Befektetés az Ethereumba (ETH) – minden, amit tudnia kell

Az Ethereum egy nyílt forráskódú elosztott blokklánc hálózat, amely leegyszerűsíti az intelligens szerződéses szkripteket. Fontos, hogy a felület lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy korszerűsítsék a blokkláncokon működő decentralizált alkalmazásokat. Következésképpen a platform bemutatta a világot, hogy számos új funkciót és alkalmazást kínáljon.

Szinte lehetetlen belevágni a kriptopiacba anélkül, hogy hallanánk az Ethereumról. Ez az egyedülálló jelző forradalmasította a kriptotéret. Mint ilyen, az ETH következetesen a második legnépszerűbb kriptovaluta a piaci korlát alapján. Különösen a tényezők kombinációja vezetett az ETH népszerűségéhez a kriptotérben

A legnépszerűbb kriptovaluták - CoinMarketCap

A legnépszerűbb kriptovaluták – CoinMarketCap

A Dapps egy új generációs program, amelyet kifejezetten a decentralizált hálózatokon belül működnek. Ezek a hálózatok magukban foglalhatják a Tor-ot, a Distributed Ledgers-t és a blockchain-t. A Dapps számos új lehetőséget kínál a világnak. Következésképpen a Dapps továbbra is az egyik leggyorsabban növekvő terület a blockchain szektorban.

Hogyan működik az Ethereum (ETH)?

Az Ethereum kölcsönöz néhány kulcsfontosságú tulajdonságot a Bitcoin-tól, bár csekély változtatásokkal, például a PoW konszenzus mechanizmusával. Ezenkívül az Ethereum a BitTorrent által alkalmazott stratégiák egy részét felhasználva létrehoz egy igazán decentralizált operációs rendszert a Dapp programozói számára, amelyekre építve.

Az Ethereumot gyakran kriptovalutának nevezik. Ez a hivatkozás helytelen. Az Ethereum az a platform, amelyen belül az Ether kriptovaluta működik. Ezen ökoszisztémán belül Ether elsődleges feladata, hogy kártalanítsa a bányászokat az EVM számításainak elvégzéséért.

EVM – az Ethereum virtuális gép

Az EVM-ek minden teljes Ethereum-csomópontba beágyazott virtuális kötegek. Az EVM-ek leegyszerűsítik a decentralizált alkalmazások kiépítésének folyamatát. Következésképpen ezek a protokollok kritikus fontosságúak az Ethereum teljesítménye szempontjából, mert szerződéses bájtkódot hajtanak végre.

Fontos, hogy az Ethereum hálózat minden csomópontja futtasson egy EVM példányt. Ez a stratégia lehetővé teszi számukra, hogy emberi beavatkozás nélkül megállapodjanak ugyanazon utasítások végrehajtásában. Ezenkívül lehetőséget nyújt arra, hogy bárki végrehajthassa a kódot egy megbízhatatlan ökoszisztémában.

Fontos, hogy az EVM bytecode egy teljes rendszer. Turing a protokollok képességeire utal. A teljes protokollok, például a JavaScript, kezelése számos kritikus számítási funkciót képes végrehajtani.

Több nyelv

Az EVM egyik legegyedibb és leghatékonyabb aspektusa, hogy képes több kódoló nyelvet használni. A mai napig az EVM-eket sikeresen telepítették C ++, Java, JavaScript, Python, Ruby és egyebek segítségével. Érdekes, hogy az Ethereum még bevezette a saját objektum-orientált, magas szintű nyelvét az intelligens szerződések megvalósításához, a Solidity néven. A fejlesztők a fent felsorolt ​​bármelyik magasabb szintű nyelv használatával programozhatnak, és a kód ekkor konvertálódik EVM Bytecode-ra.


Mi a gáz?

Lehet, hogy hallotta a gáz kifejezést, amikor az emberek megbeszélik az Ethereumot. A gáz egy belső díjszabási mechanizmus, amely lehetővé teszi az Ethereum számára, hogy biztosítsa hálózatuk kódolásának minőségét. Minden Ethereum hálózati tranzakció a gázfelhasználása szempontjából mérhető. Ezért minden EVM-nek van egy meghatározott gázkorlátja és gázára, amely a végrehajtásához kapcsolódik.

A gáz bevezetése a hálózatba biztosítja, hogy a kód minősége továbbra is magas legyen. Ez a stratégia segít megvédeni a csomópontokat az aljas kódolás bevezetésétől. Ez megakadályozza azt is, hogy a hálózat túllépjen alparkódolással.

A gázárak meghatározása

A gázkorlát az összes számítási teljesítmény mennyisége, amelyet az Ethereum hálózat használni fog. Minél hosszabbak és bonyolultabbak az intelligens szerződéseid, annál magasabb lesz a teljes gázhatár. A gázár az az összeg, amelyet a felhasználó hajlandó fizetni a funkció teljes végrehajtásáért. Ha túl alacsonyra állítja a gázárát, a bányászok csak figyelmen kívül hagyják kérését. Továbbá abban az esetben, ha a gázár nem fedezi teljes mértékben az EVM-et, a bányászok megtartják a különbözetet.

Mindkét tényező együttesen megadja Önnek az Ethereum tranzakció költségeit. Fontos, hogy a funkcionalitást és a feldolgozási díjakat gázban mérik, de a díjat éterben fizetik. Ez a stratégia nagyon érdekes, mert lehetővé teszi a hálózat számára, hogy maga határozza meg a költségeket. Ily módon az Ethereum decentralizált módon működik a belső üzleti folyamatokban.

Az Ethereum (ETH) története

Az Ethereum története a kriptopiac első napjaiban kezdődik. 2013-ban, egy intuitív programozó és sokáig Bitcoiner, Vitalik Buterin publikált egy fehér könyvet, amely leírja az Ethereum koncepció műszaki kialakítását és képességeit. A cikkben Buterin egy decentralizált, globális számítógépet ír le, amely a Bitcoinhoz hasonló blokkláncon futtatható.

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin

2014-re Buterin elkészítette az Ethereum legelső verzióját. Fontos, hogy a svájci GmbH fejlesztőcégtől kapott némi segítséget. A szoftver ezen korai verziója elősegítette a projekt ICO-jának népszerűsítését. Az ETH ICO hatalmas sikert aratott. A projekt 18 millió dollárt gyűjtött be különféle befektetőktől. Ezzel párhuzamosan létrehozta az ETH bányászok és részvényesek első hálózatát.

Az Ethereum elindítja a Beta verziót

2015-ben a Buterin kiadta az Ethereum első bétaverzióját. A protokoll a Frontier nevet kapta. A kiadás 2015. október 21-ig 0,420897 dollárra növelte az Ethereum értékét. 2016-ban a protokoll egy újabb jelentős frissítést kapott – Homestead néven. Ekkor vált először ismertté a decentralizált autonóm szervezetek (DAO) koncepciója is.

A DAO-k belépnek a piacra

A DAO-k átveszik a vállalatok funkcióit, és minden szempontot intelligens szerződésekké alakítanak. Gondolhat egy DAO-ra mint szervezetre, amelyet a fejlesztők hoztak létre a döntések automatizálása és a kriptovaluta-tranzakciók megkönnyítése érdekében. Ezeknek a következő generációs protokolloknak a célja a szervezet szabályainak és döntéshozatali folyamatainak kodifikálása volt. Így kiküszöbölhetné a dokumentumok és az emberek szükségét a kormányzásban.

Az Ethereum első DAO hivatalosan 2016. április 30-án indult. A DAO elindítása segített az Ethereumnak 150 millió dollárt biztosítani egy nyilvános ICO-n keresztül. Abban az időben a DAO volt a történelem legnagyobb blockchain alapú crowdfunding eseménye. Az esemény több mint 150 millió dollárt biztosított. Talán még ennél is lenyűgözőbb, hogy az eseményen több mint 11 000 befektető vett részt a világ minden tájáról.

DOA Hack

Sajnos a hype rövid ideig tartott. A hackerek gyorsan felkutattak és kihasználtak egy jelentős programozási hibát, és a vektorokat megtámadták a DAO-val. Sajnos a fejlesztők már dolgoztak a hibák kijavításán, de a támadás előtt nem fejezték be munkájukat. A legrosszabb, hogy az összes ETH 15% -át abban az időben a DOA-ban tartották.

A hackerek egy duplikált DOA rendszert használtak fel az alapok felszámolására. Csak június 18-ig kellett hackereknek 3,6 millió ETH-t elszívni az ICO-ból. A támadás híre az ETH értékét 20 dollárról valamivel 13 dollár alá csökkentette.

A fejlesztők észrevették, hogy a pénzeszközök lemerültek, de nem volt elegendő idejük ahhoz, hogy elegendő szavazatot szerezzenek a lopás visszavonásához. Továbbá, mivel a DOA sokkal több forrást gyűjtött össze, mint amennyit az ETH várt, rosszul kezelték a szükséges biztonsági szintet. Később kiderült, hogy a fejlesztők az összes támogatást egyetlen pénztárca címben tartották.

Az ellenőrzés visszaszerzése

Végül az ETH fejlesztői pontosan felismerték, mi történik, és lázasan kezdtek dolgozni a támadás megállításában. Amint az ETH tovább szivárgott, a fejlesztők szélsőségesebb megközelítést kezdtek fontolgatni a hacker megállításában.

Hogyan csapkodták be az Ethereumot

Fontos, hogy a hacker DOA másolatot használt a rendszer becsapására. Mivel másolat volt, tartalmazta az eredetileg eredetileg beprogramozott fő protokollokat. E protokollok egyike 28 napos visszavonási kikötés volt. Alapvetően a hacker csaknem egy hónapig nem tudott hozzáférni az alapjaihoz. Ez az ablak adott némi időt az Ethereumnak, hogy megpróbálja megtakarítani az alapokat.

Az ötletgyűjtés során sok javaslat került terítékre. Végül a fejlesztők úgy döntöttek, hogy valamilyen módon meg kell semmisíteni az étert a hacker DOA-jában. Eleinte egy puha villát javasoltak ennek a feladatnak az elérésére.

Puha villa és kemény villa

A kriptovaluta birodalmában a blokkláncok két fő szoftverfrissítést kaphatnak. A puha villa egy jelentős frissítés, amely lehetővé teszi a bányászok számára, hogy folytassák ugyanazon blokklánc bányászatát. Viszont egy kemény villa új protokollokat hajt végre, amelyek megkövetelik a bányászoktól, hogy frissítsék szoftverüket, mielőtt új tranzakciós láncot tudnának kibányászni. Kritikusan elmondható, hogy egy kemény villa új kriptovalutát hoz létre.

Mi okozott egy kemény villát?

Buterin csapata új szoftverprotokollokat akart javasolni, amelyek lehetetlenné tennék a hacker számára az ellopott ETH eltávolítását a DOA-ból. Buterin nyilvános nyilatkozatában kijelentette, hogy nem javasol blokkok átírását.

Ehelyett azt mondta, hogy be akar vezetni egy funkciót az Ethereum alapkódolásába, hogy megakadályozza a hackert az ETH visszavonásában. A kapcsoló egy puha villa lenne, amely lehetővé teheti az ETH fejlesztői számára, hogy bizonyos címekre feketelistát vezessenek be.

Hacker reagál

Itt válik az eset még őrültebbé. Miután látta Buterin bejegyzését, a hacker egy üzenettel válaszolt a cégnek. Kifejtette, hogy nem tett semmi rosszat, és hogy egy DOA-ban az intelligens szerződésen múlik a tranzakciók érvényesítése. Azt állította, hogy a protokollokon kívül semmi sem változtathatja meg döntésüket.

Az egyik szempontból a hackernek volt érvényes pontja. A DOA teljes előfeltétele az volt, hogy nincs szükség emberi beavatkozásra. Ezenkívül bármely blokklánc egyik fő jellemzője állítólagos változtathatatlansága és megváltoztathatatlansága. A hacker még a protokollokat nem frissítő bányászoknak is óriási jutalmat kínált. Pontosabban, a támadó 1 millió ETH-t és 100 BTC-t ajánlott minden egyes csomópontnak, amely elutasította a frissítést.

Kemény villás javaslat

Előre látva, hogy a forgatókönyvben a hacker áll az első helyen, az ETH fejlesztői agresszívebb lehetőségeket kezdtek feltárni. Végül az ETH közösségen belül egy csoport kemény villát ajánlott. A kemény villa az összes ETH tranzakciót másodpercekre visszaforgatja a támadás bekövetkezte előtt.

Az ETH közösség feloszlik

Ezt a javaslatot meggyőzően fogadták ellenzék. A blokklánc lényege a megváltoztathatatlan és megváltoztathatatlan tranzakciók megkönnyítése. Az a tény, hogy az Ethereum fejlesztői a veszteségek elkerülése érdekében vissza akarták vonni a blokklánc-tranzakciókat, közvetlenül a blokklánc anticenzúraellenes vonásaival szembesültek.

ETH árműveletek a DAO Hack során

ETH árműveletek a DAO Hack során

Arra hivatkoztak, hogy az ETH pontosan úgy működött, ahogy tervezték, és hogy a frissítésre nincs szükség. Inkább a DOA-t helytelenül programozták, és a veszteségek ennek voltak az eredménye. A kemény villa bevezetné az ETH ökoszisztémáján belül egy központi irányító hatóság által végzett szerkesztéseket.

Döntés születik

Végül az Ethereum mainnet új változata 2016. július 20-án lépett a piacra. Végül a kemény villa szabálytalan állapotváltozást indított el, amely kitörölte a DAO lopását. A kemény villa hasította az Ethereum blokkláncot. Az eredeti tranzakciós lánc Ethereum classic néven futna, míg az új kripto az Ethereum címet veszi át.

Hosszútávú hatások

Az a döntés, hogy a keményvillával megy végig, visszhangokat váltana ki a kriptopiacon. Végül ez ahhoz vezetne, hogy az ETH-alapú platformokat elkerüljék a biztonsági token téren belül. Ezeknek a műveleteknek az oka egyszerű, a nagy pénzügyi intézmények nem kockáztathatják meg az értékpapír-ügyletek megfordítását. Ettől függetlenül az ETH továbbra is a Dapp fejlesztésének legfőbb platformja.

A hátrányok ellenére az ETH-nak a támadást követően sikerült visszaszereznie a piaci bizalmat. 2017-re az Ether értéke meghaladta a 15 000% -ot, és 2018 januárjában minden idők legmagasabb szintjét, 1432,8 USD-t érte el. Ma még mindig a második kriptovaluta a piaci felső határt tekintve, még nagyobb verseny esetén is, mint valaha.

ERC protokollok

Az Ethereum bevezetése a kriptotérbe döntő jelentőségű volt. Megismertette a világgal az intelligens szerződések létrehozásának egyszerűbb folyamatát. Most bárki létrehozhat egy működő és biztonságos kriptovalutát az ETH hálózaton az ERC protokollok felhasználásával.

Az ERC protokollok token szabványok, amelyek betartják az Ethereum blokklánc követelményeit. Eredetileg az Ethereum az ERC-20 protokoll használatát tervezte a belső tokenek létrehozásának egyszerűsítésére. Nem sokkal később azonban rájöttek, hogy óriási igény van egy leegyszerűsített token létrehozási módszerre.

Ez a stratégia segített a kriptográfiai szektor új magasságokba emelésében. Pontosabban, a 2017-es ICO-kitörés nagyrészt az Ethereum blokklánc és az ERC tokenek növekedésének tulajdonítható. Ma messze az ERC tokenek a leggyakrabban használtak a térben. Egy tanulmány megállapította, hogy 2019. április 16-án több mint 181 000 ERC-20-kompatibilis token élt az Ethereum fő hálózatán.

Hogyan vásárolhat Ethereumot (ETH)

Az Ethereumba való befektetés manapság egyszerű. Minden nagyobb tőzsde az ETH-t kereskedi fő pénzérméjeként. Valójában az ETH kereskedési párok sokfélesége megtalálható a legtöbb tőzsdén. Az Ethereumba történő befektetés megkezdéséhez át akar menni egy biztonságos és jó hírű tőzsdére, mint pl Binance, KuCoin, Poloniex, vagy Bittrex.

Miután megérkezett a választott cserére, töltse ki az összes szükséges regisztrációs lépést. Most, hogy hozzáfér a fiókjához, többféleképpen vásárolhatja meg az ETH-t.

Először is, közvetlenül vásárolhat ETH-t olyan fiat valutával, mint USD vagy EUR. Ez a stratégia hosszabb időt vehet igénybe és többe kerülhet, mint a kriptopénz Ethereumra cseréje. Ez azonban az egyik legjobb módja a kriptopiacra való belépésnek.

Az ETH megszerzésének második módja az, ha valamilyen más kriptovalutát kereskednek érte. Ma nehéz lenne olyan tőzsdét találni, amely nem szereti boldogan kereskedni az ETH-t szinte a piacon lévő bármely tokenért. Ez a piaci penetráció lehetővé teszi a befektetők számára, hogy érdemeik alapján szabadon választhassanak a platformok között, ahelyett, hogy felajánlanák a kívánt jelzőt.

Befektetés az Ethereumba (ETH) - minden, amit tudnia kell Befektetés az Ethereumba (ETH) - minden, amit tudnia kell Befektetés az Ethereumba (ETH) - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó felhasználók

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Európai kereskedők

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

1,00 USD

Számla minimum

35 €

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Hogyan kell az Ethereum-ot (ETH) tárolni?

Ha jelentős befektetésre törekszik az ETH-ban, vagy ha hosszú távra tervezi a kriptográfia HODLingjét, akkor a hardveres pénztárca a legjobb megoldás. A hardvertárcák offline állapotban tárolják a titkosítást a „hűtőtárolóban”. Ez a stratégia lehetetlenné teszi az online fenyegetések hozzáférését az Ön gazdaságához. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkettő támogatja az Ethereumot (ETH).

Bányászati ​​Ethereum (ETH)

Az Ethereum blokklánc PoW rendszert használ a hálózat állapotának biztosításához. Csomópontként vagy bányászként ismert hálózati résztvevők folyamatosan ellenőrzik a hálózatot. Ennek megfelelően minden csomópont megkísérli megoldani egy komplex matematikai egyenletet annak bizonyítására, hogy a hálózat biztonsága érdekében dolgoztak.

Csakúgy, mint a Bitcoin, minél több bányász van a hálózaton, annál nehezebb a részvétel. Az a csomópont, amely a következő blokkot hozzáadja a hálózathoz, a hálózathoz hozzájáruló számítási teljesítmény mértékével arányos jutalmat kap.

Ellentétben a Bitcoinnal, amely 10 percenként validálja az új tranzakciós blokkokat, az Ethereum 15 másodpercenként validálja a blokkokat. Ezenkívül a legújabb blokkot létrehozó bányász 3 ETH-t kap erőfeszítésekért járó jutalomként. Ez az egyetlen alkalom, amikor az új Ethereum belép a kriptopiacra.

A tét igazolása Ethereum

Érdekes, hogy az Ethereum azt tervezi, hogy 2020 vége előtt hálózatát egy PoW konszenzusos mechanizmusból átalakítja egy tétbiztosító (PoS) mechanizmusba. A tétet igazoló hálózatok sokkal kevesebb villamos energiát használnak fel, mint a PoW hálózatok. Ezeket az elektromos megtakarításokat a PoW matematikai egyenlet kiküszöbölésével lehet elérni.

Ehelyett a PoS rendszerek tétstratégiára támaszkodnak. Amikor „beleteszed” az érmeidet, akkor egy hálózati pénztárcában tárolod őket. Minél több zsetont helyez el, annál valószínűbb, hogy Ön lesz a következő csomópont, amely jóváhagyja a tranzakciók blokkját. PoS rendszerben egy hackernek hatalmas mennyiségű tokent kell vásárolnia, hogy megszerezhesse az irányítást a hálózat felett.

Végül a hacker veszítene a legtöbbet. Ily módon a PoS rendszerek képesek hálózatukat érvényben tartani anélkül, hogy szükségük lenne egy PoW rendszer további számítási teljesítményére. Sok elemző a PoS rendszereket a tér természetes evolúciójának tekinti.

Ethereum – oszlop a piacon

Mivel az Ethereum eldönti, hogy milyen frissítéseket hajtson végre a jövőben, fontos felismerni a platform konkrét elhelyezkedését az ágazaton belül. Nehéz elképzelni egy kriptopiacot Ethereum nélkül. Az Ethereum minden hónapban biztonságos Dapp indító platformként teljesíti céljait. Senki sem tudja biztosan megmondani, melyik kriptovaluta állja ki az idő próbáját, de ha kettőt kellene választania, a Bitcoin és az Ethereum biztosan elnyeri a díjat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map