Passzív jövedelem a kriptóban: DeFi hitelezés és részesedés a zéró kamatgazdaságban

Crypto Staking és DeFi kölcsönzés

A COVID-19 járvány mélyreható hatást gyakorolt ​​a világgazdaságra. Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS), amely 39 gazdaságban figyelemmel kíséri a jegybanki politikai kamatlábakat, arról számolt be, hogy ezek közül 29-en voltak csökkentse az arányaikat mivel a vírus 2020 januárjában kezdett terjedni.

Míg az Egyesült Államok Federal Reserve csökkentette a kamatlábakat nullára márciusban az államkötvények lejárati hozama világszerte gyorsan csökkent, néhányan hivatalosan is beléptek a negatív kamatláb hatótávolság.

Globális érdeklődésA központi bankok aktuális kamatlába. Forrás: globális árak, OKEx

A csökkenő hozamok nagyban befolyásolják azokat, akik keresnek passzív jövedelem megtakarítások révén, mivel parkolási tőke van a bankokban nem sokat hoz a visszatérés útján. Jellemzően a takarékosok vásároltak kötvények, pénzt takarékpénztárra helyezett le, vagy közvetlenül kölcsön adott kölcsön kamatra. A hagyományos lehetőségek csökkenésével azonban a kriptotér életképes alternatívákkal jelenhet meg, vonzóbbá válik és általában ösztönzi a digitális eszközök szélesebb körű alkalmazását.

Ebben a cikkben az OKEx Insights bemutatja a kriptográf hitelezést és a tétet, mint olyan ajánlatokat, amelyek potenciálisan vonzhatják a passzív megtérülést kereső új felhasználókat, és fokozhatják a blokklánc-alapú digitális eszközök és pénzügyi rendszerek globális elfogadását..

Passzív jövedelemlehetőségek a kriptotérben

Bitcoin (BTC) népszerűsítette a a saját bankja. Míg a BTC megnyitotta az utat a digitális eszközök ilyenként történő elismerése előtt, más, újabb protokollokkal sikerült diverzifikálni a kriptográfiai felhasználási eseteket és megkönnyíteni az egész ökoszisztémákat. Ezek egyike a decentralizált finanszírozás (DeFi) hely, a tetejére épült Ethereum (ETH) hálózat.

A DeFi lényegében a nyilvános blokkláncokra épülő pénzügyi alkalmazások széles körét képviseli. Kombinálja a protokollokat, tokeneket és okos szerződéseket, hogy pénzügyi hozzáférhetőséget biztosítson az egyének számára (többnyire) anélkül, hogy hagyományos banki csatornákra lenne szükség..

A DeFi térben jelenleg kínált szolgáltatások egy része magában foglalja a fizetésfeldolgozást, a letétkezelési szolgáltatásokat, a fedezett kölcsönöket és a hitelt / hitelt. Tekintettel e pénzügyi szolgáltatások és termékek decentralizált jellegére, célja engedély nélküli (bárki használhatja), átlátható és cenzúra-ellenálló. A blockchain technológia és az intelligens szerződések használata szintén jelentősen csökkenti a partnerek kockázatát.

Míg a kriptográfiai eszközeinek kölcsönzése a DeFi ökoszisztémán belül az egyik legegyszerűbb módja az érmék és a zsetonok kihasználásának a passzív jövedelem érdekében, a tét egy másik módszer, különösen azok számára, akik értenek a technikához és részt akarnak venni az általuk használt blokklánc-hálózatok fenntartásában.

Tét a tranzakciók érvényesítésében való aktív részvétel folyamata a Tétbiztosítás (PoS) blokklánc. Szemben a tipikus Munkabiztosítási (PoW) protokoll (mint a Bitcoin), a PoS konszenzusos mechanizmusban egy adott kriptovaluta minimálisan szükséges egyenlegének birtokosai érvényesíthetik a tranzakciókat és jutalmat szerezhetnek ezért.

Jelenleg, mint egy Staking Rewards adatok szerint 14 PoS protokoll támogatja a tétet, hálózati értéke meghaladja a 100 millió dollárt.

A DeFi hitelezése elmagyarázta

Csakúgy, mint a hagyományos pénzügyekben, a hitelezés továbbra is a legegyszerűbb módszer a passzív keresésre a kriptográfiai térben. A hitelezést és hitelfelvételt támogató DeFi-szolgáltatások lehetővé teszik a befektetők számára, hogy stabil hozamot szerezzenek digitális eszközeik kihasználásával ahelyett, hogy a pénztárcákban szunnyadnának..

DeFi hogyan működikHogyan működik a DeFi. Forrás: FT

A statisztikák szerint DeFi Pulse, a DeFi alkalmazásokban lezárt – vagy tartott – összérték jelenleg 1,01 milliárd dollár, amelyből 769,9 millió dollár, vagyis több mint 75 százalék a hitelezési szolgáltatásokhoz van kötve.

Az érték bezárva a DeFi-beA hitelezési alkalmazásokba zárolt teljes érték (USD). Forrás: DeFi Pulse

Készítő, az Ethereum hálózat vezető hitelplatformja a DeFi-hitelezéshez zárt teljes érték közel 70 százalékát képviseli. A MakerDAO intelligens szerződés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a DAI-t, 1 dollárhoz kötött stabilcoin-t kölcsönözzék, fedezetként 1,50 dollár értékű ETH-val szemben. A Maker rendszere ezt fedezett adósságpozíciónak (CDP) nevezi. A felhasználók a DAI megtakarítási arányát és a DAI megtakarítási arányt (DSR) is elkülönített szolgáltatás használatával helyezhetik el Oasis Save.

Míg a Maker egyedülálló a mechanikájában, különösen azért, mert az 1 DAI = $ 1 ösvény fenntartása, más decentralizált hitelezési platformok, mint pl. Összetett lehetővé teszi a hagyományosabb tapasztalatokat, ahol a hitelezők elkezdik kamatot szerezni, amint tőkéjük belép egy poolba.

A legtöbb platformon a hitelezési és hitelfelvételi kamatokat algoritmikusan, a kínálat és a kereslet szerint határozzák meg. Ha a poolban nagy mennyiségű forrást adnak kölcsön, a kamatlábak ennek megfelelően emelkednek, ezáltal csökken a hitelkereslet, és vonzza a felhasználói betéteket a pool feltöltéséhez. Éppen ellenkezőleg, amikor a pénzeszközök felhasználását csökkentik, a kamatláb csökken a kereslet élénkítése érdekében.

hitelkamatok DeFiEgyes DeFi platformok hitelkamatai június 8-tól. Forrás: Defirálni

Amint az a fenti ábrán látható, a nagy volumenű DeFi hitelezési platformok magas stabil keresletet igényelnek, szemben a Bitcoin és Ethereum (ETH) volatilitásuk miatt. Míg a legmagasabb ráta az írás idején 8,58 százalék körül mozog, a közelmúltban a DeFi kamatlábai általában visszaestek.

Csak az utolsó negyedévben, Támaszpont, például kamatlábat ajánlott 14,33 százalék a DAI-hiteleken, míg a Compound ugyanezért körülbelül 8,5 százalékot kínált. A kamatemelés a nagymértékű hitelfelvétel és az ebből eredő forráshiány eredménye volt.

Jelenleg a legmagasabb hozamú DeFi hitelezési protokoll az Nuo, évente 8,58 százalékot kínál USD érméért (USDC). Eközben a DAI hitelek kapják a legmagasabb hozamot a Fulcrumtól, majd ezt követik dYdX.

A hagyományos banki kamatlábakhoz képest a DeFi hitelezési projektek sokkal magasabb passzív jövedelemhozamokat kínálnak, különösen a fejlett országok számára. De nincsenek egyedülálló kihívásaik és lehetőségeik nélkül, amelyeket le kell küzdeni és meg kell valósítani, mielőtt az örökbefogadás várható lenne.

A DeFi-hitelezés kihívásai és lehetőségei

Bár a DeFi projektek vonzó passzív jövedelemáramokat kínálnak, mégis hiányzik a folyadékidity és a biztonság szempontjából még nem állnak készen a csatára. Protokollok, mint pl lendf.me és bZx a közelmúltban súlyos biztonsági elévülések tárgyai voltak, a piaci bizalom.

Ezenkívül a DeFi projektek nem akadályozzák a belépést – a felhasználóknak először is meg kell felelniük vásároljon támogatott kriptovalutát, általában hagyományos bankszámlát és pénzváltót használnak, mielőtt használhatják a decentralizált, csak kriptográfiai platformokat.

Azonban a közelmúlt hullám A világszerte tapasztalható pénzügyi és geopolitikai válságok által vezérelt állomásokban a digitális eszközök felé történő elmozdulást jelzik megvalósul a potenciál. Ennek a hajtásnak a mellékterméke a passzív jövedelmi lehetőségek iránti érdeklődés, amelyek a stabil alapanyagokhoz kapcsolódnak, amelyek a felhasználókat a DeFi szolgáltatásaihoz és termékeihez juttathatják..

Végül, miközben tovább haladunk a digitális gazdaság felé, a DeFi termékek valószínűleg vonzzák a felhasználókat, és potenciálisan javíthatják a kriptográfia elfogadási és átvételi arányait szerte a világon.

A jutalmak passzív jövedelemként való felhasználása

A tét egy másik népszerű út a passzív jövedelem számára a kriptográfiai térben. Ez a módszer egyre nagyobb figyelmet kap, mivel az Ethereum, a piaci korlát szerint a második legnagyobb kriptovaluta, az év végén átvált a tétbiztosítási protokollra.

Ahhoz, hogy a PoS blokkláncon tőzsdei jutalmakat / bevételeket szerezzen, meg kell "tét" érméit (általában bármilyen összeget) vagy a pénztárcájába zárva, vagy egy tétet támogató csere. Az érmék elhelyezésével részt vesz a blokkellenőrzésben (hasonlóan ahhoz, mint ami a bányászok tesznek a Bitcoinért) és jutalomként keresd meg téted meghatározott százalékát.

Míg az ETH PoS-re való költözése nagyon várt, a 30 legfontosabb kriptovaluta tartalmaz néhány blokkláncot, amelyek már támogatják a tétjutalmakat, mint például az EOS, a Tezos (XTZ), Világegyetem (ATOM) és Gondolatjel (GONDOLATJEL).

Tétpiaci korlátokTét piaci korlát & Zárva a tétértékben. Forrás: Staking Rewards

Tekintettel arra, hogy a részesedés régebbi, mint a DeFi termékek, a teljes tétpiaci felső határ meghaladja a 18,5 milliárd dollárt, és több mint 9,9 milliárd dollár van zárva a téten június 4-én, a Staking Rewards adat. Ez csaknem tízszer több, mint a DeFi-ben rögzített érték, amely 1,01 milliárd dollár az írás idején.

A jutalom megszerzésével kapcsolatban azonban a különböző érmék eltérő hozamot kínálnak, amint azt az alábbi táblázat mutatja.

tőzsdei jutalmakKiválasztott PoS jutalmak. Forrás: Staking Rewards

Első pillantásra a tétek jutalma nagyon vonzónak tűnik a DeFi hitelkamataihoz képest. De vannak benne rejlő kockázatok, főleg, hogy olyan érméket fogsz elhelyezni, amelyek árában nagyon ingatagak, és még a jutalmaidat is ezekben az érmékben fogják kifizetni, ami nagyobb kockázatot jelent a piaci csúszás esetén..

Ezenkívül az új érmék verésével a kínálatuk hígul, ami inflációt eredményez, ami szintén hatással van a tényleges hozamra (amelyet a fenti diagram kiigazított hozama tükröz).

Noha biztonságosabb nagyobb tőkehelyzetű és alacsony volatilitású érmék tétje, hozama általában jóval alacsonyabb, mint a kiskapitás, de kockázatosabb érméké – amint azt az alábbiakban tárgyalt forgatókönyvek mutatják.

A legnépszerűbb érmék teljesítményének áttekintése

Közelebbről megvizsgáltuk a legnépszerűbb érméket, hogy megvizsgáljuk az elmúlt év teljesítményét. A hozamokat a napi összetétel alapján számolják, évente 365 periódussal.

A Tezos tőzsdei jutalma 5,7 százalékos éves hozam (APY). Egy évvel ezelőtt az XTZ ára 1,58 dollár volt. Ha egy befektető 1000 dollárt rakna az XTZ-be, akkor 630,99 XTZ-tokent vásároltak volna. Egy év után az APY alapján az érmék száma a befektető pénztárcájában 667,89 lenne – 1799,54 dollárt érve, mivel az XTZ ára 2,69 dollárra nőtt.

Ezekkel a számokkal a befektető 79,9 százalékos éves nyereséget várna. Volt azonban egy időszak, amikor a piac visszaesett, 2019 októbere körül, és ennek a befektetőnek az XTZ-részesedéseinek teljes értéke csak 488,38 dollár volt – 511,62 dollárt veszítettek.

Amint az alábbi ábrán látható, a token árának változásai határozzák meg ennek a befektetésnek a teljes megtérülését. A részesedésből származó jövedelem csak a beruházás utolsó szakaszában mutatkozna meg az összetett kamat miatt.

XTZ teljesítmény1 éves nettó nyereség az XTZ részesedéséből. Forrás: OKEx

Másrészt egyes tokeneknek, például az IOST-nak nagyon nagy a tétje. Az IOST 10,35 százalékos APY-t kínál, de rendkívül ingatag és az elmúlt évben meredeken leértékelődött.

Ha egy befektető egy évvel ezelőtt 1000 dollárt tett be, amikor az IOST ára 0,0113688 dollár volt, 73 057 IOST-tokent kapott volna. Egy év elteltével az érmék száma 80 999-re nőtt volna, de ezek csak 361,09 dollárt érnének, mivel az IOST ára 0,004458 dollárra esett vissza.

Ez a forgatókönyv 64 százalékos nettó éves veszteséget jelent a befektető számára, annak ellenére, hogy a részesedési arány nagyon magas és vonzó volt.

IOST teljesítmény-tét1 éves nettó nyereség az IOST részesedéséből. Forrás: OKEx

Míg a fenti példák bizonyítják a benne rejlő kockázatokat, a tét továbbra is vonzó a passzív jövedelemre törekvők számára könnyebb elmagyarázni a nem kriptográf felhasználóknak, akik összehasonlíthatják a részvény osztalékkal.

Másik oldalán, kritikusok úgy vélik, hogy a tét csökkenti a piaci likviditást, mivel ösztönöz "záró" érmék, amelyeket ezután kivonnak a piacról, és akadályozhatják a decentralizált alkalmazások használatát is, amelyek a DeFi részét képezik.

Az előttünk álló út, az Ethereum és a fokozott ellenőrzés

A tét és a DeFi következő nagy mérföldköve az Ethereum közelgő frissítése. PoS protokolljuk már él egy tesztneten és Ethereum 2.0 az érvényesítők számíthatnak rá APY 4,6 és 10,3 között kereshet mint jutalom a tétért.

ETH Balance előzményekAz Ethereum 2.0 jutalmakat szerez a tesztneten. Forrás: Beaconcha.in

Az Ethereum 2.0 esetében azonban legalább 32 ETH-val kell rendelkeznie ahhoz, hogy futtasson egy validáló csomópontot vagy tétet. Mint ilyen, egyre növekvő érdeklődést figyelünk meg az ETH felhalmozódása iránt, a hálózat PoS-re való áttérésének előrejelzésével.

Cao Yin, a Digital Renaissance Foundation alapító partnere optimizmust fogalmazott meg a hálózat PoS-re való áttérésével és annak az ETH árára gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban. Az OKEx Insights-nak elmondta:

„A tét nagy hatással lehet az Ethereum árára. Láttuk, hogy a nagy Staking projektek, mint például a Tezos, nagyon jól teljesítettek az ár szempontjából. A Staking mechanizmus csökkenti a forgalomban lévő zsetonok nagy mennyiségét.

Becsléseink szerint az ETH több millió milliója be lesz zárva a különféle tétlen csomópontokba, ami jelentős hatással lesz a piaci kínálatra. A kínálat-kínálat közgazdaságtan legegyszerűbb szempontjaival, a kínálat csökkenésével és a kereslet növekedésével az ETH árának emelkednie kell. ”

Az ETH részvénytámogatásának bevezetésével növekvő versenyt tapasztalhatunk a DeFi hitelezés és a részvényhozamok között is, mivel a befektetőknek lehetőségük van a legjövedelmezőbb módszer kiválasztására.

Ez a fokozott láthatóság és figyelem azonban felgyorsíthatja a szabályozási korlátozásokat is. Az Egyesült Államok szabályozója a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) figyelmeztetett a múltban a PoS-tokenek értékpapírként kezelhetők voltak az Egyesült Államokban.

Jason Williams, a Morgan Creek Digital partnere, az OKEx Insights-nak adott megjegyzéseiben érintett egy ilyen lehetőséget. A cövekezés kockázatát a kezdeti érmefelajánlás (ICO) buborék amely a szabályozási nyomás hatására tört ki:

„Ha a PoS tokeneket értékpapírként kezelik, akkor a CFTC egy ICO 2.0 eseményt hozna létre, amellyel szemben történelmileg drámai módon megváltoztattuk az elfogadás menetét. Ha a POS-tokenek nyilvántartott értékpapírként kezelendők, és túlélik ezt a tesztet, akkor úgy kezelhetjük őket, mint DRIP-eket (osztalék újrabefektetési tervek) számviteli és adózási szempontból. “

Tekintettel a tét potenciáljára a mainstream felhasználók vonzására, a A cövek szövetségének igazolása (POSA) vesz proaktív intézkedések a szabályozók megfelelő tájékoztatása és oktatása a jelenségről. A POSA célja, hogy nyílt párbeszédet folytasson az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) annak érdekében, hogy kölcsönös megállapodás szülessen az űrre kiható szabványokról és szabályokról. Sikere esetén a két entitás közötti párbeszéd konkrét szabályokat eredményezhet, előkészítve az utat a kriptovaluták és a hozzájuk kapcsolódó ökoszisztémák növekedése és szélesebb körű elterjedése előtt.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési ügyletek folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner