Mik azok a digitális eszközök?

A digitális eszköz meghatározása „bármi, ami létezik a bináris adatokban, amely önálló, egyedileg azonosítható, és amelynek értéke vagy felhasználási képessége van”. Amikor a kifejezés a 90-es évek közepén keletkezett, a digitális eszközök olyan elemek voltak, mint videók, képek, hang és dokumentáció. Azóta a technológiai fejlődés új élet kifejezést adott.

Blockchain Technology

A blockchain technológia nem változtatta meg a digitális eszközök jelentését, de a kifejezés szélesebb körére terjedt ki. Fontos, hogy sok digitális eszköz megzavarhatja az egész iparágat, sőt a globális piac előrelépését is. Ma az olyan találmányok, mint a kriptovaluták, a digitális eszközforradalom részét képezik.

Miért hozott létre a Blockchain több digitális eszközt??

Annak megértéséhez, hogy a digitális eszközök miért fejlődtek annyira, először meg kell vizsgálni, hogy a blokklánc-technológia miért hoz új hatékonyságot a piacon, sőt, új piacokat is. Egyszerűen fogalmazva, a blokklánc nem más, mint egy hatalmas számítógép-hálózat, amely egyidejűleg ellenőrzi az adatokat egy digitális főkönyvön. Ez a hálózat lehetővé teszi az adatok kódon keresztüli tárolását, megváltoztatását és ellenőrzését.

Az átláthatósági blokklánc-technológia világszerte példátlan. Ez a technológia lehetővé teszi az emberek számára, hogy a történelem során először egyértelműen bizonyítsák a digitális eszköz bizonyos aspektusait. Harmadik felek bevonása nélkül igazolhat olyan elemeket, mint a tulajdonjog, a hitelesség, a tranzakciók előzményei és a hely. Mint ilyen, a blockchain technológia visszavezette a kétoldalú cserék korát.

A közvetítő törlésének képessége a blockchain programozhatóságából származik. A blokklánc digitális eszközei a hálózat kódjába beépített szabályokat és magát a tokent használják. Fontos, hogy ezek a szabványok folyamatos ellenőrzésen esnek át a hálózaton keresztül. Ez a kódolás jelentősen fejlődött a blockchain tech megjelenése óta. Ma az intelligens szerződések néven ismert fejlett integrált protokollok állnak a digitális eszközök forradalmának középpontjában.

Bitcoin – A kód, amely örökre megváltoztatta a világot

A Bitcoin jelentette a digitális eszköz kifejezés eddigi legnagyobb változását. Ez a kódolás volt az első alkalom, amikor valaki megpróbálta összekapcsolni a kriptográfiát és a blockchain technológiát egy digitális eszköz sikeres létrehozása érdekében. Lényegében a Bitcoin fehér papír kezdete volt a gazdaság digitalizálásának. Megbeszélés a Bitcoin hatása globálisan, Marc Lowell Andreessen, az internetes böngésző atyja elmondta: „Mindannyian visszatekintünk 20 év múlva, és arra a következtetésre jutunk, hogy a bitcoin ugyanolyan befolyásos platform volt az innováció számára, mint maga az internet.

Digitális eszközök - A Bitcoin Whitepaper

Digitális eszközök – A Bitcoin Whitepaper

2008-as pénzügyi összeomlás

A Bitcoin koncepció mögött meghúzódó motiváció megértéséhez át kell tekintenie a világ 2008-as gazdasági helyzetére. A nemzetközi bankrendszer válság közepette volt. Több esetben a kormányok és a központi bankok módosították a szabályozásokat adósságtartási képességeik továbbfejlesztése érdekében. A töredéktartalékos bankok ezen észlelt instabilitása vezette a Bitcoin névtelen alapítóját, Satoshi Nakamoto hogy decentralizált nemzetközi gazdaságot teremtsen. Ez az új nyílt piac mentes lenne a kormány és a határok fojtásától.

Bitcoin – az ipar kezdete

Amint a Bitcoin koncepció nemzetközi figyelemre tett szert, az érme értéke is növekedett. Alig öt év alatt más fejlesztők elkezdték létrehozni saját érmeiket. Ezek az érmék, mint pl Litecoin, Ethereum, és Monero mindannyian blokklánc technológiát használtak értékük biztosításához. Noha ezek az érmék hasonló technológiát alkalmaztak, minden digitális eszköz más megközelítést alkalmazott a piacon.

Például a Litecoin arra törekedett, hogy ezüst legyen a Bitcoin aranyához, míg az Ethereum alternatívát akart biztosítani a fejlesztők számára a Bitcoin szkriptelési korlátozásai ellen. Monero teljesen más megközelítést alkalmazott, és egy olyan digitális eszközt hozott létre, amely elsősorban a magánéletre összpontosított.

Digitális eszközök, mint eszközosztály

Ma a blockchain technológia lehetővé teszi számunkra, hogy szinte mindent tulajdonossunk. Következésképpen azok a tételek, amelyek egykor nem voltak likvidek, mint például az adósság, ma már bárki, bárhol, személyesen vagy az interneten keresztül kereskedhetnek. Ez a lehetőség bármely elem tokenizálására teljesen új digitális eszközosztályokat hoz létre a piacon. Ezek az új eszközosztályok tovább fejlődnek. Mint ilyen, a törvényhozók továbbra is módosítják a szabályozásokat, hogy figyelembe vegyék az új szolgáltatások hatékonyságát.

Token taxonómia

Ahogy a digitális eszközök világa folyamatosan növekszik, arra is vágyik, hogy a szabályozók és a befektetők kategorizálják a létező jelzők különféle típusait. A token taxonómia a digitális eszközök osztályozása a blokkláncon. Fontos, hogy a jelképes taxonómiának kiemelt szerepe lesz a továbbhaladó piacokon, mert a digitális eszköz besorolása meghatározza annak kibocsátási és kereskedési képességeit. Például a biztonsági tokeneknek be kell tartaniuk az értékpapírokra vonatkozó előírásokat. Ha nem, akkor ennek jogi következményei vannak. A token osztályozások három fő típusa:

  • Kriptopénz – Ez a típusú digitális eszköz olyan hagyományos kriptovalutákat tartalmaz, mint a Bitcoin és a Litecoin. Ezek a tokenek általában a digitális készpénz egyik formájaként működnek. Mint ilyenek, decentralizáltak, és valódi peer-to-peer csereprotokollot kínálnak.
  • Utility Token – Ez a típusú digitális eszköz egy platform ökoszisztémájában működik, hogy értéket szerezzen és különböző feladatokat hajtson végre. Fontos, hogy nem jelent közvetlen tulajdont vagy befektetést egy cégbe.
  • Biztonsági token – A biztonsági tokenek minden olyan token, amely tervezése szerint tulajdonosi hányadot vagy befektetést jelent egy vállalatban. Általában ezek a tokenek erősen szabályozott piacokon találhatók, például ingatlan-, értékpapír- vagy tőzsdepiacokon.

Tokenizálás – a piacok örök megváltoztatása

A digitális eszközök, például a biztonsági tokenek továbbra is megzavarják az ingatlanpiacot. Például olyan platformok, mint a Vörös Hattyú, lehetővé teszik az ingatlantulajdonosok számára, hogy tokenizálják ingatlanjaikat. A cég a közelmúltban a Polymath társaságában lépett kapcsolatba, hogy 2,2 milliárd dolláros kereskedelmi ingatlant szerezzen az Egyesült Államokban. A tokenizált ingatlanok óriási előnyöket kínálnak a hagyományos ingatlaneladásokkal szemben. Egyrészt az egész értékesítési folyamat gyorsabb, és kevesebb bevonást igényel harmadik felektől. A tokenizált tulajdonságok másodpercek alatt átadhatják a tulajdonjogot.

A digitális eszközök mindenhol megtalálhatók

Ma a digitális eszközök mindenhol megtalálhatók. Minden egyes valuta, eszköz, ellátási lánc és még jutalmazási pontok is tokenizálhatók. Mint ilyen, a digitális eszköz kifejezés továbbra is egyre több elemet fog magában foglalni. Egyelőre a tokenizálás tűnik a jövő felé vezető útnak.

Mik azok a digitális eszközök? Mik azok a digitális eszközök? Mik azok a digitális eszközök?
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Az Securities.io értékeléseket szerkesztőségünk határozza meg. A digitális eszközök (kriptovaluta) brókerek pontozási képlete több tucat tényezőt vesz figyelembe, ideértve a számladíjakat és minimumokat, a kereskedési platformokat, az ügyfélszolgálatot, a szabályozó testületeket és a befektetési lehetőségeket.

Legjobb

Haladó kereskedők

Legjobb

Azonnali vásárlás

Legjobb

Egyszerű használat

Számla minimum

Egyik sem

Számla minimum

50 USD

Számla minimumai

Egyik sem

Akciók

10% Cashback

Kedvezményes kód: EE59L0QP

Akciók

Egyik sem

Akciók

Egyik sem

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Social Links
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner