OKEx Academy Talks Recap: Bitcoin Halving

A Bitcoin Haling keresési mennyiségű rakéták kifejezés és a dátum közeledik, mi fog pontosan történni a Bitcoin feleződése előtt, alatt és után? Az OKEx Akadémia egy különleges webes szemináriumot hozott létre különleges vendégekkel, hogy reflektorfényben megosszák a témával kapcsolatos betekintéseiket, ez a cikk végigvezeti Önt a vita összefoglalóján.

Vendég előadők:

Avaneesh Acquilla – informatikai igazgató az Arrano Capital-ban

Jason Choi – a Spartan kutatási vezetője

Willy Woo – Woobull

Moderátor:

Lennix Lai – az OKEx pénzügyi piacainak igazgatója

Lennix: Mielőtt hozzáférnénk a felezési eseményhez kapcsolódó kereskedési lehetőségekhez, szeretném megkérdezni Jasont, a közelmúltban közzétettünk egy dátumvezérelt cikket, amely pontosan rámutatott arra, hogy történelmileg a bitcoinnak vagy a másik fő PoW-tokennek valószínűleg nagyon jó bikája lesz. fuss a tényleges felezési esemény előtt, és utána fokozatosan értékcsökkenjen. Ön szerint van-e szilárd alapvető ok vagy indoklás??

Jason: Van néhány elméletem erről, de úgy gondolom, hogy fontos előbb figyelmeztetni, hogy a birtoklás fontos esemény, és ez kiemeli a Bitcoin-hoz hasonló programozási hiányosságot, ami megadja neki azokat a jellemzőket, amelyek történelmileg érvényesek a bolti értékű eszközökben, de ugyanakkor kissé habozom, hogy csak változóként izolálom. A Bitcoin átlagos hozama az élete során nem igazán különbözik lényegesen, ha telepíti, tudja, hogy közvetlenül a két esemény után három hónapos vagy egyéves távlatban van. Fontos megjegyezni azt is, hogy a felezés a leghosszabb bika piacon történt, hagyományos kockázati eszközök. Számunkra hajlamosak vagyunk megvizsgálni annak hosszú távú hatását, hogy mit jelent az ellátás csökkentése. És mivel az ellátási ütemterv ismert, hajlamosak vagyunk inkább a kereslet oldalára koncentrálni.

Szerintem egy érdekes esettanulmány az a tény, hogy a felezés rövid távú hatással lehet az árra, lehet, mert ez orvosértékű volt, így 2019-ben láttuk ezt valami hasonlóval, mint Litecoin, ahol szerintem az ár emelkedett, körülbelül 500% -ban 200 nap, majd feladta az összes nyereséget, alapvetően 40% -ot adott fel a feleződésig vezető 30-40 nap alatt, mielőtt többet adott volna fel.

Tehát azt gondolom, hogy számomra ez azt sugallja, hogy az emberek megpróbálták előre vezetni a felező eseményt, és ez önmegvalósító jóslat lett, mivel többen spekuláltak és próbáltak egymásra koncentrálni. Az ár még azelőtt kiadta, hogy még fel sem merültek volna, ezért az alapvető eset még ott sem játszódott le. Hogyan lesz ez másként a Bitcoin esetében, azt hiszem, hogy a kereslet nem lesz olyan átmeneti, azt hiszem, ez sokkal érdekesebb beállítás a Bitcoin számára.

Megvizsgáltam a keresleti oldali tényezőket, amelyek ebbe a helyzetbe kerültek, és azon túl, a kiskereskedelmi frontot tekintve először azt gondoltam, hogy a közösségi média mennyisége és a felére való keresés volumene szinte mindenkor a legmagasabb, a júliusi utolsó csúcshoz képest, 2016-ban majdnem ötször annyian vagyunk, akiket érdekel a felezés. A tőzsdei stabil érmék tekintetében jelenleg dollármilliárdok vannak a pálya szélén, amelyeket bevethetünk, vagy nem, és ha nem helyezzük el őket, akkor azt gondolom, hogy a Bitcoin lesz a legfőbb haszonélvező, mint a legfolyékonyabb pár, és a tudatosság frontján az előzőhez képest sokkal jobb is, mert 2016 utolsó felében a Bitcoin még mindig nagyon sokan az interneten folytatott tiltott tevékenységekkel kapcsolatos tranzakcióként volt ismert, míg ezúttal szinte fegyverkezési versenyünk van két geopolitikai hatalom között. Kína a DCEP-vel áll elő, az Egyesült Államok pedig a Mérleggel áll elő, tehát abban a blokkláncban, hogy a FUD legitimizálttá és kevésbé megbélyegzetté válik a lakossági befektetők számára.

Azt hiszem, hogy a közelmúltban elértük a legmagasabb szintet, és az elmúlt fél évben bizonyítékokat láttunk arra vonatkozóan, hogy a bányászok is jelentős mennyiségben felhalmozták blokktábláikat. Ez számunkra azt jelzi, hogy a felhalmozódás jelei vezetnek ehhez a történéshez.

Hosszú történet, azt gondolom, hogy a kínálatcsökkentés alapvető esete, hogy ez szemlélteti, mi teszi a Bitcoin-hoz hasonlót egyedülálló eszközzé, de úgy gondolom, hogy a keresleti oldal alapjai ebben az esetben valószínűleg többet számítanak, ami a felére és túlra vezet, meglehetősen pozitívak a Bitcoin számára.

Lennix: A piacnak két ellentétes nézete van, többségük két fő táborból származik. Az első tábor szerint az esemény már be van árazva; a második úgy véli, hogy a felezés nincs beárazva, és felgyújtja a következő bikapiaci ciklust. Az első hívei a hatékony piaci hipotézist idézik, míg a második pont hívei a kereslet / kínálat mechanikája, valamint a korábbi felező piaci ciklusok.

Gondolod, hogy a bitcoin piac jelenleg ugyanolyan hatékony, mint a tőzsdén, hogy átvegye a klasszikus piaci hipotézist? Vagy úgy gondolja, hogy a kereslet-kínálat változása a Feleezésben előnyös lenne a Bitcoin árának?

Avaneesh: Azt hiszem, itt számos tényező játszik szerepet. A piac hatékonyabb abban az értelemben, hogy az információ szélesebb körben elérhető. A Bitcoinról és az eseményről valóban széles körű a megértés, és azt gondolom, hogy végső soron, amikor megkapja ezt az információterjesztést, mindig lesz egy kis előpozicionálás. Ugyanígy hallottunk arról, hogy kisebb bányászok árusítottak erre az eseményre, hogy kiegyensúlyozzák a piacot a jelenlegi kereslet és kínálat szempontjából. Egy dolgot tudunk, hogy a kereslet és a kínálat egyenlete a felezés után vonzóbbá válik, ezért személy szerint úgy gondolom, hogy a globális likviditási környezetet kedvezően biztosítva nagyobb eséllyel láthatjuk az árat az év második felében..

Lennix: A bitcoin kínálatának és keresletének apropóján megnéztem Willy’s Bitcoin Miners Energy ratio – a bitcoin piaci korlát és az energiafogyasztás arányát. Meg tudná magyarázni a bitcoin ára és az energiafogyasztás összefüggését? Gondolod, hogy a bányászok energiaköltsége a fő tényező a bitcoin árának meghatározásában??

Willy: A bányászat erőteljesen befolyásolja a Bitcoin árfenékét, amit a bányászok képviselnek, lényegében az az alsó árkategória. A kínálati oldali közgazdaságtan. Amikor az energia / energia arány a történelmi mélypontra csökken, ez azt jelenti, hogy sok bányász megszünteti tevékenységét, így a legerősebb, leghatékonyabb bányászok maradnak, ezek a bányászok ebben az időszakban nem fognak eladni. Miért tennéd? A gyenge bányászokat felszámolták, eladási nyomásuk megszűnt, így az ár készen áll az emelkedésre. Az erős bányászok ebben a szakaszban minimálisan fognak értékesíteni, és amennyire csak lehetséges, HODL-t tesznek, csökkentve a piaci eladási nyomást.

Lennix: A megbízó általi felezés gazdasági ösztönzés a bányászok számára az ellátási elvárások programozott csökkentésével, és elméletileg pontosan 32 felező esemény után a bitcoin-hálózatot elegendő módon fenntartanák kizárólag a tranzakciós díjak – ezért nincs szükség blokk jutalomra.

Gondolod, hogy a bitcoin felező modellje – amely teljesen ellentétes a fiat valutával – nagyobb valószínűséggel ösztönözné a beruházásokat?

Ha ez igaz, akkor a bitcoin a digitális gyűjtők vagy a digitális arany egyik formája, szerinted a bitcoin MÁR jó alternatív eszköznek bizonyult az arannyal hasonló makroesemények fedezésére?

Willy: A BTC utánozza az aranyat, mivel szűkösnek tervezték, bármi, ami kevés, jó értéktároló lehet, kialakítása az érték tárolására alkalmas, ezért befektet. Korántsem bizonyított, hogy fedezné a makrót, elméletileg fedezet a tervezésében, körülötte erős mutatók kevésbé korrelálnak a többi makróval. Azt hiszem, több időre van szükség a bizonyításhoz, valóban látnunk kell a viselkedését, mielőtt még többen bíznának ebben a viselkedésben. Például egy háborús biztonságos menedék, vagy egy monetáris összeomlás fedezeti ügylete. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen kicsi, valóban szüksége van egy 1 dolláros piaci sapkára, mielőtt hasznos lehet a mainstream piacok számára. Ideális esetben 10 dollár, az arany durva mérete.

Avaneesh: Úgy gondolom, hogy a Bitcoin a kialakításával jobban megfelel értéktárolónak, mint fizetési megoldás. A részvényáramlás érvek megragadják, hogyan lehet összehasonlítani a hiányt az arannyal és az ezüsttel. Már sok olyan tulajdonsága van, amelyek előnyösek az arannyal szemben, mint például a hordozhatóság és az oszthatóság, de az arany évezredek óta létezik, így az emberek bíznak benne. Jelenleg az emberek még csak jól érzik magukat a bitcoinban, így természetesen időbe telik, amíg ez a bizalom kiépül – ha ez megvan, akkor az alternatív befektetés lehet az arannyal szemben.

Lennix: Egy olyan korszakba lépünk, ahol a QE végtelen, és a gazdag világ államadóssága 66trn-t, vagyis a GDP 122% -át éri el év végére. A tankönyvek szerint az ellenőrizetlen pénznyomtatás hiperinflációhoz vezetne. És a CB-nek egy időben meg kellett fizetnie adósságát drasztikus tőkeáttétel csökkentésével és adójának emelésével – de a nehéz világban politikai nehézségekkel járna az esp végrehajtása.

Gondolod, hogy a féktelen QE-k végül hiperinflációhoz vezetnek – ami több okot ad nekünk a bitcoin vásárlására? Vagy úgy gondolja, hogy a kormány valahogy képes kordában tartani az inflációt, miközben fenntartja az ilyen hatalmas költségvetési hiányt?

Willy: Könnyű megmondani, hogy ha pénzt nyomtatunk a végtelenségig, akkor hiperinflációba fogunk kerülni. Tapasztalatom a piacokon az, hogy a másodrendű hatásokat nem szabad lebecsülni. Az a helyzet egyedülálló, hogy az egész világ egyszerre nyomtat pénzt, amikor a globális gazdaság az összekapcsolódás csúcspontján áll, ahol a korábbi tanulmányok nagyon elszigeteltek voltak egyetlen országtól. Soha nem láttuk még a globális tartalék valutát tiszta fiatnak, feltérképezetlen területeken vagyunk, és személyes véleményem az, hogy veszélyes azonnali és leegyszerűsítő következtetéseket levonni a következőkről: nyomtasson pénzt, majd hiperinflációt kapunk. Biztos, hogy ez meg fog történni, de sok évbe, esetleg egy évtizedbe vagy még tovább kell játszani, az árnyalatokban való navigálás és ezek az árnyalatok fontosak lesznek.

Ha kicsinyítenék, akkor ez a hosszú távú adósságciklus visszaállítása. 70-100 évente történik, ez a visszaállítás általában új globális valutával jár, lényegében egy új megállapodással arról, hogy mi a pénz. Az utolsó visszaállítás az volt, hogy az USD átvette a GBP-t a második világháború után, a történelem azt mutatja, hogy ez az átmenet évtizedeket fog igénybe venni.

Szerintem jó ötlet a Bitcoin vásárlása ezekben az időkben, hát a fenébe igen. Ez egy fedezeti ügylet, decentralizált, nem elkobozható, digitális és digitális korban vagyunk, és az a boom generáció, amely szerette az aranyat, mivel a fedezeti ügylet hasonló gazdasági körülmények között megtelt, még mielőtt ez az átmenet megtörténne, otthagyja azokat a generációkat, akik jól érzik magukat a digitális kor és ezért a Bitcoin.

Jason: Azt hiszem, néhány kriptográfiai ember eléggé leegyszerűsíti a pénznyomtatást és a hiperinflációt, hogy ha egyszer QE megtörténik, akkor a dollár hirtelen bekövetkezését fogjuk tapasztalni, a pénz nem jelent semmit. De ahogy Willy 2008-ban rámutatott, és sokan ugyanezeket a narratívákat vezették akkoriban, azt mondták, hogy a QE után hiperinflációt fogunk látni az Egyesült Államokban, de az infláció következetesen alulmúlja az elvárásokat, és a CPI alacsony maradt.

És azt gondolom, hogy ez azért van, mert az embereknek ilyen jellegű reduktív nézetük van arról, hogy mi is valójában a pénznyomtatás. És mindannyian tanulmányoztuk a pénzszorzó közgazdaságtant, így a monetáris bázisnak a gazdaságban való egyetlen áramlási módja az, ha valódi pénzzé alakul a bankok számára a hitelezés arányos növelése érdekében, nem vagyok biztos benne, hogy ez azonnal megtörténik-e. Nem hiszem, hogy az én előnyöm egyfajta előrejelzés, amikor a hiperinfláció bekövetkezhet vagy nem. Azt hiszem, mindig visszaállok a kereslet oldalára. Mit mondanak a bizonyítékok? A bizonyítékok azt mondják, hogy a közelmúltban nagy a kereslet a stabil érmék iránt, különösen az ázsiai tőzsdén kívüli pultnál, az összes stabil érme USD-ben denominált stabil érméinek összesített piaci felső határa elérte a 9 milliárd dollárt, ami bizonyos mértékig jelzi a szélesebb dollár, amit most látunk, hogy ezt bevetik-e a Bitcoin-ba, a kriptóba, azt hiszem, ez egy másik kérdés, de ez egy nagyon szép beállítást mutat, hogy 9 milliárd van, milliárd dollár stabil érme van a tőzsdéken. , megvan ezek a keresleti oldaltényezők, amelyeket e panel elején említettem.

Van egy ilyenfajta elbeszélésünk arról, hogy a felezés is egyszerre történik, ezért úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó belépési pontot jelent a kriptográfia számára, de hogy a hiperinfláció lesz-e az azonnali katalizátor a Bitcoin elfogadásához. Én személy szerint nem hiszem. Nem hiszem, hogy ez meg fog történni, még akkor is, ha megtörténik, nem olyan dolog lesz, ami a jövő héten vagy a következő hónapban megtörténik.

Avaneesh: Erős érv szól arról, hogy a minőségi és fiskális ösztönző politikáknak egyre kevésbé van hatása a reálgazdaságra. Láttunk ilyen politikákat az Egyesült Államokban, és a termelékenység és a GDP növekedésének nyeresége egyre korlátozottabbá válik. Az egyik látható következmény az eszközárakra gyakorolt ​​hatás, tehát küzdő gazdaságunk van, és az infláció alacsony, miközben az eszközárak emelkednek. A közeljövőben azt gondolom, hogy még egy ideig küzdeni fogunk a deflációval, de a kockázat ezután valószínűleg stagfláció, nem pedig hiperinfláció.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner