Mi a Decred (DCR)? Minden, amit tudnod kell

Mi a Decred?

Decred egy decentralizált blokklánc platform, amelyet elindítottak 2016. február 8. Célja, hogy a közösségén alapuló, nyílt, progresszív önfinanszírozó platform legyen.

Sok más decentralizált kriptovalutához hasonlóan a Decred is kriptográfiát használ a tranzakciók biztosítására a hálózatán, valamint az új érmék rendszerbe történő létrehozásának ellenőrzésére. Nyilvános főkönyve van, amelyben az összes tranzakciót rögzítik.

A Decreds fejlesztői azt állítják, hogy a technológia használata egyszerű, így a felhasználók néhány kattintással megkapják, elküldhetik és kibányászhatják a digitális valutát. A Decred néhány parancssori eszközt is kínál a felhasználói élmény testreszabásához.

A digitális fizetőeszköz a kriptovalutával próbálja bizonyítani a decentralizáció valódi jelentését, amelyet egyetlen erő sem irányít.

A Decred néhány alapvető bitcoin fejlesztő elképzelése, akik tisztán decentralizált valutáról álmodtak, amelynek nincs helye annak, hogy embercsoportok eltérítsék és uralják őket..

Mindenki ötletét örömmel fogadják. A bányászoknak és a felhasználóknak is ugyanaz a joguk, hogy hozzájáruljanak a közösséghez és segítsék a növekedést. Kollektív erőfeszítéssel látták, hogy a közösség a talajtól napjainkig növekszik, és az eredményeket minden közösség tagjának köszönhetik.

Nagyon sok minden folyik a Decred esetében, de fontos tudni, hogy mi ez és a platform mögött rejlő technológia, mielőtt teljes mértékben megértenénk annak működését.

Demisztifikáló Decred

A Decred egy közösségi alapú, nyílt forráskódú kriptovaluta. Beépített irányítási rendszerrel tervezték a Bitcoin rendszerben zajló centralizációs konfliktusok megoldására, valamint a decentralizált kriptovaluták mindennapi tragédiáinak kezelésére. A rendszer mind a Munka igazolása (PoW) és Cövek igazolása konszenzusos protokoll.

A Decred egyedülálló hibrid rendszerével, a PoW és a PoS kombinálásával megbízható pénznemet hozhat létre. Ez lehetővé teszi, hogy a világon bárki részt vegyen a projektben, függetlenül attól, hogy drága bányászati ​​hardverrel rendelkezik-e vagy sem.

Decred konszenzus algoritmusai

Az algoritmusok célja, hogy a felhasználók megegyezzenek a blokklánc állapotában. Kétféle stratégia létezik a konszenzus elérésére a decentralizált hálózatban.

Munkaigazolás (PoW): Ez csupán a rendszerbe fektetett munkáért járó jutalom. Ez a lépés számítási erőt igényel a kriptográfiai feladványok megoldásában. Minden megoldáshoz új blokk jön létre. Tehát minél több munkát fektet be, annál nagyobb jutalom jár Önnek.


Tétbiztosítás (PoS): Ez jutalomban részesül azért, amit kockáztat. Ehhez megköveteli, hogy érmeit egy ideig érintetlenül tartsa, hogy bebizonyítsa, hogy érdekelt. Minél több érmét tét, annál nagyobb a jutalma.

A Decred által bevezetett hibrid PoW / PoS rendszer lehetővé teszi a bányászok számára, hogy új blokkokat hozzanak létre, és az érdekelt felek szavaznak a bányászok által létrehozott blokkok ellenőrzésére. A konszenzus megteremtésének folyamata tehát kiegyensúlyozott a bányászok és az érdekeltek ökoszisztémához való hozzájárulásával.

Ezzel a hibrid konszenzusos rendszer stabil és biztonságos, ami nullára csökkenti annak esélyét, hogy bármelyik fél uralja a Decred blokkláncát..

A Decred változatlan tranzakciós kivonatokat is biztosít, elválasztva a tranzakciós aláírásokat a többi tranzakciós adattól. Ez hasonló ahhoz, amit a SegWit elért Bitcoin. Decred is hasznosítja Schnorr aláírások, a tranzakciók láncolaton kívüli aláírására is képes. Ezek a tulajdonságok teszik Decredet egy lépéssel a Bitcoin elé.

A Decred platformon végrehajtott tranzakciókban egyedülálló az, hogy a tranzakciók egy bizonyos idő után lejárhatnak. Minden tranzakcióhoz tartozik a lejárati mező, amely kitöltve megakadályozza a tranzakció hozzáadását a blokklánchoz bizonyos blokkmagasság elérése után. Ezzel a tranzakciókat automatikusan törlik a megerősítés késedelme esetén.

A megsemmisített (DCR) érme

DCR hivatalos érme a Decred hálózata. Bár nem villás bitcoin, célja, hogy a napi tranzakcióknál jobb kriptovaluta legyen, mint a bitcoin; egy gyorsabb, és főleg nem egy embercsoport irányítja.

Decred (DCR) van egy max. ellátás 21 000 000 (21 millió) érméket.

A Decred kitermelhető kriptovaluta. A Decred Mining vagy bármely más kriptovaluta három dologra összpontosít:

  • Könyvelési szolgáltatások nyújtása a hálózathoz.
  • A hálózat biztonságának és stabilitásának biztosítása.
  • Új érmék bevezetése a rendszerbe.

Hogyan lehet elkezdeni az érmék bányászatát

A bányászat technikailag „veri” a pénznemeket. A bányászat folyamata két dolgot igényel: egy szoftver programot, amely vagy egyedül bányász, vagy összekapcsol egy medencével, ahol az erőforrásokat összekapcsolja más bányászokkal. Szüksége van egy frissített hardvereszközre is a bányászathoz, minél magasabb konfigurációjú, annál többet keres a bányászatból.

A Decred csapatának hivatalos bányászát hívják GoMiner. Letöltheti a GoMiner rendszert az operációs rendszeréhez itt.

Decred honlapján két nem hivatalos bányászt is felsorol, a CCMiner, és SGMiner. Ez a kettő elérhető a Windows operációs rendszerhez, és letölthető itt.

Jegyzet: Minden szoftver hardverigénnyel rendelkezik, ezért fontos, hogy olvassa el az utasításokat, mielőtt bármilyen bányászt futtatna a számítógépén, hogy elkerülje az értékes információk károsodását és elvesztését.

Decred kompatibilis kriptovaluta pénztárcái

Mint minden más kriptovaluta, a Decredet is egy pénztárcában tárolják. Ezeket a pénztárcákat a valós pénztárcákhoz hasonlítják. Nincs sok lehetőség, de a Decred hivatalos pénztárcája rendszeresen dolgozott rajta a csapaton, és minden nagyobb operációs rendszer számára elérhető. Letöltheti a Decrediton pénztárca ablakok, Mac operációs rendszer, és a Linux Mértékegység.

Van egy lehetőség a webes pénztárca. A könnyen beállítható pénztárca elérhető itt.

Kivonulás egy felhasználóbarát, multi-cryptocurrency, biztonságos, harmadik féltől származó asztali pénztárca, amellyel az elengedett érmék biztonságát, kezelését és cseréjét használhatja. Letöltheti az Exodust az operációs rendszeréhez itt.

Decred (DCR) vásárlás

Nem csak kriptopénz birtokában van azáltal, hogy ezeket kitermeli; a felsorolt ​​kriptovalutából is megvásárolhatja őket. A Bitcoin és a Dózse Decredre cserélhető; fiat használatával is megvásárolható.

Decred szerepel a listán Bittrex, Poloniex, FEX, Upbit, Cryptopia, Zhaobi, BleuTrade, Tux Exchange, és Bisq.

Bármely más kriptovaluta, amelyet azonnal Decredre cserélt, rendelkezhet a következő platformokon: Alakváltás, Flyp, Godex, CoinSwitch, Evercoin, és Changenow.

Megvásárolhatja a Decredet a fiattal a LiteBit (EUR) és Coinspot (AUD).

Árelemzés

A Decred ára a kezdetektől egészen 2017 márciusáig állandó volt, amikor 16 dolláros csúcsot ért el. Azóta folyamatosan növekszik. Decred alacsony, 0,42 dollár, magas pedig 121,70 dollár. Az írás idején Decred 63,11 dolláron ül.

Decred terve a jövőre nézve

A közösségnek rengeteg terve van a jövőre nézve. Ide tartozik az érdekelt felek által irányított megvalósítás DAO (decentralizált autonóm szervezet), a fejlesztési források decentralizált ellenőrzése, a villámhálózat megvalósítása, a magánélet fokozása a hálózaton és még sok más.

A Pozíció A szavazási rendszernek pozitív hatása lesz a decentralizált jellegű döntések fejlődésére. A felhasználók ezért olyan fejlesztésekre szavaznak, amelyek pozitívan befolyásolják a DCR-érmék értékét.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map