Hogyan működik a kvantitatív kereskedelem útmutató

mennyiségi-kereskedelem

Mi a mennyiségi kereskedelem?

A mennyiségi kereskedelem az utóbbi években népszerűvé vált. Manapság azonban sokan nem tudják, mi a kvantumkereskedelem, hogyan működik, és hogyan lehet végrehajtani a kvantumkereskedelem elemzési stratégiáit.

Segíteni akarunk. Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk azokat a legfontosabb dolgokat, amelyeket tudnia kell a kvantitatív kereskedelemről, hogy mindenki megértse.

A kvantitatív kereskedés olyan kereskedési stratégia, amely kvantitatív elemzés alkalmazásával határozza meg, hogy mikor kell adni vagy eladni. A kvantitatív elemzés magában foglalja a számok összegyűjtését és az adatok futtatását matematikai képletek segítségével.

A mennyiségi elemzés eredménye alapján meghatározhatja, hogy egy adott eszköz emelkedni vagy csökkenni fog-e.

Vannak, akik kvantitatív kereskedelemnek, mások algoritmikus kereskedésnek hívják.

Sok esetben a kvantitatív elemzés olyan egyszerű, mint a legalapvetőbb kereskedési számok két elemzése: az ár és a mennyiség. Bonyolultabb esetekben a kvantitatív elemzéshez több száz – akár ezer – különböző tényező elemzésére lehet szükség.

Ma a világ legnagyobb befektetői kvantitatív elemzéssel használják megalapozott kereskedési döntéseiket. A fedezeti alap rendelkezhet kvantív kereskedési részleggel, amely például minden ügylet elemzésére hivatott. A fedezeti alap ennek a kvantitatív elemzésnek az alapján milliárd dolláros kereskedéseket folytathat.

Alapvetőbb szinten egy átlagos befektető kereskedés előtt olvashat el kvantumkereskedelmi elemzéseket az interneten. Az internetes mennyiségi kereskedési útmutatók terjedésének köszönhetően a hétköznapi befektetők számára könnyű a kvantum kereskedési stratégiák végrehajtása minden méretű portfólión.

Még alaposabb szinten minden kereskedelem valamilyen mennyiségi elemzést tartalmaz. Bármikor, amikor matematikát, statisztikákat vagy számokat használ a jövőbeli teljesítmény előrejelzéséhez, kvantitatív elemzéseket végez.

Hogyan működik a kvantitatív kereskedelem?

A legalapvetőbb kvantitatív elemző két alapvető adatbevitel ellenőrzését foglalja magában: az árat és a mennyiséget. Ez a kvantitatív elemzés során használt két leggyakoribb adatbevitel.

A kvantitatív kereskedési elemző bekapcsolhatja az árat és a mennyiséget például egy matematikai képletbe, hogy megjósolja, hol halad tovább az eszköz.

Képes kvantitatív kereskedés, mint a matematika, a modern technológia és az átfogó adatbázisok kombinációja. A kvantitatív kereskedelem ezeket a dolgokat egy turmixgépbe dobja, majd hasznos információkat von ki a kapott számokból.

A kvantitatív kereskedési rendszerek négy kulcselemből állnak:

Stratégia azonosítása: Az első lépés a stratégia meghatározása. Keressen stratégiát, vagy készítsen sajátot. Használja ki az éleket, majd döntse el, hogy a rendszer milyen gyakran fog kereskedni.

Stratégia utólagos tesztelése: Ezután tesztelje ezt a stratégiát a történelmi piaci körülmények között. Mennyire teljesítene ez a stratégia 2018 folyamán? Milyen jól teljesített volna 1948-ban?

Végrehajtási rendszer: A következő lépés a brókerhez való kapcsolódás, a kereskedés automatizálása és a tranzakciós költségek minimalizálása.

Kockázat kezelés: Amint a rendszer megkezdi a végrehajtást, a cél a tőkeallokáció optimalizálása és a kockázat kezelése, miközben a kvantumkereskedelmi rendszert következetesen módosítja és javítja.

A mennyiségi kereskedelem széles terület. Kombinálható több más kereskedési stratégiával. Az általános kvantitatív kereskedési technikák magukban foglalhatják például a magas frekvenciájú kereskedést, vagy algoritmikus kereskedést és statisztikai arbitrázst. Mindezek a technikák a mennyiségi elemzésre támaszkodnak a megalapozott döntések meghozatalához.

Mit csinál egy mennyiségi kereskedő??

A kvantitatív kereskedő kereskedési technikát alkalmaz, és matematika segítségével elkészíti annak modelljét. A kvant kereskedő matematikai képletek segítségével hajtja végre ezt a technikát.

Ezután a kvant kereskedő létrehoz egy számítógépes programot, amely a modellt a korábbi piaci adatokra alkalmazza. A modellt visszapróbálják (korábbi adatok felhasználásával), majd optimalizálják. Ha a kvant kereskedő elégedett az eredménnyel, akkor a rendszer valós idejű piacokon valós tőke felhasználásával valósul meg.

Sok esetben a kvantitatív kereskedő olyan programozási nyelveket használ, mint a C ++ vagy a Python, ezeknek a kereskedési stratégiáknak a végrehajtásához. A C ++ különösen népszerű a nagy frekvenciájú kereskedelemben, bár a Python és az R alacsonyabb frekvenciájú kereskedelemben használható.

A mennyiségi kereskedés olyan, mint a meteorológia: analógia

Barátaink az Investopediánál javasoljuk, hogy gondolkodjon a kvantum kereskedésen, például a meteorológián.

A meteorológus feladata, hogy elemezze egy adott régió időjárási mintáit, az aktuális bemeneteket és a történelmi adatokat, majd ezek alapján jósoljon.

A meteorológushoz hasonlóan a kvant kereskedő is ellenőrzi a különböző inputokat, elemzi, mit jelentenek ezek a bemenetek a piacok számára történelmileg, majd az elemzés alapján jóslatokat tesz.

A meteorológus kiadhat egy időjárási jelentést, amelyben kijelenti, hogy 90% az eső esélye – annak ellenére, hogy kint jelenleg süt a nap. A meteorológus erre az ellentmondó következtetésre jutott, miután elemezte az érzékelők éghajlati adatait az egész területen.

Bár jelenleg nem esik, a történelmi adatok azt mutatják, hogy az esetek 90% -ában esik, amikor hasonló adatokat érzékelnek az érzékelőkről. Az érzékelők levonhatták például a 15% -os nyomásesést. A 15% -os nyomásesés észlelésének 90% -ában a következő 24 órában esni fog.

Egy kvantum kereskedő kiadhat hasonló elemzést. A Bitcoin ára például eléri a 20 000 dollárt. A piac teljes bika módban van, és mindenki optimista abban, hogy az árak tovább fognak emelkedni. A kvant kereskedő azonban ellenőrizheti az alapul szolgáló számokat, hogy megjósolja, hogy a bikafutás vége közeleg.

Példák mennyiségi kereskedelemre

Egy jó kvantitatív kereskedő létrehoz egy programot, amely megjósolja a jövőt.

Egyetlen kvantitatív kereskedési program sem tudja megjósolni a jövőt 100% -ban. Azonban egy olyan kvantum kereskedési program, amely gyakrabban igaz, mint rossz, képes lehet állandó nyereség létrehozására.

Tegyük fel, hogy egy befektető meg akarja jósolni egy részvény jövőbeli árát. Ez a befektető hisz a lendületes befektetésben. Egy egyszerű programot ír, amely azonosítja a nyertes részvényeket a piacok felfelé irányuló lendülete alatt. A következő piaci fellendülés során ez a befektető programja megvásárolja ezeket a részvényeket, hogy folyamatosan profitot szerezzen. Ez egy egyszerű példa a kvantitatív kereskedelem erejére.

A kereskedő általában technikák széles választékát használja a nyertes részvények azonosításához. Kvantitatív elemzésének kiegészítéseként például a kereskedő technikai elemzéseket, alapvető elemzéseket és értékbefektetési technikákat is alkalmazhat. Mindezen stratégiák alapos mérlegelésével a kereskedőnek van a legnagyobb esélye a nyertes részvények kiválasztására és a hozam maximalizálására.

A kvantitatív kereskedelem előnyei és hátrányai

Ha a kvantitatív kereskedés az esetek 100% -ában helyes volt, akkor a világ minden fedezeti alapja csak kvantitatív elemzést alkalmazott. A mennyiségi kereskedés, mint minden kereskedési stratégia, nem tökéletes.

Előnyök

Érzelem eltávolítása a kereskedésből: A kvantitatív kereskedés a számokról, az inputokról, a matematikáról és a képletekről szól. A kvantanalízis képletének nincs helye az érzelmi bemenetek számára. Ez csak adat.

Kiválóan működik más kereskedési stratégiákkal együtt: A legjobb kereskedők stratégiák ötvözetét használják kereskedési döntéseik tájékoztatására. A kvantitatív elemzés különösen jól működik erre a célra. Jól kiegészíti a többi kereskedési stratégiát.

Megalapozott döntéseket hozhat több eszközről: A mennyiségi kereskedés gyorsan elemezhet több eszközt. Csak csatlakoztassa a bemeneteket a képletbe, hogy azonnal kvantumelemzést kapjon.

Ennek nem kell 100% -ban igaza lenni: A világon egyetlen kereskedési stratégia sem lesz 100% -ban helyes 100% -ban. De nem ez a cél a kvantum kereskedéssel; a cél az, hogy több helyes kereskedést végezzen, mint helytelen kereskedést.

Hátrányok

Túl sok adat: A mennyiségi kereskedők óriási mennyiségű adathoz férnek hozzá. Megnézheti például a tőzsdei kereskedés több ezer napos piaci adatait, majd ezen információk alapján kereskedési stratégiákat dolgozhat ki. Néha a sok adat felhasználása jó dolog. Más esetekben a túl sok adat elsöprő a kereskedők számára.

A jó mennyiségi kereskedés állandó alkalmazkodást igényel: A pénzügyi piacok hihetetlenül dinamikusak. A kvantum kereskedési stratégiának ugyanolyan dinamikusnak kell lennie, hogy lépést tudjon tartani. A fedezeti alap hatékony kvantitatív kereskedési képletet hozhat létre, csak ha ez a képlet néhány hónapon belül elavulttá válik. A kvant kereskedő nyerősorozatot folytathat, amikor a képletük folyamatosan nyereséget nyújt, és csak akkor veszít el, ha a képletük hirtelen nem működik a piaci feltételek mellett.

Versenyezel a fedezeti alapok ellen: A fedezeti alapoknak van pénzük egy teljes értékű kvant kereskedési részleg létrehozására. Több tucat programozót, elemzőt és statisztikust alkalmaznak a lehető legjobb kvantitatív kereskedési modell kidolgozásához. Ha kvantitatív kereskedő akar lenni, akkor versenyezni fog ezekkel az emberekkel.

Mennyiségi kereskedési stratégiák keresése vagy létrehozása

Fentebb említettük, hogy a stratégiai azonosítás az első lépés a kvantitatív kereskedési stratégia megvalósításához.

A megfelelő kvantum kereskedési stratégia megtalálása (vagy megalkotása) ma az első lépés a piacokból származó állandó nyereség felé.

Szerencsére nem nehéz megtalálni a jó kvantum kereskedési stratégiát. Nyereséges kvantumkereskedelmi stratégiákat könnyen megtalálhat nyilvános forrásokból. Az akadémikusok rendszeresen publikálják az elméleti kereskedési eredményeket, például különféle képletek és elemzések alapján. A pénzügyi ágazat publikációi és szakfolyóiratai kiemelik a mai vezető hedge fundok által alkalmazott kereskedési stratégiákat.

Megkérdezheti: miért osztana valaki nyereséges kvantitatív kereskedési stratégiát? Miért ne tartaná meg a hedge fund magának ezt a stratégiát? Ha mindenki egy adott kereskedési stratégiát használ, akkor ez nem akadályozza meg a stratégia hosszú távú működését, amikor mások tolonganak a piacon?

Ez jó kérdés, de van jó válasz is. A fedezeti alapok megosztják stratégiájuk alapvető részleteit, de nem fogják megvitatni a kereskedési stratégia végrehajtásához használt pontos paramétereket és hangolási módszereket. Ezek az optimalizálások kulcsfontosságúak ahhoz, hogy egy átlagos stratégiát nyereségessé alakítsanak.

Íme néhány a legjobb ingyenes forrásokból a mai kereskedési stratégiák azonosításához:

Társadalomtudományi kutatási hálózat – www.ssrn.com

arXiv Kvantitatív Pénzügy – arxiv.org/archive/q-fin

Alfa keresése – www.seekingalpha.com

Elit Kereskedő – www.elitetrader.com

Ezek a weboldalak több tízezer kereskedési stratégiát tartalmaznak. Különböző kategóriákba osztva fogja látni a stratégiákat, beleértve az „átlagos visszafordulás” és a „trendkövetés” vagy a „lendület” stratégiákat.

Látni fogja a kereskedési stratégiákat is gyakoriságuk szerint elkülönítve. Egyes stratégiákat például alacsony frekvenciájú kereskedésre (LFT) terveztek, ami általában azt jelenti, hogy legalább egy napig tartasz eszközöket. Más stratégiák épülnek a magas frekvenciájú kereskedelemhez (HFT), ami azt jelenti, hogy eszközöket vásárol és ad el a kereskedési nap során.

Találhat „ultra high frequency trading” (UHFT) stratégiákat is, amelyek magukban foglalják az eszközök csupán másodpercek vagy milliszekundumok tartását.

Hogyan tesztelhetünk kvantitatív kereskedési stratégiát

A visszatesztelés a kvantum kereskedési stratégia kidolgozásának döntő része. A stratégia azonosítása után meg szeretné tudni, hogy ez a stratégia hogyan teljesít a valós piaci körülmények között. Szerencsére rengeteg adat áll a keze ügyében, ami megkönnyíti stratégiájának tesztelését a korábbi kriptopiacokon, tőzsdéken és más piacokon.

Sok újszülött kvantitatív kereskedő felhasználja például a Yahoo Finance által kínált ingyenes történelmi kereskedési adatokat. A professzionálisabb vagy haladóbb kereskedők azonban fizethetnek a jobb adatokért.

Ingyenes adat versus fizetett adatok: Miért érdemes megfontolni a piaci adatok fizetését?

Az ingyenes adat előnye nyilvánvaló: rengeteg történelmi piaci adatot kaphat kéznél ingyenesen. Az ingyenes adatoknak azonban jelentős hátrányai vannak, többek között:

Pontossággal kapcsolatos kérdések: Az ingyenes adatok hibákat okozhatnak. Az adatszolgáltatónak nincs ösztönzése e hibák kijavítására, mert nem kapnak fizetést. A hivatásos kereskedők két vagy több forrásból fognak adatokat gyűjteni, majd összehasonlítják az adatokat (például tüskeszűrővel) az ellentmondások kiküszöbölésére..

Túlélő túlsúly: Az 1967-ben tőzsdén jegyzett vállalatok közül sok ma már nem kereskedik. Néhányat megszereztek. Mások csődbe mentek. Sajnos néhány adatkészlet csak olyan vállalatokat tartalmaz, amelyek túlélték az évtizedeket. Ez bevezeti a stratégiájába a túlélési elfogultságot. Csak a túlélő cégeket elemzi. Kereskedési stratégiájának előzetes tesztje elkerülhetetlenül jobban megy, mint amit a tényleges piaci körülmények között teljesített volna.

Vállalati tevékenységek, tőzsdei felosztás stb.: Az ingyenes adatkészletek figyelmen kívül hagyhatnak bizonyos vállalati műveleteket és azt is, hogy ezek hogyan befolyásolják a részvényeket. Nem tartalmazhatják például a részvényfelosztás és az osztalék kiigazítását. A professzionálisabb adatszolgáltatók kiigazításokat hajtanak végre az adataikban, az ingyenes adatszolgáltatók azonban nem.

Hogyan lehet végrehajtási rendszert beállítani a mennyiségi kereskedési stratégiához

A mennyiségi kereskedési végrehajtási rendszerek eltérőek. Néhány végrehajtási rendszer teljesen automatizált: a rendszer kereskedéseket végez kézi beavatkozás nélkül. Egyéb végrehajtási rendszerek manuálisak, az egyes kereskedéseket az operátorok hajtják végre.

Általában a HFT és (különösen) az UHFT kereskedési stratégiák teljesen automatizáltak, míg az LFT stratégiák manuálisak vagy félig manuálisak.

Néhány fontos dolog, amelyet figyelembe kell venni a végrehajtási rendszer létrehozásakor:

Interfész a közvetítővel: Vannak, akik telefonon hívják fel alkuszukat, hogy kereskedést hajtsanak végre. Mások egy teljesen automatizált, nagy teljesítményű alkalmazásprogramozási felületet (API) hoznak létre. Általában azt szeretné, ha az ügynöki kapcsolatok automatizálódnának, hogy a kereskedési stratégia optimalizálására koncentrálhasson.

Tranzakciós költségek minimalizálása: Több száz ügylet végrehajtása rövid időn belül a tranzakciós költségek minimalizálása kulcsfontosságú. Milyen díjakat számít fel a bróker? Átalánydíjat fizet kereskedésenként vagy százalékos díjat? A tőzsde külön díjat számít fel a brókertől? Mi van a csúszással? Mi a különbség a megrendelés kitöltésének szándéka és a valójában kitöltése között? Mi a helyzet a terjedéssel? Mi a különbség a forgalmazott értékpapír vételi és eladási ára között? Egy átlagos otthoni befektető számára, aki havonta néhány ügyletet folytat, ezek a dolgok nem igazán számítanak. A kvantumkereskedők – különösen a HFT-kereskedések – számára még a kis díjak is gyorsan összeadódhatnak.

A stratégia teljesítményének eltérése az utólag tesztelt teljesítménytől: Néhány kvantum kereskedési stratégia tökéletesen működik valós piaci körülmények között. Megismétlik a tesztelt sikereiket, és nagyszerű eredményeket érnek el. Számos kereskedési rendszer azonban gyorsan eltérhet egymástól, az utólag tesztelt teljesítmény gyorsan elválasztja magát a valós teljesítménytől. A hibák megjelenhetnek. A piaci viszonyok változhatnak. Ugyanazok a bemenetek, amelyek a múltban bizonyos kimenetekhez vezettek, már nem vezethetnek ezekhez a kimenetekhez.

Késleltetés: A késleltetés az az időtartam, amelyet elveszít egy megrendelés elküldése során. Mennyi ideig tart, amíg megrendelése eléri a tőzsdét vagy a brókert? A késleltetés jelentősen befolyásolhatja a jövedelmezőséget – különösen a HFT vagy UHFT stratégiák esetében.

GYIK a kvantitatív kereskedelemről

K: Ne minden kereskedési stratégia tartalmazjon valamilyen mennyiségi elemzést?

V: A kvantitatív elemzés definíció szerint magában foglalja az inputok – például az ár és a kereskedési volumen – felhasználását az előrejelzésekhez. Sok kereskedési stratégia – még a legalapvetőbb stratégiák is – magában foglalja a számok vizsgálatát, hogy jóslatot tegyen a jövőről. Ebben az értelemben sok kereskedési stratégia bizonyos értelemben kvantitatív kereskedési stratégiának tekinthető.

K: Mi a különbség a kvantitatív kereskedés és az algoritmikus kereskedés között?

V: Az algoritmikus kereskedelem és a kvantumkereskedelem ugyanannak a két névnek tűnhet. Szorosan összefonódnak, de kissé eltérnek egymástól. Az algoritmikus kereskedelem a kvantumkereskedelem egyik sajátos része. Egy algoritmus-fejlesztő létrehoz egy algoritmust, amelyet a kvant kereskedő használhat nyereség előállításához. Algoritmus nélkül a kvant kereskedési fejlesztő létrehozhat egy kvant kereskedési rendszert, de senkivel nem fog programozni. Ennek ellenére néhány ember (beleértve a Wikipédiát is) használja a kvantitatív kereskedés és az algoritmus-kereskedelem kifejezéseket felcserélhető módon.

K: Melyik diplomát szerezzem, ha kvant kereskedővé vagy kvantumfejlesztővé akarok válni?

V: A mennyiségi kereskedők különböző háttérrel rendelkeznek. A kvantitatív kereskedők többsége nem használ konkrét fokozatot. Egyes fokozatok azonban népszerűbbek, mint mások. Különösen népszerűek például a számítástechnika és a matematika fokozatok. Sok szoftverfejlesztési háttérrel rendelkező ember igyekszik belépni a kvantitatív kereskedési térbe.

K: Hogyan lehetnek a történelmi kereskedési adatok „jó” vagy „rosszak”. Nem minden kereskedési adat egyforma?

V: Bizonyos történelmi piaci adatok lehetnek jóak vagy rosszak. Egyes adatok pontatlanok. Néhány adat túlélési torzítással rendelkezik (csak azokat a vállalatokat tartalmazza, amelyek a jelenlegi adatokig fennmaradtak). Az ingyenes adatforrások jóak lehetnek a kezdő kvantitatív kereskedési fejlesztők számára, de a komolyabb fejlesztők fizetni akarnak az adatokért.

K: Melyik programozási nyelvet használják a kvantitatív kereskedéshez?

V: Az algoritmikus kereskedési rendszerek felállításához erős programozási ismeretekre van szükség. Általában a C ++ az előnyben részesített nyelv, mert ez a leggyorsabb, ami akkor fontos, amikor minden mikroszekundum számít. Néhány fejlesztő az R és a Python segítségével teszteli és értékeli a kereskedési stratégiákat, bár a gyors végrehajtás és a magas frekvenciájú kereskedelem érdekében C ++ nyelven kódolnak. Közepes és alacsony frekvenciájú kereskedelem esetén bármelyik nyelvnek megfelelőnek kell lennie.

K: Hol találok olyan kereskedési algoritmust, amely magas, kockázatmentes hozamot ad nekem?

V: A mennyiségi kereskedés előrehaladott, de a garanciákra nincs garancia. Ha valaki magas, kockázatmentes hozammal próbál kereskedési algoritmust eladni neked, akkor valószínűleg átverik.

Palm Beach Quant + kvantitatív kereskedési végszó

A kvantitatív kereskedés a statisztikák és a matematika felhasználásának folyamata annak megjóslására, hogy mi fog történni a múltban történtek alapján.

Ma már mindenki a kriptovaluta kereskedőktől a fedezeti alapkezelőkig kvantitatív elemzéssel használja megalapozott döntéseit. Vannak, akik kizárólag kvantumanalízist alkalmaznak a következő lépéseik előrejelzésére, míg mások a kvantitatív elemzést egy szélesebb eszköztár részeként.

Ha jól elemzi az adatokat, akkor érdemes kvantitatív kereskedésbe kezdeni. Ha nem értesz az adatok elemzéséhez, akkor rengeteg online elérhető kvantitatív kereskedési erőforrást találhat, ahol kvantitatív elemzési jelentéseket olvashat minden típusú piacról.

Mint mindig, boldog kereskedés!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner