Szecsuáni árvizek, Bitcoin ATM-csalás és blokklánc a fogyasztói pénzügyekben

Heti áttekintés a blockchain és a kriptovaluta hírekről Kínából és Hongkongból.

A kínai Szecsuán tartományban folyamatos viharok ragadtak híreket ezen a héten, a kínai legfelsõbb Bitcoin bányászati ​​medencékben ennek eredményeként a napi hash arány 15% -21% -kal csökken. Láttuk az első Bitcoin ATM-csalást is, amelyet a hongkongi szabályozók észleltek, amikor a Kínai Bankszövetség folytatja blokkláncát a fogyasztói finanszírozás felé. Ezeket a történeteket és még sok mást az OKEx Insights China Market Watch e heti kiadásában!

A szecsuáni áradás hash rate csökkenést okoz a BTC legfelsõbb bányászati ​​medencéiben

Kína délnyugati Szecsuán tartománya, amely a Bitcoin teljes hash-arányának 9,66% -át teszi ki, és az ország második legtöbb bányász-nehéz régiója, szenvedett az elmúlt hetek heves esőzései miatt. A folyamatos esőzések áramkimaradáshoz, telekommunikációs problémákhoz és internet-áramkimaradásokhoz vezettek a tartományban.

A kínai régiók rangsorolása a teljes Bitcoin hash arány havi átlagos aránya szerintA kínai régiók rangsorolása a teljes Bitcoin hash arány havi átlagos aránya szerint. Forrás: Cambridge Alternatív Pénzügyi Központ

A szecsuáni Bitcoin bányászati ​​medencék nagyrészt szüneteltették a műveleteket a heves esőzések miatt. A BTC.com statisztikáiból kiderült, hogy a legfelsőbb bányászati ​​medencék, mint a Poolin, az F2 Pool és a Ant Pool, augusztus 18-án 15-21% -kal csökkentek a napi hash arányban. A Lubian.com az egyetlen top 10 Bitcoin bányászati ​​medence, amely nem befolyásolta a zivatar.

A Bitcoin bányászati ​​medencék hash rate rangsorai és 24 órás változásokA Bitcoin bányászati ​​medencék hash rate rangsorai és 24 órás változások. Forrás: BTC.com

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Kína ad otthont a Bitcoin hash arányának többségének, az átlagos havi részesedés 65,08% -át fogadja el. Az érintett bányászati ​​medencék – Poolin, BTC.com, F2 pool és Antpool – a BTC teljes bányászati ​​teljesítményének több mint 50% -át alkotják.
  • A kínai székhelyű Bitcoin bányászati ​​medence a Lubian.com az váltás bányászati ​​műveletének egy része Iránba. Ennek eredményeként a szecsuáni vihar minimális hatással volt a Lubian.com működésére.

Bitcoin hash arány diagramBitcoin hash arány diagram. Forrás: blockchain.com

Hongkong első rendőri vizsgálata a Bitcoin ATM-csalás miatt

Hongkongi rendőrség letartóztatott három 26–55 éves férfi, akik állítólag 30 ezer dollárból csalták ki a Bitcoin bankautomatáit.

Wilson Tam Wai-shun, a hongkongi kiberbiztonsági és technológiai bűnözés iroda felügyelője szerint a tettesek 11 tranzakció során összesen 226 000 HKD-t vontak ki készpénzben hat Bitcoin ATM-ből. A tranzakciókat először két kriptográfia fedezte fel, amelyek gyanították, hogy a tettesek hivatalos engedély nélkül vontak ki készpénzt..

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Ez az első Bitcoin ATM-csalási eset Hongkongban, és azt tükrözi, hogy vannak biztonsági rések az ilyen gépeket használó készpénzfelvételekben a speciális közigazgatási régióban.
  • A BTC nem törvényes fizetőeszköz Hongkongban. A régió monetáris hatósága kezeli a piacvezető kriptovaluta, mint virtuális árucikk, és mindeddig nem adott meg konkrét végrehajtási intézkedéseket a Bitcoin-hoz kapcsolódó csalási esetekkel kapcsolatban.

Térkép a Bitcoin ATM-ekről Hongkongban és környékénTérkép a Bitcoin ATM-ekről Hongkongban és környékén. Forrás: coinatmradar.com

Kína Bankszövetség a blockchain elfogadását szorgalmazza a fogyasztói pénzügyekben

A Kínai Bankszövetség nemrégiben közzétett annak "Kína Consumer Finance Corporation fejlesztési jelentés," amelyben a CBA elismerte a blockchain technológia fontosságát a fogyasztói finanszírozás munkafolyamatainak optimalizálásában.

A behajthatatlan követelésekkel kapcsolatos jogi viták kezelése az egyik kulcsfontosságú terület, amely potenciálisan profitál a blokklánc-megoldásokból, különösen a nyomtatási költségek megtakarításakor. Ennek oka, hogy a fogyasztói hitelezési műveletek és a behajthatatlan tartozásokra vonatkozó jogi vitás dokumentumok tárolhatók és könnyen hozzáférhetők egy blokkláncon.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A kínai adósszedők közelmúltbeli bérbeadása és a fogyasztói adósságok növekvő késedelmi aránya igen riasztó jelek az ország fogyasztói pénzügyi ágazata számára.
  • A CBA felismerte ezeket a fájdalmas pontokat az iparban, és sürgette a vállalatokat, hogy finomítsák üzleti modelljeiket a blokklánc-technológia, a mesterséges intelligencia és az 5G felhasználásával..

Kína háztartások GDP-hez viszonyított adósságaKína háztartások GDP-hez viszonyított adóssága. Forrás: tradingeconomics.com

A PBoC 100 milliárd dollárt injektált a hitelintézetek működésének fellendítésére

A kínai tőzsde visszapattant a múlt heti visszaeséshez képest. A Shanghai SE Composite és a CSI 300 jelenleg 3 408 és 4741 árfolyamon forog a sajtóidőszakban, heti 2,68% -os, illetve 2% -os emelkedéssel. Az SZSE Blockchain 50 index 3.998-on áll, heti értékváltozás 1,47%. Hongkong esetében azonban a Hang Seng index a héten 0,26% -kal esett vissza, és jelenleg 25 179-nél áll.

A kínai piaci indexek teljesítményeA kínai piaci indexek teljesítménye. Forrás: Trading Economics, Investing.com

A Kínai Népi Bank hitelfelvétele ösztönzi a kínai részvénypiac fellendülését. A PBoC 700 milliárd CNY-t (100,7 milliárd USD) injektált egyéves középtávú hitelezési hitelek vagy MLF-ek formájában a pénzügyi intézményeknek 2,95% -os hitelfelvételi költség mellett, miközben azt állította, hogy az új forrásinjekció teljes mértékben megfelelhet a pénzintézeteknek ‘ piaci igény.

Kulcs elvihető

  • Az MLF-ek az egyik legfontosabb eszköz, amelyet a PBoC a bankrendszer hosszú távú likviditásának kezelésére alkalmazott, amely az ország hitelének alapkamatlábaként szolgál..

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat, eredeti kutatásokat mutat be & kripto szakemberek kurátora.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner