Befektetés az EOS-ba – minden, amit tudnia kell

Mi az EOS?

Az EOS egy új generációs blokklánc-ökoszisztéma, amely továbbra is erős médiavisszhangot kap rekorddús ICO-jának és egyedi jellemzőinek köszönhetően. Fontos, hogy az EOS.IO ökoszisztéma azzal a céllal lépett piacra, hogy egyszerűsítse az intelligens szerződések programozását és integrációját, valamint a decentralizált alkalmazások (Dapps) fejlesztését.

Az EOS.IO platform egyik legcsodálatosabb aspektusa, hogy egyedülálló strukturálásával gyakorlatilag kiküszöböli a tranzakciós díjakat. Ezenkívül a platform rendkívül skálázható. A jelentések megerősítik, hogy az EOS.IO a másodpercenkénti tranzakciók terén felülmúlhatja az olyan nagy hitelkártyákat, mint a Visa. Ily módon az EOS tökéletes alapot nyújt a Dapp fejlesztők számára.

A Dapps olyan protokollok, amelyek decentralizált hálózatokon, például toron vagy blokkláncokon keresztül működnek. Ezek az alkalmazások nagyban különböznek központosított őseiktől, mert működésükhöz nincs szükségük központi támogatásra. A Dapps egy sor szabványra támaszkodik az interoperabilitás biztosítására az ágazaton belül. Ily módon a Dapps a világot befogadóbb megközelítéssel látja el a piacon.

Az EOS jellemzői a Honlapon keresztül

Az EOS jellemzői a Honlapon keresztül

Az Ethereumhoz hasonlóan az EOS.IO egyfajta operációs rendszerként működik ezeknek a decentralizált alkalmazásoknak. A platform a legnépszerűbb szolgáltatások és funkciók készletét tartalmazza, amelyeket a Dapp fejlesztői ma megkövetelnek. Ez a stratégia jelentősen leegyszerűsíti a teljes Dapp programozási folyamatot.

Az EOS ötvözi a létező legnépszerűbb blokklánc egyik legcsodálatosabb tulajdonságát. A fejlesztők azt állítják, hogy a protokoll rendelkezik a Bitcoin biztonságával, kombinálva az Ethereumban található könnyű programozással. Mindezen lenyűgöző igények mellett a platform olyan skálázhatósággal rendelkezik, amely meghaladja a Ripple képességeit.

Mindezek a funkciók együttvé teszik az EOS-t az egyik legfelsõbb Dapp platform számára, amely ma elérhető. A forradalmi protokoll támogatói az EOS-t még „Ethereum-gyilkosnak” is nevezték. Míg az EOS frissítéseket kínál az Ethereum számos alapvető funkciójához, még hosszú út áll előttünk, amíg az EOS képes lesz az Ethereumot a helyről a legfelső Dapp platformként mozgatni.

Az EOS története

Az EOS története 2017-ben kezdődik a társaság folyóiratának kiadásával. A cikkben a fejlesztők kifejtik céljukat egy Dapp fejlesztői platform bevezetésére, amely másodpercenként több ezer tranzakció biztonságos feldolgozására képes. Fontos, hogy az EOS a decentralizált alkalmazások elsődleges operációs rendszerévé kíván válni. Következésképpen az EOS tartalmaz néhány értékes funkciót, például integrált felhasználói hitelesítést, felhőtárolást és szerver-tárhelyet.

Az EOS egy blockchain alapú nyílt forráskódú szoftver, amelyet 2018. június 1-én adtak ki. Az EOS egyedülálló módon másfajta piaci megközelítést választott a Rekord állítás ICO. Az egész éven át tartó ICO hivatalosan 2017. június 26-án indult. A dobást követő évben egymilliárd tokent osztott ki ERC-20 tokeneként a Block.one.

Ebben az időben az EOS.IO blokklánc nem létezett, ezért a fejlesztők úgy döntöttek, hogy az Ethereum blokkláncán kiadják a tokent, hogy forrásokat gyűjtsenek. A stratégia jelentősen megtérült azzal, hogy az EOS több mint 4 milliárd dollárt biztosított az esemény alatt. Nevezetesen ezek az alapok közvetlenül az EOS blokkláncának és ökoszisztémájának befejezéséhez jutottak

Block.one


Nevezetesen az EOS.IO a privát blockchain cég leányvállalata Block.one. A cég jelenleg a Kajmán-szigeteken van bejegyezve. Érdekes, hogy a Block.one technológiai igazgatója nem más, mint a kriptográf csillag Daniel Larimer. Ha Larimer neve ismerősen hangzik, akkor meg kell.

A kriptotér egyik legbefolyásosabb szereplője. Kiemelt fontosságú volt mind a Bitshares, mind pedig a blockchain alapú közösségi média platform, a Steemit elindításában. Mindkét platform ma rendkívül népszerű az űrben. Larimer emellett hozzájárult a delegált tét-igazolási konszenzus mechanizmusának kidolgozásához, amelyet később az EOS.IO is elfogadott.

Jórészt a decentralizált autonóm vállalat koncepciójának is tulajdonítják. Ebben a koncepcióban az intelligens szerződések átveszik a legtöbb vállalati tevékenység funkcionalitását. Kétségtelen, hogy hálózata és tapasztalata segítette az EOS-t a figyelem középpontjába állítani, mint a világ egyik legfontosabb kriptovalutáját.

Hogyan működik az EOS?

Az EOS ökoszisztéma egy teljes funkcionalitású hitelesítési rendszert tartalmaz. A fejlesztők programozhatják a felhasználói fiókokat, és minden fióknak előre beállított jogosultsági szintet adhatnak közvetlenül az EOS panelről. Ez a mai Dapps legtöbb kritikus eleme.

Ezenkívül a platform lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy megosszák az adatbázis-hozzáférést a hálózat bármely tagjával. Fordítva: a vállalatok az EOS hálózatból is átvehetnek adatokat, és választhatják, hogy az adatokat helyben tárolják-e. Ebben a stratégiában az adatok addig maradnak a blokkláncon kívül, amíg a vállalat nem kívánja.

Felhőtárolás

Az EOS fejlesztési csomag másik fontos eszköze a felhőtárolás. Az EOS.IO a teljes körű piaci megközelítés részeként kiszolgáló-tárhelyet és felhőtárolást is biztosít a Dapp fejlesztőknek. Az EOS.IO ökoszisztéma ezen kritikus elemei teszik ma a leggyorsabban növekvő Dapp protokollok egyikévé.

Ez az elrendezés lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy könnyedén építsenek és telepítsenek alkalmazásokat. A fejlesztők mindent elérhetnek, amire szükségük van, közvetlenül a kezük ügyében. Az olyan funkciók, mint a tárhely, a felhőalapú tárolás és a letöltési sávszélesség szélessé teszik a fejlesztést. Ez a megközelítés viszont felszabadítja a fejlesztőket, hogy a hardveres aggodalmak helyett inkább a Dappjük funkcióira összpontosítsanak.

Ezenkívül az EOS integrálja a fejlett elemzéseket, hogy segítse a fejlesztőket a Dapps teljesítményének figyelemmel kísérésében. Ezen adatok alapos áttekintése értékes betekintést nyújt a fejlesztőknek az alkalmazások fejlesztésének mikéntjébe. Fontos, hogy ezekért a funkciókért az EOS-zsetonokat egyszerűen egy jóváhagyott pénztárcába kell tenni.

A konszenzus új típusa

Az EOS platform fejlesztői úgy döntöttek, hogy elzárkóznak a Bitcoin-blokkláncon érvényes hataloméhes konszenzus-mechanizmustól. Ez a protokoll a Munka bizonyítása konszenzus mechanizmus néven ismert. Számítógépre van szükség ahhoz, hogy egymással versenyezzen a komplex matematikai egyenletek teljesítése érdekében.

Az egyenlet megoldása során használt számítási teljesítménynek ez a felhasználása közvetlenül egyenlő a nagyobb energiafogyasztással. A Bitcoin blokkláncának esetében a hálózat több energiát fogyaszt, mint Dánia. Szerencsére a Bitcoin bányászati ​​energiájának több mint 80% -a megújuló forrásokból származik.

Tétbiztosítás (PoS)

Felismerve a PoW rendszer korlátait, az EOS fejlesztői egy másik lehetőség mellett döntöttek. A tétet igazoló konszenzusos mechanizmus más módon igazolja a blokklánc állapotát. A PoS rendszerben a bányászok egyáltalán nem versenyeznek.

Ehelyett azok, akik tranzakció-hitelesítővé akarnak válni, EOS-tokenekre tesznek szert, és „beteszik” őket a pénztárcájukba. A tét a kriptovaluta pénztárcában tartása. Különösen, minél több EOS-t játszik, annál nagyobb az esélye annak, hogy jóváhagyja a tranzakciók következő blokkját és megkapja a jutalmat.

A tét igazolása a Ledgeren keresztül

A tét igazolása a Ledgeren keresztül

Ily módon az EOS képes elrettenteni a támadókat. Aki támadni akarja a hálózatot, először nagy mennyiségű EOS-t kell vásárolnia, és meg kell tennie az érméket. Végül csak akkor sértenék saját érdekeiket, ha a hálózat veszélybe kerül.

A hagyományos kriptovaluták, mint például a Bitcoin, csomópontjaiktól függenek, hogy konszenzussal hitelesítsék a blokklánc állapotát. A Bitcoin ezt a feladatot olyan csomópontok használatával valósítja meg, akik folyamatosan, minden időközönként megerősítik a blokklánc minden tranzakcióját. Noha ez a stratégia rendkívül biztonságos, komoly skálázhatósági aggályokat vet fel.

Új megközelítés

Az EOS érdekes módon kerüli ezeket az aggályokat. A platform az egyes tranzakciókra koncentrál, nem pedig a blokklánc teljes állapotára. Az EOS.IO csomópontok ellenőrzik az eseménysorozatot, hogy a hálózati állapot tiszta maradjon.

A csomópontok újraindításakor teljesen megerősítik a blokklánc teljes állapotát. Ez a stratégia hosszabb időt vesz igénybe a blokklánc teljes állapotának megerősítéséhez, összehasonlítva a PoW rendszerrel. Mivel azonban a legtöbb csomópont egyszerűen ellenőrzi az eseménysorozatot, a hálózat másodpercenként több ezer tranzakciót képes kezelni. Ehhez képest a BTC másodpercenként csak 7 tranzakciót képes kezelni.

Block Times

Az Eos protokollról minden maximalizálja a teljesítményt. Például a tranzakciók blokkjai 0,5 másodpercenként készülnek. Bitcoinban a blokk jóváhagyása 10 percet vesz igénybe. Ez a késleltetett blokkidő vitatott kérdés volt a hálózaton belül, és az évek során különféle kemény villákhoz vezetett.

Ezenkívül az EOS ezeket a blokkokat ciklusokra bonthatja. Ez az átszervezés lehetővé teszi, hogy tranzakciókat küldjön és válaszoljon a tranzakciók közepén. Lényegében az EOS képes a tranzakciók kiegyenlítésére a megerősítő üzenet elküldéséhez szükséges idő alatt.

Közösségi kormányzás

Az EOS másik fontos aspektusa az irányítási modellje. Az EOS.IO rendszerben a blokkgyártók nagyon sokan ellenőrizhetik a hálózat irányát. Ezek a blokkgyártók releváns kérdésekben szavaznak. Ezek a kérdések magukban foglalhatják azt, hogy mely tranzakciók vannak megerősítve, vagy hogy egy alkalmazás megfelelően fut-e.

A szavazati jogok kiterjednek a nagyobb hálózati problémákra is, például az egyes alkalmazások forráskódjának megváltoztatására. Ily módon a blokkgyártók ellenőrzik, hogy mikor kell frissíteni, visszaminősíteni és javítani a rendszer hibáit. Mindezt demokratikus módon, az EOS.IO rendszer segítségével kezelik.

Ma az EOS.IO ökoszisztéma több mint 100 Dapp-ot tartalmaz. A legaktívabb ebben az időben a PRA CandyBox, napi alig több mint 6000 aktív felhasználóval. Nevezetesen, ennek a Dapp-nak 6x több napi felhasználója van, mint az Ethereum legnépszerűbb Dapp-je – az IDEX decentralizált központja.

EOS tokenek

Fontos, hogy az EOS tokenek abban különböznek a versenytársaktól, hogy valójában nem végeznek funkciót. Ehelyett a platformon alkalmazásokat fejlesztő fejlesztők felhasználják őket a saját alkalmazásaikhoz szükséges tokenek előállítására.

Tekintettel a több milliárd dolláros ICO-ra, nem meglepő, ha megtudjuk, hogy a nagy tőzsdék többsége már korán felsorolta az EOS tokeneket. 2018 áprilisában a platform hivatalosan elindította fő hálóját. A bevezetés az EOS-árakat új csúcsra, 21,46 dollárra emelte.

Hogyan vásárolhatunk EOS-t

Az EOS megvásárlása egyszerű. Miután megvásárolta a Bitcoint, akkor áttérhet bármelyik olyan főbb tőzsdére, amelyek kereskednek az EOS-szal, például Binance, Kraken vagy Poloniex.

Itt csak meg kell találnia egy BTC / EOS kereskedési párt. Ezután annyi BTC-t cserélhet az EOS-ra, amennyit csak akar. Ez a kereskedelem csak másodperceket vesz igénybe, és az EOS-t különféle pénztárcákban tárolhatja.

Befektetés az EOS-ba - minden, amit tudnia kell Befektetés az EOS-ba - minden, amit tudnia kell Befektetés az EOS-ba - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó kereskedők

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Egyszerű használat

Kereskedési díjak

0,10%

Kereskedési díjak

0,16%

Kereskedési díjak

0,125%

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Hol tárolja az EOS-t

Ha jelentős befektetésre törekszik az EOS-ban, vagy ha hosszú időre tervezi a kriptográfia HODLingelését, akkor a hardveres pénztárca a legjobb megoldás. A hardvertárcák offline állapotban tárolják a titkosítást a „hűtőtárolóban”. Ez a stratégia lehetetlenné teszi az online fenyegetések hozzáférését az Ön gazdaságához. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkettő támogatja az EOS-t (EOS).

EOS-gondok

Az összes főbb projekt mellett az EOS ökoszisztémája körül aggályok merülnek fel. Elsősorban a közösség továbbra is óriási hangsúlyt mutat központosítás az újonnan elfogadott felhatalmazott tét igazoló rendszeren belül. Ez a rendszer 20 fő blokk validátort hoz létre a hálózaton belül.

Ezenkívül az EOS az év elején néhány problémába ütközött a SEC-vel. A cég anyavállalata, a Block.one hatalmas 24 millió dollárt kapott büntetés a SEC nyilvántartásba nem vett értékpapír-értékesítésért. Nem meglepő, hogy az EOS kifizette a bírságot, és a szokásos módon folytatta az üzletet.

EOS – A birodalom kezdete

Az EOS egyedi jellemzőinek és nagy tapasztalattal rendelkező fejlesztői csapatának kombinációja miatt ez az egyik legelismertebb projekt a kriptotérben. A koncepció mögött álló fejlesztők szinte mindenre gondoltak, hogy a Dapp programozási élmény a lehető legkönnyebb legyen. Mint ilyen, számíthat arra, hogy az EOS ökoszisztémája kibővül az elkövetkező években.

Az EOS jövője

Az EOS valaha felülmúlja az Ethereumot, és a piac első számú Dapp-szolgáltatójává válik? Ezt nehéz megválaszolni. Ettől függetlenül az EOS továbbra is támogatást szerez az egész ágazatból. Úgy tűnik, hogy az EOS egyelőre arra a célra összpontosított, hogy a Dapps biztonságos és biztonságos módon kerüljön a tömegekbe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map