Befektetés a Tezosba (XTZ) – Minden, amit tudnia kell

Mi az a Tezos (XTZ)?

A Tezos (XTZ) egy negyedik generációs blokklánc hálózat, amely fejlett protokollokat tartalmaz számos funkció lehetővé tételéhez. Elsősorban a felület támogatja a decentralizált alkalmazások (DApps) fejlesztését és az intelligens szerződések kódolását.

A Tezos egy nyílt forráskódú decentralizált hálózat az eszközök és alkalmazások számára. Ma a Tezos közösség kutatókból, fejlesztőkből, validátorokból és különböző támogató csoportokból áll. Mindezen pártok közös célja a Tezos ökoszisztéma bővítése.

Tezos története (XTZ)

A Tezos története 2014-ben kezdődik, amikor társalapítók, Arthur Breitman és Kathleen Breitman megkezdte a fejlesztést a következő generációs blokkláncukon. A Breitman konkrétan a Dapp fejlesztésének egyszerűsítésére és egy egyedi decentralizált ökoszisztéma létrehozására törekedett, amely megfelel a digitális gazdaság igényeinek.

A Tezos hivatalosan Svájcban, 2018 szeptemberében indult. Pontosabban, a Tezos alapító vállalata a Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Arthur Breitman és Kathleen Breitman

Arthur Breitman és Kathleen Breitman

Ezenkívül a csoport egy alapítványt is felhasznál adománygyűjtési céljaira. Ez a nonprofit szervezet a Tezos Alapítvány néven ismert. Fontos, hogy a Tezos Alapítvány az a társaság, amely az összes működési alapot birtokolja, beleértve az ICO során összegyűjtött forrásokat is.

A Tezos futásnak eredt. A cég 2018-ban rekordszámú, korlátlan ICO-t rendezett. Az esemény nagy sikert aratott. Biztosította 232 millió dollár bitcoinban és éterben alig két hét alatt. A rendezvény sikere nemzetközi hírekbe került. Ez segített a Tezos további reflektorfénybe juttatásában is.

A befektetők XTZ-t kaptak a Bitcoin és az Ethereumért. Az XTZ, más néven tez vagy tezzie, a Tezos ökoszisztéma segédprogram-jele. A felhasználók fizethetnek a szolgáltatásokért és intelligens szerződéseket hajthatnak végre az XTZ használatával. Jelenleg 741 546 948 XTZ van forgalomban.

A Tezos soha nem jelentette be az XTZ teljes mennyiségét, amelyet a platform kiadni tervez. A fejlesztők ezt nyitva hagyták annak biztosítására, hogy platformjuk soha ne érje el kapacitását a piacon. Az űrben néhányan azonban azt állítják, hogy ez a hiány hiány fáj az érme összértéke.

Menedzsment kérdések

A Tezos ICO sikere rövid életű volt. Heteken belül a Tezos Alapítvány elnöke, Johann Gevers, és a breitmanok nyilvános viszályba keveredtek az összegyűjtött forrásokkal kapcsolatban. Pontosabban, Gevers nem volt hajlandó folyósítani a forrásokat a Breitmanéknak.

A kérdés óriási volt bukás ami miatt a befektetők elveszítették a projektbe vetett hitüket. Ez oda vezetett, hogy az XTZ értéke átmenetileg leesett. Végül Gevers bal a projekt, és az alapok eljutottak a rendeltetési helyükre. Gevers azonban gondoskodott arról, hogy 400 000 dolláros végkielégítési csomagot biztosítson gondjai miatt.

Hogyan működik a Tezos (XTZ)

A Tezos különféle okok miatt egyedülálló a piacon. Egyrészt a Liquid tétbiztosítás konszenzusos mechanizmusát használja. Ezenkívül a platform egy agonista natív köztes szoftvert is bemutat, amelyet Network Shell néven ismernek. Ez a stratégia lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy modulokat hasznosítsanak az alkalmazások építése során.

Többnyelvű megközelítés

A tezos kétnyelvű, vagyis mind az imperatív, mind a funkcionális nyelvet használja. Az olyan imperatív nyelvek, mint a Solidity, ideálisak az intelligens szerződés-programozáshoz a rugalmasság szempontjából.

A Tezos a kombinációt annak biztosítására használja, hogy intelligens szerződései megbízhatóak és biztonságosak legyenek. Különösen a Tezos ökoszisztéma támaszkodik Ocaml a blockchain programozáshoz és Michelson az intelligens szerződések kódolásához. Ez a stratégia emellett javítja a tranzakció sebességét az egész hálózaton.

Jelenleg az XTZ másodpercenként körülbelül 1000 tranzakcióra képes (tps). A limit a tranzakciónként megengedett maximálisan engedélyezett gázon alapul. Ez az arány a jövőben a protokollváltozások, például a láncolaton kívüli skálázási megoldások szavazásával is növekedhet.

Miért számít a Tezos (XTZ)

A Tezos olyan funkciókat kínál a felhasználóknak, amelyek nem állnak rendelkezésre a korábbi blokkláncok számára. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez a Tezos egyesíti tranzakciós és konszenzusos protokolljait. Ez a stratégia egyszerűsíti folyamatait. Fontos, hogy a kombináció elősegítse a hálózati protokoll és a blokklánc protokoll közötti kommunikációt.

Folyékony tétbiztosítás – Tezos (XTZ)

A Folyékony PoS konszenzus mechanizmus a Delegated Proof-of-Stake rendszerek frissítése, amelyek megtalálhatók a harmadik generációs blokkláncokban, mint az EOS és a NEO. A DPoS-ben a közösség szavaz arról, hogy ki fog delegált csomópontként működni.

Fontos, hogy a Delegált csomópontok jóváhagyják a blokkokat, és hozzáadják a tranzakciókat a blokklánchoz. Ezenkívül még néhány joguk és felelősségük van a hálózatban. A meghatalmazottak száma döntően a kötvény méretének minimális követelményétől függ. Jelenleg ez a korlát körülbelül 70 000 delegátort enged meg.

Az LPoS mechanizmus a Tezos számára jelenleg kizárólagos. A tezosi LPoS nagyon sikeresnek bizonyult. Jelenleg a hálózat részesedése körülbelül 80% -os, elosztva 450 validátoron és 13 000 delegátoron. Ezáltal a Tezos az egyik leginkább decentralizált blokklánc az ágazatban.

Több ellenőrzés

A Liquid PoS nagyobb kontrollt kínál a felhasználóknak a DPoS rendszerekhez képest. Az egyikért minden felhasználó szavazatot kap. Ez a stratégia segít az összetartóbb közösség biztosításában. A felhasználók élénken szavazhatnak közvetlenül, vagy átruházhatják szavazási felelősségüket egy másik félre.

Ezenkívül ezek a küldöttek ezután a transzitivitás néven ismert folyamaton keresztül átruházhatják szavazataikat más küldöttekre. Különösen a felhasználók dönthetnek úgy, hogy bármikor visszaszerzik szavazati jogukat. Akár a képviselőjük szavazatát is megváltoztathatják, amikor van olyan téma, amelyben nem értenek egyet a döntésükkel.

A Liquid PoS előnyei

A Liquid PoS konszenzusos mechanizmus kiegyensúlyozott és inkluzív megközelítést biztosít a decentralizált hálózati biztonsághoz. Minden embernek van egy szavazata, amely számít a hálózati változások végleges jóváhagyásában. A legjobb az egészben, hogy bárki ingyen lehet küldött. Csak el kell nyerni a közösség tiszteletét.

A folyamatban való részvételhez a felhasználónak egyszerűen be kell raknia XTZ-jét egy hálózati pénztárcába. A Tezos ökoszisztémában ezt a folyamatot „sütésnek” nevezik. Minél több XTZ-t süt, annál nagyobb az esélye, hogy hozzáadja a következő blokkot.

A blokk sikeres sütése után a hálózatnak 32 véletlenszerű pék megismétli a folyamatot. Miután ez a folyamat befejeződött, a pék jutalmat kap. A legjobb az egészben, hogy a pék lehetőséget kap arra, hogy tranzakciós díjat számítson fel a blokkon belüli összes tranzakcióról.

Önmódosító főkönyv a láncolat irányításával

A decentralizált szavazási mechanizmus révén a Tezos rendszer enyhíti a kemény villák esélyét. A fejlesztők különös gondot fordítottak arra, hogy a hálózat képes legyen passzív, decentralizált módon történő frissítésre saját módosításokkal. Ily módon a Tezos arra törekszik, hogy közösségét ugyanazokra a célokra összpontosítsa.

Tezos (XTZ) szavazási folyamat

A szavazási folyamat akkor kezdődik, amikor a fejlesztő benyújt egy frissítési javaslatot. A javaslatnak tartalmaznia kell a frissítés technikai szempontjait. Emellett tartalmaznia kell a fejlesztő által az erőfeszítésekért megkövetelt ellentételezést.

Tezos - CoinMarketCap

Tezos – CoinMarketCap

Innentől kezdve a protokoll a közösség elé kerül. A közösség teszteli a protokollt, és értékes visszajelzéseket ad annak érdemeiről. Nevezetesen, minden protokoll több tesztelési időszakon megy keresztül. Ily módon a Tezos biztosítja, hogy csak a legjobb minőségű kódolás kerüljön a blokkláncra.

A tesztidőszak befejezése után a Tezos tokenek birtokosai közvetlenül szavazhatnak a frissítésről. Jóváhagyás esetén a protokollfrissítés egy „hot swap” nevű protokollon keresztül integrálódik a hálózatba. Ezenkívül a fejlesztő a Tezos Alapítványtól kártérítést kap az erőfeszítéseiért.

Tezos (XTZ) számlatípusok

A Tezos ökoszisztéma lehetővé teszi számodra, hogy két különböző számlatípussal működj. Ezek a számlák a nevek szerint mennek Implicit számlák és keletkezett számlák. Kritikusan ezek a számlák különböző célokat szolgálnak a Tezos infrastruktúráján belül. A legtöbb esetben az implicit számla az alapvető funkciókhoz használható.

Implicit számlák

Az implicit fiókok a legtöbb felhasználó rendelkezésére álló számlák. Ezek a címek hasonlóan működnek, mint a hagyományosan titkosított fiókok. Minden implicit fiók tartalmaz nyilvános és privát kulcsokat is. A felhasználók ellenőrizhetik egyenlegüket és átutalhatnak pénzt erre a címre és onnan.

Létrehozott számlák

Az eredetileg létrehozott számlákat használják a fejlesztők az intelligens szerződésekhez. Pár kulcsban különböznek az implicit számláktól. Egyrészt ezek a számlák mindig egy KT1-gyel kezdődnek, szemben a tz1-vel. Az összes létrehozott fiók tartalmaz egy Kezelő, Összeg, Delegálható és Delegált mező opciókat.

Hol lehet megvásárolni Tezos (XTZ)

A Tezos ma elérhető a legtöbb nagy tőzsdén. Binance, a világ legnagyobb tőzsdéje több Tezos kereskedési párt kínál. A kezdéshez csak regisztrálnia kell egy fiókot. Miután a fiókellenőrzési időszaka lejárt, fiat pénznemben finanszírozhatja számláját.

Amint számláján vannak pénzeszközök, csak egy másodpercbe telik átutalni ezeket az összegeket a Bitcoin vagy az Ethereum részére. Innentől kezdve cserélni kívánja az XTZ-t. A teljes folyamat tíz percen belül elvégezhető, miután a fiók ellenőrzése befejeződött.

Befektetés a Tezosba (XTZ) - Minden, amit tudnia kell Befektetés a Tezosba (XTZ) - Minden, amit tudnia kell Befektetés a Tezosba (XTZ) - Minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó kereskedők

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Egyszerű használat

Kereskedési díjak

0,10%

Kereskedési díjak

0,16%

Kereskedési díjak

0,125%

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

A Tezos (XTZ) tárolása

A Tezos tárolása egyszerű. Ha még nem ismeri a helyet, másodpercek alatt letölthet egy megbízható mobil pénztárcát. Az érme legfelső mobil pénztárcája Kukai Tezos Wallet és TezBox Pénztárca. Mindkettő ingyenesen letölthető, és könnyen kezelhető felületet biztosít.

Ha jelentős befektetésre törekszik az XTZ-ben, vagy ha hosszú távra tervezi a kriptográfia HODLingjét, akkor a hardveres pénztárca a legjobb megoldás. A hardvertárcák offline állapotban tárolják a titkosítást a „hűtőtárolóban”. Ez a stratégia lehetetlenné teszi az online fenyegetések hozzáférését az Ön gazdaságához. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkét Tezos (XTZ).

Tezos – Ki a viharból

Most, hogy a Tezos legyőzte a vállalattal kapcsolatos belső problémáit, a cég készen áll arra, hogy a platformot a mainstream irányába vegye. Ma a Tezos rendelkezik az egyik legnagyobb követéssel a piacon. Következésképpen számíthat arra, hogy Tezos a következő húsz kriptovaluta között szerepel majd az elkövetkező években.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner