Mi az a Wanchain (WAN) – minden, amit tudnod kell

Wanchain Bevezetés

Wanchain egy olyan elosztott pénzügyi infrastruktúra, amely lehetővé teszi a digitális eszközök különböző blokkláncok közötti tranzakcióit a láncok közötti transzferek végrehajtásával. Figyelembe véve a jelenleg a kriptográfiai térben lévő digitális érmék és zsetonok nagy számát, még mindig nem dolgoztak ki hatékony decentralizált megoldást a köztük történő cserére..

Wanchain független blokkláncként működik; ez összekapcsolja más független láncok számláit egy hálózat kialakításával, amelyen keresztül ezeket a digitális eszközöket kicserélik.

De ennek a platformnak a kriptopénz-átutalásokon kívül számos más alkalmazása is van. Intelligens szerződések, adatvédelmi protokollok és Wancoin (WAN) token használatával számos felhasználási esetet hozhat létre.

A Wanchain mögött álló technológia

Ezt a teljesen különálló blokkláncot egy Ethereum villából hozták létre. Az őshonos Wancoin (WAN) szintén nem ERC20-alapú token. A platform sok elemből áll, amelyek zökkenőmentesen keverednek egymással, de a többláncú kommunikációs protokoll a Wanchain középpontjában áll.

 1. Láncok közötti kommunikációs protokoll

A láncok közötti kommunikációs protokoll lehetővé teszi az adatátvitelt a Wanchain és más blokkláncok között. A protokoll intelligens szerződésekkel lehetővé teszi eszközök cseréjét a platform és a többi lánc között. A következő funkcionális modulokból áll:

 • Regisztrációs modul: Regisztrálja azt a láncot, amelyből tranzakció származott, valamint az átruházott eszközt.
 • Láncok közötti tranzakciós adatátviteli modul: Elindítja a láncokon átívelő tranzakciós kérelmet a Wanchain számára, felismeri, hogy az érvényesítő csomópont sikeres-e vagy sem, és lehetővé teszi a hiteles tranzakciót az érvényesítő csomópont és az eredeti lánc között..
 • Tranzakció állapot lekérdező modul: Figyeli a tranzakció állapotát.

 1. Ellenőrző csomópont konszenzus algoritmus

Az Ethereumhoz hasonlóan a Wanchain is a Proof-of-Stake (PoS) konszenzusos algoritmusra lép. Várható olyan megoldások megvalósítása is, mint a Plasma és a Raiden Network. A PoS beállítás háromféle ellenőrzési csomópontot foglal magában, amelyek fenntartják a teljes hálózatot és elosztják a tranzakciós díjakat:

 • Utalványok: többláncú tranzakcióbiztos csomópontok, amelyek biztosítékot kapnak a tranzakciós díjból. Cserébe érvényesítik az eredeti számla és a Wanchain zárolt számla közötti tranzakciót. Ha a tranzakció érvénytelen, a biztonsági letétet levonják a számláról, és az utalvány nem hagyja jóvá több tranzakciót.
 • Validátorok: általános ellenőrző csomópontok, amelyek a tranzakciós adatokat a tranzakciós díj egy részéért regisztrálják a Wanchain blokkláncán. Online módon a tranzakciók továbbra is minimális részvényszámmal hajthatók végre.
 • Raktárnokok: zárolt számlavezetési csomópontok, amelyeknek online állapotban kell lenniük, és meg kell tartaniuk saját kulcsrészvényeiket, hogy megszerezzék a díj részét. Ha nincs elegendő Wancoin-állománya az ellenőrző csomópont futtatásához, akkor is futtathat egy általános csomópontot.

 1. Zárt fiók létrehozási rendszer

A pénzeszközök és kulcsok biztosításához, ha egynél több fél vesz részt, a Wanchain a zárolt számla létrehozási rendszert használja. Ez a Shamir titkos megosztási rendszerén alapul, amely egy kulcsot szétválaszt és megosztja az összes érintett fél számára.


A kulcsrészvények elosztásának ilyen módja néhány előnnyel jár, beleértve a fokozott decentralizációt és a stabilitást.

Minden lezárt számlával végzett tranzakciót az eredeti láncon keresztül futtatnak, validátorok nélkül.

 1. Intelligens szerződéses token tranzakció névtelensége

A Wanchain intelligens szerződései az elsők között tartalmazzák az adatvédelmet. A felhasználók névtelenségének biztosítása érdekében az átvitel során gyűrűs aláírást és egyszeri cím létrehozást alkalmaz.

A gyűrűs aláírás összekeveri a feladó aláírását más hamis számlákkal, megnehezítve a nyomon követést. Ezenkívül a tranzakciókhoz a platform új címet generál a tranzakciós minták észlelésének megakadályozása érdekében.

A Wancoinról (WAN)

A Wancoin (WAN) a Wanchain platformon belüli tokenje. A tranzakciókhoz bizonyos mennyiségű WAN szükséges, mivel a láncok közötti ellenőrző csomópontoknak WAN biztonsági letétre van szükségük egy tranzakció végrehajtásakor.

Az ICO során 107,1 millió zsetont adtak el, ami körülbelül 120 000 ETH-t jelent. Ezek a tokenek a teljes készlet 51% -át képviselik. A jelképes értékesítési alapokat ennek megfelelően osztják el: 60% kutatás és fejlesztés, 10% közösségfejlesztés, 10% marketing, 10% infrastruktúra és 10% napi művelet.

 • Wan Storage

A WAN-ok tárolhatók a Wanchain által biztosított pénztárcában. Kompatibilis a Windows, Mac és Linux operációs rendszerekkel. Annak ellenére, hogy jelenleg csak a WAN-ot támogatja, hamarosan több pénznemet is elfogad. A letöltési link itt található.

 • Kereskedés és vásárlás WAN

Az írás idején a WAN megvásárolható a Binance és Kucoin, de a jövőben több tőzsdén is szerepel az érme. A Binance-nál elérhető kereskedési párok: WAN / BNB, WAN / BTC és WAN / ETH. A Kucoinon a WAN-nal lehet kereskedni BTC és ETH

 

A csapat a Wanchain mögött

A Wanchain Foundation egy szingapúri nonprofit szervezet, amelyet Jack Lu alapított. A múltban Lu társalapította a Factomot, és elindította a Wanglu Tech vállalatot, amely a blockchain alkalmazások fejlesztésére specializálódott.

A Wanchain elnöke, Dustin Byington, különféle projektekben is részt vett, amelyek a blokkláncot is magukban foglalták. 2014-ben megalapította a Bitcoin College-t, és társalapítóként is működött a Tendermint – egy szoftveren, amely az alkalmazások sokaságát replikálja; és a Satoshi Talent – egy platform, amely összekapcsolta a blockchain vállalkozókat a fejlesztőkkel.

A csapat csak most indította el fő hálózatát, és egy nagyon ambiciózus ütemtervet mutatott be 2018-ra. A júniusi 2.0 kiadás az Ethereum láncokon átívelő kereskedését és több pénznemet támogató pénztárcát mutatja be. A 3.0 verzió a Bitcoin-ra is lehorgonyoz.

Ítélet

WanchainCélja a pénzügyi ágazat decentralizálása az iparág legjobb technológiai fejlesztéseinek felhasználásával, ideértve a láncok közötti intelligens szerződéseket is. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy blokklánc-alkalmazásokat hozzanak létre tranzakciókhoz, befektetésekhez, fizetésekhez és még sok máshoz.

Wanchain kapcsolatok és kiegészítő információk:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map