Töredékes tartalék DeFi és IRS adatvédelmi érme nyomon követése – Heti kriptohírek

Az OKEx Insights bemutatja az elmúlt hét öt legfontosabb kriptográfiai hírét

A hét hírei

A vegyület DAI-kínálata a frakcionált tartalékbankra hasonlít

Amint arról először beszámolt CoinDesk, valami nem egészen adja össze a DAI mennyiségét a szuper-hipedezett Compound platformon.

A Compound hivatalos honlapja szerint a DAI bruttó kínálata jelenleg 501,70 millió és emelkedik, ahogy a sajtó ideje. Ez a szám azonban élesen ellentétes a nyomkövető weboldal által közölt közel 157,99 millióval Dai statisztika – egy összeg CoinGecko egyetért azzal. 

Ezenkívül a DAI száma a vegyületen abszolút egekbe szökött az elmúlt napokban. Július 1-jén ez a bruttó kínálat csak 51,75 millió volt.

Egyes szakértők szerint a Compound DAI-kínálata és a valós DAI látszólagos teljes kínálata közötti eltérés a platform hitelezési természetéből fakad. A felhasználók nyilván újonnan felvett DAI-t helyeznek el, és ezzel felfújják a kínálatot.

Az Electric Capital Ken Deeter a CoinDesknek elmondta, hogy ez hasonlít a hagyományos bankrendszerre, elmagyarázva:

„Ne feledje, hogy a bankok valójában ezt teszik az USD-vel is. Ha befizetek 100 dollárt, és 90 dollárt adnak kölcsön, valaki fizet azzal a 90 dollárral, és letétbe helyezi a bankban. Most 190 dollár van a bankban, pedig csak 100 dollár volt a kezdés. “

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A vegyület hozamgazdálkodási jellege, amint azt az OKEx korábban tárgyalta, fenntarthatósági kérdéseket vethet fel – ezt bizonyítja a DAI-számok meglehetősen nagy eltérése.
  • A részleges tartalék jelleg látszólag a vegyületnél működik, nem sok mindent eloszlathat néhány feltételezést, miszerint a DeFi egy buborék.

A Dai a Balancer kínálata a héten megnőtt. (A diagram április 30-án kezdődik.) Forrás: Compound Labs

Az USDC zsetonok egymilliárd dollárt tesznek ki 10 milliárd dollár közelében

Az USD érme (USDC) teljes piaci kapitalizációja ezen a héten meghaladta az egymilliárd dollárt az új token nyomatok folyamatos sorozata után. Amint megjegyezte A háztömb, az USDC kínálata júniusban 37% -kal, az eddigi adatok szerint pedig 93% -kal nőtt.

A mérföldkő ellenére a Coinbase és a Circle által támogatott stablecoin továbbra is az USDT második hegedűje. A piaci korlát A Tether stablecoin-értéke még mindig alig haladja meg az USDC-t, annak ellenére, hogy hetek óta nem adott ki új nyomtatást.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Míg a Tether nyomtatója továbbra sem csatlakozik a konnektorhoz, folyamatos keresletet tapasztaltunk az USDC iránt – amelyet egyesek szabályozásbarátabb stablecoinnak tekinthetnek.
  • Az USD Coin továbbra is nagy különbséggel a második legnagyobb stablecoin, a Paxos Standard pedig a harmadik helyet foglalja el kevesebb mint 25% az USDC piaci felső határa.

Az USD Coin piaci korlátja július 1-jén meghaladta az egymilliárd dollárt. Forrás: CoinGecko


Az IRS nyomon akarja követni a magánéleti érméket

Az Egyesült Államok Bevételi Szolgálata információkat keres azokról az eszközökről, amelyek segítséget nyújtanak az adatvédelmi érmék, a BTC második rétegű lánc nélküli protokollok és oldalláncok nyomon követésében..

A név szerint említett magánéleti érmék a következők: Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) és Horizon (ZEN). A néven kívüli láncolaton kívüli protokollok közé tartozik a Lightning Network, a Raiden Network és a Celer Network. A Plasma és az OmiseGo is mellékláncként került említésre.

A válaszok benyújtásának határideje a kísérleti program július 14-e.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • A BTC blokklánc leküzdésére már rengeteg nyomkövető eszköz áll rendelkezésre, például a Chainalysis megoldásaival, az IRS most az adatvédelmi érmék jobban elfásult blokkláncaira irányul..
  • Egyesek a magánélet érméit forgalmazták, amelyek az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék pénzügyi magánéletüket a fokozott pénzügyi felügyelet jövőben. A szabályozók azonban szívesen vetnek véget az ilyen elképzeléseknek.

Az egyensúlyozót hacker ürítette 500 ezer dollárért

Hétfőn a Balancer Poolot – likviditási szolgáltatót a decentralizált pénzügyi térben – feltörték egy olyan kihasználás révén, amelynek eredményeként a protokoll összesen félmillió dollár értékű tokent bocsátott ki..

Különösen érintett volt a Statera (STA). A hacker 23 millió dollárt kölcsönzött éterrel támogatott WETH zsetonokban flash-kölcsönként, mielőtt önmagával kereskedett volna az STA-val. Alapján egy blogbejegyzés a Balancer technológiai vezérigazgatójától, Mike McDonaldtól, a jogsértő az STA likviditási készletét úgy feszítette meg, hogy 24-szer oda-vissza haladt a befektetési jelző és a WETH között – ezzel átverte a rendszert. Ugyanezt a kihasználást használták a Wrapped Bitcoin (WBTC), a Chainlink (LINK) és a Synthetix Network Token (SNX) használatával is.

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Bár a DeFi jelenleg a legforróbb dolog a kriptóban, a Balancer hackhez hasonló kiaknázásai azt mutatják, hogy a tér még éretlen, és talán nem épült olyan szilárd alapokra, mint azt egyesek gondolnák.
  • A decentralizált finanszírozással együtt jár a centralizált ellenőrzés hiánya. A központosított védelem azonban kifejezetten hiányzik.

A BAL ára általában csökkent az elmúlt hét napban. Forrás: CoinGecko

A Bitcoin és az S&P 500

A Bitcoin és az S ára közötti összefüggés&A ferde helyzetből származó adatok szerint a P 500 új csúcsot ért el.

A rekordmagas, 66,2% -os korrelációt kedden érték el. 

Kulcsfontosságú elvihetők

  • Annak ellenére, hogy sok Bitcoin-támogató a kriptovalutát „digitális aranyhoz” vagy értékraktárhoz hasonlítja, a BTC jelenleg inkább magas kockázatú eszköznek bizonyul, amely összefüggésben van a hagyományos piacok állapotával.
  • A március óta tapasztalt hullám ellenére a Bitcoin korrelációja az S-vel&A P 500 meglehetősen ingatag és ritkán marad erős.

Az OKEx Insights piacelemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map