Őrült Ethereum díjak, egy Bitcoin ETP, és kéri a Crypto Ban tiltását Indiában: A hét kriptohírei

Eseménydús hét volt ez a kriptovilágban – egy bálna milliókat költött Ethereum (ETH) elküldésére, jelentések egy új indiai titkosítási tilalomról és egy új Bitcoin tőzsdén forgalmazott termékről (ETP), amely piacra lépett. témák.

Az Ethereum bálna 5,2 millió dollár tranzakciós díjat fizetett

Két illogikus éter-tranzakció történt ezen a héten, amelyek óriási 5,2 millió dolláros tranzakciós illetékbe kerültek, hogy csak 350,55 ETH-t költsenek el – jelenleg nagyjából 82 799,91 USD értékben.

A első tranzakció június 10-én került sor, és csupán 0,55 ETH-t költött el 10 666 ETH díj ellenében. Az abszurdan nagy díjat – a normál díj jóval 1,00 dollár alatt lenne – a Shark Pool, egy kínai bányamedence kapta.

A nyilvánvaló hibát másnap követték el, amikor ugyanaz az Ethereum-cím tranzakciót folytatott további 350 éter 10 668 éter tranzakciós illetékért. Az Ethermine bányászati ​​medence részesült e második díjban.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az irracionálisan magas díj oka egyelőre nem ismert, de egyesek feltételezték, hogy az is tévedés vagy pénzmosási kísérlet.
  • Mivel az Ethereum hálózat decentralizált, a küldőnek vagy bármely harmadik félnek nincs módja megfordítani ezeket a tranzakciókat. Ezért a kriptovaluta közösségben sokan hangsúlyozzák a részletek izzadásának és a „saját banknak lenni” fontosságát.

őrült ethereum díj0,55 éter több mint 2,5 millió dolláros díjazással kereskedett. Forrás: etherscan.io

A Microsoft decentralizált identitáshálózati bétát indít a Bitcoin-on

Az Identity Overlay Network (ION), a Microsoft decentralizált identitáshálózata a Bitcoin hálózatán elindította a béta verziót a nyílt forráskódú, második réteg projektje – amely a felhasználónéveket decentralizált azonosítókkal (DID) kívánja felváltani.

Az ION alapvetően lehetővé tenné a felhasználó által vezérelt bejelentkezéseket, amelyek nem követelik meg a szolgáltatóktól (például a közösségi média társaságaitól) az egyén hitelesítő adatainak tulajdonjogának fenntartását.

A tavaly bejelentett ION célja, hogy lehetővé tegye a felhasználó által vezérelt bejelentkezéseket, amelyek független vállalatoknak vagy szolgáltatásoknak felelnek meg, ahelyett, hogy rendszerszolgáltatók (például a Facebook) birtokolnák a felhasználó bejelentkezési adatait. Az ION számos olyan esetben alkalmazható, amelyek nem kapcsolódnak szigorúan az egészségügyi bizonyítványokhoz vagy az érintkezések nyomon követéséhez, bár a koronavírus folyamatos terjedése befolyásolta annak lehetséges használatát.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Az ION gyors fejlődését a COVID-19 járvány ösztönözte. Azonban nem mindenki bízik az ION és más hasonló projektek adatvédelmi intézkedéseiben.
  • A Microsoft a közelmúltban aktívan részt vett blokklánc technológiájának fejlesztésében, és bejelentett egy új Azure Blockchain szolgáltatást és Azure Blockchain fejlesztőkészletet az Ethereum blokklánc számára.

Cryptocurrency exchange A QuadrigaCX úgy működött, mint egy Ponzi-séma

A hírhedt és mára megszűnt kriptovaluta-csere, a QuadrigaCX – amely csődbe ment, miután Gerland Cotten alapító és vezérigazgató állítólag külföldön halt meg – Ponzi-rendszerként működött. nemrégiben nyilvánosságra hozott jelentés az Ontario Értékpapír Bizottságtól (OSC).

A jelentés legfőképpen azt állítja, hogy a Cotten kereskedett a QuadrigaCX ügyfeleivel, és hamis kereskedési számlákat használt más kriptovaluta tőzsdéken, amelyeket a QuadrigaCX ügyfelek betétei finanszíroztak. Amint a jelentés kifejti:


„A Cotten álnéven nyitotta meg a Quadriga számlákat, és fiktív deviza- és kriptográfiai egyenlegekkel írta jóvá magát, amelyekkel gyanútlan Quadriga-ügyfelekkel kereskedett. Valódi veszteségeket szenvedett el, amikor a kriptográfiai eszközök ára megváltozott, ami hiányt okozott az ügyfelek visszavonásának kielégítésére. ”

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A QuadrigaCX saga továbbra is kiváló példaként szolgál a még mindig lejáró blokklánc- és kriptovaluta-iparban tapasztalható jogsértésekről és pénzügyi bűnözésről..
  • A kriptovaluták kereskedelmének legbiztonságosabb lehetőségei továbbra is az ellenőrizhető hitelesítő adatokkal és a biztonság hosszú múltjával rendelkező jelentős cserék.

A Bitcoin ETP elindul a német Xetra digitális tőzsdén

A német Xetra digitális tőzsde még ebben a hónapban megkapja első kriptográfiai ETP-jét. Az ETP a londoni székhelyű ETC csoporttól származik, és az Egyesült Királyság, Olaszország és Ausztria ügyfelei számára elérhető lesz.

Alapján ETF-adatfolyam, a BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) fizikailag támogatott lesz, nyomon követi a Bitcoin árát, és teljes költségaránya (TER) két százalékos lesz.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Láttuk az intézményi befektetések folyamatos növekedését az első és legfontosabb kriptovalutában, az említett befektetők számára a Bitcoin-termékek növekedésével párhuzamosan.
  • Az intézményi befektetőknek szánt újabb Bitcoin termékként az új ETP eltávolítja a BTC-vel kapcsolatos technikai kihívásokat – például a pénztárca címek és a biztonság kezelését.

Az indiai pénzügyminisztérium javasolja a kriptovaluták betiltását

Három hónappal azután, hogy az indiai legfelsőbb bíróság felváltotta az indiai tartalékbank (RBI) tilalmát a kriptovalutákkal foglalkozó magánszemélyeket és szervezeteket kiszolgáló bankok számára, az indiai pénzügyminisztérium átfogó tilalmat javasolt a kriptovalutákra.

Az indiai parlament felülvizsgálja a javaslatot, miután továbbították az Unió Minisztertanácsának.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Indiában nem először javasolják a kriptográfia általános tiltását. A korábbi javaslatok mindeddig nem jártak sikerrel az új eszközosztály betiltásában.
  • A kriptográf betiltása a második legnépesebb országban nagy csapást jelentene a globális kriptovaluta bevezetésére.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be. Kövesse az OKEx Insights alkalmazást Twitter és Távirat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map