Mi az a Tether? Minden, amit tudnod kell

Mi az a Tether?

Tether (USDT) a világ legnépszerűbb stabilpénz. Mint ilyen, több célt is szolgál a piacon, így számos befektetői stratégiában alapvető kriptovaluta. Bár lehetetlen elképzelni egy kriptopiacot Tether nélkül, ez nem mindig volt így. A Tether projekt sok vitát legyőzött, hogy az első helyre kerüljön.

Manapság a Tether segít a likviditás biztosításában és a piaci volatilitás elleni fedezet biztosításában. Képes elvégezni ezt a feladatot, mert ez az úgynevezett Stablecoin.

Mik azok a Stablecoins?

A Stablecoins olyan blockchain eszköz, amelynek értéke külső árucikkekhez kötött.

Tagadhatatlanok azok az előnyök, amelyeket ezek az érmék a piacra hoznak. Egyrészt stabilitásuk elősegíti a kriptopénzek egészének volatilitásának visszaszorítását. A befektetők a stabil pénzkészletektől függenek, hogy elkerüljék a bearish piacokat anélkül, hogy az alapokat visszaállítanák fiat devizákra.

A legtöbb stablecoin-forgatókönyvben a token értéke egy fiat pénznemhez van kötve. A Tether esetében az USDT megosztja értékét az amerikai dollárral. Lényegében 1 USDT 1 dollárt ér. Ezen felül bárki bármikor kiválaszthatja 1 dolláros fiat pénznemét a Tether Unlimited segítségével.

Tether Supply Graph - Bitcoin News

Tether Supply Graph – Bitcoin News

Érdekes, hogy a Tether segített egy új osztályú ásványi anyag termelésében. Ma több fiat stabil érme van. Ezenkívül stabil érmék vannak rögzítve szinte minden nagyobb árucikkhez. Vannak érmék, amelyek arany, gyémánt, sőt olaj értékéhez vannak kötve.

A Tether története

A Tether története a Realcoin projekttel kezdődik. A Realcoin azon keresztül lépett be a piacra fehér papír Az újság több okból is hatalmas felháborodást váltott ki a közösségben. Forradalmi technikai aspektusaitól eltekintve a lap kiadói a piac legelismertebb nevei. Pontosabban, a Tethers whitepaper felsorolja a társalapítókat Brock Pierce, Reeve Collins, és Craig Sellars.

Érdekes módon a Realcoin név nem tartott sokáig. 2014 novemberében a Santa Monica alapú startup határozott itt volt az ideje, hogy új címet hajtson végre – a Tether. Különösen a Tether lépett be a piacra háromféle megközelítéssel.

A platform belépési stratégiájának részeként három stabil állományt mutatott be. Az első érme az USTether volt. Ez a token 1: 1 arányú rögzítést tartalmazott az amerikai dollárral. A második érme az euróhoz kötötte az értékét, az utolsó érme pedig a japán jenre összpontosított, ez utóbbi YenTether néven volt ismert.


Bitfinex Kapcsolat

Bitfinex lett az első tőzsde, amely 2015 januárjában bevezette a Tether-et a platformjára. A stablecoins azonnal sikert aratott. A csere hatalmas felhasználói aktivitást tapasztalt a tokennel kapcsolatban. Következésképpen a Bitfinex lett a vezető tőzsde a Tether kereskedelem szempontjából.

Nem sokkal később a kutatók megkérdőjelezték Tether fizetőképességét. Ez volt az első stabilpénz a piacon, és soha nem látott sikerélménye nem volt aggodalom nélkül. Ezek az aggályok arra késztették a kutatókat, hogy mélyen elmélyedjenek a Tether Bitfinex csatlakozásban.

2017-ben a Nemzetközi Nyomozó Újságírók Konzorciumának független kutatói csoport kiadta a Paradicsomi Lapok. Ez a dokumentum megerősítette az akkori piacon élők legsúlyosabb félelmeit. A dokumentumok azt mutatták, hogy a Tether és a Bitfinex egyaránt azonos irányítási és vállalati struktúrával rendelkezik.

A kutatók felfedezték, hogy mindkét szervezet ugyanazt a vezérigazgatót, pénzügyi vezérigazgatót, stratégiai vezetőt és általános tanácsadót sorolta fel vállalati dokumentációjukba. A Tether alapítója, a Yale Egyetemen végzett Philip Potter a Bitfinex főbb műveleteit is kezelte.

A jelentés részletesen kitért arra, hogy a két vállalat valójában mennyire hasonlított egy konglomerátumhoz. A dokumentumok bemutatták, hogy a Tether-számlák többsége hogyan lépett a piacra a Bitfinex platformon. Ezenkívül ezek a kutatók odáig mentek, hogy megnevezték a Tether-et a 2017-es kriptográfiai év mozgatórugójának.

Bika futás

Akik beszámolták az USDT piaci beáramlását, mint a 2017-es bikafutás egyik kulcsfontosságú tényezőjét, elkezdték hallatni a hangjukat. A következő évben megjelent egy másik kutatási cikk, amelynek címe:A Bitcoin valóban nem kötött?’Mélyrehatóan megvizsgálja a Tether hatásait a kriptográfiai szektoron belül.

A tanulmány mögött álló kutatók, John M. Griffin és Amin Shams a Texasi Egyetem ismert akadémikusai. Kutatásuk arra a következtetésre jutott, hogy a Bitfinex és a Tether együttműködtek a Bitcoin árának mesterséges megdöntésén. Ketten azt állítják, hogy a Bitfinex ellátta a piacot a Tether-rel a likviditás beáramlásának megteremtése érdekében.

Ezek az USDT-k akkor számtalan kriptovalutába áramlanak. Amikor azonban ezeknek a kisebb érméknek az értéke csökkenne, a legtöbb befektető visszavásárolt a Bitcoin-ba. Ezek a cselekedetek állítják a kutatók azt, hogy a Bitcoin 20 000 dolláros bikafuttatását táplálta.

Tether kibocsátási grafikon - Tetherreport

Tether kibocsátási grafikon – Tetherreport

A legrosszabb, hogy a kutatók nem voltak egyedül feltételezéseikkel. A Litecoin készítője, Charlie Lee november 30-i Twitter-bejegyzést tett, ha óvatosságra késztette a piacot. Pontosabban, Lee közzétette:

“Félő, hogy a közelmúltbeli áremelkedést az USDT (Tether) nyomtatása segítette, amelyet nem támaszt az USD bankszámlán.”

Kérdések merülnek fel

Amint a negatív sajtó kezdett megjelenni a Tether számára, elkezdték felkelteni a szabályozók figyelmét. Ugyanezen év december 6-án az Egyesült Államok árutőzsdei határidős kereskedelmi bizottsága több idézést küldött a Bitfinexnek és a Tethernek egyaránt. Ban,-ben idézés, a New York-i legfőbb ügyész azt állította, hogy a Tether illegális forrásokat osztott ki 850 millió dolláros veszteség fedezésére.

A bankok csatlakoznak

Ez a negatív sajtó végül a cég banki partnerségének kilépését eredményezte. 2017 második felében a platformok elvesztették az US Bankot és a Wells Fargot mint banki partnereket. Bár ez akkoriban nagy csapást jelentett a műveletekre, nem sokkal később Tether barátságosabb banki kapcsolatokat talált kriptográfiai országokban, például Tajvanon.

Hogyan működik a Tether?

Könnyen hangzik a kriptopénz valódi eszköz árához való rögzítése. A feladat azonban sok okból közismerten nehéz. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez a hongkongi székhelyű Tether Limited eredetileg azt állította, hogy minden kibocsátott ASDT esetében a cég tartalékként tartott megfelelő mennyiségű dollárt tartott.

Mivel az USDT kibocsátása milliárdokba került, ezeket a követeléseket súlyos vizsgálat alá vonták. 2019 márciusában a társaság megváltoztatta az USDT hátterét, hogy magában foglalja a leányvállalatoknak nyújtott hiteleket is. A változás ellenére a Tether továbbra is a világ legfelsőbb állomása.

Omni

Az USDT egyedülálló, mivel a Omni blockchain protokoll. Az Omni egy sokoldalú platform, amely legismertebb a Bitcoin lehorgonyzó képességeiről. Jelenleg az Omni ezt a szolgáltatást több cégnek nyújtja.

A legelején minden Omni tranzakció kettős rögzítési stratégiát tartalmazott, amely a bejegyzést mind az OMNI rendszerbe helyezi, mind pedig egy ugyanazon tranzakciós hash-t használó Bitcoin tranzakcióban rögzíti.

Omni ma

Ma az Omni eszközei több blokkláncon rögzítik a csapokat. Nevezetesen, van egy Omni réteg Litecoin. A közelmúltban a fejlesztők bevezették a tokenek további ERC-20 változatát. Mindezek a variációk elősegítik a Tether további biztonságát és bemutatják alkalmazkodóképességét a piacon.

Miért fontos a Tether?

A Tether az egyik legdominánsabb kriptovaluta a piacon. További rugalmasságot biztosít a befektetők számára, mivel sok népszerű tőzsdén dollár-pótlékként szolgál. Itt van csak néhány ok, amiért Tether továbbra is örökbefogadását látja:

Kilépési stratégia

A kriptográfiai szektorban a piaci volatilitás komoly aggodalomra ad okot. Amikor a medvék kezdenek eluralkodni a piacon, a befektetőknek csak néhány lehetőséget kell figyelembe venniük. Eladhatják részesedésüket és visszaállíthatják fiat-vá. Ez a folyamat időigényes és a lehető legtöbb díjat vonja maga után. Vagy elűzhetik a medvepiacot, és átvehetik a veszteségeket. A Tether hozzáad egy harmadik opciót az egyenlethez. Konvertáljon Tetherre, és kerülje a díjakat és a volatilitást.

Csökkentse a súrlódást

Mivel a Tether egy másik blokklánc-eszköz, a Bitcoin-ból vagy bármely kriptovalutából Tetherre konvertálás ugyanolyan egyszerű, mint a Bitcoin cseréje Ethereum-ra. Ez az átalakítás a befektetők számára súrlódásmentes módszert vezetett be a volatilitás elkerülésére és a kriptopiacon maradásra

Átutalás

Mint a legtöbb kriptovaluta esetében, a Tether is képes forradalmasítani a nemzetközi tranzakciós rendszereket. Az USDT globálisan bárhová elküldhető, anélkül, hogy át kellene alakítania a pénzt, vagy külön átutalási díjat kell fizetnie. A lényeg az, hogy a Tether-et globálisan ugyanolyan egyszerűen el lehet küldeni, mint a Bitcoin-t.

Könyvelés

A Tether fizetőeszközként történő alkalmazásának másik fő előnye az elszámoltathatóság. A Bitcoin megalakulása óta zűrzavar támad a fizetésként történő felhasználása körül a könyvelés szempontjából. Azok a vállalkozások, amelyek kriptóval fizetnek árukért vagy szolgáltatásokért, gyakran hagyják megbecsülni fizetésük értékét az amerikai dollárral szemben. A stabil szerek kiküszöbölik ezt az aggodalmat, mert mindig megegyeznek fiat társaikkal.

Tranzit kriptovaluta

Fontos, hogy a Tether megkönnyíti a valódi készpénz digitális készpénzbe történő átutalását. Ez a világ egyes régióiban fontos feladat. Ne feledje, hogy egyes helyeken nehéz feladat a kriptot fiat pénznemre konvertálni. Néhány országban ez a gyakorlat illegális. Mindezen régiók számára a Tether okos alternatíva.

Elfogadás

Ugyanezen gondolatmenet mentén a Tether megnövelt likviditású csereügyleteket biztosít. Ez a token lehetővé teszi a tőzsdék számára, hogy lemondjanak közvetlenül a fiat pénznemről. Ily módon a cserék csökkenthetik a platformjuknak megfelelő KYC és AML előírások számát.

A piacon eltöltött sok év után senki sem vitathatja a Tether fontos szerepét. Napjainkban nincs hiány az állományban az ágazatban. A Tether azonban az eredeti stabilpénz volt, amely elindította ezt a forradalmat. Ezért Tether megérdemel egy bólintást.

Hol lehet megvásárolni

Mi az a Tether? Minden, amit tudnod kell Mi az a Tether? Minden, amit tudnod kell Mi az a Tether? Minden, amit tudnod kell
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) alkuszok pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számlavezetési díjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó felhasználók

Legjobb

USA kereskedők

Legjobb

Európai kereskedők

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

1,00 USD

Számla minimum

35 €

Akciók

10% Cashback

Kedvezmény kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map