Mi az a kriptovaluta kereskedés?

2017 óta a kriptovaluta-kereskedelem az új és a régi befektetők számára egyaránt érdekes terület. Különösen a kriptovaluta-kereskedelem magában foglalja a piaci jövőbeni ármozgásokkal való spekulációt. A kereskedelem a legegyszerűbb formájában megköveteli a kriptopénzek adásvételét nyereséget termelő módon. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez határozottan fel kell ismernie, hogy mi a kriptovaluta, és mi befolyásolja azok piaci mozgását.

A kriptovaluták decentralizált digitális eszközök, amelyek hitelességének és a hálózat általános állapotának ellenőrzéséhez számítógép-hálózaton alapulnak. Ellentétben a fiat pénznemekkel, mint például a dollár, nincs kormány vagy központi hatóság, amely ezeket az érméket támogatná. Ehelyett a kriptopénzek matematikai protokollokra támaszkodnak az emberi beavatkozás csökkentése érdekében, és valóban egyedülálló pénzügyi eszközzel látják el a világot.

Fontos, hogy a kriptovaluták csak megosztott digitális tulajdonjogként léteznek. Ez azt jelenti, hogy nem tud kezelni, vagy akár hozzá sem férhet a kriptovalutához. Ehelyett ezek az eszközök csak a digitális területen léteznek. Következésképpen egyetlen titkosítási tranzakció sem teljes, amíg a hálózat nem ellenőrzi csomópontok (bányászok) és hozzáadta a blokklánchoz.

Érdekes módon többféle típusú blockchain eszközzel lehet kereskedni. Minden eszköz saját szabályozási és kereskedési követelményekkel rendelkezik, amelyeket be kell tartania. A blockchain eszközök három fő típusa a piacon napjainkban a kriptovaluta, a segédprogram és a biztonsági tokenek.

Kriptovaluta tőzsdék

Szerencsére a kriptopénzek adás-vétele soha nem volt ilyen egyszerű. Ma a tőzsdék sokasága áll az Ön rendelkezésére. Ezek a cserék mindegyike más és más felhasználói felületet és funkciókat kínál. Mint ilyen, ajánlott, hogy vessen egy pillantást néhány cserére, mielőtt meghozná a végső döntést. A hozzáértő befektetők akkor is kereskedni fognak a tőzsdék között, amikor lehetőség nyílik bevételszerzésre egy adott eszköz szétterjedéséből.

Gyertyatartó diagram - Binance kriptovaluta kereskedési ablak

Gyertyatartó diagram – Binance Kriptopénz kereskedési ablak

Javasoljuk, hogy ragaszkodjon a jó hírű cserékhez. Ennek egyszerű okai vannak, néhány havonta néhány csere megtapasztal egy olyan csapkodást, amely kiszivárogtatja állományának platformját. Ha ez bekövetkezik, elveszítheti kriptovalutáját, ha a tőzsde nem képes visszatéríteni a veszteségeit. A jelen forgatókönyv tökéletes példája a most hírhedt Mt. Gox idején történt csapkod ahol a befektetők milliókat vesztettek. Az alábbiakban felsoroljuk a leginkább felismerhető cseréket:

Binance

A Binance tőzsde 2017-ben lépett piacra azzal a céllal, hogy egyszerűsítse a kereskedési folyamatot a normál befektetők számára. A cég alapítója, Changpeng Zhao már a FinTech szektorban is jól ismert volt, mint a nagyfrekvenciás kereskedési szoftverek első számú fejlesztője. Ez a technológiai know-how segített a Binance-nek létrehozni egy egyedülálló UX-t és megerősíteni piaci vezető pozícióját.

Ez az egyszerűség segítette a csere növekedését. 2018-ra a Binance volt a legnagyobb kriptovaluta csere a világon a kereskedési volumen szempontjából. Ma még a tőzsde uralja az ágazatot. A Binance azóta több platformot nyitott meg, köztük a Binance US, a Binance DEX, a Binance KR és a Binance Australia, hogy csak néhányat említsünk..

KuCoin

A szingapúri székhelyű kriptográfia KuCoin az első platformok között lépett piacra. A jelentések megerősítették, hogy a fejlesztők már 2011-ben megkezdték ennek a cserének a piackutatását. 2013-ban KuCoin meghatározó szereplőként lépett be a kriptopiacra.


Ma a platform korszerű technológiájáról ismert. A csere a megbízható és kiterjesztett technikai architektúra kombinációját tartalmazza. Ily módon a fejlesztők egyszerűsíteni tudták a felhasználók által tapasztalt szokásos kereskedési műveleteket.

Poloniex

A Poloniex tőzsde 2014-ben lépett a piacra azzal a céllal, hogy az amerikai ügyfélkör számára biztonságos hozzáférést biztosítson a digitális eszközökhöz. Jelenleg a cég központja az Egyesült Államok déli részén, Nagy-Philadelphia területén található. A tőzsde alapítója, Tristan D’Agosta arról ismert, hogy magán életmódot folytat, annak ellenére, hogy a Fortune magazint gyártotta 40 40 év alatt lista.

Poloniex elérhetőségéről és általános piaci helyzetéről ismert. Ma a platform több mint 100 BTC kereskedési párt kínál. Ezenkívül a kereskedők fejlett diagramokat és adatelemző eszközöket élvezhetnek befektetési stratégiáik továbbfejlesztése érdekében. Különösen a tőzsde 0,2% -os tranzakciós díjat számít fel minden ügyletnél.

Bittrex

Bittrex egy másik piacvezető, akit figyelembe kell venni. Ez a cég 2016 óta működik. A platform fejlesztői egy intézményi brókercéget akartak létrehozni, amely segíthet áthidalni a szakadékot a hagyományos pénzügyi szektor és a kriptopiacok között..

Bittrex jól ismert az iparág legjobb biztonsági gyakorlatáról. Jelenleg a platform Amerika egyik vezető blokklánc-technológiai szolgáltatója. Mint ilyen, a világ egyik legmegbízhatóbb cseréjének hírnevét élvezi.

Kriptopénz kereskedés

Miután kiválasztott egy olyan tőzsdét, amely minőségéről és biztonságáról ismert, készen áll a kereskedés megkezdésére. A beállítási folyamat élénken egyszerű. Csak regisztrálnia kell új platformján és finanszíroznia kell online pénztárcáját. A pénztárca finanszírozása változhat a szükséges folyamatokban és attól függően, hogy fiat valutával kívánja-e finanszírozni, vagy más kriptovalutákat használ..

Különösen van egy apró tanulási görbe, amelyet le kell győznie a platformok közötti váltáskor. Minden csere kissé eltérő megközelítést és felületet használ. Ezenkívül a tranzakciós idők, a költségek és a napi korlátok között is figyelembe kell venni a különbségeket.

Figyelembe kell vennie tartózkodási helyét is. Bizonyos cserék nem engedik meg, hogy bizonyos országok felhasználói részt vegyenek a platformjukon. Például csak akkor kereskedhet olyan tőzsdéken, amelyhez KYC és AML előírások szükségesek, ha az Egyesült Államokban él.

Binance KYC követelmények

Binance KYC követelmények – kriptovaluta kereskedelem

Közvetlen gazdaságok

Amikor közvetlenül kriptovalutákba fektet be, maguk vásárolják meg az érméket. Ez a stratégia azt jelenti, hogy Ön birtokolja a tulajdonában lévő kriptovalutát, és nem csak valamilyen tulajdonosi jogot. Ez azt is jelenti, hogy a pozíció nyitásához az eszköz teljes értékét ki kell fizetnie. Ezen felül Önnek kell megbízható pénztárcát találnia a gazdaságok tárolására.

Mi mozgatja a kriptovaluta piacokat

A kriptovaluta-kereskedelem megköveteli, hogy művelt találgatásokat tegyen a jövőbeni piaci mozgásokra vonatkozóan. Bár senki sem tudja megjósolni ezeket a mozgásokat 100% -os pontossággal, a szakemberek még mindig alkalmaznak néhány technikát a kereskedés közbeni kockázatok csökkentésére.

Az első dolog, amit meg kell értenie, hogy mi befolyásolja a piaci mozgásokat az ágazatban. A részvényektől eltérően a kriptovaluták elválnak a számos gazdasági és politikai aggálytól, amelyek a hagyományos piacokat érintik. A legtöbb esetben a kriptovaluta piac a kereslet és kínálat szerint mozog. Íme néhány fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni:

Kínálat

Egy adott kriptovaluta kínálata az összes érme számát jelenti, amelyet a cég kibocsát a projekt teljes élettartama alatt. Hivatkozik arra is, hogy az érmék miként kerülnek a piacra, és mennyi időre van szükség. Fontos, hogy figyelembe kell vennie a megsemmisült vagy elveszett érmék számát is.

Piac tőkésítés

 A következő tényező, amelyet meg kell vizsgálnia, az az Önt érdeklő projekt teljes piaci kapitalizációja. A piaci felső határ az összes érme teljes értéke, amely egy adott projektnél létezik. A tokenek piaci korlátjának növekedésének és visszahúzódásának megértése kritikus fontosságú a tájékozott árspekulációkhoz.

hírek

Fontos, hogy nem minden tényező, amely befolyásolja a piac mozgását, technikai jellegű. Az ágazat egyik legbefolyásosabb piacmozgatója a média. Nagyon figyelnie kell arra, hogy a média hogyan jeleníti meg a kriptovalutákat. Tudnia kell minden olyan lehetséges fejleményről, amely ösztönözheti vagy akadályozhatja az ágazat széleskörű alkalmazását.

Pontosabban, a szabályozási hírek hatalmas szerepet játszhatnak a kriptovaluta piaci kapitalizációjában. Például a piac nagy sikert aratott, amikor Kína 2017 végén megkezdte a nagyszabású kriptovaluta-visszaszorítást. A kínai piac puszta méretét figyelembe véve a befektetők könnyen megmondhatták, hogy ez a döntés valamilyen módon negatívan befolyásolja a piacot.

Integráció

A következő szempont, amelyet figyelembe kell venni a befektetési stratégiában, az az, hogy az adott érme mennyire képes beilleszkedni a jelenlegi pénzügyi rendszerbe. A könnyebben integrálható tokenek gyorsabban növekednek a piacon. Ez a növekedés akkor lehet jelentős, ha érmét vezetnek be egy már meglévő hálózatba.

Az integráció tökéletes példája, amely hatalmas növekedési potenciált kínál, megtalálható a Facebook-on Mérleg jelképes. Míg ez a token még fejlesztés alatt áll és szabályozási jóváhagyás alatt áll, nagyobb felvetési potenciállal rendelkezik, mint az ágazat legtöbb új projektje. Ennek a benne rejlő értéknek az oka abból fakad, hogy a Facebook-hálózat több milliárd nemzetközi felhasználót foglal magában.

Fontos események

Az ágazaton belüli fontosabb események különböző módon növelhetik befektetése értékét. Az egyik ilyen, a felezés néven ismert esemény nemrégiben a Bitcoin ökoszisztémán belül történt. Ez az esemény nagyjából négyévente fordul elő, amikor a bányászati ​​jutalom felére csökken. Történelmileg ezeket az eseményeket a piaci érték emelkedése követi.

Terminológia

Mint minden szakma, a kriptovaluták kereskedése is megköveteli, hogy megtanuljon néhány új terminológiát. Szerencsére ez a terminológia az egész kereskedelemben általános. Következésképpen értékes betekintést nyer más eszközök, például részvények és áruk kereskedésébe is.

Terjedés

A spread az az árkülönbség, amelynél a kriptovalutát vásárolja vagy eladja. Mint ilyen, a spreadek az eszközöktől, a kereskedés idejétől és a tranzakció befejezéséhez szükséges időtől függően változóak.

Sok

A kereskedési eszközök megbeszélésekor találkozhat a lot kifejezéssel. Ebben az esetben a lot egyszerűen a kereskedelem méretének egységesítésére használt kriptovaluták kötegeinek leírására szolgál. A legtöbb esetben sok minden állhat egyetlen érméből. Ezek a kis tételek azért népszerűek a kriptotérben, mert segítenek csökkenteni a volatilitás kockázatát.

Határidős

A kriptovaluta határidős megállapodások a crypto meghatározott áron történő megvásárlására vagy eladására. Nevezetesen ezek a pénzügyi eszközök lehetővé teszik a befektetők számára, hogy a kriptovalutákból profitot keressenek anélkül, hogy szükségük lenne az eszközök közvetlen tulajdonjogára. Manapság a határidős ügyleteket használják a befektetők a profit maximalizálása érdekében. A bányászok a határidős ügyleteket is felhasználják a nyereség rögzítésére az értékcsökkenés ellen.

Tőkeáttétel

A határidős kereskedelem egyik előnye a tőkeáttétel felhasználásának képessége. A tőkeáttétes kereskedés fejlett befektetési stratégia. Megköveteli, hogy a befektető rövid távú hitelt vegyen fel befektetése teljesítéséhez. Ily módon a befektetők nagyobb befektetési lehetőségekhez férhetnek hozzá, anélkül, hogy az eszközöket teljes mértékben előre ki kellene fizetniük. A tőkeáttételes kereskedőknek csak kis betétet kell fizetniük, amikor kinyitják pozíciójukat. Ezt a betétet marginnak is nevezik.

Árrés

A fedezet az a kezdeti befizetés, amelyet a tőkeáttételes pozíció nyitásához és fenntartásához tesz fel. Élesen tudnia kell, hogy a fedezeti követelmények brókerről brókerre változnak. A kereskedelem nagysága is szerepet játszik abban, hogy mekkora árrésre van szükség.

Csipog

A pipek a kriptopénz árfolyamának mozgását mérő egységek. A Pip a platformtól és az alkalmazott párosítástól függően változhat. Például az Egyesült Államokban azt mondhatja, hogy egy érme egy pip értéket emelt, ha piaci értéke egy dollárral emelkedett. A legfontosabb pont itt az, hogy a pipek az ár egy számjegyű mozgására utalnak egy adott szinten.

KYC / AML

Egy másik gyakori kifejezés, amellyel találkozhat, ha kriptovalutákkal kereskedik az Egyesült Államokban, a KYC / AML. Ismerd meg az ügyfeledet (KYC) és a pénzmosás elleni törvények (AML) olyan jogi keretrendszerre utalnak, amely cserét igényel a felhasználók személyazonosságának ellenőrzéséhez. Az Egyesült Államokban és az EU-ban minden szabályozott cseréhez AML és KYC szükséges.

Összegzés

A kriptovaluták kereskedése nagyszerű módja lehet annak, hogy néhány extra Satoshis-t szerezzen, és javítsa a piac megértését. Ne feledje, hogy a sikeres és a kudarcot valló befektető közötti különbség általában a kutatás szintjére és a befektetési stratégiához való ragaszkodás képességére vezethető vissza. A hozzáértő befektetők tudják, hogy a titok az éberek maradása a piaci értékelések során, és biztosan látni fog némi nyereséget.

Mi az a kriptovaluta kereskedés? Mi az a kriptovaluta kereskedés? Mi az a kriptovaluta kereskedés?
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó kereskedők

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Egyszerű használat

Kereskedési díjak

0,10%

Kereskedési díjak

0,16%

Kereskedési díjak

0,125%

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map