Passzív jövedelem a kriptóban: DeFi hitelezés és részesedés a zéró kamatgazdaságban

Crypto Staking és DeFi kölcsönzés

A COVID-19 járvány mély hatással volt a globális gazdaságra. Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS), amely 39 gazdaságban figyelemmel kíséri a jegybanki politikai kamatlábakat, arról számolt be, hogy közülük 29-nél volt csökkentse az arányaikat mivel a vírus 2020 januárjában kezdett terjedni.

Míg az Egyesült Államok Federal Reserve csökkentette a kamatlábakat nullára márciusban az államkötvények lejárati hozama világszerte gyorsan csökkent, néhányan hivatalosan is beléptek a negatív kamatláb hatótávolság.

Globális érdeklődésA központi bankok aktuális kamatlába. Forrás: globális árak, OKEx

A csökkenő hozamok nagyban befolyásolják azokat, akik keresnek passzív jövedelem megtakarítások révén, mivel parkolási tőke van a bankokban nem sokat hoz a visszatérés útján. Jellemzően a takarékosok vásároltak kötvények, pénzt takarékpénztárra helyezett le, vagy közvetlenül kölcsön adott pénzt kamatra. A hagyományos lehetőségek csökkenésével azonban a kriptotér életképes alternatívákkal jelenhet meg, vonzóbbá válik és általában ösztönzi a digitális eszközök szélesebb körű alkalmazását.

Ebben a cikkben az OKEx Insights bemutatja a kriptográfiai kölcsönzést és a tétet, mint olyan ajánlatokat, amelyek potenciálisan vonzhatják a passzív megtérülést kereső új felhasználókat, és fokozhatják a blokklánc-alapú digitális eszközök és pénzügyi rendszerek globális elfogadását..

Passzív jövedelemlehetőségek a kriptotérben

Bitcoin (BTC) népszerűsítette a a saját bankja. Míg a BTC megnyitotta az utat a digitális eszközök ilyenként történő elismerése előtt, más, újabb protokollokkal sikerült diverzifikálni a kriptográfiai felhasználási eseteket és megkönnyíteni az egész ökoszisztémákat. Ezek egyike a decentralizált finanszírozás (DeFi) hely, a tetejére épült Ethereum (ETH) hálózat.

A DeFi lényegében a nyilvános blokkláncokra épülő pénzügyi alkalmazások széles kategóriáját képviseli. Kombinálja a protokollokat, tokeneket és az intelligens szerződéseket, hogy pénzügyi hozzáférést biztosítson az egyének számára (többnyire) anélkül, hogy hagyományos banki csatornákra lenne szükség..

A DeFi téren jelenleg kínált szolgáltatások egy része magában foglalja a fizetésfeldolgozást, a letétkezelési szolgáltatásokat, a fedezett kölcsönöket és a hitelt / hitelt. Tekintettel e pénzügyi szolgáltatások és termékek decentralizált jellegére, célja engedély nélküli (bárki használhatja), átlátható és cenzúra-ellenálló. A blockchain technológia és az intelligens szerződések használata szintén jelentősen csökkenti a partnerek kockázatát.

Míg a kriptográfiai eszközeinek kölcsönzése a DeFi ökoszisztémán belül az egyik legegyszerűbb módja az érmék és zsetonok kihasználásának a passzív jövedelem érdekében, a tét egy másik módszer, különösen azok számára, akik értenek a technikához és részt akarnak venni az általuk használt blokklánc-hálózatok fenntartásában.

Tét a tranzakciók érvényesítésében való aktív részvétel folyamata a Tétbiztosítás (PoS) blokklánc. Szemben a tipikus Munkabiztosítási (PoW) protokoll (mint a Bitcoin), egy PoS konszenzusos mechanizmusban egy adott kriptopénz minimálisan szükséges egyenlegének birtokosai érvényesíthetik a tranzakciókat és jutalmat szerezhetnek ezért.

Jelenleg, mint egy Staking Rewards adatok szerint 14 PoS protokoll támogatja a tétet, hálózati értéke meghaladja a 100 millió dollárt.

A DeFi hitelezése elmagyarázta

Csakúgy, mint a hagyományos pénzügyekben, a hitelezés továbbra is a legegyszerűbb módszer a passzív keresésre a kriptográfiai térben. A hitelezést és hitelfelvételt támogató DeFi szolgáltatások lehetővé teszik a befektetők számára, hogy stabil hozamot szerezzenek digitális eszközeik kihasználásával ahelyett, hogy a pénztárcákban szunnyadnának..


DeFi hogyan működikHogyan működik a DeFi. Forrás: FT

A statisztikák szerint DeFi Pulse, a DeFi alkalmazásokban lezárt – vagy tartott – összérték jelenleg 1,01 milliárd dollár, amelyből 769,9 millió dollár, vagyis több mint 75 százalék a hitelezési szolgáltatásokhoz van kötve.

Az érték bezárva a DeFi-beA hitelezési alkalmazásokba zárolt teljes érték (USD). Forrás: DeFi Pulse

Készítő, az Ethereum hálózat vezető hitelplatformja a DeFi-hitelezéshez zárt teljes érték közel 70 százalékát képviseli. A MakerDAO intelligens szerződés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a DAI-t, egy dollárhoz kötött stabilcoin-t kölcsönözzék, fedezetként 1,50 dollár értékű ETH-val szemben. A Maker rendszere ezt fedezett adósságpozíciónak (CDP) nevezi. A felhasználók a DAI megtakarítási rátáját is letölthetik, és a DAI megtakarítási arányt (DSR) kereshetik egy külön nevű szolgáltatás használatával Oasis Save.

Míg a Maker egyedülálló a mechanikájában, különösen azért, mert az 1 DAI = 1 dollár rögzítését tartja fenn, más decentralizált hitelezési platformok, mint pl. Összetett lehetővé teszik a hagyományosabb tapasztalatokat, ahol a hitelezők kamatot keresnek, amint tőkéjük belép egy poolba.

A legtöbb platformon a hitelezési és hitelfelvételi kamatokat algoritmikusan, a kínálat és a kereslet szerint határozzák meg. Ha a poolban nagy mennyiségű forrást adnak kölcsön, a kamatlábak ennek megfelelően emelkednek, ezáltal csökken a hitelkereslet, és vonzza a felhasználói betéteket a pool feltöltéséhez. Éppen ellenkezőleg, amikor a pénzeszközök felhasználását csökkentik, a kamatláb csökken a kereslet élénkítése érdekében.

hitelkamatok DeFiEgyes DeFi platformok hitelkamatai június 8-tól. Forrás: Defirálni

Amint a fenti ábra mutatja, a nagy volumenű DeFi hitelezési platformok magas stabil keresletet mutatnak, szemben a Bitcoin és Ethereum (ETH) volatilitásuk miatt. Míg a legmagasabb ráta az írás idején 8,58 százalék körül mozog, a közelmúltban a DeFi kamatlábai általában visszaestek.

Csak az utolsó negyedévben, Támaszpont, például kamatlábat ajánlott 14,33 százalék a DAI-hiteleken, míg a Compound körülbelül 8,5 százalékot kínált ugyanezért. A kamatemelés a nagymértékű hitelfelvétel és az ebből eredő forráshiány eredménye volt.

Jelenleg a legmagasabb hozamú DeFi hitelezési protokoll az Nuo, évente 8,58 százalékot kínál USD érméért (USDC). Eközben a DAI hitelek kapják a legmagasabb hozamot a Fulcrumtól, majd ezt követik dYdX.

A hagyományos banki kamatlábakhoz képest a DeFi hitelezési projektek sokkal magasabb passzív jövedelemhozamokat kínálnak, különösen a fejlett országok számára. De nincsenek egyedülálló kihívásaik és lehetőségeik nélkül, amelyeket meg kell küzdeni és meg kell valósítani, mielőtt az örökbefogadás várható lenne.

A DeFi-hitelezés kihívásai és lehetőségei

Míg a DeFi projektek vonzó passzív jövedelemáramokat kínálnak, mégis hiányzik a folyadékidity és a biztonság szempontjából még nem állnak készen a csatára. Protokollok, mint pl lendf.me és bZx a közelmúltban súlyos biztonsági elévülések tárgyai voltak, a piaci bizalom.

Sőt, a DeFi projektek nem akadályozzák a belépést – a felhasználóknak először is meg kell felelniük vásároljon támogatott kriptovalutát, általában hagyományos bankszámlát és pénzváltót használnak, mielőtt használhatják a decentralizált, csak kriptográfiai platformokat.

Azonban a közelmúlt hullám A világszerte tapasztalható pénzügyi és geopolitikai válságok által vezérelt állomásokban a digitális eszközök felé történő elmozdulást jelzik megvalósul a potenciál. Ennek a meghajtásnak a mellékterméke a passzív jövedelmi lehetőségek iránti érdeklődés, amelyek a stabil borokhoz kapcsolódnak, amelyek a DeFi szolgáltatásaihoz és termékeihez juttathatják a felhasználókat..

Végül, miközben tovább haladunk a digitális gazdaság felé, a DeFi termékek valószínűleg vonzzák a felhasználókat, és potenciálisan javíthatják a kriptográfia elfogadási és átvételi arányait szerte a világon.

A jutalmak passzív jövedelemként való felhasználása

A tét egy másik népszerű út a passzív jövedelem számára a kriptográfiai térben. Ez a módszer egyre nagyobb figyelmet kap, mivel az Ethereum, a piaci korlát szerint a második legnagyobb kriptovaluta, az év végén áttér a tétbiztosítási protokollra.

Ahhoz, hogy a PoS blokkláncon tőzsdei jutalmakat / bevételeket szerezzen, meg kell "tét" érméit (általában bármilyen összeget) vagy a pénztárcájába zárva, vagy egy tétet támogató csere. Az érmék elhelyezésével részt vesz a blokkellenőrzésben (hasonlóan ahhoz, mint a bányászok a Bitcoinért tesznek) és jutalomként keresd meg téted meghatározott százalékát.

Míg az ETH PoS-re való áttérése nagyon várt, a legjobb 30 kriptovaluta tartalmaz néhány blokkláncot, amelyek már támogatják a tétjutalmakat, mint például az EOS, a Tezos (XTZ), Világegyetem (ATOM) és Gondolatjel (GONDOLATJEL).

Tétpiaci korlátokTét piaci korlát & Zárva a tétértékben. Forrás: Staking Rewards

Tekintettel arra, hogy a részesedés régebbi, mint a DeFi termékek, a teljes tétpiaci felső határ meghaladja a 18,5 milliárd dollárt, és több mint 9,9 milliárd dollár van zárva a téten június 4-én, a Staking Rewards adat. Ez csaknem tízszer több, mint a DeFi-ben rögzített érték, amely 1,01 milliárd dollár az írás idején.

A jutalom megszerzésével kapcsolatban azonban a különböző érmék eltérő hozamot kínálnak, amint azt az alábbi táblázat mutatja.

tőzsdei jutalmakKiválasztott PoS jutalmak. Forrás: Staking Rewards

Első pillantásra a tétek jutalma nagyon vonzónak tűnik a DeFi hitelkamataihoz képest. De vannak benne rejlő kockázatok, főleg, hogy olyan érméket fogsz elhelyezni, amelyek árában nagyon ingatagak, és még a jutalmaidat is ezekben az érmékben fogják kifizetni, ami nagyobb kockázatot jelent a piaci csúszás esetén..

Ráadásul az új érmék verésével a kínálatuk hígul, ami inflációt eredményez, ami szintén hatással van a tényleges hozamra (amelyet a fenti diagram kiigazított hozama tükröz).

Noha biztonságosabb nagyobb tőkehelyzetű és alacsony volatilitású érmék tétje, hozama általában jóval alacsonyabb, mint a kis tőkés, de kockázatosabb érméké – amint azt az alábbiakban tárgyalt forgatókönyvek mutatják.

A legnépszerűbb érmék teljesítményének áttekintése

Közelebbről megvizsgáltuk a legnépszerűbb érméket, hogy megvizsgáljuk az elmúlt év teljesítményét. A hozamokat a napi összetétel alapján számolják, évente 365 periódussal.

A Tezos tőzsdei jutalma 5,7 százalékos éves hozam (APY). Egy évvel ezelőtt az XTZ ára 1,58 dollár volt. Ha egy befektető 1000 dollárt tett volna be az XTZ-be, akkor 630,99 XTZ-tokent vásároltak volna. Egy év után az APY alapján az érmék száma a befektető pénztárcájában 667,89 lenne – 1799,54 dollárt érve, mivel az XTZ ára 2,69 dollárra nőtt.

Ezekkel a számokkal a befektető 79,9 százalékos éves nyereséget várna. Volt azonban egy időszak, amikor a piac visszaesett, 2019 októbere táján, és ennek a befektetőnek az XTZ-részesedéseinek összértéke csak 488,38 dollár volt – 511,62 dollárt veszítettek.

Amint az alábbi ábrán látható, a token árának változásai határozzák meg ennek a befektetésnek a teljes megtérülését. A részesedésből származó jövedelem csak a beruházás utolsó szakaszában mutatkozna meg az összetett kamat miatt.

XTZ teljesítmény1 éves nettó nyereség az XTZ részesedéséből. Forrás: OKEx

Másrészt egyes tokeneknek, például az IOST-nak nagyon nagy a tétje. Az IOST 10,35 százalékos APY-t kínál, de rendkívül ingatag és az elmúlt évben meredeken leértékelődött.

Ha egy befektető egy évvel ezelőtt 1000 dollárt tett be, amikor az IOST ára 0,0113688 dollár volt, akkor 73 057 IOST tokent kapott volna. Egy év elteltével az érmék száma 80 999-re nőtt volna, de ezek csak 361,09 dollárt érnének, mivel az IOST ára 0,004458 dollárra esett vissza.

Ez a forgatókönyv 64 százalékos nettó éves veszteséget jelent a befektető számára, annak ellenére, hogy a részesedési arány nagyon magas és vonzó volt.

IOST teljesítmény-tét1 éves nettó nyereség az IOST részesedéséből. Forrás: OKEx

Míg a fenti példák bizonyítják a benne rejlő kockázatokat, a tét továbbra is vonzó a passzív jövedelemre törekvők számára könnyebb elmagyarázni a nem kriptográf felhasználóknak, akik összehasonlíthatják a részvény osztalékkal.

Másik oldalán, kritikusok úgy vélik, hogy a tét csökkenti a piaci likviditást, mivel ösztönöz "záró" érmék, amelyeket ezután kivonnak a piacról, és akadályozhatják a decentralizált alkalmazások használatát is, amelyek a DeFi részét képezik.

Az előttünk álló út, az Ethereum és a fokozott ellenőrzés

A tét és a DeFi következő nagy mérföldköve az Ethereum közelgő frissítése. PoS protokolljuk már él egy tesztneten és Ethereum 2.0 az érvényesítők számíthatnak rá APY 4,6 és 10,3 között kereshet mint jutalom a tétért.

ETH Balance előzményekAz Ethereum 2.0 jutalmakat szerez a tesztneten. Forrás: Beaconcha.in

Az Ethereum 2.0 esetében azonban legalább 32 ETH-val kell rendelkeznie ahhoz, hogy futtasson egy validáló csomópontot vagy tétet. Mint ilyen, egyre növekvő érdeklődést figyelünk meg az ETH felhalmozódása iránt, a hálózat PoS-re való áttérésének előrejelzésével.

Cao Yin, a Digital Renaissance Foundation alapító partnere optimizmust fogalmazott meg a hálózat PoS-re való áttérésével és annak az ETH árára gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban. Az OKEx Insights-nak elmondta:

„A tét nagy hatással lehet az Ethereum árára. Láttuk, hogy a nagy Staking projektek, mint például a Tezos, nagyon jól teljesítettek az ár szempontjából. A Staking mechanizmus csökkenti a forgalomban lévő zsetonok nagy mennyiségét.

Becsléseink szerint az ETH több millió milliója be lesz zárva a különféle tétlen csomópontokba, ami jelentős hatással lesz a piaci kínálatra. A kínálat-kínálat közgazdaságtan legegyszerűbb szempontjaival, a kínálat csökkenésével és a kereslet növekedésével az ETH árának emelkednie kell. ”

Az ETH részvénytámogatásának bevezetésével növekvő versenyt tapasztalhatunk a DeFi hitelezés és a részvényhozamok között is, mivel a befektetőknek lehetőségük van a legjövedelmezőbb módszer kiválasztására..

Ez a fokozott láthatóság és figyelem azonban felgyorsíthatja a szabályozási korlátozásokat is. Az Egyesült Államok szabályozója a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) figyelmeztetett a múltban a PoS-tokenek értékpapírként kezelhetők voltak az Egyesült Államokban.

Jason Williams, a Morgan Creek Digital partnere, az OKEx Insights-nak adott megjegyzéseiben érintett egy ilyen lehetőséget. A cövekezés kockázatát a kezdeti érmefelajánlás (ICO) buborék amely a szabályozási nyomás hatására tört ki:

„Ha a PoS tokeneket értékpapírként kezelik, akkor a CFTC egy ICO 2.0 eseményt hozna létre, amellyel szemben történelmileg drámai módon megváltoztattuk az elfogadás menetét. Ha a POS tokeneket bejegyzett értékpapírként kezelik, és túlélik ezt a tesztet, akkor úgy kezelhetjük őket, mint a DRIP-eket (osztalék újrabefektetési tervek) számviteli és adózási szempontból. “

Tekintettel a tét potenciáljára a mainstream felhasználók vonzására, a A cövek szövetségének igazolása (POSA) vesz proaktív intézkedések a szabályozók megfelelő tájékoztatása és oktatása a jelenségről. A POSA célja, hogy nyílt párbeszédet folytasson az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) annak érdekében, hogy kölcsönös megállapodás szülessen az űrre kiható szabványokról és szabályokról. Sikere esetén a két entitás közötti párbeszéd konkrét szabályokat eredményezhet, előkészítve az utat a kriptovaluták és a hozzájuk kapcsolódó ökoszisztémák növekedése és szélesebb körű elterjedése előtt.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalához, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map