Stablecoin piaci részesedés felrobban, BCH, BSV felezési módszer: Market Watch Weekly

A kriptográfiai eszközök ezen a héten hirtelen fellendültek, a Bitcoin (BTC) 15 százalékkal emelkedett, és a mai napon, április 6-án kereskedett a 7000 dolláros határon, az OKEx BTC Index árfolyama szerint. Bár a vezető kriptovaluta 2020 márciusában végül 25,4 százalékos csökkenést zárt, az ár 80 százalékkal emelkedett a március 12-13-i 3890 dolláros mélypontról a 11 év legmeredekebb zuhanása után..

A Bitcoin árfolyamai jelenleg a 7100 dolláros tartományban mozognak, miután a múlt héten több sikertelen próbálkozás volt áttörni ezt a pszichológiai árpontot.

OKEx BTC / USD Index heti ár. Forrás: TradingView

Stablecoins hullámok iránti igény

Míg a BTC árfolyama erősen visszapattant, a kereskedelem volumene nem nőtt jelentősen. A csökkenés miatt az OKEx a legnagyobb határidős platform lett az Open Interest per Arcane kutatásAdatai. Másrészt a BTC azonnali piacok összesített napi mennyiségei nem növekedtek a kutatócég adatai szerint Ferde. Az árnövekedést, amelyet nem támogat a kereskedelem volumenének növekedése, a technikai elemzésben rövid ideig tartó fellendülésnek tekintik. Ez később gyakran nagy korrekciókhoz vezet.

A teljes nyitott kamat aránya 3 / 23-3 / 29. Forrás: Arcane kutatás BTC Spot – összesített napi mennyiségek. Forrás: Ferde

De ugyanakkor megjegyezzük, hogy az USD-ben denominált stablecinok a kriptopénz-befektetők számára fontos eszközzé váltak az áringadozások elkerülése érdekében.

A kereslet a stabil állományok iránt március közepe óta rendkívül erős a piaci összeomlás óta, csakúgy, mint a hagyományos pénzügyekben, válság idején megnőtt a dollár készpénz iránti kereslet. Ezenkívül úgy tűnik, hogy a Bitcoin még nem vált le a tőzsdékről.

Különösen a Tether (USDT) piaci értéke növekszik gyorsan. A március 12-i összeomlás előtt az USDT volt 4,7 milliárd dollár forgalomban, vesz 2,1 százalék a teljes kriptovaluta piaci kapitalizáció. Április 4-ig az USDT teljes forgalma növekedett 6,1 milliárd dollár, vagy 3,24 százalék a kriptovaluta-piac per értékének Longhash és Coincheckup adat.

USDT Circulation és a Bitcoin ára. Forrás: LongHash

Habár a piacon jelenleg nagyszámú stabil gyógyszer található, ez nem az egyetlen kritérium a bikapiac elindításához. Nagyszámú stablecoin kibocsátás csak a bikapiac alapjait biztosíthatja, de az alacsony kereskedési volumen és a likviditás csökkenése visszatarthatja a bikapiacot.

Bitcoin Cash & Bitcoin SV halvings jövő héten

A Bitcoin Cash (BCH) és a Bitcoin SV (BSV) a jövő héten átesik a megfelelő blokkjutalom-csökkentéseken.

A visszaszámlálás felére csökkentése. Forrás: Blockchair

Történelmileg a BCH bányászati ​​nehézségei és ára magas szintű konzisztenciát tart fenn. Mivel mindhárom munkabiztonsági érmét az SHA256 segítségével bányásszák, a bányászok a jövedelmezőség érdekében választják, hogy az ár alapján váltanak-e..


Ez azt is jelenti, hogy néhány nap múlva nagyszámú bányász lesz kénytelen leállítani vagy a BTC-re váltani a bányászat folytatása érdekében. Ez csökkentené a BCH bányászati ​​nehézségeit, hacsak ára nem tud az egekbe szökni. Tekintettel a történelmi összefüggésre, a BCH ára jó eséllyel csökken a közelgő felezéssel.

A Bitcoin Cash bányászati ​​nehézség és az ár az USD történelmi diagramjában. Forrás: bitinfocharts.com Átlagos napi bányászati ​​nehézség és napi átlagár, USD, 7 napos változás mértéke. Forrás: bitinfocharts.com

A májusi BCH-felezés és a BTC-felezés közötti különbségben azt látjuk, hogy sok bányász áttér a BTC-hálózatra, hogy jövedelmezőbben bányásszon, ezzel a hálózat hashrátja magasabbá válik, és a bányászat átlagos költsége drágább lesz. Ha a Bitcoin ára addigra nem emelkedik, a kevésbé hatékony bányászok küzdeni fognak a profit megszerzéséért, és végül valószínűleg kapitulálni.

Május közepére, amikor a Bitcoin feleződik, a bányászok újabb kapitulációval néznek szembe. A fennmaradó bányászok azok az erős kezek lesznek, és a HODL iránti fokozott hajlandóságuk csökkenti a piaci eladási nyomást.

A Btc.top bányaművelet vezérigazgatója, Zhuoer Jiang megerősítette egy interjú ezen a héten a március közepi balesetet követően kikapcsolták a híres Bitmain S9 bányászati ​​berendezéseket. Egy an interjú megjelent április 5-én, Bin Luo, az Avalon bányatelek gyártójának tengerentúli értékesítési igazgatója szerint a bányászok számára jó hír, hogy az áprilisi és májusi árvíz szezonjának közeledtével stabil, olcsó bányászati ​​helyek mellett dönthetnek. A koronavírus hatására sok gyár valójában nincs teljesen nyitva, és a villamos energia túlkínálata valójában jó alkalom az alacsony villamosenergia-árak tárgyalására.

Jogi nyilatkozat: Ezt az anyagot nem szabad alapul venni a befektetési döntések meghozatalakor, és nem lehet úgy értelmezni, mint a befektetési tranzakciók folytatására vonatkozó ajánlást. A digitális eszközök kereskedése jelentős kockázattal jár, és a befektetett tőke elvesztését eredményezheti. Gondoskodnia kell arról, hogy teljes mértékben megértse a kockázatot, és figyelembe vegye tapasztalatát, befektetési céljait, és szükség esetén független pénzügyi tanácsot kérjen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map