Beruházás Cardanoba (ADA) – minden, amit tudnia kell

Mi az a Cardano (ADA)?

A Cardano (ADA) egy harmadik generációs nyilvános blockchain és Dapp fejlesztői platform. A platform elnyerte a nemzetközi média figyelmét, mivel ez volt az első blokklánc, amely egy szakértők által áttekintett kutatási stratégiát épített be fő igazgatóiba. Ma az ADA a világ egyik legfontosabb kriptovaluta.

Gyakran előfordul, hogy a befektetők és az elemzők a Cardanóra mint harmadik generációs kriptovalutára hivatkoznak. Különösen a kriptovaluták első generációja, mint például a Bitcoin, biztonságos decentralizált készpénzrendszert vezetett be a világnak. Röviddel a megjelenése után az Ethereum belépett a piacra, összpontosítva a Dapp fejlesztésére. Ez volt a második generációs kriptovaluták célja.

A harmadik generációs kriptovaluták megtanulják a Bitcoin és az Ethereum koncepcióinak tanulságait, és javítják hiányosságaikat. A harmadik generációs kriptók, mint például az ADA, új fejlesztéseket, például réteges architektúrát alkalmaznak a méretezhetőség, a biztonság és a fenntarthatóság javítása érdekében. Ily módon nagyobb hasznosságot hoznak létre, elhárítják a hibákat és kijavítják a hatékonyságot.

Miért számít Cardano (ADA)?

A Cardano sok szempontból különbözik a versenytől. A versenytől eltérően a Cardano nagyban függ az akadémiai szektortól. A platform tervezése az alapoktól kezdve, a tudományos filozófiában, az akadémiai elméletben megalapozott, bizonyítékokon alapuló módszerek felhasználásával készült, és szakértői vélemények alapján véglegesítették.

Cardano Honlap

Cardano Honlap

Érdekes módon a Cardano név a híres olasz polihisztortól és orvostól, Girolamo Cardanótól származik. Cardano megváltoztatta a világot, miután kidolgozta az első szisztematikát számítások a valószínűségek. Öröksége ma is él.

Cardano (ADA) használati esetek

A Cardano fejlesztőinek néhány tetemes célja van a projekttel kapcsolatban. Ez az előnyös csapat a Cardano technológiák integrálásával igyekszik helyreállítani a globális gazdasági rendszerek iránti bizalmat. A platform egy biztonságosabb, átláthatóbb és fenntarthatóbb módszert vezet be a nemzetközi üzleti tevékenység folytatásához.

Ezenkívül a Cardano fejlesztői igyekeznek hozzáférést biztosítani a világ bank nélküli lakosságának pénzügyi szolgáltatásokhoz. Sajnos, becslések a bank nélküli lakosság száma jelenleg több mint 1,7 milliárd ember. Ilyen mértékben Cardanónak jelenleg vannak projektjei Afrikában és a fejlődő világ más részein.

A Cardano harmadik célja a Dapp szektor stabilizálásának elősegítése. A platform a biztonságra és a fenntarthatóságra összpontosít, amelyet kifejezetten a decentralizált alkalmazásokra, rendszerekre és társadalmakra alkalmaznak. Céljaikról szólva a Cardano fejlesztői kijelentették, hogy:

“Kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb ökoszisztémát kínál, amely jobban figyelembe veszi felhasználói, valamint az integrációt kereső más rendszerek igényeit.”


Hogyan működik a Cardano (ADA)

Harmadik generációs kriptopénzként a Cardano megkísérli megoldani a széles körű blokklánc-elfogadással szembesülő leggyakoribb problémákat. Ezek a kérdések a blokklánc sokaságára terjednek ki, ideértve a skálázhatóságot, az interoperabilitást és a fenntarthatóságot. A Cardano a tervezési elvek és a legjobb mérnöki gyakorlatok kidolgozásával igyekszik uralkodni ezeken a kérdéseken.

Méretezhetőség

Korai napjaiban a Cardano másodpercenként csak körülbelül 10 tranzakciót tudott lebonyolítani. Hoskinson azonban megjelent a közelmúltban bemutatott cikk elmagyarázza a hálózat új méretezési megoldását – a Hydra-t. A Hydra egy 2. szintű skálázási megoldás, amely állami csatornákat használ a tranzakciók láncon kívüli feldolgozásához. Ennek a technológiának a felhasználásával a Cardano másodpercenként több mint egymillió tranzakciót képes feldolgozni.

Átjárhatóság

Ma több ezer kriptovaluta van a piacon, mindegyiknek megvan a maga sajátossága, előnye és ökoszisztémája. A Cardano megpróbálja szabványokat bevezetni a piacra, hogy lehetővé tegye az interoperabilitást a hálózatok között. Ezek a rendszerek blokklánc-irányítási modelleket, rendszerfrissítési protokollokat és szolgáltatáskészleteket tartalmaznak.

Biztonság

A blokklánc interoperabilitásának lehetővé tétele új kockázatokkal jár, amelyekkel a fejlesztőknek foglalkozniuk kell. Ezek a biztonsági aggályok egy olyan terület, amelyen Cardano tervezi az uralkodást. Jelenleg a platform rendelkezik az adatvédelem, a biztonság és a decentralizáció kezelésére vonatkozó szabványokkal.

Ouroboros

Cardano új konszenzusos mechanizmust vezetett be, amelyet úgy hívnak Ouroboros. A Ouroboros egy lánc alapú PoS protokoll. Véletlenszerűen kiválasztott vezetőkre támaszkodik a blokkok jóváhagyásában. A legtöbb blokklánchoz hasonlóan a következő blokkot felvevő csomópont jutalmat kap erőfeszítéseikért.

Ouroboros PoS

Ouroboros PoS

Az egyes korszakok kezdetén a rendszer kiválasztja a vezetőket az érdekeltek köréből. Az Epochok a blokklánc előző pillanatának pillanatképeként működnek. Kritikusan az epochoknak egy olyan blokkból kell származniuk, amely a tranzakciók láncolatában elég mélyen van. Mélységre van szükség a hálózat biztonságának biztosításához és a láncmódosítás lehetőségének elkerülésére.

A rendszer technikája lenyűgöző. A vezetőket a fix tételoszlás és a véletlenszerű mag alapján választják meg. Ez a mag az előző korszakban az érdekeltek között többpárti számítást (MPC) használ a véletlenszerű generáláshoz. Az érdekelt felek javíthatják esélyeiket a kiválasztásukra a megszerzett ADA mennyisége alapján. Következésképpen Cardano vezeti be az elsőt bizonyíthatóan biztonságos tétbiztosítási protokoll.

Cardano (ADA) története

A Cardano 2017 szeptemberében lépett be a piacra. A projekt alapítója Jeremy Wood és Charles Hoskinson mindketten korábban az Ethereum projekten dolgoztak. A csapat azonban gólkülönbségekre hivatkozva szakított az Ethereumtól.

A Cardano azonnali követést szerzett a kriptográfiai térben a nyelv és a virtuálisgép-tervezés újításai miatt. Ezek a kiegészítések közvetlen választ adtak az Ethereum hálózatban felmerült problémákra. A platform megkülönböztette magát a versenytől, és a világ egyetemeinek professzoraival kezdett együttműködni a szakértők által áttekintett tudományos kutatás beépítésével.

Pénzgyűjtés céljából egy ICO végzett. A platform körülbelül 62 millió dollárt biztosított a befektetők globális közönségétől. Az alapok az ADA ökoszisztémájának bővítésére fordultak.

2017. szeptember 29-én a Cardano elindította első alkalmazását a mainnet-en. Ez egy sikeres utazás kezdetét jelentette a csapat számára. A következő évben Cardano több magas szintet biztosított partnerségek az akadémiai és a FinTech szektorban.

2019-ben Huobi jegyezte az ADA-t. Valamikor Huobi volt a legnagyobb tőzsde Kínában, mielőtt a szabályozási nyomás miatt elmozdult volna. Röviddel a világ legnagyobb tőzsdéjének felvétele után a Binance felvette platformjára az ADA-t. A kiegészítés segítette az ADA-árak új magasságokba emelését.

Az ADA token nevét a 19. századi matematikustól kapta, Ada Lovelace. Lovelace volt a világ első számítógépes programozója. Jelenleg 25 927 070 538 ADA van forgalomban. Összesen a Cardano élete során 45 000 000 000 ADA-t bocsát ki.

Cardano Team

A Cardano decentralizált fejlesztői csapatot alkalmaz. Ezek a fejlesztők három független entitásban dolgoznak. Fontos, hogy meghatározott szabványokat alkalmaznak az ökoszisztémán belüli interoperabilitás biztosítására. Minden csapat saját támogatást nyújt a projekthez.

Cardano Alapítvány

A Cardano Alapítvány a platform mögött álló nonprofit szervezet. Ez az alap megvédi a protokoll technológiát és biztosítja annak funkcionalitását. Ezen felül elősegítik az ágazat szabványosítását az interoperabilitás további javítása érdekében.

Fedezze fel az IOHK-t

Fedezze fel az IOHK egy tudományos és mérnöki cég, amely a hálózat mögötti technológiákat építi fel. Kétirányú megközelítéssel tervezik és fenntartják ezeket a protokollokat is. Először a csoport kutatja a kriptovaluták alapjait, hogy feltárja az alapvető aggályokat. Ezek a kérdések elméleti vitákat tartalmaznak a legjobb konszenzusos algoritmusokról és adatvédelmi protokollokról.

Ezután a csapat mérnöki oldala megkezdi a fejlődés folyamatát. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez a csapat egyedülálló módon beépíti a hivatalos módszertanokat. Ez a stratégia a Cardanónak további jóváhagyási réteget ad.

EMURGO

Az ADA puzzle utolsó darabja a japán EMURGO inkubátor. Ez a csapat a kereskedelmi vállalkozásokra összpontosít, és arra, hogy miként lehet elősegíteni a blokklánc-technológia használatát az iparágakon belül.

Kormányzás

A Cardanóban alkalmazott irányítási rendszer hasonló az Ethereumhoz. A hálózat egy decentralizált autonóm szervezetre (DAO) támaszkodik az új kezdeményezések jóváhagyásában. A DAO-k ideálisak a kriptovaluták jövőjével kapcsolatos döntések meghozatalához, mert ez segít megelőzni a közösség széthúzását.

Hol lehet vásárolni Cardano (ADA)

Az ADA-ba befektetni vágyóknak nem kell nagyon messzire nézniük. Számos tőzsde kínálja ezt az egyedülálló érmét. Binance az egyik legkönnyebben csatlakozható csere, és óriási választékot kínálnak a zsetonok közül. Miután befejezte a regisztrációs és ellenőrzési folyamatot, közvetlenül megvásárolhatja a BTC-t, és percek alatt átalakíthatja ADA-vá.

Beruházás Cardanoba (ADA) - minden, amit tudnia kell Beruházás Cardanoba (ADA) - minden, amit tudnia kell Beruházás Cardanoba (ADA) - minden, amit tudnia kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontszámítási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó kereskedők

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Egyszerű használat

Kereskedési díjak

0,10%

Kereskedési díjak

0,16%

Kereskedési díjak

0,125%

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Hogyan kell a Cardano-t (ADA) tárolni?

Az ADA tárolásának három legnépszerűbb módja asztali pénztárca, mobilalkalmazás vagy hardveres pénztárca. E stratégiák mindegyikének megvannak a maga sajátosságai. Megállapíthatja, hogy az egyik nem felel meg minden igényének. Ebben az esetben használja a három kombinációját.

A mobil pénztárca nagyszerű módja annak, hogy az újonnan érkezők belépjenek az űrbe. Ingyenesen letölthető, könnyen beállítható, és viszonylag biztonságosak. Emiatt itt új kriptográfiai befektetőknek kell indulniuk. A haladóbb felhasználók az asztali klienst részesítik előnyben a hozzáadott biztonság miatt.

Aki nagy befektetést kíván elérni az ADA-ban, fontolja meg hardveres pénztárca vásárlását. A hardveres pénztárcák biztonságosabbak, mint a mobil pénztárcák, mert biztonságos módon offline tárolják a titkosítást a „hűtőházban”. A Ledger Nano S vagy a fejlettebbek Ledger Nano X mindketten támogatják ezt a Cardanót (ADA).

Cardano vita

Annak ellenére, hogy erősen támaszkodik az akadémikusokra, az iparban még mindig vannak olyanok, akik rámutattak a hálózat lehetséges problémáira. Pontosabban az Ethereum PoS-kutatója, Vlad Zamfir érvel hogy az on-chain szavazás veszélyes. Megjegyzi, hogy a rendszer erõs szabályváltozások teljes csomópontokon. Ez a stratégia eltávolítja a tájékozott csomópont-üzemeltetők által biztosított fontos ellenőrzést és egyensúlyt.

Cardano – az akadémiai blokklánc

Figyelembe véve hatalmas követési és növekvő hálózatát, nyugodtan kijelenthető, hogy a Cardano évekig a blokklánc-szektor alapelve marad. Az egyedi megközelítés és a technikai fejlődés biztosan továbbra is aktuális téma marad az ágazatban, miközben a fejlődés folytatódik. Egyelőre az ADA továbbra is a világ 15 legfontosabb kriptovaluta között van.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map