Yearn kihasználva, miután Elon Musk megdöbbenti a Dogecoin-t, és az Ethereum díjai rekordmagasságot értek el

A hét hírei – A világ legnagyobb kriptopénz-története a héten

Ez a hét, mint mindig, eseménydús volt a blokklánc- és kriptopénziparban. Láttuk, hogy Yearn néhány perc alatt dollármilliókat kiaknázott, miközben a decentralizált finanszírozás iránti növekvő kereslet rekordmagasságba sodorta az Ethereum hálózati díjait. Elon Musk eltávolította Twitter-életrajzából a Bitcoinra való hivatkozást a Dogecoinról szóló tweetelés mellett.

Itt található minden, amit tudnia kell ezekről a történetekről és még sok minden másról, az OKEx Insight Heti híreinek e heti kiadásában.

A Yearn exploit 2,8 millió dolláros veszteséget okoz 10 perc alatt

Csütörtök késő este a Yearn Finance decentralizált pénzügyi platformja volt kihasználva. Annak ellenére, hogy kb 10 perc, 2,8 millió dollárt veszített el egy támadó, míg egy boltozat 11 milliót.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A Yearn egy jól ismert platform a DeFi térben, és rengeteg partnerségnek ad otthont. A kiaknázás kétségtelenül – legalábbis átmenetileg – ártani fog a projektnek, amelynek saját kormányzati vitái későn folytak.
 • A kiaknázás akkor következik be, amikor a DeFi irányítási tokenjei az egekbe szöknek az értékelésben. A Yearn problémájával kapcsolatos hírek nem sokat tettek ahhoz, hogy azonnal megállítsák más tokenek növekedését.
 • A támadás nagyon összetett természetű volt, és kételyeket vethet magával a DeFi platform más megalapozott biztonságával kapcsolatban.

Az YFI ára volatilitást tapasztalt közvetlenül a kihasználás után. Forrás: OKEx

Elon Musk eltávolítja a Bitcoint a bio-ból, megdöbbenti a Dogecoin-t

Elon Musk eltávolította "#bitcoin" csütörtökön Twitter-életrajzából egy hashtaget, mielőtt egy sor tweetet közzétett a Dogecoinról. A DOGE áremelkedése azonnal bekövetkezett, de a Wall Street-i fogadásokkal kapcsolatos túlfeszültséget követően nem érte el a legutóbbi csúcsokat.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Musk Twitter-bio jóváhagyása a Bitcoinról rövid életű volt, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdekli. A rejtélyes Tesla-alapító egy Klubházi találkozón megemlítette, hogy potenciált lát a vezető kriptovalutában.
 • Néhány a blockchain iparban Musk Twitter-bohóckodását találja – különösen Dogecoin-tweetjeit hamis és veszélyes a lakossági befektetőkre nézve.

A DOGE ára különösen ingatag hetet élt meg. Forrás: OKEx

Ruffer eladta a BTC kitettség 40% -át 650 millió dolláros nyereségért

Ruffer nyilvánosságra szerdai teljes BTC kitettségének körülbelül 40% -ának eladása 650 millió dolláros nyereségért. A több milliárd dolláros befektetési alapkezelő cég 2020 novemberében vásárolta meg az érméket, és továbbra is nagyjából 700 millió dollár értékben tartja fenn a vezető kriptovaluta kitettségét..

Kulcs elvihető

 • Intézményi befektetőként a Ruffer sikeres kereskedelme jelezheti, hogy hasonlóan nagy szereplők is hajlandók profitot vállalni a kiterjedt BTC-áremelések után – szemben azzal, hogy pusztán csak tartják teljes kitettségüket.

Az átlagos Ethereum díjak minden idők legmagasabb szintjét állították fel

A decentralizált pénzügyek iránti érdeklődés és az Ethereum-alapú tokenek felpörgése iránt, átlagos tranzakciós díjak a fent említett alaprétegen minden idők legmagasabb szintjét érte el, jóval több mint 20 dollár.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • Az Ethereum felhasználói és a DeFi résztvevői úgy gondolták, hogy a tranzakciós díjak rosszak voltak tavaly nyáron, amikor valóban fellendült a decentralizált finanszírozás iránti érdeklődés. Most, a díjak lényegesen duplája, mint voltak a "DeFi nyár."
 • Sokan megkérdőjelezik az Ethereum skálázhatóságának nyilvánvaló hiányát, és arra kíváncsiak, mennyire fenntartható a hálózat "a pénzügyek jövője."
 • Az Ethereum bányászok részesülnek a tranzakciós díjak drámai emelésében.
 • A kisebb kiskereskedelmi felhasználók árait olyan decentralizált csereprogramok veszik igénybe, mint az Uniswap és a SushiSwap.

Az Ethereum hálózat átlagos tranzakciós díjai az egekbe szöknek. Forrás: Blockchair

A Guggenheim CIO 600 000 dollárra emeli a BTC célját

A Guggenheim Partners Scott Minerd érménként 600 000 dollárra növelte a BTC-re vonatkozó előrejelzését. A több milliárd dolláros befektetési vállalkozás befektetési vezetője ezt az átdolgozott célt tette meg egy interjú kedden a CNN-szel.

Kulcsfontosságú elvihetők

 • A hosszú távú cél ellenére Minerd úgy véli, hogy az intézményi részvétel jelenleg nem elegendő az érménként 40 000 dollár alatti jelenlegi árszint támogatásához.
 • Mindazonáltal a Minerd hangulata még egy példa arra, hogy a BTC egyre elfogadottabb eszköz, amelyet érdemes befektetni intézményi befektetők és magas nettó vagyonú magánszemélyek részéről.

Az OKEx Insights piaci elemzéseket, mélyreható szolgáltatásokat és a kriptográfiai szakemberek által készített kurátori híreket mutatja be.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner