Befektetés a Polkadotba (DOT) – Minden, amit tudnia kell

A rögös kezdet után, amely magában foglalta a cég ICO-finanszírozásának 60% -ának feltörését, a Polkadot végre készen áll a nyilvános használatra. Ez a következő generációs blokklánc számos új funkcionalitást és interoperabilitást hoz a piacra. Következésképpen a Polkadot jelenleg az egyik legjobban várt projekt az ágazatban. Íme néhány oka annak, hogy ez a platform továbbra is új támogatást nyer.

Mi az a Polkadot (DOT)?

A Polkadot egy többláncú alkalmazás környezet amely lehetővé teszi a láncok közötti átjárhatóságot korábban elképzelhetetlen szinten. Pontosabban, a Polkadot lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne csak tokeneket küldjenek a blokkláncok között. A Polkadot lehetővé teszi ezeknek a hálózatoknak a tényleges adatok közlését.

Milyen problémákat old meg a Polkadot (DOT)?

A Polkadot megkísérli megoldani a blokklánc-szektor egyik legsürgetőbb problémáját, az interoperabilitást. Jelenleg a piac rendkívül szétválasztott állapotban van. A blokkláncok különálló adatszigetekként működnek, és nem tudják kiaknázni a többi hálózat birtokában lévő információt. A Polkadot különféle szabadalmaztatott technológiák integrálásával kiküszöböli ezeket az aggályokat. Különösen a Polkadot képes kommunikálni a magánblokkoktól a nyilvános hálózatokba és fordítva is.

A Polkadot (DOT) előnyei

Végtelen oka van annak, hogy egyes blokkláncokat szeretne összekapcsolni. Először is, az a képesség, hogy bármilyen típusú adatot bármilyen típusú blokkláncon keresztül elküldhetünk, forradalmasítja az ágazatot. Átviheti ezeket az adatokat nyilvános, nyílt, engedély nélküli blokkláncok között, és kihasználhatja az egyes hálózatok legjobb jellemzőit.

Ily módon a Polkadot új korszakot vezet be a méretezhetőség, az interoperabilitás és a biztonság területén. A cég rugalmas és adaptív architektúrája megkönnyíti az építéstechnikát, beleértve az intelligens szerződéses platformokat is. Ily módon a fejlesztők megkezdhetik a következő generációs alkalmazások felépítését, amelyek engedélyezett adatokat kapnak egy privát blokkláncból, és felhasználhatják azokat egy nyilvános blokkláncon. Ezeknek a képességeknek néhány elemzője azt sugallja, hogy a Polkadot hiteles fenyegetést jelent az Ethereum dominanciájára.

Hogyan működik a Polkadot (DOT)

A Polkadot rendszer egyedülálló módon működik, amely egyesíti a heterogén blokkláncok hálózatát, az úgynevezett ejtőernyőket és az oldalsó szálakat. Ezek a láncok csatlakoznak a Polkadot relé lánchoz, és azokat rögzítik. Vannak olyan esetek is, amikor ezek a láncok hidakon keresztül csatlakoznak a külső hálózatokhoz is. Ez a kialakítás fokozott rugalmasságot biztosít a Polkadot számára. Itt vannak a hálózat fő összetevői.

Váltólánc

A Polkadot funkcionalitásának középpontjában a relé lánc áll. Ez a protokoll felelős a hálózat megosztott biztonságáért, konszenzusáért és a láncok közötti átjárhatóságért. Nevezetesen, a közvetítői lánccal kapcsolatos konszenzust két, egyfelelősségű konszenzusos mechanizmus révén érik el. Az első blokkgyártásra, a második pedig a véglegesség elérésére szolgál.

Ejtőernyősök

Az ejtőernyők szuverén blokkláncok. Ezek olyan hálózatok, amelyek saját tokenekkel rendelkeznek. A legtöbb esetben ezeket a hálózatokat speciális felhasználási esetekre optimalizálják. Élénken az ejtőernyősök szabadon megtervezhetik saját irányítási mechanizmusaikat, lehetővé téve a maximális szabadságot anélkül, hogy más ejtőernyőket érintenének.


Parathreads

Az ejtőernyők hasonlóan működnek, mint az ejtőernyők, de néhány apróbb változtatással. Ezek a hálózatok felosztó-kirovó modellen futnak. Ez a modell költséghatékonyabb azoknak a blokkláncoknak, amelyeknek a működéséhez nincs szükség folyamatos hálózati kapcsolatra.

Hidak

Egy másik fontos jellemző a hidak. Ez a protokoll lehetővé teszi, hogy az ejtőernyők és az oldalsó szálak csatlakozzanak és kommunikáljanak olyan külső hálózatokkal, mint a Bitcoin. A hidak bővítik a hálózat átjárhatóságát.

DOT Token

A DOT token a Polkadot hálózat natív tokenje. Mint ilyen, pár létfontosságú szerepet tölt be a rendszerben. A kormányzási döntésekben való részvételre használják, ideértve a javaslatok benyújtását, a szavazást és a kötvényalkotást. Elektronikus fizetési rendszerként is szolgálhat.

Kormányzás

A Polkadot többrétegű kormányzási modellt tartalmaz. Ez a modell lehetővé teszi a protokoll frissítéseinek megtörténését anélkül, hogy kemény villákat kellene vezetni. A rendszer integrálja az átlátható on-chain szavazást a közösség összetartásának fenntartása érdekében. A Polkadot közösség két csoportból áll:

A Tanács tagjai

A tanács tagjait megválasztják a passzív érdekeltek képviseletében. Ezek a csomópontok két elsődleges szerepet töltenek be. Javasolhatnak új népszavazásokat a hálózatban, és leszavazhatják azokat a javaslatokat, amelyeket veszélyesnek vagy költségmegtakarítónak tartanak.

Műszaki Bizottság

A hálózat a technikai bizottságból is áll. Ez a csoport a Polkadot aktívan építõ csapataiból áll. Feladataik között szerepel a rendkívüli népszavazások javaslata. Ez a rendszer elősegíti a szavazás és a hálózat legfontosabb frissítéseinek gyors végrehajtását.

GRANDPA konszenzus

Polkadot más megközelítést alkalmaz a konszenzus mechanizmusaihoz. A platform egy új konszenzusos mechanizmust vezet be a piacra, amelyet GRANDPA néven ismerünk (GHOST-alapú rekurzív ős származékos előtag-megállapodás). Ez a mechanizmus biztonságosabb és ellenállóbb hálózatot biztosít a Polkadot számára. Pontosabban lehetővé teszi a hálózatok számára a biztonság egyesítését. A hozzáadott védelemeket ezután összesítik és alkalmazzák az összesre.

NAGYPAPA

A GRANDPA hihetetlenül méretezhető, összehasonlítva a korábbi generációs kriptovalutákkal, mint például az Ethereum. Például az Ethereum körülbelül 12 tps-t képes kezelni. A GRANDPA jelentős frissítést kínál. A rendszer szinte azonnali visszaigazolási időt biztosít. Átlagosan, normál hálózati körülmények között a tranzakciók befejezése egy másodperc alatt tart. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez a GRANDPA bevezet néhány új szerepet a konszenzus rendszerbe.

Jelölők

A jelölők feladata a váltólánc rögzítése. Ehhez a feladathoz a jelölőknek megbízható validátorokat és pontokat kell kiválasztaniuk az ökoszisztémában.

Validátorok

A hitelesítők feladata a továbbító lánc rögzítése. A validátorok ezt a feladatot úgy hajtják végre, hogy pontokat helyeznek el, igazolják a gyűjtők igazolását, és konszenzusban vesznek részt a hálózat többi validátorával..

Gyűjtők

A Collators célja a szilánkok fenntartása azáltal, hogy szilánk tranzakciókat gyűjt a felhasználóktól. Miután ezeket az információkat összegyűjtötték, a Gyűjtők igazolást készítenek az érvényesítők számára.

Halászok

A hálózat a Halászok néven ismert egyedi megfigyelési protokollokat is felhasznál. Ezek a csomópontok figyelik a hálózatot, és jelentik a rossz viselkedést az ellenőröknek. Különösen a gyűjtők és bármely ejtőernyős teljes csomópont képes ellátni a halász szerepet a Polkadot ökoszisztémában.

Műszaki adatok

A Polkadot az alapoktól fogva épült, hogy leegyszerűsítse a Dapp fejlesztésével kapcsolatos leggyakoribb programozási feladatokat. A peron épült Szubsztrát. Az aljzat nagyon népszerű a piacon, mert leegyszerűsíti a különböző alkalmazás-specifikus blokkláncok létrehozásának, telepítésének, frissítésének és kísérletezésének folyamatát. Ez az integráció lehetővé teszi a DApp építők számára, hogy a blokklánc építésének és működtetésének mechanikája helyett nagyobb figyelmet fordítsanak az innovációkra.

Polkadot Technical a honlapon keresztül

Polkadot Technical a honlapon keresztül

A Polkadot integrál egy rugalmas, cross-platform hálózati keretrendszert a libp2p néven ismert peer-to-peer alkalmazásokhoz is. Ha ezt összekapcsolja egy olyan futási környezettel, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy különféle nyelveken kódolják, beleértve a Rust, a C ++ és a Golang nyelveket, könnyen belátható, hogyan javítja a Polkadot az Ethereum eredeti tervét.

A Polkadot története (DOT)

A Polkadot története valójában az Ethereum történetével kezdődik. A Polkadot-t az Ethereum társfejlesztő alapította, Gavin Wood. Wood az Ethereum társalapítója, kezdeti CTO-ja és fejlesztője volt. Ő is jól ismert egyén, aki feltalálta a Szilárdság intelligens szerződéses programozási nyelv, amely az Ethereum funkcióinak középpontjában áll.

Wood úgy döntött, hogy 2016 elején elhagyja az Ethereumot, hogy egy robusztusabb programozható blokkláncot építsen. Konkrétan azon gondolkodott, hogyan lehetne kidolgozni az Ethereum darabolt változatát. 2016 októberéig kidolgozták a technikai szempontokat, és közzétette a blokklánc fehér könyvét.

ICO

Pontosan egy évvel később a Polkadot elindította az első érmékajánlatot. A 2017. október 15–27. Között megrendezett esemény az idő egyik legnagyobb ICO-ja volt. Pontosabban, a vállalat mintegy 145 millió dollárt biztosított. A rendezvény sikere azonban rövid életű volt.

Kevesebb, mint két hét múlva feltörték a Parity Technologies-t, eredetileg az EthCore-t, a Polkadot mögött álló egyik fő fejlesztőcsapatot. Ez a feltörés 150 millió USD együttes veszteséget eredményezett. Sajnos a Polkadot ICO-finanszírozása kb 60% a feltörés során befagyasztott pénzeszközökből. Ez a finanszírozás elvesztése lelassította a fejlesztést a projekt kezdeteiben.

2018

2018-ban a Polkadot erősen visszatért a BBQ Birch tesztnet. Fontos, hogy ez a bevezetés bebizonyította, hogy képes felépíteni és telepíteni a Web Assembly intelligens szerződési láncát az Substrate-tel. Ugyanezen év decemberében a Web3 Alapítvány bejelentette, hogy elindítja támogatási programját a Web3 ökoszisztéma fejlesztése érdekében. Nevezetesen mindkettő ChainSafe és Soramitsu támogatást kapott a Polkadot futásidejű környezet megvalósításához a Go és C rendszerekben++.

2019

Tavaly a Polkadot folytatta útját. A cég jelentős mérföldkövet tett a PoC-3 befejezése és az Alexander teszthálózat elindítása után. Az új fejlesztések továbbfejlesztett irányítási mechanizmust és számos egyéb újdonságot hoztak magukkal. 2020-ban a Polkadot még tovább lendítette fejlődését. A platform nemrégiben engedélyezte az egyenlegátadásokat.

Hogyan vásárolhat Polkadot (DOT)

A DOT-t számos kiváló, jó hírű tőzsdén találja meg a piacon. A legtöbb tőzsde nem kínál közvetlen fiatot a DOT kereskedési párok számára. Először be kell töltenie a fiat pénznemet, majd át kell utalnia az ETH-ra vagy a BTC-re. Miután megvan a BTC vagy az ETH, ezeket a kriptovalutákat közvetlenül a DOT-ra cserélheti.

A Poladot (DOT) elérhető Binance.

Befektetés a Polkadotba (DOT) - Minden, amit tudnia kell Befektetés a Polkadotba (DOT) - Minden, amit tudnia kell Befektetés a Polkadotba (DOT) - Minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó kereskedők

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Egyszerű használat

Kereskedési díjak

0,10%

Kereskedési díjak

0,16%

Kereskedési díjak

0,125%

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Hogyan kell tárolni a Polkadot (DOT)

A Polkadot (DOT) biztonságos tárolásának néhány módja van. A platform hivatalos személyt kínál Polkadot JS pénztárca a felhasználók számára ingyen. A pénztárca két részre oszlik. A Vezérlő szakasz megrendeléseket adhat ki a hálózaton, míg a Stash szolgáltatást nagy mennyiségű DOT tárolásakor használják.

Van néhány nagyon jó mobil pénztárca is ehhez a kriptopénzhez. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a Polkawallet kb. Ez az Android Dapp lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen és gyorsan tárolják a DOT-ot. A mobilalkalmazások sokkal kényelmesebbek, de hajlamosabbak a feltörésekre, mert továbbra is online maradnak.

Ha jelentős befektetésre törekszik a DOT-ban, vagy ha hosszú ideig tervezi a kriptográfia HODLingjét, akkor a hardveres pénztárca a legjobb megoldás. A hardvertárcák offline állapotban tárolják a titkosítást a „hűtőtárolóban”. Ez a stratégia lehetetlenné teszi az online fenyegetések hozzáférését az Ön gazdaságához. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkettő támogatja a Polkadot-ot (DOT).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map