WaykiChain társalapítója a DeFi-n, a hagyományos pénzügyeken és a Killer DApp-on: AMA összefoglaló

AMA összefoglaló kép

Június 11-én, csütörtökön az OKEx egy ask-me-anything (AMA) rendezvénynek adott otthont a WaykiChain (WGRT) társalapítójával és vezérigazgatójával, Gordon Gaóval. A WGRT a legújabb projekt, amelyet az OKEx token értékesítési platformjához, a Jumpstart-hoz adtak hozzá. A WGRT eladásra június 17-én kerül sor, és az OKEx platformján a 14. projektet finanszírozzák.

A tegnapi AMA során Goa kérdéseket vetett fel a decentralizált finanszírozás (DeFi) és a hagyományos finanszírozás, a decentralizált alkalmazások (DApps) és a blokklánc szerepéről a jelenlegi gazdasági helyzetben.

DeFi és DApps: Twitter Q&A

DeFi a hagyományos pénzügyekkel szemben

OKEx: Kezdjük! Az első kérdés: A DeFi jelenleg a blockchain tér egyik legforróbb témája. Megoszthatja véleményét a DeFi-ről? Gondolod, hogy a DeFi megzavarja a meglévő pénzügyi rendszert? Mi a WGRT megközelítése a DeFi szektor felé? (@ Erol1763 kérdése a Twitteren)

Gordon Gao: Azt hiszem, négy fő különbség van a DeFi és a hagyományos finanszírozás között:

1) A DeFi megváltoztathatja az emberek szerepét a pénzügyi rendszerben. A hagyományos pénzügyekben hétköznapi felhasználóként a szerepe és a részvételi folyamata nagyon korlátozott. Ezt a korlátozást azonban minden szempont meghatározza, például a hitelprobléma, az alapok számának küszöbértéke, valamint az engedély és a politikai hatalom küszöbe stb. Az ilyen korlátozások a hétköznapi felhasználókat gyakran kiszolgáltatottá teszik a pénzügyi rendszerben. A legfelsõbb osztály szabályai szerint pedig a vagyon mindig a csúcsra fog áramlani.

Csak azt láthatjuk, hogy a világ folyamatosan pénzt bocsát ki, és a kezünkben lévő pénz csökken, miközben semmit sem tehetünk. De a DeFi más. Mondok egy példát. A WaykiChain DeFi WGRT kormányzási érméjével a tulajdonos rendelkezik a kormányzási paraméterek hatalmával, valamint az egész rendszer kamat- és büntetési díjának előnyeivel. Ez a szerep nem játszható el a hagyományos pénzügyekben.

2) A DeFi csökkentheti a pénzügyi költségeket. Az ipari korszak kezdete óta a globális pénzügyi szerkezet változatlan maradt, nagyban támaszkodva a különféle közbenső intézményekre. Központi bankok, befektetési bankok, kereskedelmi bankok, értékpapír-társaságok stb. Elmondható, hogy minden pénzügyi tevékenységnek több közvetítői haszonnal kell rendelkeznie.

Például az árkülönbség elvesztése mellett egy ügylet magában foglalja a közvetítői jutalékokat, a tőzsdei tranzakciós illetékeket, a szabályozó hatóságok bélyegilletékét stb. "közvetítők" a világ leggazdagabb osztályává teszi őket. A DeFi azonban nyitott protokollt alkalmaz és olcsó pénzügyi szolgáltatásokat nyújt mindenki számára alacsony költség mellett, ami jelentősen csökkenti a tranzakciók költségeit.

3) A DeFi javíthatja a finanszírozás hatékonyságát. A Blockchain lehetővé teszi a pénzügyi tranzakciók számára a tranzakciók kiegyenlítését a tranzakció megerősítésével egyidejűleg. Túllépett a pénzügyi intézmények hagyományos elszámolási és felszámolási rendszerén. Ha határokon átnyúló tranzakciókról van szó, az elektronikus átutalás szempontjából a határokon átnyúló átutalás néha több napot is igénybe vehet, de egy blockchain rendszerben vagy DeFi rendszerben a tényleges tulajdonjog megváltozott, amikor a tranzakció megtörtént.

4) Van még egy pont, amit meg akarok említeni – A DeFi levezethet valamit, amivel a hagyományos pénzügyek nem rendelkeznek. Például az állandó termékpiac-készítő innovatív termék a DeFi területén. Úgy gondoljuk, hogy a DeFi nemcsak az eredeti hagyományos finanszírozás javításaként működik, hanem további újításokat is felfedezhet. Csapatunk CTO-ja ilyen mondatot írt a WaykiChain-kód bevezetésébe: „A blokklánc egyetlen korlátja a képzeletünk.”

Ami pedig WGRT, ez a Waykichain hitelezési protokolljának irányítási érme. A WGRT tulajdonosa olyan, mint a központi bank részvényese. Kihasználják a kölcsönzési protokoll által generált kamatot és kötbért.


WaykiChain a DeFi térben

OKEx: Köszönjük a magyarázatot a DeFi és a hagyományos pénzügyi rendszer közötti különbségről. Következő kérdés: sok állami lánc a DeFi felé tör. Például a TRON idén is elindította JUST projektjét. Ön szerint mik a WaykiChain előnyei és lehetőségei ezen a téren?

Gao: Szakemberek vagyunk, és erre a kifutópályára koncentrálunk. Legyen szó gazdasági modellről vagy műszaki rendszer architektúráról, a WaykiChain DeFi rendszere professzionális és ellenáll az ellenőrzésnek. Sok olyan újítást hajtottunk végre, amelyek nincsenek a piacon, és ezek az újítások képesek megtalálni racionalitásukat a hagyományos pénzügyi rendszerben.

A múltban feltártunk néhány [más] területet, például a fogadás és a játék ökoszisztémáit, de tavaly óta all-in-osok vagyunk a DeFi-ben. A WaykiChain fedezeti eszközei meghaladták a 36 millió WICC értéket, ami a teljes összeg 17% -át teszi ki. Ez az arány a legmagasabb az összes állami lánc között. Btw, az ETH esetében az arány körülbelül 1%.

A globális gazdasági volatilitás és a DeFi

OKEx: Gratulálok az eredményhez! Harmadik kérdés: 2020 nyitása nagyon kaotikus a koronavírus-járvánnyal – mindenféle eszköz jelentős megrázkódtatásokat szenvedett el, az olaj ára zuhant, az arany ára ingadozott, az amerikai részvények pedig több kereskedési korlátot tapasztaltak stb. ezeket a szokatlan eseményeket a DeFi-n?

Gao: Szerintem ez a legjobb dolog, ami a DeFi-vel történhet. Mivel ezek a dolgok elősegítik a mögöttes problémák feltárását, mint például egy gazdasági buborék, válogatás nélküli tőkeáttétel, hitelválság, amelyek az embereket bizalmatlanná tehetik a pénzügyi rendszerrel szemben. A DeFi pedig a forradalom a hagyományos pénzügyi rendszer ellen, teljes felforgatás.

Paul Tudor Jones úgy gondolja, hogy a kormány túllépte a devizákat, ezért át kell utalnia eszközeit a Bitcoin-ra. A válság lehetőséget jelent. A hagyományos pénzügyi rendszer régóta fennálló problémákkal küzd. Az eszközök nagy részét tőkések készítették, egyeseket ésszerű módon, míg a többiek egyszerűen rablások.

De az emberek többsége nem vette észre. Henry Ford szerint az amerikaiak nem tudták, hogyan is működik a banki tevékenység, mert ha mégis, akkor holnap reggel előtt forradalom lenne. [ez a Ford – OKEx parafrázisa volt]. Most mindenféle fekete hattyú esemény tudatosíthatja az embereket a kockázatokban, és mielőtt a végső kockázat bekövetkezne, átláthatóbb és igazságosabb módszert választanak a pénzügyekben való részvételre.

WaykiChain gólja a DeFi-vel

OKEx Rendben. Negyedik kérdés: A WGRT a WaykiChain decentralizált fedezeti hitelezési platformjának irányítása és részvényjele, és állítólag a decentralizált gazdasági rendszer fontos része. Akkor mi a kezdeti célja annak, hogy a WaykiChain bevezesse a DeFi rendszert?

Gao: Hogy őszinte legyek, először csak a fedezett stablecoin és a hitelek piacát szerettük volna bevezetni. Abban az időben még nem volt DeFi szó, vagy volt már, de a szó nem terjedt el széles körben.

Tavaly megvitattuk a blokklánc leszállását. A leszálláshoz a felhasználók kemény igényére kell törekednünk. Ekkor a blockchain-felhasználók csoportjának pénzügyi tulajdonságai nagyon erősek. Ha azt akarja, hogy játsszanak és e-kereskedelembe menjenek, akkor nem erre van szükségük. Pénzkereséshez és pénzkölcsönre van szükségük. Tehát elindítottuk az All-in opciót, és némi kezdeti fejlődést értünk el az üzletben, például a DeFi rendszerünk fedezetének összege elérte a 36 milliót, ami a WICC teljes összegének 17% -át tette ki, ami igazolta eredeti elképzelésünket.

A Bitcoin éppen valutát vagy eszközt készített, tehát az intelligens szerződésekkel rendelkező nyilvános lánc bevezetése szabályokat hoz létre az eszközök és a devizák között, nem pénzügy? Ebből a szempontból, ha a DeFi nem tud sikerrel járni, akkor a blokklánc leszállása áltétel.

A WaykiChain biztonsági és DeFi hackjei

OKEx: Nagy. És végül ennek a munkamenetnek az utolsó kérdése: A DeFi-t a titkosított világ következő forradalmának nevezik, függetlenül attól, hogy a DeFi-projektekkel kapcsolatos hackeradatok nemrégiben megnőttek, vagy a MakerDao korábban tapasztalt fekete csütörtökön – a DeFi biztonságát széles körben kritizálták. Hogyan állítják be a WaykiChain DeFi biztonságát?

Gao: Biztonság nagyon fontos. Ez két részből áll, a gazdaságossági modell kockázatkezeléséből és a műszaki biztonságból. Először a gazdasági modell kockázatkezelését mutatom be. Szinte az összes Defi protokoll a fedezet valamilyen szintjéről indul. Tehát úgy gondoljuk, hogy a DeFi platformnak erősnek kell lennie az áresés alatt.

Idén március 12-én az egész kriptovaluta-piac súlyos visszaesést szenvedett. A Bitcoin ára 24 órán belül 50% fölött esett. Ez alatt az idő alatt az Ethereum egyik legnagyobb DeFi protokollja, a MakerDAO felszámolási rendszere nem működött túl jól, az ETH hálózat forgalmi torlódásai és a modelltervezés néhány hibája miatt.

A protokollt majdnem lezárták, és több mint 4 millió dollár tartozás keletkezett. Ezt a behajthatatlan adósságot aukció útján kell eltávolítani. És ez azt mondja, hogy a MakerDao egész közösségének és az MKR-tulajdonosoknak fedezniük kell az elveszetteket. Ugyanakkor a Wayki-CDP, amely a MakerDAO-val hasonló hitelezési protokoll, normál körülmények között futott, 0 rossz adósság mellett. Itt van az adatok összehasonlítása:

Négy mechanizmust terveztünk annak biztosítására, hogy a rendszer különböző helyzetekben működjön: A biztosítékok mechanizmusa, a felszámolási mechanizmus, a kockázati tartalékalap és a rendszer felfüggesztése a kockázatok elkerülése érdekében. Ezekkel a mechanizmusokkal a modell képes kezelni a piaci körülmények több mint 99,9% -át.

Emellett rengeteg fejlesztést hajtottunk végre a műszaki biztonság javítása érdekében. Először is javítottunk az orákulumon, és az ártáplálást a blokkgyártók befejezik. Ezután a végső árat egy mozgó-medián algoritmuson keresztül fogadjuk el. Ez azt mondja, hacsak nem indít 51% -os támadást a blokklánc ellen, az árat nem fogják manipulálni a hackerek.

Ezenkívül meghatároztunk 5 különböző eszközszabványt a blokklánc alsó rétegén, amelyek az eredeti eszközök, a zálogjoggal terhelt eszközök, a láncok közötti eszközök, az intelligens eszközök és a felhasználók által létrehozott eszközök. Ezért a WaykiChain használatakor nem kell aggódnia a kompatibilis problémák miatt, mert a szabvány az egész ökoszisztémában működik.

Az Ethereumon azonban rengeteg támadás kapcsolódik az eszközök szabványával összeegyeztethetetlen kérdésekhez. Például a dForce és az Uniswap támadás történt ebben az évben.

Gyilkos DApps és projektlátás: Live Q&A

Gao: Annyi kérdést láttam, de van néhány kategória. Látomás, a WICC és a WGRT kapcsolata, jövőbeli tervek, gyilkos dapps:

A hosszú távú jövőkép szempontjából: valójában a világelső integrált DeFi blokkláncot készítjük, amely eltér az Ethereum megközelítésétől. Ez azt jelenti, hogy egyablakos pénzügyi szolgáltatásokat és nyílt protokollokat tudunk nyújtani a nyilvánosság számára. Ezek a szolgáltatások magukban foglalják a hitelezést, a megtakarítást, a befektetési lehetőségeket, az eszközök kereskedését és a pénzügyi derivatívákat.

Kapcsolatok a WICC és a WGRT között: Ezt a modellt azért készítjük, hogy két érme szinergiát generáljon. A WICC piaci értéke olyan, mint egy ország GDP-je. A WUSD pedig olyan, mint egy valuta. Ekkor a WGRT tulajdonosa a jegybank részvényese. Ez azt jelenti, hogy a WGRT-tulajdonosok élvezhetik a valuta (WUSD) tevékenységek által a blokklánc minden előnyét.

Jövőbeli tervek: Új terméket dobunk piacra "WaykiX" július végén. Ez egy szintetikus eszközök kereskedési platformja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a világ szinte összes szintetikus eszközével kereskedjenek. Ezt követően megpróbálunk néhány valós eszközt bevinni a blokkláncba, például ingatlanokat vagy T-kötvényeket. Ezek az eszközök pedig változatos befektetési lehetőségeket adnak a közösségnek.

Gyilkos Dapps: Hol lesz a következő gyilkos Dapp? Hiszek a pénzügyekben. Waykichain tapasztalattal rendelkezik egy fogadási platform és egy játékplatform fejlesztésében, azonban végül a DeFi mellett döntöttünk. Rájöttünk, hogy az emberek legnagyobb motivációja, hogy csatlakozzanak a blokklánchoz, a pénzkölcsön és a pénzkeresés. Ez az ipar tele van spekulánsokkal és befektetőkkel. És ezeknek az embereknek nyújtott szolgáltatás a legközelebb a sikerhez.

Úgy gondolom, hogy a következő gyilkos Dapp egy DeFi alkalmazás lesz. A következő bikapiacot pedig a DeFi érme fogja vezetni.

Ezt az AMA-t az érthetőség kedvéért szerkesztették és tömörítették.

Kövesse az OKEx-et:

Twitter: https://twitter.com/OKEx

FB: https://www.facebook.com/okexofficial/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/okex/

Közepes: https://medium.com/@OKEx

Telegram Group (angol): https://t.me/OKExOfficial_English

Telegram Group (orosz): https://t.me/okexofficial_ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map