Ripple per, Ethereum 2.0, BTC minden idők legmagasabb pontja és PayPal – 2020 Roundup

A hét utolsó hírei a 2020-as legnagyobb kriptotörténetekre tekintenek vissza

Eseménydús év volt ez a Bitcoin, a blockchain, a fintech és a kriptovaluták világában – egészen 2020 utolsó heteihez.

Ebben az évben láttuk, hogy a BTC új csúcsértékeket ért el a Bitcoin blokk-jutalom feleződését követően, az Etheruem 2.0 sikeresen elindult, a PayPal belépett a kriptovaluta térbe, a Ripple ellen pedig beperelte az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottság.

Itt van egy rövid összefoglaló a 2020-as zűrzavaros év legnagyobb kriptotörténeteiből.

Ripple-t indított be a SEC az illegális értékpapír-felajánlás miatt, az XRP szabadesésben

Az első hír ezen a listán szintén történetesen a legfrissebb, csak erre a hétre került sor.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottsága évek óta tartó spekuláció után, hogy ilyen esemény történhet, hivatalosan is megtette pert indított a Ripple fintech cég, Brad Garlinghouse vezérigazgató és társalapító Chris Larsen ellen, akik állítólag 2013-tól kezdve 1,3 milliárd dollár értékben hajtottak végre nyilvántartásba nem vett értékpapír-eladást..

A szóban forgó be nem jegyzett értékpapírok a vállalat kriptovaluta érméi, az XRP, amelyeket állítólag egyszerre adtak el globális befektetőknek, és terjesztettek szolgáltatásokért cserébe.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Évek óta létezik az a kérdés, hogy az XRP – a negyedik helyen álló kriptovaluta – értékpapír-e vagy sem. A SEC pere ezt a vitát örökre megpihenheti.
 • A nagy horderejű jogi csata valószínűleg megnyitja a szabályozók előtt a kapukat, hogy pert indíthassanak más kriptovaluta-társaságok ellen, amelyek hasonló módon kínálták saját érmeiket vagy zsetonjaikat.
 • Az XRP ára szabadesésben van, és a fő kriptovaluta-tőzsdékből való kivezetés közvetlennek tűnik.

XRP áremelkedés előzte meg a hírt, miszerint a SEC beperelte a Ripple-t. Forrás: OKEx

Az Ethereum 2.0 sikeresen elindul, 1 milliárd dollár ETH zárolva

Évekig tartó várakozás után decemberben elindult az Ethereum nagyon várt protokollfrissítése – az úgynevezett Ethereum 2.0. A hálózati frissítés bevezeti a tétbiztonságot a korábban csak munkának bizonyított hálózatba.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Az Ethereum 2.0 fejlesztése hosszú és kanyargós volt. Mint ilyen, a 0. fázis sikeres bevezetése jelentős győzelmet jelent a vezető intelligens szerződéses platform számára.
 • Több mint egymilliárd dollár ETH-t már rögzítettek az Ethereum 2.0 betéti szerződésében – az idő előrehaladtával várhatóan több várható..
 • Az Ethereum 2.0-ba zárt ETH hosszabb ideig nem lesz elérhető a nyílt piacon történő értékesítéshez – ami befolyásolhatja a vezető altcoin piaci dinamikáját.

A PayPal hivatalosan belép – és érvényesíti – a titkosítási helyet

A PayPal fizetési óriás végül októberben lépett be a kriptovaluta piacra, amikor a vállalat bejelentett hogy a kiválasztott kriptopénzek adásvételét a platformon keresztül kínálják fel.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Az a hír, hogy a PayPal belépett a kriptovaluta térbe, áremelkedést okozott a piacokon – a BTC-t 12 000 dollár fölé tolta.
 • A Fintech versenytársai, a Revolut és a Square Cash App valószínűleg mozgatórugók voltak a PayPal kriptográfiai ügynöki szolgáltatásokat kínáló döntése mögött.
 • A BTC és más kriptovaluták PayPal általi elfogadása jelentős lépést jelent mind a mainstream elfogadás, mind az érvényesítés felé.

A PYPL értékelése drámai módon növekedett 2020-ban. Forrás: Google

A Bitcoin felezését új, mindenkori magas árak követik

A tervek szerint a Bitcoin ez év májusában megfelezte blokk-jutalmának felét – felére csökkentette az újonnan bányászott BTC folyamatos kínálatát. December 17-ig a vezető kriptovaluta megsértette a korábbi tőzsdei árfolyamát a globális tőzsdéken, és azóta belépett az árfelfedezésbe.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Noha a Bitcoin felező esemény korántsem volt meglepetés, egybeesett – amint azt sokan várták – a legelső kriptovaluta bullish trendjével, mivel a kínálati oldal jelentősen csökkent. Valójában csak egy befektető kezdett havonta több BTC-t vásárolni, mint amennyit még bányásztak is.
 • A rajongásokon elnézve az a tény, hogy a BTC helyreállt egy nagy horderejű összeomlás és az azt követő medvepiac után 2018-ban, hogy felülmúlja a korábbi csúcsot "buborék" nagyban hozzájárul ahhoz az elképzeléshez, hogy a Bitcoin itt marad.

A BTC ára új bikapiacra lépett 2020-ban. Forrás: OKEx

Az intézményi befektetések hivatalosan is a BTC piacra kerülnek

2020 olyan év volt, amikor intézményi befektetések történtek a kriptovaluta térbe, és elsősorban a BTC-be.

Noha a trendet nagyrészt a híres makró befektető, Paul Tudor Jones indította el, valóban a MicroStrategy szerezte meg az összes címet merész és nyilvános BTC-vásárlások révén. A mai napig az üzleti intelligencia cég rendelkezik 70.470 BTC – több mint 1,6 milliárd dollár értékű, az írás idején – a kincstári tartalékában.

A Massachusetts Mutual Life Insurance Co., amelynek általános befektetési számláján 235 milliárd dollár van, szintén 100 millió dollárt vásárolt BTC-ben decemberben.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Azok, akik 2018-ban voltak, jól emlékeznek arra az érzésre, hogy valamikor intézményi befektetők jönnek a BTC piacára. 2020 kiderült, hogy életbe léptek, és 2021-ben még több nagypénzű szereplő léphet be a piacra.
 • A MicroStrategy BTC-jét érménként átlagosan 15 964 dollárért vásárolták. Ha feltételezzük, hogy a vezető kriptovaluta ára nem vizsgálja felül ezeket a szinteket, akkor a társaság befektetési stratégiája a befektetés történetében az egyik legjobb lehet. Ha azonban a BTC ára valamilyen előre nem látható ok miatt összeomlik, akkor a cég valószínűleg komolyan meleg vízbe kerül.

A MicroStrategy árfolyama kedvezően reagált a cég idei BTC-befektetéseire. Forrás: Google

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner