Öt on-chain mutató a felezés utáni BTC piacok értékeléséhez

A hangulat magas volt a kriptovaluta térben, mivel a piacok a régóta várt bitcoin jutalom felezésére várnak, ami négy nap múlva t-mínusz. OKEx Akadémia mindent lefedett, amit a felezésről tudnia kell, a alapvető kereskedéshez stratégia, és még adat az számít.

A BTC Haling kiemeli az OKEx-től

  • Esemény arbitrázs: Hogyan lehet kereskedni a felezéssel
  • Az opciós piacok kevésbé lelkesednek a BTC felezésével kapcsolatban
  • Öt érdekes tény, amelyet tudnia kell a felezésről
  • A főbb Bitcoin bányászok optimizmust mutatnak a felezés előtt: mélységes megjelenés
  • Bitcoin felezés: A Bitcoin bejutásának ideje?

A felezéssel kapcsolatos egyik legnépszerűbb elbeszélés, hogy csökkenti a bitcoin kínálatát. Ezért az ár emelkedni fog. Bár ez a történet továbbra is táplálkozhat BTC a bikák közép- és hosszú távon, a kulcsfontosságú on-chain és piaci adatok szintén megérdemlik a kereskedők és a befektetők figyelmét, különösen röviddel a felezés után. Ennek az az oka, hogy ezek az adatok feltárhatják a piaci hangulattal kapcsolatos alapvető információkat, és rövid távon alapvető árvonzatot jelenthetnek.

1. Egyedi cím

A bitcoin egyedi címek megmutatják, hogy hány cím vett részt a blokkláncon végzett tevékenységek küldésében vagy fogadásában. Ezt az egyik leghatékonyabb on-chain mutatónak tekintik a hálózati aktivitás általános szintje és a kriptovaluta értékelése szempontjából. eset bitcoin.

Mint láthatjuk, az egyedi címek száma teljesen visszaállt az eladás előtti szintre, és úgy tűnik, hogy az emelkedő tendencia folytatódik, mivel az ár a 9200 fogantyú felé mozog.

Miért fontos ez??

Úgy gondoljuk, hogy a növekvő egyedi cím folytatása kritikus fontosságú a BTC a felezés utáni időszakban, mivel az aktív felhasználók száma közvetlenül befolyásolhatja a hálózat értékét. Nagyobb szám azt jelezheti, hogy több felhasználó tranzakciót folytat a hálózaton, ami magasabb értékelést és magasabb árat eredményez.

1. ábra: A Bitcoin egyedi címei használtak (május 7-től)

Forrás: OKEx; blockchain.com

2. Hash arány és nehézség

A hash sebesség és a nehézség újabb nyom lehet a bitcoin utáni történésekre feleződik. A közelgő jutalom felezésével a bányászok teljes jutalomát 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re csökkentik. Mivel a bányászok jutalma csökkenni készül, várhatóan nőni fog a bányászat jövedelmezőségére gyakorolt ​​lefelé irányuló nyomás.

Az írás idején a bitcoin hash aránya és nehézségei szinte elérik minden idők legmagasabb szintjét, mivel a bányászok teljes erővel rendelkeztek a lehető legtöbb tranzakció érvényesítésével, hogy maximalizálják a jutalmukat, mielőtt a felére csökkent. Ugyanakkor a nehézségek is ugyanabba az irányba mutattak, megmutatva a bányászok közötti versenyeket.

Miért fontos ez??

Meggyőződésünk, hogy a bányászok hajlandósága döntő mutató a számítási teljesítményük hálózatba történő elosztására, mivel ez tükrözheti a bányászok önbizalmát az ár szempontjából. Lennix Lai, az OKEx pénzügyi piacának igazgatója, mondta Cointelegraph szerint a bányászok csak a tranzakciós díjakból kezdhetnek jövedelemszerzésre, mivel a bányászati ​​jutalom folyamatosan csökken.


2. ábra: A Bitcoin teljes hasítási aránya (TH / s) május 7-én

Forrás: OKEx; Blockchain.com

3. ábra: A Bitcoin hálózati nehézségei (t), mint május 7

Forrás: OKEx; Blockchain.com

3. HODLer nettó pozícióváltozás

HODLers álláspontja BTC az árak szintén egy másik kulcsfontosságú mutató lehet a befektetők számára a felezés utáni piac értékelésében. Az adatok a Glassnode-tól mutatja hogy BTC A HODLer nettó pozícióváltozása nyolc egymást követő héten keresztül pozitív maradt, ami arra utal, hogy a HODLerek továbbra is bullish-ban maradtak a felezés előtt.

A Glassnode jelentése azonban rámutatott arra is, hogy az ár akkor érheti el a csúcsot, ha a HODLerek felhagynak a felhalmozással BTC. A jelentés februárban sóhajtott egy példát, amikor az ár elérte usadollár 10000, a hodlerek felhalmozódtak BTC, ami arra utal, hogy a HODLers magabiztossága csökkent ilyen árszinteken.

Miért fontos ez??

Úgy gondoljuk, hogy a HODLerek / bálnák megbízhatósági szintje fontos következményekkel járhat a felére eső BTC-árak után, különösen középtávon, mert a BTC felhalmozódása és csökkentése közvetlenül tükrözheti a HODLerek és bálnák hangulatát.

4. ábra: A Bitcoin HODLer nettó pozícióváltozása

Forrás: Glassnode

4. Társadalmi kötet

A társadalmi elem a kriptovaluta piaci struktúrájának egyedülálló része, és a befektetők valószínűleg nem akarnak lemaradni arról, hogy a kriptográfiai közösség és az internet többi része hogyan látja a bitcoint a felezés utáni időszakban. Korábbi kutatásaink során mi kiemelve a közösségi média mutatóinak fontossága, és ez gyakran feledésbe merül.

Az 5. ábra a „bitcoin” kifejezés összesített társadalmi volumenét mutatja a Telegram, a Reddit, a szakkereskedői csevegőszobák és más társadalmi források felett. Bizonyos esetekben a társadalmi volumen hirtelen megugrása árcsúcsra utalhat, árkorrekciókat vagy konszolidációkat eredményezhet. Míg a társadalmi volumen konszolidációja a zuhanás után jelezheti, a piacok mélypontra kerülhetnek.

Miért fontos ez??

A mi kutatás rámutatott arra, hogy a kriptovaluta befektetőknek csak korlátozott választási lehetőségeik vannak a piaci elemzéssel kapcsolatban, hogy a hiányos információs táj erősítheti a befektetők hajlandóságát arra, hogy a hangulatuk alapján hozzanak kereskedelmi döntéseket.

5. ábra: Társadalmi volumen pontszám

Forrás: Santiment

5. MVRV arány

Az MVRV arány a piaci érték (MV) osztva a realizált értékkel (RV). A szám megmondhatja, hogy az alapul szolgáló eszköz túlértékelt-e vagy alulértékelte-e a jelenlegi piaci felső határt, jelen esetben a BTC-t. Ha az MVRV 0 és 1 között van, akkor a piac átlagosan „alulértékelt”.

Az írás idején a piacok négy napra voltak attól, hogy felezzenek, a Santiment adatai azt mutatják, hogy a BTC MVRV-mutatója 0,99-nél állt.

Miért fontos ez??

Úgy gondoljuk, hogy az értékelés alapvető fontosságú információ a bitcoin árának előrejelzésében. Például, ha az MVRV értéke 2, ami azt jelenti, hogy a HODLerek az eszközeiket a jelenlegi áron adják el, átlagosan 200% -os nyereséget termelnek, ami azt jelentheti, hogy többen hajlandók zárolni a nyereségüket és eladni eszközeiket. Érdekes lesz látni, hová kerül az MVRV a felezés utáni időszakban.

Szerző: Cyrus Ip

Kutatási elemző, OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map