Befektetés a Bitcoin Cash-be (BCH)

Mi a Bitcoin Cash (BCH)?

A Bitcoin Cash (BCH) egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer, amely a Bitcoin blokkláncának kemény villájának eredménye. Nevezetesen, Bitcoin Cash a Bitcoin eddigi legsikeresebb kemény villája. Ez a projekt vitafelhő alatt lépett be a piacra. A füst megszűnése után azonban a Bitcoin Cash a világ tíz legnagyobb kriptovaluta közé került a piaci sapkát tekintve.

A Bitcoin Cash a méretezhetőség a Bitcoin blokkláncán tapasztalt problémák. A 2017-es rejtjelezési őrület során ezek a kérdések kerültek középpontba, amikor a Bitcoin tranzakciós ideje és díjai új magasságokba kerültek. A díjak és a késedelmek emelése a nagyobb tranzakciós méretekből adódó túl sok hálózati torlódásnak volt köszönhető.

Abban az évben a Bitcoin használata és értéke az egekbe szöktek, amikor több befektető megismerte ezt a digitális eszközt. Ezenkívül új befektetők áradata lépett be a piacra, akik alig várták, hogy bekapcsolódjanak a digitális „aranylázba”. Ezek a tényezők a Bitcoin hálózatát maximális képességeihez szorították.

Leegyszerűsítve: a Bitcoin nem tudta kezelni a használat növekedését. Egy dolog a programozó és a darknet közösségeket kiszolgálni, de egészen más történet, hogy megfeleljen a nagyközönség igényeinek. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez a Bitcoin-nak jelentősen bővítenie kell.

Bitcoin torlódás a WooBullon keresztül

Bitcoin torlódás a WooBullon keresztül

Több adat = több tranzakció

A Bitcoin Cash megnöveli ezeket az aggályokat a megnövelt blokkméret révén. Ezek a nagyobb blokkok blokkonként több tranzakciót képesek elhelyezni. Ez a stratégia növeli a hálózat tranzakcióinak másodpercenkénti (tps) sebességét. A cél az volt, hogy a Bitcoin Cash médiumként működjön a napi tranzakciókhoz, ahogyan a Bitcoin eredeti szándéka volt Satoshi Nakamoto Whitepaper.

Nagyobb blokkok

Noha a blokklánc méretének növelése a legtöbb blokkláncban nem jelentene fő problémát, a Bitcoinisták számára az érmék alap protokolljának megváltoztatása nem-nem. Ezeknek a Bitcoin Core néven ismert személyeknek az 1 MB méretű blokk létfontosságú funkciót tölt be az általuk érvelt hálózatban.

Elsősorban lehetővé teszi, hogy bárki részt vegyen a hálózatban, számítógépétől függetlenül. Az ASIC bányászati ​​berendezések megjelenésével azonban ez az érv helytálló vita még ma is. Ezenkívül megakadályozza a hálózat elakadását a spam adatokban.

A nagyobb jobb

A Bitcoin Cash hívei úgy vélték, hogy a blokkok méretének 8 és 32 MB közötti növelése a legjobb módja annak, hogy a napi Bitcoin felhasználók számára biztosítsák az igényelt szolgáltatásokat. Ezek a nagyobb blokkok több tranzakció feldolgozását teszik lehetővé blokkonként. Viszont a Bitcoin felhasználói elkerülhetnék a díjakat és a késéseket.


A tranzakciós teljesítmény növekedése lehetővé tette a Bitcoin Cash számára, hogy tagadja a Szegregált tanú (SegWit) protokoll. A SegWit csökkenti az egyes tranzakciókra küldött adatok mennyiségét. Ez a Bitcoin mai kódolásának része.

A Bitcoin Cash (BCH) jellemzői

A Bitcoin Cash nagyobb blokkmérete teljesítette a feladatát. A Bitcoin Cash élénkebben sokkal gyorsabb, mint a hagyományos Bitcoin. Érdekes, hogy a 2013 – ban végzett stresszteszt során 2018. szept a platform blokkonként 25 000 tranzakciót regisztrált. Ehhez képest blokkonként a tranzakciók átlagos száma a Bitcoin esetében 1000 és 1500 között van.

Emellett sokkal olcsóbb a Bitcoin Cash használata. A BCH felhasználók csak 0,20 dollárt fizetnek tranzakciónként a hálózat használatával. Ezek a díjak sokkal magasabbak a Bitcoin blokkláncának használatával. Ezenkívül a Bitcoin Cash-et könnyebb bányászni, mint elődjét, néhány új protokoll integrációjának köszönhetően.

A Bitcoin Cash egészséges közösséggel rendelkezik, amely a piac leghangosabbjai közé tartozik. Habár a közelmúltban az érmének volt némi megosztottsága a frissítésekkel kapcsolatban.

A Bitcoin Cash (BCH) története

A Bitcoin Cash története filozófiai vitával kezdődik arról, hogyan lehet kezelni a Bitcoin méretezhetőségi aggályait. Ezek a kérdések mindig is problémát jelentettek a Bitcoin fejlesztői számára. 2017-re az aggodalmak azon a ponton voltak, amikor valamit tenni kellett. A Bitcoin hálózata kinőtte technikai képességeit.

Bitcoin Cash vs Bitcoin közepesen

Bitcoin Cash vs Bitcoin közepesen

Például 2010-ben egy blokk átlagos mérete a Bitcoin blokkláncánál kevesebb volt, mint 100 KB. 2015 januárjára az átlagos blokkméret 600 ezer körül lett. A meg nem erősített tranzakciók felgyülemlése pusztítást végzett a hálózaton. Pontosabban, mind a piaci tranzakciók ideje, mind a díjak az ég felé fordultak.

2017-re több olyan eset is felmerült, amikor a díjak magasabbak voltak, mint a tényleges elküldött Bitcoin. A tranzakciós idők napokba telhetnek a torlódások során. A Bitcoin gyakorlatilag nem tudott úgy bővülni, hogy működjön, ahogyan az Satoshi elektronikus készpénzrendszer ebben az állapotban elképzelte.

Vita opciók

A Bitcoin közösség volt hasított hogy hogyan kell kezelni ezt a problémát. Néhányan azt javasolták, hogy növeljék az átlagos blokkméretet több tranzakció befogadása érdekében. Míg mások azt javasolták, hogy a protokoll kizárja a tranzakció bizonyos részeit, hogy több adat illeszkedjen a blokkláncba (BIP 91). Kritikusan mindkét lehetőségnek megvannak a hívei és ellenzői.

A megnövekedett blokkméret hívei, mint pl Roger Ver,  azzal érvelt, hogy jelenlegi állapotában a Bitcoin soha nem működhet közegként a napi tranzakcióknál. Ez a tábor kijelentette, hogy hacsak a Bitcoin nem képes a multinacionális hitelkártya-feldolgozó szervezetekkel, például a Visa-val egyenértékű tranzakciókat feldolgozni, soha nem teljesítené eredeti célját peer-to-peer elektronikus készpénzrendszerként.

A Bitmain mérlegel

A Bitcoin Cash létrehozása szinte elkerülhetetlen volt, miután a világ legnagyobb bányászati ​​medencéje és hardvergyártója belevágott. A Bitmain eleinte ellenezte a SegWit-et, mert az semmissé tette zászlóshajó bányászai, az AsicBoost bányász néhány előnyét. A Bitmain a világ legnagyobb bányászati ​​medencéjeként hihetetlenül befolyásolja a Bitcoin közösségét.

A Bitcoin Cash (BCH) megszületett

Végül nem sikerült konszenzust elérni, és a közösség szétvált. Következésképpen a Bitcoin Cash indult Az új érme az eredeti kriptovaluta blokkláncának kemény villájának eredménye. Ez a kemény villa hivatalosan egy hónap múlva, 2017 augusztusában következett be.

Mi a kemény villa?

Kétféle blokklánc-frissítés létezik: kemény és puha villák. A különbség a kettő között az, hogy a kemény villák megkövetelik, hogy a bányászok frissítsék csomópontjaikat, hogy kommunikáljanak a hálózattal. Előfordul, hogy nem minden bányász akar áttérni az új érme protokolljára. Amikor ez a helyzet kialakul, kemény villa következik be, és új érme születik.

Érme terjesztése

A Bitcoin tulajdonosai az indítás során ekvivalens mennyiségű Bitcoin Cash-t kaptak. A felhasználók a résztvevő cserékben igényelhették BCH-jukat. Bölcsen, a Bitcoin Cash teljes összege 21 millió érmével tükrözi a Bitcoin összegét.

Vegyes érzelmek

A Bitcoin Cash vegyes érzelmekkel találkozott a piacon. Az érme tekintélyes, 900 dolláros áron került be. A bányász közösség és a Bitmain támogatásának köszönhetően az érme jelentős tapadást tudott elérni az ágazaton belül. 2017 decemberében a Bitcoin Cash mindenkori csúcsot, 4091 dollárt ért el.

Kemény villa kezdete

2018 novemberében a Bitcoin Cash kemény villát tapasztalt egy kemény villában. A közösség felosztások az intelligens szerződések blokkláncba történő integrálásának tervéből fakadt, és ismét növelte az átlagos blokkméretet. A kapott kemény villa létrehozta a Bitcoin Cash ABC-t (BCH) és a Bitcoin Cash SV-t (Satoshi Vision). A kettő közül a későbbit, a Bitcoin Cash SV-t a régóta használt kriptovaluta programozó vezeti és állította Satoshi Nakamoto, Craig Wright.

Konszenzus

A Bitcoin Cash az új érmék bányászatához a Bitcoinnak hasonló Proof of Work (PoW) konszenzusos mechanizmust alkalmaz. Mind a Bitcoin, mind a Bitcoin Cash integrál egy nehézségi beállítási algoritmust (DAA), hogy a blokkidők következetesek maradjanak. Eredetileg mind a Bitcoin, mind a Bitcoin Cash ugyanazt a DAA-t használta. Azonban 2017 augusztusában a Bitcoin Cash bevezetett egy kiegészítést a DAA-ba, az úgynevezett Emergency Difficulty Adjustment (EDA) algoritmust. Ez lehetővé teszi a hálózat gyorsabb reagálását.

Bányászat Bitcoin Cash (BCH)

A Bitcoin Cash bányászata ugyanolyan egyszerű, mint a Bitcoin bányászata. Szerencsére az érme megosztja a Bitmain, a világ legnagyobb kriptovaluta-bányász szolgáltatásait. Ezenkívül az érme nemrégiben felülvizsgálta EDA algoritmusát. Ez a manőver megkönnyítette a bányászok számára a BCH előállítását. A BCH-t is olcsóbb bányászni.

Bitcoin készpénzbányászat

Bitcoin készpénzbányászat

Hogyan vásárolhat Bitcoin Cash-t (BCH)

Eleinte olyan nagy tőzsdék, mint a Coinbase, megtagadták a Bitcoin Cash belépését a platformjaikon. A támogatók felháborodása volt, hogy ezt az érmét világszerte szinte minden nagyobb tőzsdén megszerezték. Ma a Bitcoin Cash továbbra is a világ tíz legnagyobb kriptovaluta közé tartozik. Ma azonnal megvásárolhatja a Bitcoin Cash-t Paybis.

Befektetés a Bitcoin Cash-be (BCH) Befektetés a Bitcoin Cash-be (BCH) Befektetés a Bitcoin Cash-be (BCH)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó felhasználók

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Európai kereskedők

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

1,00 USD

Számla minimum

35 €

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

A Bitcoin Cash (BCH) tárolási helye

Rengeteg mód van a BCH biztonságos tárolására. A legegyszerűbb és legkényelmesebb módszer a mobil pénztárca használata. A mobiltárcák ingyenesek, és lehetővé teszik, hogy bármikor hozzáférhessen BCH-jához. Könnyen használhatók, és lehetővé teszik a BCH másodpercek alatt történő küldését és fogadását.

A komoly befektetők örömmel értesülnek arról, hogy vannak hardveres pénztárca-opciók is. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkettő támogatja a Bitcoin Cash-t (BCH).

Bitcoin Cash – A kitartás története

A piacon tevékenykedő Bitcoinist számára könnyű elvetni a Bitcoin Cash-t, mint csupán a Bitcoin elszakadását. Ez az érv azonban szétesik, amikor elkezdi értékelni az érme létrehozása óta bekövetkezett változásokat, frissítéseket és a közösség növekedését. Ma a Bitcoin Cash önmagában a kriptográfiai közösség alapeleme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map