Miért válnak olyan népszerűvé az USDT-fedezetű származtatott ügyletek?

USDT- vs érmés szegélyű swap kép

Míg a Bitcoin ára az elmúlt hónapokban jelentősen ingadozott, az USDT-fedezettel származtatott származtatott ügyletek százalékos arányának folyamatos növekedését tapasztaltuk – ami mindenkori csúcsot eredményezett. Ugyanakkor az érmével fedezett szerződések továbbra is veszítenek piaci részesedésükből. A fedezett pénznem – USDT vagy érme, vagyis egy másik kriptovaluta – arra a pénznemre vonatkozik, amelyben a szerződéseket kiegyenlítik..

Ez az emelkedő USDT-fedezetű szerződések számának tendenciája nyilvánvaló, ha megvizsgáljuk az OKEx örökös szerződéseinek kereskedelemben való részesedését típusonként. Az alábbi ferdeségi diagramban a BTC / USDT az USDT és a BTC / USD az érmével fedezett csereügyleteket jelenti. Előbbi értéke időnként meghaladta az utóbbi értékét, miközben a kettő közötti átlagos kereskedési volumen nagyon közel volt.

Összesített napi mennyiség és nyitott kamat a BTC / USD (Swap) és a BTC / USDT (Swap) között. Forrás: ferde

A kereskedés mélységét tekintve az USDT-fedezett csereügyletek mára felzárkóztak az érmével fedezett csereügyletekhez – még az elmúlt héten is meghaladták azokat.

Kereskedési volumen százalékos aránya a BTC / USD és a BTC / USDT csereügyletek között június 2-tól június 17-ig. Forrás: OKEx

Az USDT-fedezetű szerződések csak 2019 decemberében léptek életbe, amikor az OKEx lett az első tőzsde, amelynek egyszerre kétféle szerződése volt. Alig több mint fél év alatt az USDT-fedezetű szerződések kereskedési volumene gyorsan növekedett – ami a jelenlegi piaci viszonyokat is tükrözi.

5 millió dolláros vételi / ajánlati felár (%, napi átlag) a BTC / USD és a BTC / USDT csereügyletek között január 1. és június 17. között. A titoktartás érdekében kihagytuk az Y tengelyt. Forrás: OKEx

Érmével fedezett szerződések vs USDT fedezettel kötött szerződések

Az érmés fedezetű szerződés egy inverz kereskedési termék – vagyis kriptot vásárolnak a biztosítékként történő letétbe helyezési szerződés előtt -, amelyet az érme vagy kriptovaluta alapján rendeznek – választja a kereskedő. Ez azt jelenti, hogy ha BTC / USD-vel kereskednek, akkor pozícióját végül BTC-ben rendezik. A kereskedőknek a BTC-t is biztosítékként kell tartaniuk, ha BTC-szerződéssel kereskednek, vagy ETH-val, ha ETH-szerződéssel kereskednek.

Az USDT-fedezetű szerződés viszont egy lineáris származtatott termék, amelyet USDT-ben jegyeznek és rendeznek – a Tether stablecoin tokenje, amely az amerikai dollár értékéhez van kötve..

Az inverz szerződések esetében az eredményt vagy a P / L-t BTC-ben kell kiszámítani, míg a lineáris szerződéseknél az USDT-t használják.

Inverz nemlineáris kontra lineáris kifizetés. Forrás: Teljességgel

Sok éven át az inverz határidős szerződések voltak a legnépszerűbb származékos termékek a kriptovaluták kereskedelmében. Eddig az érmékkel fedezett negyedéves határidős ügyletek voltak a legtöbbet forgalmazott és leginkább likvid termékek az OKEx-en.

Például a BTC kereskedésben a negyedéves határidős ügyletek (BTC-USD-200925) az elmúlt 24 órában a teljes kereskedési volumen mintegy 33% -át tették ki. Ugyanakkor az USDT-fedezetű örökös swapok (BTC-USDT-SWAP) körülbelül 19% -ot tettek ki, és 3% -kal haladták meg az érmékkel fedezett örökös swapokat (BTC-USD-SWAP)..


OKEx 24h BTC Futures & Swap kötetek (millió dollár) július 7-én. Forrás: ferde

Az USDT-vel való kereskedés előnyei

Mivel a bitcoin árfolyama 2019 második felében tovább folytatódott, több gyors szivattyú és dömping kíséretében, a piac nyilvánvalóan jobban elkerült a kockázat. Ez egybeesett a stabil állományokkal is egyre népszerűbb és felhasználási eseteik növekedését látva.

Nem bullish környezetben vagy nagy volatilitású időszakokban az USDT-fedezettel kötött szerződések segíthetnek az említett volatilitás mérséklésében. Ezenkívül lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy a BTC helyett fiatban számítsák ki a hozamukat.

Népszerű elemző és Decentrader alapító FilbFilb elmagyarázta az OKEx Insights-nak:

"Az a probléma, hogy a BTC az alapeszköz, annak ellenére, hogy innovatív csere termék, azt jelenti, hogy a Bitcoin fedezetének fedezéséhez további kockázatkezelési réteg szükséges. Az új tőkeáttétel-innovatív termékek megjelenésével USDT-ben, e nehézség egy része kiküszöbölődik azok számára, akik elsősorban USD-ben akarják kezelni a teljesítményt." 

Kereskedés az USDT-vel, messze a legnagyobb stablecoin piaci kapitalizációval jó választásnak bizonyult ingadozó időszakokra – például 2020 első felére -, mivel ez megszabadítja a felhasználókat attól, hogy folyamatosan gondolkodniuk kell kriptográfiai kitettségük fedezésén..

Sőt, ha a kereskedők rövid pozíciókat foglalnak el, az USDT-fedezettel kötött szerződések jobb nyereséget termelhetnek, mint az érmés fedezetű szerződések, ha a nyereséget és a veszteséget kiszámítják a fiatban. OKEx korábban szemléltették ezt a pontot a következő példában:

A bikapiacon azonban a contango – egy olyan helyzet, amikor egy mögöttes eszköz határidős ára magasabb, mint az azonnali ár – nagyon magas. Az érmével fedezett szerződések ennek megfelelően több nyereséget termelnek, mert a fedezet ára emelkedik.

A lineáris hozamgörbe mellett az USDT-fedezetű szerződések is könnyebben kereskedhetnek egyes kereskedők számára, mivel a BTC, EOS, ETH és egyéb szerződéseket közvetlenül az USDT-vel nyithatják meg. Ez kiküszöböli az érmék közötti átalakítás során felmerült veszteségeket.

A kereskedők gyorsabban tudnak megbízásokat nyitni, mivel az USDT-fedezetű szerződések miatt nincs szükség az alapul szolgáló érmék megvásárlására – ami szintén csökkenti a kereskedési díjakat.

Azok számára, akik újak a kriptográfia terén, az USDT-fedezetű szerződések is intuitívabbnak érezhetik magukat. Például, amikor egy kereskedő 100 USDT nyereséget termel, akkor közvetlenül láthatja, hogy ez a nyereség körülbelül 100 USD-t ér – mivel az 1 USDT értéke nagyon közel van az 1 USD-hez, legtöbbször.

Az USDT viszonylagos stabilitása, népszerűsége és sokoldalúsága miatt valószínű, hogy a stablecoin származékos kereskedelemben való felhasználása az év előrehaladtával csak tovább fog növekedni..

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora. Kövesse az OKEx Insights webhelyet és .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map