A 10 leggazdagabb Bitcoin-tulajdonos

Technikailag a Bitcoin 2009-es megalakulásakor bitcoinonként kevesebb mint 10 centet ért

a kriptovaluta azóta folyamatosan emelkedett, és mostanra kb. 6000 dollárt ér Bitcoinonként. Ez az érték leg figyelemre méltóbb felértékelődése, és sok milliomosot hozott létre az elmúlt nyolc évben.

Legyen saját Bitcoin-tulajdonosa és kereskedjen tovább Binance Ma!

Itt van a tíz ember / intézmény, amely az idő múlásával nagyszámú Bitcoint tartott:

1. Satoshi Nakamoto

A Bitcoin alkotója, aki Satoshi Nakamoto moniker mögé bújik, továbbra is a bitcoinok fő birtokosa. A Nakamoto tulajdonában lévő bitcoinok számát ma körülbelül 1,1 millióra becsülik, a korai bányászat alapján. Ez a mai 1BTC árfolyamon körülbelül 6 milliárd dollárnak felel meg 6098 USD-nek. Nakamoto legalábbis soha nem nyúlt hozzá bitcoinjainak nagy részéhez, és sem átváltotta valós pénznemre, sem más célra nem használta fel őket. Ha eladná a teljes készletét, a Bitcoin értéke egy pillanat alatt zuhanhat.

2. Bulgária

Bulgária jelenleg a Bitcoin egyik legnagyobb rejtett helyén ül a világon. Hogyan került az európai nemzet ennek a hatalmas összegnek a birtokába? A bolgár bűnüldöző szervek bűnözésének 2017 májusában történt megtorlása 213 519 bitcoinnak lefoglalását eredményezte, amely elegendő az ország államadósságának negyedének kifizetéséhez..

A bolgár hatóságok szerint a bűnözők technikai hozzáértésükkel megkerülték az adókat. 2018 júniusától a virtuális érmék értéke meghaladná az 1,2 milliárd dollárt. A bolgár kormány nem kívánta kommentálni az érmék állapotát.

3. BitFinex

BitFinex, rejtjeltőzsde, az egyik legnagyobb bitcoin pénztárca rendelkezik 163 133,38 BTC-vel, amelyek körülbelül 1 milliárd dollárt érnek a jelenlegi bitcoinenkénti 6098,24 dolláros áron. Az érméket vélhetően hideg pénztárcában tárolják, hogy megvédjék őket az internetes feltöréstől, az illetéktelen hozzáféréstől és más olyan sebezhetőségektől, amelyekre hajlamos az internetre csatlakozó rendszer..

4. Az FBI

Az FBI az egyik legnagyobb elismert Bitcoin-tulajdonos. 2013 szeptemberében lehozták a Selyemutat, a hírhedt sötét webes kábítószer-bazárt, és lefoglaltak 144 000 Bitcoint, amelyet az oldal üzemeltetője, Ross Ulbricht, ismertebb nevén „Dread Pirate Roberts” üzemeltet. Ulbricht kritikus baklövéseket tett, amelyek lehetővé tették a nyomozók számára, hogy megtalálják a helyszínt és összekapcsolják vele. A Selyemút felhasználói állítólag körülbelül 9,5 millió bitcoinral kereskedtek, mióta az Ulbricht 2011-ben elindította az oldalt. Még azt gondoltuk, hogy az FBI eladta a Bitcoin-állománya nagy részét, vagy akár az összeset, az FBI megemlítette, mivel egyeseknél vagyonuk volt a Bitcoin-ban pont. A lefoglalt és eladott bitcoinok nagy része Barry Silberthez került.

5. A Winklevoss ikrek

Tyler Winklevoss és Cameron Winklevoss az első Bitcoin-milliárdosok között voltak. A duó akkor szerzett először népszerűséget, amikor beperelték a Facebook C.E.O. Mark Zuckerberg, aki állítólag ellopta tőlük a Facebook létrehozásának gondolatát. Zuckerberg felvette velük a kapcsolatot a ConnectU webhely fejlesztésével, amelyről később Facebook lett.

11 millió dollárt használtak fel a Zuckerberggel folytatott jogi vitából származó 65 millió dolláros készpénz-ellentételezésből, hogy 2013-ban 1,5 millió Bitcoint vásároltak volna. Akkor egy Bitcoin 120 dolláron kereskedett. Ez a beruházás azóta több mint 20000% -kal nőtt.


Az ikrek állítólag a forgalomban lévő Bitcoin körülbelül 1 százalékát birtokolják. Összesen nettó vagyonuk megközelítőleg 400 millió. Hozták létre a Windexet, finanszíroztak több, a bitcoinhoz kapcsolódó vállalkozást, és 1,5 millió dollárt fektettek a BitInstantbe.

6. Garvin Andresen

Bár a bitcoin Satoshi Nakamoto ötletgazdája, Garvin Andresen azt a személyt írják jóvá, aki azt csinálta, ami ma. Garvin egyike azoknak az embereknek, akiket Satoshinak gyanúsítottak, állítását tagadja. Inkább azt mondja, hogy évek óta szoros kapcsolatban állt a névtelen kriptográfussal. Az igazi Satoshi Nakamoto 2010 végén választotta utódjává. Garvin lett a nyílt forráskód fő fejlesztője, amely meghatározza a Bitcoin működését – és hogy képes-e túlélni. A Bitcoin Foundation egyszer több mint 200 000 dollárt fizetett Bitcoin-ban hozzájárulásaiért. Már többször kifizette.

7. Roger Ver

Roger Ver, más néven Bitcoin Jesus, az első Bitcoin-milliárdosok egyike, és úgy gondolják, hogy legalább 100 000 bitcoint tart vagy tart. A neves szabadelvű állítólag abbahagyta az egyetemet, hogy a bitcoinhoz kapcsolódó projektjeire összpontosítson. Ellentétben más kripto milliárdosokkal, akik a tipikus magánszigeteken vagy luxusrepülőgépeken dobják készpénzüket, Ver álma az, hogy létrehozza saját libertárius nemzetét, ahol minden egyén saját életének abszolút tulajdonosa, és szabadon bármit megtehet, amit csak akar. személy vagy vagyon. Az ellentmondásos bitcoin evangélista 2014-ben lemondott amerikai állampolgárságáról, és véglegesen átköltözött egy kis karibi szigetre.

A kriptográfia az erőszakmentes közvetlen cselekvés végső formája.

– Roger Ver (@rogerkver) 2018. július 5

8. Barry Silbert

 Silbert kockázati tőkés és alapítója Digitális valuta csoport. A Bitcoin korai alkalmazója volt. Állítólag szemet gyönyörködtető 48 000 Bitcoinnal távozott egy árverésen, amelyet az amerikai marsallok szolgálata tartott 2014-ben. Az amerikai kormány a kriptóérmék nagy részét elkobozta Ross Ulbricht-től, a sötét webes piactér állítólagos üzemeltetőjétől kábítószerekkel és más illegális eszközökkel. Termékek. A Bitcoin akkor 350 dollárt ért, ami azt jelenti, hogy Silbert érméinek értéke 16,8 millió dollárról 288 millió dollárra nőtt.

9. Charlie Shrem

Charlie Shrem kétségtelenül az egyik legvitatottabb Bitcoin milliomos. Nagy mennyiségű Bitcoinba fektetett be a kriptopénz korai napjaiban. Shrem szintén aktív tagja volt a Bitcoin Alapítványnak, és mindössze 22 éves korában megalapította a BitInstantot. 2014. december végéig Shremet pénzmosásban bűnösnek találták, és kétéves börtönbüntetést kapott. A szövetségi őrizetből való felszabadulása után bemutatta az Intellisys Capital nevű startupot, amely blokklánc-társaságokban értékesít befektetési portfóliókat..

Figyelje, ahogy a vezérigazgatótól a mosogatógépig megyek "A pénz megzavarása" https://t.co/06lVrQCrMX pic.twitter.com/JEjOliIlLq

– Charlie Shrem (@CharlieShrem) 2017. február 20

Bár nem árulta el pontosan, hogy hány bitcoinja van, állítólag néhány ezret vásárolt még akkor, amikor néhány százat megértek. Ezek most milliókat érnének.

10. Tony Gallippi

Úgy vélik, hogy egy híres üzleti mágnás, Tony Gallippi is a bitcoinok egyik nagy birtokosa. Ő az agy mögött BitPay, az egyik legnépszerűbb Bitcoin fizetési szolgáltató a világon. A társaság 2011 májusában indult, és napi több mint egymillió dollárt dolgoz fel. A Bitpay egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek szerződést kötnek olyan nagyvállalatokkal, mint a Microsoft, a Dell, a TigerDirect és a Newegg. 2014-re a vállalat megközelítőleg 100 embert alkalmazott.

Leggazdagabb címek a Bitcoin blokkláncon

Jelenleg 153,00 Bitcoin-cím van, amelyek 10 vagy több BTC-vel rendelkeznek. Meglepő módon ezek a címek, amelyek a piacon lévő összes pénztárca mindössze 0,57% -át teszik ki, több mint 15 400 000 BTC-vel rendelkeznek. Ez a piacon valaha létező BTC teljes számának majdnem 75% -át jelenti. 

Van még 140 596 cím, amely 100 000 dollárnál gazdagabb szerint a BitInfoCharts által szolgáltatott adatokhoz. Csak négy címen van több mint 100 000 érme, ami általában nem általános. Ha a tőzsdék pénzeszközöket akarnak tartani, általában nem egy pénztárcájuk van, hanem egy pénztárca. Lehet, hogy rendkívül nagy bálnákról van szó, akik pénzüket inkább csak egy pénztárcában tárolják. 

A BTC-t több mint 5 éve birtokló top 5 alvó cím a piacon lévő összes érme 1,2% -át teszi ki. Ezek a címek 212,402 BTC-t tartalmaznak, ami azt mutatja, hogy vannak olyan nagy bálnák, amelyek jelenleg a Bitcoint tartják és várják, amíg a virtuális valuta ára el nem éri az árakat. Ezeknek a számláknak a nagy része nagyszámú betétet tartalmaz, de kevés a felvétel. 

Ezek közül a pénztárcák közül sok névtelen, ami azt jelenti, hogy a piac nem tudja, kinek tartoznak ezek az alapok. A kripto fedezeti alapok, a tőzsdék és a nagybefektetők általában ezek a pénztárcák mögött vannak. 

Következtetés

Becslések szerint az első 1000 bitcoin-cím a teljes bitcoin körülbelül 35% -át birtokolja

forgalomban. Több ezer olyan ember is van, aki nagy mennyiségű bitcoin-tárral rendelkezik, de

úgy döntöttek, hogy névtelenek maradnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map