Beruházás a Ripple-be (XRP) – minden, amit tudnia kell

Akár új vagy a kriptovaluta térben, vagy 2009 óta itt vagy, jó eséllyel találkoztál a Ripple-vel és a kriptovaluta XRP-vel. Míg eleinte könnyen tévedhetjük a Ripple-t és az XRP-t ugyanazonként, ez semmiképpen sem így van. Valójában sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy az XRP és a Ripple kifejezések nem cserélhetők fel.

Fontos hírek: 2020. december 22-én a SEC panaszt nyújtott be a Ripple Labs Inc. ellen, ezt a panaszt megvizsgáltuk, és észrevételeink itt érhetők el.

Mi a Ripple?

Egyszerűen fogalmazva: a Ripple az vállalat amely létrehozta a Ripple Consensus Ledger-t. Ily módon a Ripple platformként és pénznemként is funkcionál. A Ripple fejlesztők egy nyílt forráskódú protokollt használnak, hogy a felhasználók számára számos előnyt biztosítsanak. Ezek az előnyök magukban foglalják a biztonságos, gyors és olcsó tranzakciókat.

Azonban a Ripple nem pusztán valutaként működik, mint például a Bitcoin. Míg a Bitcoin a hagyományos pénzügyi rendszer megkerülésének eszközeként készült, a Ripple teljesen más piaci rést teljesített. A platformot a hagyományos pénzügyi intézmények és a blockchain szektor közötti szakadék áthidalására tervezték.

Fontos, hogy a Ripple (XRP) néhány kulcsfontosságú ok miatt különbözik sok más népszerű kriptovalutától. Elsősorban azért különbözik a versenytől, mert egy privát, nyereségszerző cég hozta létre. Ma a Ripple-nek irodái vannak San Franciscóban, New Yorkban, Londonban, Sydneyben, Luxemburgban, Szingapúrban és Mumbaiban. A cég több mint 300 pénzintézetet szolgál ki több mint 40 országban.

A Ripple története 2013-ban kezdődik, amikor az intuitív fejlesztők egy csoportja úgy döntött, hogy összefognak, hogy valami egyedi dolgot hozzanak létre a piacon. Abban az időben, Jed McCaleb, legismertebb a EDonkey hálózat, meghívott egy előnyös befektetői csapatot, hogy vegyenek részt egy úgynevezett projektben Ripple Labs. Fontos, hogy McCaleb az ágazat egyik meghatározó szereplője is. Számos kriptográfiai startup, köztük a Ripple, a Stellar és az Overnet létrehozásában kulcsfontosságú volt..

Ripple Labs

A Ripple Labs annak a technológiai cégnek a hivatalos neve, amely kifejlesztette a Ripple fizetési protokollt. Nevezetesen ezt a San Francisco-i székhelyű céget hivatalosan 2012-ben alapították. Eredetileg a Ripple Labs Opencoin néven lépett a piacra. 2015-ben azonban a cég átnevezte jelenlegi nevét.

A Ripple Labs-t egy jól ismert angyal befektető és adatvédelmi aktivista alapította, Chris Larsen. Larsen egy karizmatikus figura, aki leginkább az online jelzálog-hitelezők társalapítójáról ismert E-hitel 1996-ban csatlakozott hozzá a programozó és a vállalkozó, Jed McCaleb.

Nevezetesen McCaleb a legismertebb, mint a hírhedt Mt. Gox csere egyik alapítója. Az Mt. Gox az egyik első Bitcoin-tőzsde volt a világon, és hosszú ideig ez volt a legnagyobb Bitcoin-tőzsde a világon. Egy ponton a tőzsde az összes Bitcoin kereskedési mennyiség 70% -át kezelte. Fontos, hogy eladta részvényeit, és 2011 júniusában nem állt kapcsolatban a tőzsdével csapkod hogy a Bitcoin ára hónapok óta zuhan.

RippleNet

A RippleNet a Ripple üzleti közösséget alkotó bankok, pénzügyi intézmények és szakemberek közössége. Megalakulása óta a Ripple keményen dolgozott ezen ipari szakemberek hatalmas hálózatának biztosításáért. Ezek a cégek élvezik a Ripple fejlett blokklánc-rendszerét.

A hálózat lehetővé teszi a bankok számára, hogy súrlódásmentes élményben részesüljenek, mivel globálisan másodpercek alatt küldenek forrásokat. Ma a RippleNet az ágazat legismertebb intézményeit tartalmazza. Íme néhány fő mérföldkő a RippleNet eddigi bővítése során:

amerikai bank

2016-ban a BOA bejelentette a partnerség Ripple-el. Kiderült, hogy a bank a bejelentés előtt hónapok óta titokban tesztelte a cég technológiáját a bankközi infrastruktúra javításának módjaként.

SBI Holdings

2016-ban az SBI Holdings és a Ripple megállapodást kötött a bank integrálásáról a RippleNet-be. A lépést a banki vezetők a pénzátutalások és azonnali, határokon átnyúló fizetések egyszerűsítésének módjának tekintették. Nem meglepő, hogy a koncepció megjelenése óta több mint 47 bank csatlakozott a projekthez.

Standard Chartered Bank (SCB)

2016-ban a Standard Charter Bank csatlakozott egy másik befektetői csapathoz, hogy 55 millió dollárt fordítson a Ripple technológiáinak további fejlesztésére. Összességében a beruházás a Ripple B sorozatú finanszírozását kereken 93 millió dollárra növelte.

Santander és az American Express

2017-ben a Ripple társul az American Express hitelkártya-céggel és a Santander jelentős banki céggel. A stratégiai partnerség célja a határokon átnyúló fizetési rendszerek további korszerűsítése volt. Különösen a hír segítette az XRP-árak erősítését abban az időben. Pontosabban, az XRP piaci értéke 35% fölé emelkedett, amikor a hír nyilvánosságra került.

Kanadai Királyi Bank

Meglepő manőver során a Kanadai Királyi Bank részletes jelentést tett közzé „Képzelje el 2025” címet, amelyben a bank részletesen bemutatta a Ripple technológiáinak tesztelését. Pontosabban a jelentés kimondja, hogy a RippleNet fizetésenként 46% -kal csökkentheti az átlagos banki költségeket. Ezenkívül az RBC jelentése szerint a Ripple-en keresztül feldolgozott tranzakciók elszámolási ideje csak 3-5 másodperc. Ez hatalmas javulás a jelenlegi rendszerhez képest, amely átlagosan 2-3 napot vesz igénybe.

Money Gram

2019 júniusában a Ripple biztosította a partnerség az átutalási szektor egyik legismertebb nevével. Money Gram. A projekt célja ismét a Ripple határokon átnyúló fizetési technológiájához való hozzáférés biztosítása volt:

További partnerek

  • Fujairah Nemzeti Bank PJSC (NBF)
  • MoneyMatch
  • Westpac Intézményi Bank és ausztráliai Bank
  • UniCredit, Reisebank, ATB, Abu Dhabi Nemzeti Bank, UBS
  • MUFG Bank
  • DBS

A RippleNet együtt folytatja a hálózaton keresztül megvalósítandó új keretrendszer kidolgozását. Nevezetesen, az irányelvek a hálózat funkcionalitásának fontos szempontjaira terjednek ki. Ezek az aggályok a törvényi megfelelésre, az operatív őrizetre és a közvetítői tevékenység más normáira terjednek ki.

Mi az XRP?

Az XRP nagyon fontos célt szolgál a Ripple ökoszisztémán belül. Ez a token az a digitális eszköz, amely megkönnyíti a hálózat segédprogramjainak használatát. Ily módon az XRP segédprogram-tokenként működik. Ez a token az érték átvitelét jelzi a Ripple Network-en keresztül.

Gondolhat az XRP-re, mint a cserék közvetítésére. Ezek a cserék egyaránt tartalmazhatnak kriptovalutákat és fiat pénznemeket. Lényegében az XRP egyfajta vadkártya. Lehetővé teszi a részt vevő bankok számára, hogy megkönnyítsék a globális pénzátutalásokat anélkül, hogy figyelembe kellene venniük az árfolyamokat és hasonlókat.

Tegyük fel például, hogy egy amerikai banknak 5 millió dollárt kell elküldenie egy másik, az EU-ban található intézménynek. Normál körülmények között ez az átadás sok okból költséges és időigényes folyamat lenne. Először is, a pénzeszközöknek számos harmadik fél általi ellenőrzési rendszeren kell keresztülmenniük annak biztosítása érdekében, hogy azok valóban rendelkezésre állnak és biztonságosan elküldődjenek.

Ezek a felek hozzáadják a tranzakciók teljes költségét, valamint az átutalás teljesítéséhez szükséges időt. Ezen díjakon felül a bankoknak figyelembe kellene venniük a nemzetközi pénzátváltási árfolyamot. A felsorolt ​​példában az amerikai bank elveszíti részvényeinek egy részét az euróra történő átváltáskor.

Itt van, ahol az XRP tökéletesen szolgálja hasznosságát. A korábban felsorolt ​​példa sokkal gördülékenyebben haladna a Ripple ökoszisztéma révén. Az amerikai bank egyszerűen átválthatja forrásait XRP-re. Ez a folyamat olyan egyszerű, mint a konvertálni kívánt alapok számának kiválasztása és egy gombra kattintás.

XRP a CoinMarketCAp-on keresztül

CoinMarketCap – XRP token

Most, hogy a bank fiat pénznemét átváltották XRP-re, könnyebb elküldeni az alapokat a világ bármely pontjára. A legjobb az egészben, hogy az átadás a jelenleg működő hagyományos rendszerek töredékébe kerül. A megtakarítások perspektívájának szem előtt tartásával az 1.000.000.000 dolláros befizetés elküldése a bankján keresztül nemzetközi szinten dollárok ezreibe kerülhet. A Ripple használatával pontosan ugyanaz a tranzakció csak centbe kerül.

Ezenkívül, mivel nincs felső korlát az XRP-n keresztül küldhető alapok számára, nagyobb rugalmasságot biztosít a bankoknak a piacon. Jelenleg több mint egymillió dollár küldéséhez a bankoknak meg kell felelniük számos további szabályozási követelménynek. Ezek a követelmények akár 3 napig is késleltethetik a tranzakciókat. Az XRP kiküszöböli ezeket a problémákat a Ripple ökoszisztémán belül.

Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA) – Blokklánc nélküli kriptovaluta

Bár fontolóra veheti a blokkláncokat az összes kriptovaluta alapvető részének, a Ripple esetében ez nem így van. A Ripple saját fejlesztésű decentralizációs technológiát és konszenzusmechanizmust használ – a Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA) protokollt. A Ripple Protocol konszenzus algoritmus (RPCA), néhány másodpercenként minden csomópont alkalmazza a hálózat helyességének és egyetértésének fenntartása érdekében. Az RPCA rendszerben minden szerver közzéteszi az új tranzakciók listáját a hálózatban, amelyet „jelölt halmaznak” neveznek.

Ezután minden szerver összehasonlítja a listáját a hálózat aktuális állapotával és a javasolt változtatásokkal. Az összehasonlítás befejezése után a szerverek szavaznak az összes tranzakció állapotáról. Végül a csomópontok 80% -ának meg kell egyeznie az új tranzakciókban a jóváhagyási állapot elérése érdekében. A rendszer az összes követelménynek megfelelő tranzakciót hozzáadja az elosztott főkönyvhez. Ezután a rendszer bezárja a főkönyvet. Ez a zárt főkönyv referenciapontot nyújt a következő RPCA ellenőrzéséhez.

Ripple termékei

A Ripple jelenleg két fő terméket kínál felhasználóinak. Az első termék néven ismert xCurrent. Az xCurrent a Ripple Labs által a piac számára kifejlesztett első termékek között volt. Ez a globális valós idejű bruttó elszámolási rendszer meglehetősen lenyűgöző funkciókat biztosít a felhasználók számára.

Például a felhasználók percek alatt törölhetik és kiegyenlíthetik a tranzakciókat. A hagyományos pénzátutalási rendszerek megvalósítása 2-5 napot vehet igénybe. Ezenkívül a felhasználók hozzáférnek a RippleNet üzenetküldési szolgáltatásokhoz, amely lehetővé teszi a hálózat számára az azonnali kommunikáció fenntartását.

xRapid az xCurrent egy lépéssel tovább lép, és egyáltalán nem igényli a számlákat. Ez a protokoll képes likviditást szerezni a helyi piacról a tranzakciók befejezéséhez. Például, amikor egy bank egymillió dollárt akar küldeni egy másik banknak a hálózatban, az xRapid rendszer megvásárolja az XRP-t a küldő pénzével, majd eladja az XRP-t a vevő oldalán a tranzakció befejezéséhez.

Ez a folyamat lehetővé teszi a bankok számára, hogy kisebb összegeket küldjenek nemzetközileg, mert ezzel megszűnik a rezsiköltség nagy része. Ezenkívül lehetővé teszi a bankok számára, hogy pénzt küldjenek olyan helyekre, amelyek jóval meghaladhatják az átlagos átviteli sebességet. Következésképpen ezek a termékek lehetővé tették a Ripple számára, hogy az első naptól kezdve versenyezzen a piacon.

Az xRapid forradalmi, mert a bankok nem akarják hosszú ideig tartani az XRP-t vagy bármilyen kriptovalutát. Ehelyett a rendszer az alapot az XRP-be és az azt követő helyre cseréli. Ez a gyors tranzakció azért lehetséges, mert az XRP főkönyve másodpercenként 1500 tranzakciót képes kezelni.

Beruházás a Ripple-be (XRP)

A Ripple-be való befektetés manapság egyszerű. A Ripple befektetés megkezdéséhez át kell mennie egy jó hírű tőzsdére. Jelenleg a Ripple elérhető a nagy tőzsdéken, többek között Binance, Paybis, és Poloniex. Miután kiválasztott egy cserét, amellyel együttműködni fog, készen áll a befektetés megkezdésére.

Először regisztrálnia kell egy fiókot. Tartózkodási helyétől és a választott cserétől függően ez a folyamat különféle ellenőrzési eljárásokat tartalmazhat. Például, Binance megkövetelheti, hogy küldjön be kormányzati igazolványt.

Ha készen áll a fiókra, el kell döntenie, hogyan fogja betölteni a fiókot. Ha már rendelkezik valamilyen kriptovalutával, amelyet kereskedni szeretne az XRP-vel, egyszerűen elküldheti ezeket az összegeket a pénzváltótárcájába. Csak néhány percbe telik, amíg ezek az alapok megjelennek. Amint megjelennek, egyszerűen lépjen a Bitcoin / XRP kereskedési ablakba, és fejezze be kereskedését.

Beruházás a Ripple-be (XRP) - minden, amit tudnia kell Beruházás a Ripple-be (XRP) - minden, amit tudnia kell Beruházás a Ripple-be (XRP) - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó felhasználók

Legjobb

Azonnali vásárlás

Legjobb

Európai kereskedők

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

50 USD

Számla minimum

35 €

Akciók

10% Cashback

Kedvezményes kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Fiat az XRP-hez

A folyamat egy kicsit tovább tarthat, ha azt tervezi, hogy fiat valutával lép be a piacra. Ebben a helyzetben össze kell kapcsolnia bankszámláját vagy betéti / hitelkártyáját a cserefiókjával. Ez a folyamat napokat vehet igénybe, mivel egyes platformok ellenőrző tranzakciót küldenek a banknak. Ez a tranzakció általában csak néhány cent. Igazolnia kell annak összegét annak igazolására, hogy a cserefiókjához csatolt bankszámla a tulajdonosa.

Miután bebizonyította, hogy a számla az Öné, akkor meg kell vásárolnia az egyik kriptovalutát, amely fiat párosítással rendelkezik. Alapvetően nem minden kriptovaluta vásárolható meg közvetlenül fiat valutával. Számos tőzsdénél előbb Bitcoinot vagy Ethereumot kell vásárolnia. Miután birtokában van egy ilyen fő kriptónak, akkor kereskedhet velük bármelyik tőzsdepárra, amelyen jogosultak.

A leggyorsabb szolgáltatás az Paybis mivel szupergyors hitelkártya-feldolgozást kínálnak.

A Ripple (XRP) tárolása

Ha jelentős befektetésre törekszik az XRP-ben, vagy ha hosszú távra tervezi a kriptográfia HODLingelését, akkor a hardveres pénztárca a legjobb megoldás. A hardvertárcák offline állapotban tárolják a titkosítást a „hűtőtárolóban”. Ez a stratégia lehetetlenné teszi az online fenyegetések hozzáférését az Ön gazdaságához. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindkettő támogatja a Ripple-t (XRP).

Befektetés a hullámkészletekbe

A Ripple Stock egy másik módja annak, hogy részt vehessen a Ripple növekvő ökoszisztémájában. Az XRP-vel ellentétben a Ripple részvény közvetlen befektetés a Ripple-be. A Ripple részvények megvásárlásához meg kell felelnie az Egyesült Államokban hatályos értékpapír-törvényeknek. Mint ilyen, a Ripple részvényekbe történő befektetés kissé nehezebb lehet azok számára, akik nem ismerik a tőzsdét.

Mivel a Ripple nem nyilvános részvénytársaság, a részvények megszerzésének egyetlen módja a másodlagos piacon lévő magánbefektetőkön keresztül történik. A Ripple részvények vásárlásához és kereskedéséhez „kifinomult befektetőnek” kell lennie. Következésképpen a Ripple Inc. részvényeinek vásárlásához akkreditált befektetőnek kell lennie. Ahhoz, hogy akkreditált befektetőnek minősüljön, be kell mutatnia, hogy 1 millió dollár likvid eszközzel rendelkezik jelenleg, vagy hogy az elmúlt 3 évben több mint 200 000 dollárt keresett évente.

Miután igazolni tudja befektetési képesítését, készen áll a befektetésre. Az első dolog, amit meg kell tennie, az a feje shareposts.com vagy a Microventures alkalmazás. Itt regisztrálnia kell egy fiókot. Miután kvalifikált és jóváhagyott, a befektetés egyszerű, mint megtalálni a Ripple Inc.-t és eldönteni, hány részvényre vágyik.

A Ripple továbbra is növekvő alkalmazást tapasztal az egész ágazatban, és jó okkal. Ez a jövőorientált cég az elkövetkező évek során hatékonyan faragta rést a piacon. Következésképpen számíthat arra, hogy sokkal többet fog hallani ettől a közösségtől, mivel az XRP és a Ripple bővíti jelenlétét a hagyományos pénzügyi piacokon. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Ripple előtt fényes jövő áll, mivel több pénzügyi intézmény fejezi ki érdeklődését a RippleNet-hez való csatlakozás iránt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner