely kihasználja a vállalat már kialakított csereinfrastruktúráját. Changpeng Zhao vezérigazgató, a kriptográfiai térben CZ néven ismert, becslések hogy a felhőszolgáltatások öt év múlva a vállalat bevételi forrásává válnak. A likviditás a felhőmegoldás egyik ígérete, egy olyan ígéret, amelyet egy blokklánc birtoklásának volumenmegtartó előnye biztosít..

Az OKChain fogadást tesz a decentralizált pénzügyekre

A Binance nyomdokaiba lépve, hogy a műveleteket kriptográf barátságos Máltai szigetre költöztesse, az OKEx látszólag doppelgänger-t játszik a Binance-nek. Az OKEx azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a saját blockchain törekvései ne utánzatok.

“Az OKChain nem replikálja a Binance-t” – mondta az OKEx szóvivője. “A blokkláncunk teljesen más látásmóddal és elhelyezkedéssel rendelkezik, mint a Binance Chain, és valójában különböző termékeken dolgozunk.”

Az OKChain jövőképe a decentralizált kereskedelmi alkalmazások növekedésének ösztönzése, különösen a pénzügyi befogadás felé.

„Úgy gondoljuk, hogy a decentralizált finanszírozás a mindenki számára a pénzügyi befogadás és a pénzügyi szabadság kulcsa. Ezért vágytunk arra, hogy felszabadítsuk a DeFi erejét. ” Hao egy blogbejegyzésben közölte a testnet elindítását. “Az OKChain óriási mérföldkő számunkra, ami azt jelenti, hogy most már képesek vagyunk nyílt, olcsó és autonóm ökoszisztémát biztosítani mindenki számára, hogy élvezhesse a blokklánc és a decentralizáció előnyeit.”

Az továbbra sem világos, hogy a tőzsde hogyan tervezi használni a blokklánc-hálózatát a DeFi térben való játékhoz.

Az OKEx egyelőre továbbra is komolyan veszi csereüzletágát, kijelentve, hogy a DEX lesz az első alkalmazás az OKChain ebédjére. A „saját [saját] láncot építő és a DEX alkalmazást létrehozó Binance-hez képest pénzügyi infrastruktúrát építünk, és az OKEx DEX csak az egyik alkalmazás az OKChain-n” – tette hozzá az OKEx szóvivője..

Az OKEx szerint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy létrehozzák és testreszabják saját DEX-jüket az OKChain-on.

Ezenkívül az OKChain támogatja az okos szerződések telepítését a dobozból, összehasonlítva a Binance-vel, amely csak most jelentette be az intelligens szerződések külön láncolatának kidolgozását.

Huobi meg akarja ragadni a hagyományos pénzügyi intézményeket

Míg más kriptovaluta-csere elkerülte a szabályozókat, Huobi úgy döntött, hogy kapcsolatot létesít Kína kormányával. Tavaly decemberben Huobi bejelentett hogy csatlakozik egy kormány által vezetett blockchain szövetséghez. A tőzsde elmélyíti kapcsolatait a szabályozókkal, majd a pénzügyi vállalkozásokkal, azáltal, hogy a megfelelés központi szerepet játszik a natív blokklánc fejlesztésében..

"A DeFi a blockchain technológia egyik legígéretesebb alkalmazásává vált, de jövője mindkét félet – a szabályozókat és a vállalkozásokat – megköveteli, hogy működjenek együtt az új decentralizált gazdaság normáinak és irányelveinek kidolgozásában.," – mondta Ciara Sun, a Huobi Group globális üzleti alelnöke. "A Huobi Chain-nal azt a decentralizált keretet szeretnénk biztosítani, amely megkönnyíti az iparági együttműködést, amely kritikus fontosságú a DeFi széles körű elterjedése szempontjából.."

A Huobi Chain lehetővé teszi a szabályozók számára, hogy a szabályozó csomópont szolgáltatáson keresztül érvényesítőként vegyenek részt a hálózatban. Ez ismerősnek tűnhet az Egyesült Államokban a blokklánccal kapcsolatos szabályozási frissítések követői számára. Tavaly a Bostoni Szövetségi Tartalékbank közzétett egy fehér könyvet, amelyben részletesen ismertette az on-chain szabályozási felügyelet „felügyeleti csomópontjának” koncepcióit..

Közös nevező: Natív token érték

Míg a blokkláncokat a blockchain tér különböző részeinek címzésére állítják fel, mindannyian profitálhatnak natív token értékük növekedéséből, ha a tétjeik megtérülnek.

Először is, az eredetileg kereskedési és tőzsdei díjak fizetésére használt cserejelzők most egy teljes blokkláncot működtető érmékké válnak. Ez kiszélesíti ezen tokenek használhatóságát és potenciálisan értékét.

Valójában értékelési lendületet adhat az egyes blokklánc-hálózatok mögött álló vállalatoknak – véli Jack O’Holleran, a SKALE Labs vezérigazgatója.

“A díjcserék értékelési többszörösei lényegesen alacsonyabbak, mint a kriptográfiai eszközök szorzói, amelyek nem hígítóak a saját tőkéhez képest” – mondta O’Holleran, akinek startupja méretezhetőségi megoldást épít az Ethereum számára. “Egyszerű példa: ha egy tőzsde évente 100 millió dollárt keres, akkor 5-7-szeres szorzót kaphatnak értékükre, ami azt jelenti, hogy részvény szempontjából 500-700 millió dollárt érnek.

“Ha kiadnak egy tokent, amelyet a díjak kifizetésére használnak fel, akkor ez a token több milliárd dollárt érhet teljesen hígított perspektívából, ugyanannyi bevétellel.”

Decentralizációs riasztó csengő

Nem világos, hogy mennyi áramcserét gyakorolnak natív blockchain hálózataikon, és ez kérdéseket vet fel, hogy ezek a hálózatok mennyire decentralizáltak. “Az egyik fő hátrány, hogy a cserébe épített blokkláncok általában nem igazán decentralizáltak, és a decentralizáció a blokklánc-technológia egyik legértékesebb aspektusa” – mondta Misuma..

A Binance Smart Chain című fehér könyv megjelenése után Tom Shaughnessy, a Delphi Digital kriptográfiai eszközkutató cég hasonló aggályokat fogalmazott meg a Cointelegraph. „A központosított láncok minden alkalommal elmulasztják a lényeget. A lényeg nem az, hogy olcsóbb tranzakciókat kínáljon, bárki megteheti ezt az Amazon Web Services használatával, hanem az építők közösségvezérelt szellemiségének elősegítése, akik szívesen dolgoznak együtt, központilag származtatott megbízás nélkül. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map